Ko je smjestio Deda Mrazu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Zelimo li Deda Mraza u zivotima nase djece i djece drugih?

Da, definitivno, idemo zajedno po poklone ( ho!ho!ho! )
196
71%
Ne, niposto, smrt crvenom potkupljivcu i njegovim jatacima!
14
5%
Ne u zivotu mog djeteta, ali ne zabranjujem drugima
45
16%
Svejedno mi je
20
7%

Total votes: 275

LSD

#1651 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by LSD »

pure_love wrote:
Bajram slave 8-og Decembra - po Gregorianskom kalendaru koji ima nespojive veze i korijene sa Zapadnim Kriscanstvom.
Bajram se slavi po lunarnom kalendaru,,svake godine je drugi datum..prosli kurban bajram nije bio 8-og decembra? ovo sam ocekivao da svi znaju :run: :skoljka: :lol: :-)
Preciznije receno - arapski kalendar je lunarni kalendar,tacan i precizan...za razliku od solarnih (gregorijanski ili julijanski) zbog kojih su morali izmisliti i prestupne godine....ali to nije tema današnje emisije...ovaj virtualni prostor je posvecen pljuvacima A.Mahmutovic i braniocima casti i dostojanstva Djeda Mraza.
pure_love

#1652 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by pure_love »

zonbirile wrote:ma ovi autoriteti u tumačenju islama,nikako da mi odgovore ,otkud sada odjednom toliko cvijeće na grobljima.Eto Djed Mraz,katolički,a Svisveti nisu.
ko to slavi Svete? :lol: cvijece na mezarima ima i u turskoj,i u arapskim zemljama,pa sta sad? nije to samo krscanski obicaj...to sam na Balkanu misle
Last edited by pure_love on 10/12/2008 15:28, edited 1 time in total.
zonbirile

#1653 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zonbirile »

zonbirile wrote:ma ovi autoriteti u tumačenju islama,nikako da mi odgovore ,otkud sada odjednom toliko cvijeće na grobljima.Eto Djed Mraz,katolički,a Svisveti nisu.
lsd --odgovori mi boga ti
LSD

#1654 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by LSD »

zonbirile wrote:
lsd --odgovori mi boga ti
šta da odgovorim??...nisi me ništa ni pitao...aaaa kako te prenijelo,covjece-koji transfer...i još nešto-imenica Bog se piše sa velikim B....nemoj više da vam ponavljam ove stvari...ili piši kako treba ili nemoj nikako pisati tu imenicu ako nemaš baš velike potrebe.
zonbirile

#1655 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zonbirile »

lsd

tipično za autoritet,tipa papka,ja njemu konkretno,a on meni vidi ti nosa.Šta je sa odgovorom.
otherside

#1656 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by otherside »

LSD wrote: šta da odgovorim??...nisi me ništa ni pitao...aaaa kako te prenijelo,covjece-koji transfer...i još nešto-imenica Bog se piše sa velikim B....nemoj više da vam ponavljam ove stvari...ili piši kako treba ili nemoj nikako pisati tu imenicu ako nemaš baš velike potrebe.
ovaj LSD je ubačeni element :D @istočnjak, ništa mu ne vjeruj, budućnost će pokazati da ovdje trebaš samo meni vjerovati :D
LSD

#1657 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by LSD »

Ne kontam ovo pitanje nikako...moraš to malo bolje pojasniti...ne može ovo ovako...loše formulisano,nedoreceno...4 pojma su opticaju koliko vidim:cvijece,groblje,djed mraz i SviSveti???...e da i "katolicki" kao peti pojam.....kako da to sve povežemo??
otherside

#1658 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by otherside »

zonbirile wrote:lsd

tipično za autoritet,tipa papka,ja njemu konkretno,a on meni vidi ti nosa.Šta je sa odgovorom.
iskali ste, eto vam ga :oops: koga si pitao, dobro si proš'o :D
LSD

#1659 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by LSD »

zonbirile wrote:lsd

ja sam pokušao odgovoriti ali mi pitanje nije jasno...cuj papak :shock: ...koja seljacka prica
chuchumbamayumbe

#1660 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by chuchumbamayumbe »

zonbirile wrote:tema je očito plodonosna,par banovanih,a da smo uživo,vjerovatno upucanih.Predlažem cijelu temu ispržiti na Cd i poslati u Predsjedništvo,diplomatskom koru u zemlji,vjerskim vođama,Briselu i svim koji nastoje sačuvati Bosnu.
Kako li bi tek tekla neka stvarno konkretna tema.Jadni mi sa Djedom Mrazom,i sa zemljom u cijelini.
Kako idemo, sve mi se vise cini da ce ovo prije da bude za jedan DVD, a ne za CD!
:)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1661 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

Dolazi deda mraz i nosi punu vrecu banana.
Hoce li ko?
LSD

#1662 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by LSD »

otherside wrote:
LSD wrote: šta da odgovorim??...nisi me ništa ni pitao...aaaa kako te prenijelo,covjece-koji transfer...i još nešto-imenica Bog se piše sa velikim B....nemoj više da vam ponavljam ove stvari...ili piši kako treba ili nemoj nikako pisati tu imenicu ako nemaš baš velike potrebe.
ovaj LSD je ubačeni element :D @istočnjak, ništa mu ne vjeruj, budućnost će pokazati da ovdje trebaš samo meni vjerovati :D
redovno ti mene nešto komentarišeš i na moj racun zbijaš neke pošalice...valja li to tako??...hoceš da malo vidiš kako to izgleda kad je i na tvoj racun??...jeli ;-)
otherside

#1663 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by otherside »

mIRCerka wrote:Dolazi deda mraz i nosi punu vrecu banana.
Hoce li ko?
:kiss: :kiss: :kiss:
:D
chuchumbamayumbe

#1664 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

istocnjak wrote:
kockica_kockica wrote:Jadna Arzija ona sama a svijet protiv nje... :roll:

znate onaj vic: Vozi Mujo autoputem i na radiju javljaju kako ludjak vozi u suprtonom smjeru pa da vozaci paze... a Mujo vozi i dere se "ma sta jedan na hiljade ih je takvih"

e tako i kod nas Arzija ide u svom pravcu a to sto ona vozi suprotnim pravcem ne smatra svojom greskom vec greskom hiljada onih koji idu suprotno od nje ;-)
BiH i Sarajevo je sačuvano kao multi-kulturno '95 samo zbog pojedinaca koji su bili kao što je Hrasno38 ... nije u redu da jedni idu na vjeronauku dok ostala djeca stoje po strani i to hitno treba ispraviti ... samo zbog poštenih pojedinaca ... Bosna i Hercegovina je starija od svih i opet će biti inshAllah multi-kulturna i jedistvena, za sve narode ...
Nemoj tako istocnjak...
Zar treba ovo ispravljati samo zbog postenih pojedinaca?
A sta cemo sa nama nepostenima, cija nepostena djeca idu u ta ista obdanista?
Bice jedinstvena, ako Bog da i Sveti Nikola i Vasilije Ostroski.
8-)

Amin.
otherside

#1665 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by otherside »

LSD wrote:
otherside wrote:
redovno ti mene nešto komentarišeš i na moj racun zbijaš neke pošalice...valja li to tako??...hoceš da malo vidiš kako to izgleda kad je i na tvoj racun??...jeli ;-)
deder ožeži :D al' prvo uzmi malo nicka, bićeš hrabriji, pametniji, brži, kreativniji,....ukoliko ne naleti bad trip :D
mIRCerka

#1666 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

samo pazite...
Image
istocnjak

#1667 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

chuchumbamayumbe wrote:
istocnjak wrote:

znate onaj vic: Vozi Mujo autoputem i na radiju javljaju kako ludjak vozi u suprtonom smjeru pa da vozaci paze... a Mujo vozi i dere se "ma sta jedan na hiljade ih je takvih"

e tako i kod nas Arzija ide u svom pravcu a to sto ona vozi suprotnim pravcem ne smatra svojom greskom vec greskom hiljada onih koji idu suprotno od nje ;-)
BiH i Sarajevo je sačuvano kao multi-kulturno '95 samo zbog pojedinaca koji su bili kao što je Hrasno38 ... nije u redu da jedni idu na vjeronauku dok ostala djeca stoje po strani i to hitno treba ispraviti ... samo zbog poštenih pojedinaca ... Bosna i Hercegovina je starija od svih i opet će biti inshAllah multi-kulturna i jedistvena, za sve narode ...
Nemoj tako istocnjak...
Zar treba ovo ispravljati samo zbog postenih pojedinaca?
A sta cemo sa nama nepostenima, cija nepostena djeca idu u ta ista obdanista?
Bice jedinstvena, ako Bog da i Sveti Nikola i Vasilije Ostroski.
8-)

Amin.
Što se ti brineš za multi-kulturu u Sarajevu, kod tebe je izgleda sve čisto ... zar ne?
istocnjak

#1668 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

otherside wrote:
Ma nisam ti ja baš pogodan za druženja ... hoće me pravo Bane ... :D
chuchumbamayumbe

#1669 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Jok ba, lapo-lapo.
Mi smo ti najgori, ni tamo, ni 'vamo.
8-)
LSD

#1670 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by LSD »

Mircerko,oko moje...krajnji je vakat da se ovaj cirkus od teme zamandali i pošalje u arhivu...jednom-zauvijek
chuchumbamayumbe

#1671 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Zasto da se ovo arhivira?
Pa nije jos gotova prica, sacekajmo do iza NG da vidimo hoce li Deduka da se pojavi ili nece, pa da onda svodimo racune.
mIRCerka

#1672 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

chuchumbamayumbe wrote:Zasto da se ovo arhivira?
Pa nije jos gotova prica, sacekajmo do iza NG da vidimo hoce li Deduka da se pojavi ili nece, pa da onda svodimo racune.
ali se prestanite castiti zivota vam..
chuchumbamayumbe

#1673 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

:D
Heheh, odoh ja da pritakarim kahvicu, valjda ce se u medjuvremenu desiti nesto sto razbiti ovu uchmalu raspravu! :sax:
kockica_kockica

#1674 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by kockica_kockica »

istocnjak wrote:

dat cu ti prijateljski savjet ako vec odgovaras na moje postove molim te prethodno procitaj sta sam napisala pored onoga sto si tog trena procitao... u protivnom nemoj zivota ti ...

Sarajevo je moj grad, i BiH je moja drzava... moj brat i moji roditelji su se borili za nju.. brak mojih roditelja je jedna multikulturalna sredina u kojoj sam odrasla i u kojoj su mi postavljeni standardi da je covjek covjek bez obzira koje vjere bio ... vec sam pisala o vjeronauku i tom "zaobilazenju" djeda mraza jer je nepodoban.. imas 65 stranica i na svakoj petoj je moj post sta mislim o svemu tome.. kad se informises onda mi odgovaraj na postove...

u protivnom cu i tebe staviti medju trolove kao pojedince :kravata:
vratnik

#1675 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by vratnik »

mIRCerka wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Zasto da se ovo arhivira?
ali se prestanite castiti zivota vam..
Ne znam, mozda aludiras na ono moje sto sam istocnjaka nazvao lazovom, pa nije to bilo cascenje vec uvreda. Ali sta cu, tako su me ucili. Ako neko nesto na drugog kaze, bez dokaza, i pocne ga javno crniti, onda je to u redu da se nazove lazovom. Jesam, rekao sam istocnjaku da je lazov, to i ponavljam dok me ne demantuju.
Last edited by vratnik on 10/12/2008 16:24, edited 1 time in total.
Locked