Posto smo u posljednje vrijeme bili u dva restorana preporucena na ovoj temi, da podijelim utiske:
Paper Moon - Lijep ambijent, ljubazno osoblje, konobar uvijek tu negdje ali nije napadan, cijene ok.
Ja sam jela rizoto sa safranom i kozicama a co'jek tagliatele sa tartufima (ili je ulje tartufa ili tako nesto), oba jela po 15 KM.
Rizoto je bio fino spremljen, ukusan, riza dobra ali neodvoljno kozica da bi se moglo reci da je jako dobar rizoto.
Co'jek je rekao da je njegovo ok.
Posto smo morali malo sacekati da spreme rizoto (potvrda da ga samo po narudzbi prave) donijeli su nam domaca, topla peciva i cili ulje.
Tavola - sjedili vani, ok je, atrijum zgrade je malo bezze al haj', unutra je prilicno lijepo. Konobarica ok, ali nije bas previse obracala paznju na goste, cijene ok, mozda koju markicu skuplje od prosjeka (u biti kao i Paper Moon), fin meni, ima izbora.
Ja sam jela tagliatele gamberetti a co'jek piletinu u gorgonzola sosu, oba jela po 16 KM.
Porcija je obilna, bas puno kozica dodje, sos fin. Nisam pala na dupe ali je bilo ukusno. Co'jeku je bilo ukusno, takodjer obilna porcija ali smatra da je piletina u gorgonzola sosu iz Pivnice mnogo ukusnija.
A za svadbeni rucak preporucujem Zelenu Dolinu. Nasa je svadba bila gore i apsolutno svi su bili odusevljeni hranom, ambijentom i ljubaznoscu