Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Lincoln-Burrows

#1651 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lincoln-Burrows »

krivorijek wrote:Najbolje mi je ovo kad kazu da je Hamas kriv: za sta je kriv, za smrt tolikih Palestinaca, oni im, eto vidis ti, oduzese zivote, a bez Hamasa sigurno ne bi nijednom Palestincu falila dlaka s glave? Jel' de?

Ili su krivi zato sto nemaju tenkove, avijaciju, atomske bombe, pa ih Izraelci onda ne bi mogli onako dugo drzati u logoru na hljebu i (sad pretjerujem) vodi, i svako malo vremena ulijetati kroz zicu pa paliti i zariti kad im se prohtije?
Nisu oni krivi zbog toga, već zbog započinjanja raketiranja i zato što nisu prestajali,
jer da imaju kako kažeš avijaciju i sve to oni bi sproveli svoju ideologiju http://bs.wikipedia.org/wiki/Hamas
A Izrael ne bira sredstva i radi stvari u kojima stradaju civili, vjerojatno i oni koji ne
podržavaju Hamas. Naravno i Izrael ima jednu politiku koja sprovodi Izraelovu ideologiju.
Napisao sam već da je problem jako složen na strani ispred.
anaisa

#1652 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

Pljuc @ zgembo :)
tornjak-bosanski

#1653 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by tornjak-bosanski »

anaisa wrote:
tornjak-bosanski wrote:
aseemic wrote:Hamas kriv, sto je poceo da gadja Izraelska sela... :run:

Izrael je kriv sto je zauzeo Palestinska sela...
Ta sela su samo imala palestinsko stanovnisto, kako se i sama pokrajina zvala BRITANSKA KOLONIJA - PALESTINA
I nije bila u vlasnistvu tih palestinaca, sta cemo sad?

Ccccc prosto nevjerovatno. Zato je Izrael iskoristio svoj bogomdano pravo da zauzme teritorije jer zaboga u selima je bilo stanovnisto koje, navodno, nije posjedovalo zemlju nego je tu spalo sa nebesa. :-)

Evo samo neki od primjera s kime mi raspravljamo. Sve same provokacija bez i jedne smislene recenice. Ignore mila majka...
Ne zele sami sebi pomoc, paocekuju podrsku s vana? ... svashta
skoro 70 stranica i opet trla baba lan da joj prodje dan dzabe kad je neko ubijedjen da je ne znam ti sta ...

Al-Qassam Al-Qassam Al-Qassam Al-Qassam Al-Qassam ... imaju Al-Qassam Al-Qassam Al-Qassam ... unistenje Izraela

OT - Volim da dernečim i cesto izlazim u Izrael

Opleti :)

Dodje kad tad... ti ces prvi da patis zbog svog intelekta
Soul_Sista

#1654 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Soul_Sista »

anaisa wrote:
Soul_Sista wrote:
Pa pogledaj samo arape koji zive u izraelu, nezadovoljni svojim statusom, hem prave belaje hem se raznose po autobusima, uce djecu od malenih nogu
da ljube stope Hamasu i sta vech ne. Ukoliko im taj status ne odgovara, neka svoja prava traze van izraela.
Eto sta je problem 60 godina
Hoces da kazes ukoliko im ne odgovara status gradjanina drugog reda ?[/quote]
Ako ti to tako shvatas, da[/quote]

Da ne ulazimo sad u onu pricu da je to njihova zemlja, da su protjerani i da zele nazad svoju zemlju i blablababla...fakat mi se neda na tu temu. Ali jedna mi stvar nije jasna. Izrael ima daleko vecu vojnu silu od jednog islamistckog pokreta poput Hamasa, ima i nuklearno orzuje, obavjestajnu sluzbu...mogu slomiti Hamas samo tako, zar se ovo nije moglo uraditi na neki suptiliniji nacin?? I zasto ovako krvavo? I zasto sad? Nesto ovde ne stima da ga jebes!!
homo_sapiens

#1655 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by homo_sapiens »

_veleposlanik wrote:
homo_sapiens wrote:
Nicolas Sarkozy optužio Hamas za početak rata

Optužio je Hamas da je raketiranjem Izraela nakon isteka primirja 19. prosinca natjerao Izrael na vojnu akciju.
http://www.javno.com/hr/svijet/clanak.php?id=221283
da to nije onaj Sarkozy, jevrejske vjeroispovjesti, cionista i visoki stepen masonerije, u svojim prvim koracima kao funkcioner bivsi agent CIA-e, i vjerovatno orkestrator napada u Madridu 11. marta? onaj, zbog kojeg je novinar pritvoren nakon objave sa dokazima o njegovim aferama i veze sa CIA-om? .............
Ne znam ... čim dođe u BiH pitaću ga :D
tornjak-bosanski

#1656 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Lincoln-Burrows wrote:
krivorijek wrote:Najbolje mi je ovo kad kazu da je Hamas kriv: za sta je kriv, za smrt tolikih Palestinaca, oni im, eto vidis ti, oduzese zivote, a bez Hamasa sigurno ne bi nijednom Palestincu falila dlaka s glave? Jel' de?

Ili su krivi zato sto nemaju tenkove, avijaciju, atomske bombe, pa ih Izraelci onda ne bi mogli onako dugo drzati u logoru na hljebu i (sad pretjerujem) vodi, i svako malo vremena ulijetati kroz zicu pa paliti i zariti kad im se prohtije?
Nisu oni krivi zbog toga, već zbog započinjanja raketiranja i zato što nisu prestajali,
jer da imaju kako kažeš avijaciju i sve to oni bi sproveli svoju ideologiju http://bs.wikipedia.org/wiki/Hamas
A Izrael ne bira sredstva i radi stvari u kojima stradaju civili, vjerojatno i oni koji ne
podržavaju Hamas. Naravno i Izrael ima jednu politiku koja sprovodi Izraelovu ideologiju.

Sva sreca pa imamo Izrael da nas brani od Hamasa koji bi nas sve slistio sa zemljom. Da tebe godinama tjeraju, izgladnjuju, ubijaju, zatvaraju sta bi ti bogati? Bi li ti po americkim standardima postao terorista?
aseemic

#1657 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

zoom66 wrote:
zoom66 wrote:06. jan. 2009. 18:33 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» anaisa

trajno...:)
apdejt: bila je to RenaTTa.
:D

OT - A sto to uopce pises u ovoj temi? Bezveze zachetavas i unosis OT u temu... ne razumem! I koliko sam ja procitao pravila, anaisa nije krsila pravila, ako gledamo i ostale aktivne clanove!
sheilak

#1658 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by sheilak »

@ anaisa

Ne, Hamas ni u kom slucaju nije idilcno prikazan. Ali, moras shvatiti da se ljudi u stanjima ocaja okrecu prema radikalnim rjesenjima, za koja misle da ce im pomoci. A Izraelu odgovara radikalizacija stanovnista jer im onda daju izgovor na pladnju da ih - istrijebe ( taj sam izraz cula u ovom kontekstu ) . Mislim da bi Jevreji od svih naroda najprije i najvise trebali imati osjecaja za muke, ponizenja, pogrome, genocid. Mislim da su kroz sve to prosli da bi dostigli nesto vise, a cine upravo suprotno - pretvaraju se u one koji su njima nacinili zlo. Mozda je i to njihova kazna.

Naglasila bih samo da svi ljudi u Palestini NISU sljedbenici niti simpatizeri Hamasa - Izrael ne cini tu nikakvu razliku, vodeci se logikom " svi su isti i svi su neprijatelji"- Ubistvo djeteta, ubistva neduznih , pravdati borbom protiv Hamasa je izraz zla. Kako ide ona zidovska izreka : Ko spasi jednog covjeka, spasio je citav svijet? Da li je onda tacna i izreka : Ko ubije jednog ( neduznog ) ubio je citav svijet ? Mislim da drzavu Izrael to cini ubicom. A svi cemo jednog dana izaci pred jedinog Boga.
krivorijek

#1659 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by krivorijek »

Lincoln-Burrows wrote:

Pa covjece, valjda ima neki razlog tome, tom nastanku/postanku Hamasa, radikalizaciji, itd.

Ne bi bilo mozda ni Hamasa ni 'ideologije', sto ti kazes, kad bi se Palestinci tretirali kao i svi drugi ljudi, sa postovanjem, a ne kao divljac, kao sto vidimo ovih dana, koju mozes odstrijeliti u svakom momentu, sve dok je sezona lova otvorena (tj. 'akcija' traje).

Da ne bude zabune, ja ne podrzavam nikakav terorizam. Ali ovih dana i nije bas jasno ni sta je 'terorizam', ni sta je 'ideologija'.
BarbaDue

#1660 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

_veleposlanik wrote:
homo_sapiens wrote:
Nicolas Sarkozy optužio Hamas za početak rata

Optužio je Hamas da je raketiranjem Izraela nakon isteka primirja 19. prosinca natjerao Izrael na vojnu akciju.
http://www.javno.com/hr/svijet/clanak.php?id=221283
da to nije onaj Sarkozy, jevrejske vjeroispovjesti, cionista i visoki stepen masonerije, u svojim prvim koracima kao funkcioner bivsi agent CIA-e, i vjerovatno orkestrator napada u Madridu 11. marta? onaj, zbog kojeg je novinar pritvoren nakon objave sa dokazima o njegovim aferama i veze sa CIA-om?

..............
Francuska diplomatija samo gleda američke interese i povija se po njihovoj volji, podrzavali su napade i na Irak i na Avganistan...pederi pederski :x
sheilak

#1661 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by sheilak »

Francuska diplomatija ne razlikuje se puno do ostalih - svi sluze sivim cikama iza zavjese, koji zapravo upravljaju svijetom. :-D
zgembo_sa

#1662 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zgembo_sa »

zoom66 wrote:
zoom66 wrote:06. jan. 2009. 18:33 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» anaisa

Hvala na update-u :) Procitali smo je odmah :)
Lincoln-Burrows

#1663 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

tornjak-bosanski wrote: Sva sreca pa imamo Izrael da nas brani od Hamasa koji bi nas sve slistio sa zemljom. Da tebe godinama tjeraju, izgladnjuju, ubijaju, zatvaraju sta bi ti bogati? Bi li ti po americkim standardima postao terorista?
Hamas je vjerojatno produkt Izraelove ohole politike,
ali nikako ne mogu prihvatiti njegovu ideologiju kao
ispravnu. Što je narod bijedniji to bira ekstremnije,
to je jedna činjenica koja u ovom slučaju odgovara Izraelu.
Madame de Pompadour

#1664 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Madame de Pompadour »

znamo po mjestu zivljenja Ashdod jer je postirala slike Ashdoda na jednoj od tema na forumu,
legendo_moja

#1665 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by legendo_moja »

zoom66 wrote:
» anaisa

A mail, broj telefona, geografske koordinate ? :D :D
KemooSA

#1666 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

RENATA....stidi se!
tornjak-bosanski

#1667 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Lincoln-Burrows wrote:
tornjak-bosanski wrote: Sva sreca pa imamo Izrael da nas brani od Hamasa koji bi nas sve slistio sa zemljom. Da tebe godinama tjeraju, izgladnjuju, ubijaju, zatvaraju sta bi ti bogati? Bi li ti po americkim standardima postao terorista?

U ovom slucaju nema veze sa ideologijom nego sa opstankom. Kad se smiri malo situacija onda treba kritikovati i Hamas, ali u trenutnoj situaciji to mi nije uredu....
BarbaDue

#1668 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

Lincoln-Burrows wrote:
Ali upravo taj narod su doveli Židovi na najveci stepen bijede gotovo na rub propasti. A sve to politikom sabijanja na sto manji prostor (uguraj ih u mišiju rupu) i politikom napraviti takvu situaciju da neko 100% zavisi od tebe. Pa dopizdilo im je vise toga 60 godina...i ja bi se raznio :x
_veleposlanik

#1669 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

KemooSA wrote:RENATA....stidi se!
kakav stid... ocekuj novi klon...

vjerujem da obavjestajne sluzbe imaju i svoje agente koje na svim mogucim medijima i/ili sredstvima informisanja slijede odredjeni scenario... ne znam da li je ona slucaj, ali sudeci po svemu, rijetko ko moze tako olako relativizirati monstruoznost...

(ne zaboravimo da je ovo jedan od jacih - ako ne i najjaci - forum bosanskohercegovacke tvorevine, neko i nas treba lobirati...)
omar little

#1670 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

aseemic wrote:
omar little wrote:
aseemic wrote:
Od 600 mrvih je 550 Hamasovih terorista...
a, kako ti to znas? propaganda a? evo sta doktor iz Gaze kaze za lazove kao ti. :D

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7814054.stm
A sta kaze doktor iz Izraela? :run:
pa, daj mi da cujem koji doktor u izraelu nema lijekova niti osnovnih medicinskih stvari i kojem to doktoru u izraelu za dva dana prodje kroz ruke 100 ranjene djece? de da vidim i cujem.
Lincoln-Burrows

#1671 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

BarbaDue wrote: Ali upravo taj narod su doveli Židovi na najveci stepen bijede gotovo na rub propasti. A sve to politikom sabijanja na sto manji prostor (uguraj ih u mišiju rupu) i politikom napraviti takvu situaciju da neko 100% zavisi od tebe. Pa dopizdilo im je vise toga 60 godina...i ja bi se raznio :x
Tvoj izbor tvoje pravo,
ali ekstremizam nema opravdanje bez
obzira dali je plod ekstremizma.
Bar sam tako odgajan,
ali neki nisu nego su odgajani
zub za zub.
Drvosjeca iz Dejcica

#1672 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Lincoln-Burrows wrote:
ispravnu.
Što je narod bijedniji to bira ekstremnije,
Pravo na spontanu ili organizovanu samoodbranu je univerzalno pravo koje ti niti jedan ljudski zakon ne moze osporiti. Vjerovatno ces pitati a njihova (Hamasova) politika? Sada cu odgovoriti u stilu one mrske Lebovich, PR (Public relations) izraelske armije, ili kako se vec zove. Politika Hamasa je jedno a njihova borba i odupiranje okupaciji je potpuno legitimna stvar. :wink:
zgembo_sa

#1673 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zgembo_sa »

Lincoln-Burrows wrote:
BarbaDue wrote: Ali upravo taj narod su doveli Židovi na najveci stepen bijede gotovo na rub propasti. A sve to politikom sabijanja na sto manji prostor (uguraj ih u mišiju rupu) i politikom napraviti takvu situaciju da neko 100% zavisi od tebe. Pa dopizdilo im je vise toga 60 godina...i ja bi se raznio :x
Tvoj izbor tvoje pravo,
Bar sam tako odgajan,
zub za zub.
A neki su odgajani "zub za 100 zuba"
BarbaDue

#1674 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

Lincoln-Burrows wrote:
Tvoj izbor tvoje pravo,
Bar sam tako odgajan,
zub za zub.
Sta ovo sto židovi rade nije ekstremizam? Reci jel il' nije?
Lincoln-Burrows

#1675 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pravo na spontanu ili organizovanu samoodbranu je univerzalno pravo koje ti niti jedan ljudski zakon ne moze osporiti. Vjerovatno ces pitati a njihova (Hamasova) politika? Sada cu odgovoriti u stilu one mrske Lebovich, PR (Public relations) izraelske armije, ili kako se vec zove. Politika Hamasa je jedno a njihova borba i odupiranje okupaciji je potpuno legitimna stvar. :wink:
Drvosjeca

Ma ja gledam te Palestince jadnike kojima je Izraelska politika tijekom godina toliko
promjenila cjelokupne živote, izopačila ih u odgoju i razmišljanju da kao rezultat imamo
Hamas kao pobjedničku stranku.
Ja bi da im se omogući normalan život, ali neminovno je da jedan monstrum
stvara malog monstruma metodom konstantnog mrcvarenja.
A za to ne smijemo podržavati Hamas, već isključivo Palestinu
i njeno civilno građanstvo.
Locked