Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Što se tiče izbornih predmeta, da li je neko imao iskustva sa Kliničkom mikrobiologijom i Genetikom kancerogeneze?
Ako jeste, ako može da mi malo pobliže objasni posebno ovu kliničku (ko predaje, kakav je, koji je princip polaganja i tako to)
I da li je istina da je dovoljno 5 studenata da izabere neki izborni da bi se on mogao slušati ili je potreban veći broj?
kad je iznad 5 studenata, raspored se napravi, do 5 studenata je sve dogovor izmedju profesora i studenata kako ce oni to odraditi. ja sam isla na izborne gdje nas je tako malo i imali smo standardno predavanja i seminarske, dva testa+zavrsni sve isto... neki profesori mozda ne zele tako malo studenata pa ti onda dobiju alternativne predmete.
klinicku predaje MOZDA prof. dr. djemo subasic ali nisam sigurna. ima jos jedan dobar prof na mikro, ali zaboravih kako se zove... da nije karovic...
genetiku kancerogeneze predaje prof. dr. eminovic i ako zelis da umires od dosade, bujrum
Mislim da jeste Subašić. Ma ja ću izabrati Kliničku ali mislim da sam jedna od rijetkih tako da mi ne gine neki od alternativnih, dosta ih je "poletilo" za lakšim predmetima.
Kancerogeneza mi je jedna od alternativnih, ako je tako kao što kažeš, nadam se da ću je preskočiti
Hvala ti, ah nadam se da će biti još zainteresovanih za kliničku
Što se tiče izbornih predmeta, da li je neko imao iskustva sa Kliničkom mikrobiologijom i Genetikom kancerogeneze?
Ako jeste, ako može da mi malo pobliže objasni posebno ovu kliničku (ko predaje, kakav je, koji je princip polaganja i tako to)
I da li je istina da je dovoljno 5 studenata da izabere neki izborni da bi se on mogao slušati ili je potreban veći broj?
Da li mi netko moze reci da li se ja mogu prebaciti sa Sveucilista u Mostaru na Univerzitet u Sarajevu? Posto ja studiram informatiku na fpmoz u Mostaru i da li je moguce da se ja prebacim na pmf ili elektrotehnicki fakultet u Sarajevu(naravno kompijuterske nauke) i da li se treba polagati razlika predmeta?Pls ako je se netko prebacivao, da mi objasni kako to ide?Hvala
Amyli wrote:Da li mi netko moze reci da li se ja mogu prebaciti sa Sveucilista u Mostaru na Univerzitet u Sarajevu? Posto ja studiram informatiku na fpmoz u Mostaru i da li je moguce da se ja prebacim na pmf ili elektrotehnicki fakultet u Sarajevu(naravno kompijuterske nauke) i da li se treba polagati razlika predmeta?Pls ako je se netko prebacivao, da mi objasni kako to ide?Hvala
Mozes se prebacit gdje hoces. Utvrdit ce na osnovu NPP-a tvog trenutnog fakulteta koliko predmeta ti mogu priznati, i na koju godinu mozes.
Zanima me ima li tko ovdje na dvopredmetnom fizika-informatika u Mostaru? Zanima me upis na taj studij vanredno, pokušao bih ga rješavati uz posao. U Hrvatskoj sam završio preddiplomski studij računarstva i diplomski elektrotehnike pa bi na ovom studiju u Mostaru u startu imao položenih blizu 50% kolegija (s informatičke starne) pa bih se morao posvetiti samo fizici. Ako ima tko da mi nešto kaže o ovom studiju, koliko je izvedivo praćenje svega vanredno u posao i polaganje. Naravno olakšanje je što imam dosta kolegija koji bi bili priznati. Hvala
ja samo da čestitam na diplomama, to je čini mi se ionako svrha ovog posta. Unaprijed se izvinjavam ako sam zajedljiva.
Na koji način navesti što se završilo, a što je nužno za moje pitanje, a da se neki 'pametnjaković' ne nađe uvrijeđen/a iz njemu znanih razloga? Da, jako mi je stalo da ovdje hranim ego čestitkama od ljudi koje ne znam i koji ne znaju ni tko sam ni odakle sam. Svrha tog posta jest baš to što sam pitao, a to je sve zato što volim fiziku i pokušao bih je studirati na tom faksu (blizu mi je), ali nisam siguran u izvedivost toga s obzirom na posao i izvanredno studiranje pa tražim ljude sa sličnim iskustvima.
TOPOGRAFKSE KARTE http://www.kartografija.ba/v3/php/menu/karte/tk/tk.php
dostupne su sve TK razmjere 1:200 000 i 1:100 000
sve TK razmjere 1:50 000 će biti dostupne do kraja naredne sedmice
sve TK razmjere 1:25 000 će biti dostupne do kraja febraura
Da li neko ima linkove za download strucne literature iz matematike? Da budem preciznija, potrebna mi je knjiga:
M. Malenica, L. Smajlović :"Potencija tačke u odnosu na kružnicu, inverzija i primjene"
Radim maturski i jako mi je vazno da nadjem ovu knjigu pa se nadam da je neko voljan pomoci
Lexar wrote:Na koji način navesti što se završilo, a što je nužno za moje pitanje, a da se neki 'pametnjaković' ne nađe uvrijeđen/a iz njemu znanih razloga? Da, jako mi je stalo da ovdje hranim ego čestitkama od ljudi koje ne znam i koji ne znaju ni tko sam ni odakle sam. Svrha tog posta jest baš to što sam pitao, a to je sve zato što volim fiziku i pokušao bih je studirati na tom faksu (blizu mi je), ali nisam siguran u izvedivost toga s obzirom na posao i izvanredno studiranje pa tražim ljude sa sličnim iskustvima.
Jedno pitanje za psihologe. Radim maturski iz psihologije i teme mi je ,,Misljenje". Pa me interesuje da li ima neko od vas primjerak istog ili neku literaturu , posto nigdje nista nisam mogao naci... Hvala unaprijed...
sakal10 wrote:Jedno pitanje za psihologe. Radim maturski iz psihologije i teme mi je ,,Misljenje". Pa me interesuje da li ima neko od vas primjerak istog ili neku literaturu , posto nigdje nista nisam mogao naci... Hvala unaprijed...
Pa ovo bi valjda trebao pitati na temi o Filozofskom fakultetu
Dzaki wrote:Intresuje me kakvi su uslovi za upis na prirodno matematicki fakultet, odsjek geografija ili istorija ? Da li ima prijemnog ispita ? Da li je tesko ?
Zanima me jel jos uvijek postoji prijemni na PMF (Biologija) i da li ja mogu upisati ekologiju i onda se prebaciti na genetiku prije trece godine iako genetika bude popunjena?
Alexstrasuz wrote:Zanima me jel jos uvijek postoji prijemni na PMF (Biologija) i da li ja mogu upisati ekologiju i onda se prebaciti na genetiku prije trece godine iako genetika bude popunjena?
Mislim da će se odgovor na ovo prvo pitanje znati tek kada raspišu konkurs. Prošle godine su rang listu pravili bez prijemnog ispita i na kraju su primili 2 x više studenata ali na paralelni studij (redovni studij ali student snosi troškove).