SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

LSD

#1651 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by LSD »

Eva Pasquier, predstavnica FIFA i Marcel Benz iz UEFA održali su sastanak sa članovima Predsjedništva i generalnim sekretarom N/FS BiH, a sastanak je bio posvećen predstojećoj sjednici Skupštine N/FS BiH koja je zakazana za 29. mart, a na kojoj će biti razmatran prijedlog novog Statuta N/FS BiH.

Predstavnici FIFA i UEFA još jednom su istakli neophodnost usvajanja novog Statuta, kako bi Savez izbjegao suspenziju, odnosno sankcije od 1. aprila, te su u tom smislu naglasili da neće biti odlaganja ili selektovne primjene suspenzije.

Članovi Predsjedništva su istakli da globalna situacija u BiH ne ide u prilog uspješnom rješavanju ovog pitanja, ali da je konačna odluka na delegatima Skupštine N/FS BiH, s tim što će rukovodstvo Saveza poduzeti neophodne mjere i aktivnosti da pomenuta skupštinska sjednica bude održana u skladu sa odredbama važećeg Statuta.

Predstavnici FIFA i UEFA imali su namjeru održati i sastanak sa članovima državnog Predsjedništva BiH, Bakirom Izetbegovićem, Željkom Komšićem i Nebojšom Radmanovićem. Međutim, kako je SCsport.ba pisao još juče, iz državnog vrha objasnili su da se zbog ranije zakazenih obaveza ne mogu sastati sa predstavnicima FIFA i UEFA.

-----------------------------------------------------------------------------------

Znaci imamo još 12 dana da se pokušamo nekako premuntati Srbe da usvoje novi Statut ili nam ukidaju fudbal, pa možemo igrati sami sa sobom kup šljiva u Gradačcu.
Stari

#1652 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Stari »

Cuj Bakir i Zeljko nisu mogli nikako prebukirati te ostale obaveze ... i primiti te ljude ....popiti piche , kafu i tako to

Vec se odavno znalo da su Fifovci i Uefovci izrazili zelju da se konsultuju sa uvazenim drzavnicima ...

A vizavi Nebojse ... ma 'ajde ... on barem nikad nije iznevjerio ocekivanja
mekaba

#1653 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by mekaba »

juventus wrote:Šta se ložite na tu novu postavu ljudi u Savezu koju bi postavila UEFA, pa koga god iz RS-a da stave, taj neće biti za jednog predsjednika i za promjenu Statuta. Ne vidim šta bi se i time postiglo?

Grešku su napravili ovi iz Federacije kad su htjeli da se s govnima spoje, kao da igramo jednu ligu, da imamo jedan Savez, a već smo tad imali legitiman Savez kod FIFA-e i govna nam uopšte nisu trebala. Nek nam sad smrde, sami smo izabrali.

Samim tim što su im ponudili da taj jedan predsjednik upravo bude srbin, a ovi i to odbili, jasna je namjera da oni samo žele da u ovoj zemlji ništa ne štima.
Upravo tako.Politika Beograda prema BiH iz 90-tih se nije ni za milimetar promijenila.Ko god iz RS-a dodje isto ce biti.Ovo ne ide na dobro nikako.Narod je zbog ovoga naelektrisan a jos kad budemo definitivno diskvalifikovani bit ce belaja.
Šibicar

#1654 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Šibicar »

Ja ne vjerujem da će nas FIFA/UEFA suspendovati,jednostavno nema mi logike da su tolike godine zatvarali oči pred svim marifetlucima naših ublehaša i sad odjednom k'o lafo oni se trznuli da nam uvode red i pravdu.Pa što nisu odmah to uradili nego su ovoliko čekali?Kao prvo,toliko godina smo od reprezentacije,preko lige,do klubova bili u govnima do guše,protestvovali protiv saveza,BHF konstantno razvijao razne parole...i šta sve ne i oni su preko svega toga prelazili kao da je sve ok,dolazili na ćevape kod svojih ahbaba iz našeg saveza,i tek sad su se sjetili,ničim izazvani,postavljati neke ultimatume i ostale pm.Kao drugo,previše mi smrdi to da se ovi naši drže svoga k'o pijan plota i da ne popuštaju pod zahtjevima FIFE/UEFE,bez obzira što bi,evetualnom suspenzijom,mogli izgubiti svoje,teškom mukom stečene,pozicije i pozamašne prihode,a svi dobro znamo da bi oni učinili SVE da ostanu tu gdje jesu,u krajnjem slučaju i naguzili se Platiniju i Blateru ako treba.Zbog tih stvari meni ova nagla odluka i prijetnja nekom suspenzijom previše dismr,ukoliko FIFA/UEFA nemaju neku posebnu korist od toga,kako ustvari današnji fudbal i funkcioniše.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1655 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by 1946 »

Pa ljudima više dopizdilo plaćati čitavu delegaciju kad ide negdje, hoće kao i ostalim da plate za 2-3 čovjeka i gotovo :)
Šibicar

#1656 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Šibicar »

1946 wrote:Pa ljudima više dopizdilo plaćati čitavu delegaciju kad ide negdje, hoće kao i ostalim da plate za 2-3 čovjeka i gotovo :)
Ma koliko taj tvoj razlog izgledao morbidno,vjeruj da bi mi imao više smisla nego da su sad šatro uočili sve idiotizme u našem savezu i fudbalu općenito.Zaboravih u prethodnom postu napomenuti i konstantno miješanje politike u naš fudbal,prema kojem su kao FIFA i UEFA rigorozne,i što kažnjavaju bez milosti. :-)
extraordinary

#1657 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by extraordinary »

Šibicar wrote:
1946 wrote:Pa ljudima više dopizdilo plaćati čitavu delegaciju kad ide negdje, hoće kao i ostalim da plate za 2-3 čovjeka i gotovo :)
Ma koliko taj tvoj razlog izgledao morbidno,vjeruj da bi mi imao više smisla nego da su sad šatro uočili sve idiotizme u našem savezu i fudbalu općenito.Zaboravih u prethodnom postu napomenuti i konstantno miješanje politike u naš fudbal,prema kojem su kao FIFA i UEFA rigorozne,i što kažnjavaju bez milosti. :-)

Nikad, ali doslovno nikad, nisu vidjeli problem u tom što je Milan Jelić obavljao jednu od najviših političkih funkcija u RS-u, i bio predsjednik FS BiH. Bez da ulazimo u lik i djelo pokojnog, ovo mi je uvijek bio apsurd Fife i razmišljao sam uvijek: ,,Ma koga oni prave budalom?'' kad su ekipe koje su puno manje ekscese pravile suspendovali ( Irak, Poljska, Nigerija...)
Dammme

#1658 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

Sprema se kraj mraka.
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110321081
Da li će neko poslije toga upaliti svijetlo, vidjećemo.
Edin H.

#1659 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Edin H. »

Dammme wrote:Sprema se kraj mraka.
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110321081
Da li će neko poslije toga upaliti svijetlo, vidjećemo.
Ovo je tek pocetak jos dubljeg mraka :oops:
Max Bunker

#1660 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Max Bunker »

Imamo mi Tursku a Boga mi i Hrvatsku :D :P
zecko_kupuz

#1661 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by zecko_kupuz »

Ma ovo je grozota sad. Prvo rekoše da bi mogli pustiti reprezentaciju i klubove "na miru", a sada ispada da nam kvalifikacije direktno ovise o odluci Saveza. :-) :sad:

Baš će savezlije potrčati da promijene Statut radi jednih kvalifikacija. :oops: :x
Obuca9

#1662 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Obuca9 »

Znači i definitvno kraj priče.

Haj', odgledati još ove Rumune i onda mi valja i u kvalfikacijama pratiti Talijane.
samo_ovaj_put

#1663 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by samo_ovaj_put »

ja nesto kontam da cemo izgubiti od rumuna,nama pobjeda nista ne znaci
LSD

#1664 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by LSD »

E kako da Sušić motiviše igrace za utakmicu protiv Rumunije nakon ovog?? neka mi neko objasni....kako da igraci sami sebe motivišu kad procitaju ovakve vijesti?? mač nam nad glavom visi, mi treba da igramo najbitniju tekmu kvalifikacija i još da se pravimo kao da je sve super, kao da nas nece suspendovati, kao naše je samo da igramo.
Eto dokle su nas doveli nesposobni idioti u Savezu :x :x
jutarnji

#1665 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by jutarnji »

E jbg, i mi se ponasamo k`o zadnje picke...kaze ona kurva platini da ce nas izbaciti i mi istog momenta
klimnemo glavom, naguzimo se i zakurlatamo ocima kad ga pristave. Imamo toliko ljudi cija imena znace
puno toga u svijetu fudbala i niko da kaze ni rijec. Jedan jedini dopis, poziv medijskim kucama, fifi, uefi..
....nista, nula. Znam da su se ublehasi iz saveza popeli svima na vrh one stvari, al` ovo sto nam rade je malo
vise od sporta i ne bi se smijelo prihvatiti zdravo za gotovo.
LSD

#1666 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by LSD »

jutarnji wrote:E jbg, i mi se ponasamo k`o zadnje picke...kaze ona kurva platini da ce nas izbaciti i mi istog momenta
klimnemo glavom, naguzimo se i zakurlatamo ocima kad ga pristave. Imamo toliko ljudi cija imena znace
puno toga u svijetu fudbala i niko da kaze ni rijec. Jedan jedini dopis, poziv medijskim kucama, fifi, uefi..
....nista, nula. Znam da su se ublehasi iz saveza popeli svima na vrh one stvari, al` ovo sto nam rade je malo
vise od sporta i ne bi se smijelo prihvatiti zdravo za gotovo.
Sad su se ublehaši iz saveza popeli na neku stvar UEFI ,samo što je ljudima dojadilo više zayebavati se sa nama, postavili ultimatum oko najosnovnije moguce stvari (Statut i jedan predsjednik, kao i u citavom svijetu) i nece više da gledaju kroz prste i popuštaju kao ovih zadnjih 10 godina.
Obuca9

#1667 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Obuca9 »

Očito su im viši ciljevi (nezavisnost RS-a) važniji od samih fotelja i para koje su svih ovih 9 godina dobijali kao uposlenici NS.

Bolesni ljudi, kojima je jedini cilj rasformirati državu, pa očito kopiraju model Hrvatske, koja je isto tako 1990. godine osnovala svoj NS i reprezentaciju i počeli igrati prijateljske utakmice.
LSD

#1668 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by LSD »

hz__semir wrote:Očito su im viši ciljevi (nezavisnost RS-a) važniji od samih fotelja i para koje su svih ovih 9 godina dobijali kao uposlenici NS.

Bolesni ljudi, kojima je jedini cilj rasformirati državu, pa očito kopiraju model Hrvatske, koja je isto tako 1990. godine osnovala svoj NS i reprezentaciju i počeli igrati prijateljske utakmice.
Greška je bila što smo ikako išli u zajednicki savez sa njima....sad nam se sve vraca ko bumerang...mi smo igrali pod clanstvom UEFE i prije ove zajednicke cirkus lige, reprezentacija igra međunarodne utakmice od '95 godine.
Sami smo sebi natovarili na leđa prtljag koji ce nas doci glave.
Bosanski_kralj

#1669 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Bosanski_kralj »

Šta u ovoj situaciji rade naše nogometne legende? :x
Smradovi su i oni ko i ovi iz Saveza
north

#1670 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by north »

Bosanski_kralj wrote:Šta u ovoj situaciji rade naše nogometne legende? :x
Ma koje nogometne kegende, šta očekivati od njih da urade?
Da izađu napolje sa transparentima i da viču SAVEZ NAPOLJE?
Šta, da idu u Paris i mole Platinija na koljenima da nam još jednom progledaju kroz prste, i to će kao donijeti rezultata?
Većina njih je rekla mi smo tu, ali niko nas ne zove, kao npr. Ivica Osim i dr., šta treba da dođu pred Savez i da mole da ih neko pita za mišljenje?

Eventualno mogu po koju pametnu prozboriti po medijima više neko što su do sad, ali šta više od toga?

Po svemu sudeći ovo je kraj, toliko o suživotu sa dušmanima ove zemlje koji od iste samo uzimaju pare, a rade joj o glavi kako da je sruše :x

Neka se sve transformiše, razići se u miru sa komšijama, i pokušati napraviti neki probosanski savez koji bi UEFA i FIFA priznale, ako je takvo nešto uopšte moguće....
Edin H.

#1671 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Edin H. »

north wrote:
Bosanski_kralj wrote:Šta u ovoj situaciji rade naše nogometne legende? :x
Ma koje nogometne kegende, šta očekivati od njih da urade?
Da izađu napolje sa transparentima i da viču SAVEZ NAPOLJE?
Šta, da idu u Paris i mole Platinija na koljenima da nam još jednom progledaju kroz prste, i to će kao donijeti rezultata?
Većina njih je rekla mi smo tu, ali niko nas ne zove, kao npr. Ivica Osim i dr., šta treba da dođu pred Savez i da mole da ih neko pita za mišljenje?

Eventualno mogu po koju pametnu prozboriti po medijima više neko što su do sad, ali šta više od toga?

Po svemu sudeći ovo je kraj, toliko o suživotu sa dušmanima ove zemlje koji od iste samo uzimaju pare, a rade joj o glavi kako da je sruše :x

Neka se sve transformiše, razići se u miru sa komšijama, i pokušati napraviti neki probosanski savez koji bi UEFA i FIFA priznale, ako je takvo nešto uopšte moguće....
E to vala nece moci, to njima i jeste cilj :oops:
ultima_palabra

#1672 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:Očito su im viši ciljevi (nezavisnost RS-a) važniji od samih fotelja i para koje su svih ovih 9 godina dobijali kao uposlenici NS.

Ma rado bi oni glasali za statut i zadržali fotelje, privilegije i pare... ali ne smiju. U manjem entitetu nije preporučljivo imati drukčije mišljenje. Politika ih je postavila, politika će ih i žrtvovati.
Obuca9

#1673 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:

Ma rado bi oni glasali za statut i zadržali fotelje, privilegije i pare... ali ne smiju. U manjem entitetu nije preporučljivo imati drukčije mišljenje. Politika ih je postavila, politika će ih i žrtvovati.
Upravo o tome i govorim.

Svjesni su da se dizanjem ruke odriču besplatnih putovanja po bijelom svijetu, žderanja, opijanja i kurvanja na račun Saveza, da se odriču debelih dnevnica i naknada za putovanja i svega ne, ali su spremni sve to žrtvovati zarad jednog višeg cilja, a to je reprezentacija Republike Srpske, pa makar igrali samo prijateljske utakmice sa bratjom iz Srbije, Rusije, Izraela i još poneke zemlje sa pretežno hrišćanskim stanovništvom.

Bolesni ljudi.
palermo

#1674 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

hz__semir wrote: Upravo o tome i govorim.

Svjesni su da se dizanjem ruke odriču besplatnih putovanja po bijelom svijetu, žderanja, opijanja i kurvanja na račun Saveza, da se odriču debelih dnevnica i naknada za putovanja i svega ne, ali su spremni sve to žrtvovati zarad jednog višeg cilja, a to je reprezentacija Republike Srpske, pa makar igrali samo prijateljske utakmice sa bratjom iz Srbije, Rusije, Izraela i još poneke zemlje sa pretežno hrišćanskim stanovništvom.

Bolesni ljudi.
Tačno, ali tim je više jutarnji u pravu.

Malo je glupo reći, ok, ukinite reprezentaciju
fosil

#1675 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by fosil »

Znaci Papac se napokon vraca u repku. :D
Locked