Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#1651 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

shiljak wrote:kod unverzalnog ti je jedina razlika što oni (kao i većina) ne dobavljaju direktno od proizvođača ili distributera, tako da ako se šta pokvari neće niko ovlašteni popravljati, ili ako se ne mogne popraviti ide na štetu firme.. Naravno da će ti vratit novac, ali kontaj da im ne bude drago :D
shiljak

#1652 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by shiljak »

haha, šta to treba da znači :D Ja sam sretan, evo radi bez problema mobitel već 2 godine (skoro) :-D
MadFrog

#1653 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by MadFrog »

kupio rodjaku lg optimus 2x u univerzalno daaavno nekad, nije imao zalbi do sad.

sebi nedavno uzeo optimus 4x, jedina zalba je sto im na stranici stoji da mobitel imaju na stanju, a u prodavnici nemaju, pa sam morao cekati nekih 10ak dana dok nije dosao.

sto se tice samog uredjaja, mobitel je pravljen za trziste jugoistocne azije, medjutim euro firmware radi bez problema na njemu, cak stavise na O4x ima nekih problema oko otkljucavanja bootloadera, ja sam jedan od sretnika kod kojih to radi bez problema :thumbup:
Maharadza

#1654 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

shiljak wrote:haha, šta to treba da znači :D Ja sam sretan, evo radi bez problema mobitel već 2 godine (skoro) :-D
Mislio sam na to oko povrata keša! TO još nisam doživio niti vidio, barem ne kod ovih naših "trgovaca", a pogotovu ne kod tih švercera i hoštaplera! :mrgreen:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1655 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Entropio »

Univerzalno, Fontele, Kam-Connecting... Koje još "firme" egzistiraju u Sarajevu? Do sad sam kupio 2-3 telefona u Univerzalno i nisam imao problema, ali vidim da se raja žali.
shiljak

#1656 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by shiljak »

Maharadza wrote:
shiljak wrote:haha, šta to treba da znači :D Ja sam sretan, evo radi bez problema mobitel već 2 godine (skoro) :-D
Mislio sam na to oko povrata keša! TO još nisam doživio niti vidio, barem ne kod ovih naših "trgovaca", a pogotovu ne kod tih švercera i hoštaplera! :mrgreen:
haha moguće :-D Ali tako ti je u svakoj radnji, nemaš druge opcije, osim u bhtelecomu da uzmeš :-D
kenzo

#1657 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kenzo »

sve ove radnice tipe fontele..i malo vece tipa univerzalno su prolazne..najbolje je traziti mobitel u ozbiljnijim radnjama tipa 4COnnect..ili dr techno ili mobilmedia.. i sl..al nema puno takvih radnji uopste...
ja razlgedam jer hocu da kupim nesto..i nigdje nista da nadjem..a necu u ovim malim radnjama da kupujem ista..

samo mobilmedia, dr techno i sl. ipak mi nekako ozbiljnije djeluje..
Qler

#1658 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

mobilmedia je bas stabilna...
kenzo

#1659 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kenzo »

ma nema usopte ozbiljnih radnji koj daju na rate..jedino mi se ok cini onaj dr techno
swatch

#1660 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by swatch »

Qler wrote:mobilmedia je bas stabilna...
mobilmedia i 4connect su firme koje su olicenje stabilnosti :)
kenzo

#1661 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kenzo »

pa eto ipak ta mobilmedia jos uvijek traje...a ove male radnjice..godina dvije i gotov ozatvaranje..
Maharadza

#1662 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

kenzo wrote:pa eto ipak ta mobilmedia jos uvijek traje...a ove male radnjice..godina dvije i gotov ozatvaranje..
Ja sam nekada davno dok nije bilo ovih smarphone-a kupovao iste samo kod njih, počevši od siemensa A50 (tu je i danas, mada baterija izgleda riknula, inače bez packe), MC60, C65, onda nokia 3410, a koji svi rade uredno! nuff said! :thumbup:
brazzo19

#1663 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by brazzo19 »

Jel pala ista cijena novog s2 u radnji sa garancijom koliko je sad para otprilike ??
Maharadza

#1664 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

brazzo19 wrote:Jel pala ista cijena novog s2 u radnji sa garancijom koliko je sad para otprilike ??
Eno ga na "akciji" u univerzalno za 550KM, pa ko voli rizik nek' izvoli! :D
brazzo19

#1665 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by brazzo19 »

Maharadza wrote:
brazzo19 wrote:Jel pala ista cijena novog s2 u radnji sa garancijom koliko je sad para otprilike ??

kakav sad rizik ??? Obajsni u cemu je stvar da ne izvalim 5 glava i poslije budem imao problema ???'
ufff

#1666 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by ufff »

zelim mobitel uzeti dajte kakve preporuke radnji hitno je :D
Naslovnica

#1667 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Naslovnica »

brazzo19 wrote:
Maharadza wrote:

kakav sad rizik ??? Obajsni u cemu je stvar da ne izvalim 5 glava i poslije budem imao problema ???'
Kakvu garanciju daje Univerzalno? Ja mislim da je u tome najveći problem.
Maharadza

#1668 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

Naslovnica wrote:
brazzo19 wrote:
Maharadza wrote:

Kakvu garanciju daje Univerzalno? Ja mislim da je u tome najveći problem.
Kakvu će davati, standardnu "švercersku": Garancija važi dok se uređaj ne pokvari! Ako se to desi, ti si 100% kriv što se pokvario! :mrgreen:
skafiskafsnjak

#1669 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

I ako ti i poprave neki dio, tj, zamjene, uvali ti neki "čajniz" ...
Mom jaranu nedavno zvucnik promjenili ... hahah krci li krci ...
mayab

#1670 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by mayab »

Sto se tice univerzalnog, moja iskustva nisu tako losa :?: Ili mozda ipak jesu!
Prije dvije godine kupim kod njih nov Galaxy S, prodavac ga otpakovao ubacio sim i upalio ga, pokazao da je "uhvatio" mrezu, ugasio , ponovo u kutiju i zdravo.Bilo je oko 17sati, kuci sam dosao tek negdje oko 19i30 i upalim mob, kad ono preko ekrana zelena linija, misteriozno odjednom nevalja displey.Odmah zapucam nazad, i reklamiram im, samo me pitao da mi nije ispao, rekoh ne, i lik ode negdje po novi , te nakon 20 min se vrati i dade mi novi mob, i evo ga radi i dan danas super!
Jedno pola godine kasnije kupio djetetu neki Samsung Helo Kitty i poslije gasenja, jedva se dadne upaliti-nekad hoce nekad nece, reklamirao poslije 7 dana, tip bez pogovora zamijenio bateriju, i od tada je OK.
Dakle , lose je sto sam oba puta vrlo brzo imao probleme sa mobitelima, eli eto dobro je sto nisu uopce zatezali oko zamjene, i onda je sve bilo u redu!
LadyMistery

#1671 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by LadyMistery »

Planiram kupiti Sony Xperia J....vidim da ima u fontele...350 KM. Vidim da ih mnogi hvalite i da imaju garanciju 2 godine. Znate li daju li na rate? Ako neko ima iskustva sa fontele...neka podijeli molim :)
bl4mbl4m

#1672 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by bl4mbl4m »

Kupio Telefon u Univerzalno kad mi je dosao na vrata prvi dan imao sam problem bio zakljucan nazvao ih i ljudi su mi u roku od 24h donijeli na vrata drugi. I nije vazno odakle kupujes telefon, ti ak si baksuz dobit ces onaj pokvareni pa makar ga u fabrici kupio.
swatch

#1673 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by swatch »

Evo neka moja iskustva sa prodavnicama telefona i nekim telefonima.

Prvi telefon koji sam kupio bio je Siemens M35i. Telefon sam uzeo u Skenderiji, imena prodavnice se vise ne sjecam. Telefon je dosao u kutiji koja je bila oblijepljena VIPovim naljepnicama. Telefon me dobro sluzio, promijenio sam mu jednom bateriju i masku. Telefon i dan danas stoji ispravan u ladici.

Nakon toga kupio sam Nokiju 3410 u Mobilmediji. Platio sam ga malo vise nego sto je kostao u ostalim prodavnicama ali nikad nisam imao nikakvih problema sa telefonom. Telefon je na kraju poklonjen.

Nakon njega ponovo kupovina u Mobilmediji, telefon je Siemens CX65. Od samog pocetka me zezao joystick, par puta nosio na reklamaciju i jedva docekao da se rijesim tog telefona. Vazno za reci jeste da me Mobilmedija ispostovala i veoma brzo defektni joystick zamijenila novim.

Kupio Nokiju N73 u mobitel shopu Senator prije nekih 6 godina. Telefon je bio dekodiran, a inicijalno je bio na Vodafon mrezi. Telefon je dosao u kutiji sa svom pratecom opremom. Taj telefon je i dan danas u ispravnom stanju, nikad nikakvih problema. Potrebno ga je otvoriti, detaljno ocistiti i promijeniti masku koja se izlizala od nosenja.

Malo poslije te Nokije sam kupio Sony Ericsson K750i jednom clanu porodice za rodjendan u Imamexu. Telefon je naravno bio dekodiran (ne sjecam se koja mreza), dosao je u kutiji sa svom pratecom opremom. Telefon i dan danas radi bez ikakvih problema.

Nakon te Nokije kupim Samsung Omnia i900 telefon u Enter Digital prodavnici. Telefon je inicijalno bio na TIM mrezi, dekodiran je i po preuzimanju jezik na Windowsu je promijenjen sa Bosanskog na Engleski. Telefon je dosao u kutiji sa svom pratecom opremom. Telefon me sluzio neke dvije godine prije nego mi je ispao ispred auta i ja predjem autom preko njega. Telefonu treba promijeniti plocu da bi opet radio.

Na Telekom nagradnoj igri dobijem Nokiju 5230. Nije idealan ali je OK telefon. Bio je zakljucan na BHT mrezu sto me izludjivalo kad sam putovao ali sve u svemu solidan problem. Nakon odredjenog vremena poceo je da "divlja" medjutim problem nije bio hardwerski nego softwerski, te nakon update-a OSa telefon nastavlja da odlicno sluzi.

Nakon toga kupio par telefona preko eBaya i drugih online prodavnica.

Trenutno imam Galaxy S2 kupljen prije nekih pola godine u Univerzalno prodavnici. Do sada nikakvih problema sa telefonom i nadam se da ce tako i ostati.

Sve u svemu kupovao sam u razlicitim prodavnicama, medjutim nekih vecih problema sa telefonima i garancijama nisam imao. Razne price sam cuo za Imamex i Enter Digital mada ja nikakvih problema nisam imao. Mislim da pored svih mjera predostroznosti veliku ulogu kod kupovine telefona igra i sama sreca.
Zlaja84

#1674 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Zlaja84 »

Pozdrav

Gdje u Sarajevu mogu dat stari mobitel (SII) i doplatiti za novi (note II) ?

Hvala.
Maharadza

#1675 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

Zlaja84 wrote:Pozdrav

Gdje u Sarajevu mogu dat stari mobitel (SII) i doplatiti za novi (note II) ?

Hvala.
NEisplativo, samo će ti smanjiti vrijednost s2 pa ćeš više morati nadoplatiti! Bolje ga prodaj preko pik-a ili sl., garantujem da ćeš više izvući, barem 100KM više nego da ga nudiš u radnji uz doplatu za drugi! ;-)
Post Reply