Avio kompanije all about
-
akcija007
#1651 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Skyfox, cijena povratne karte do Zagreba i nazad sa svim taxama je 248 maraka, a na Croatia Airlinesu cijena je 318 maraka
-
Baustekana
#1652 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ja nem nista protiv BH airlines ali samo treba biti realan koliko se moze uraditi. Od Kada su CSA/MALEV ostali bez dugolinski letova, njihova je strategija da se dobro ucvrste na ove prostore.
[quote="macan prvi"]quote]
[quote="macan prvi"]quote]
-
nova_korisnica
#1653 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ne bi bilo lose kadabi uskladili ponudu na stranici sa onime sto stvarno nude :s
stoji banner za relaciju BL-Cirih-BL, a ta linija vise ne postoji :S
stoji banner za relaciju BL-Cirih-BL, a ta linija vise ne postoji :S
- drndalo
#1654 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Trebace im malo vremena...
Sto se BL tice, zadnja informacija (doduse iz nezvanicnih izvora...) mi kaze da je sa BNX (Banjaluckim aerodromom) zapelo (osim mozda politike) i sa smjenom direktora... Novi VD je valjda imenovan, ali jos nema ( ili nije imao...) ovlastenje za potpisivanje dokumenata... I iz BH Airlinesa su par puta saopstavali da su razgovori jos u toku...
Sto se BL tice, zadnja informacija (doduse iz nezvanicnih izvora...) mi kaze da je sa BNX (Banjaluckim aerodromom) zapelo (osim mozda politike) i sa smjenom direktora... Novi VD je valjda imenovan, ali jos nema ( ili nije imao...) ovlastenje za potpisivanje dokumenata... I iz BH Airlinesa su par puta saopstavali da su razgovori jos u toku...
-
nova_korisnica
#1655 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ma joj neka se oni dogovraju kako hoce i sta hoce..ali neka preko svoje stranice ne sire dezinformacije!! mene ljudi zovu i ubjedjuju da ima relacija bl-zh, ali ne mogu kartu rezervisati...ja nazovem bhairlines i kaze djevojka: nemaaaaa...drndalo wrote:Trebace im malo vremena...![]()
ali valjda je to neka velika nauka aktualizirati stranicu
- drndalo
#1656 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pogledaj malo prethodnih 70-ak stranica, pa ces vidjeti kolika je to u stvari nauka... Na zalost sviju nas...
Pocnu letiti za Prag, sa pristojnim cijenama u odnosu na konkurenciju, ali od reklame ni R ! I taman kad sam medju svojih 10-ak poznanika s ovih prostora koji gore zive i/ili rade i studiraju, pustio glas, i oni medju svojima, od uha do uha, ovi ukinuse liniju (nakon nekoliko mjeseci, oko 3 da budem precizniji), jer je bila slabo popunjena...
Imam osjecaj da ni posade nisu znale da lete za PRG dok nisu vidjeli kartu prilaza za pistu 13 na Praskom aerodromu...
Pocnu letiti za Prag, sa pristojnim cijenama u odnosu na konkurenciju, ali od reklame ni R ! I taman kad sam medju svojih 10-ak poznanika s ovih prostora koji gore zive i/ili rade i studiraju, pustio glas, i oni medju svojima, od uha do uha, ovi ukinuse liniju (nakon nekoliko mjeseci, oko 3 da budem precizniji), jer je bila slabo popunjena...
Imam osjecaj da ni posade nisu znale da lete za PRG dok nisu vidjeli kartu prilaza za pistu 13 na Praskom aerodromu...
- Koshpa
#1657 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Svaki dan na tv pink u 17:50 ima petominutna reportaza o BH Airlines-u i to vec traje nekih 10-tak dana. a ima reklama i na http://www.sarajevo-airport.ba/index.php?lang=bosdrndalo wrote:Pogledaj malo prethodnih 70-ak stranica, pa ces vidjeti kolika je to u stvari nauka... Na zalost sviju nas...
Pocnu letiti za Prag, sa pristojnim cijenama u odnosu na konkurenciju, ali od reklame ni R ! I taman kad sam medju svojih 10-ak poznanika s ovih prostora koji gore zive i/ili rade i studiraju, pustio glas, i oni medju svojima, od uha do uha, ovi ukinuse liniju (nakon nekoliko mjeseci, oko 3 da budem precizniji), jer je bila slabo popunjena...![]()
- macan prvi
#1658 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Stvarno pise.nova_korisnica wrote:ma joj neka se oni dogovraju kako hoce i sta hoce..ali neka preko svoje stranice ne sire dezinformacije!! mene ljudi zovu i ubjedjuju da ima relacija bl-zh, ali ne mogu kartu rezervisati...ja nazovem bhairlines i kaze djevojka: nemaaaaa...drndalo wrote:Trebace im malo vremena...![]()
ali valjda je to neka velika nauka aktualizirati stranicu
- drndalo
#1659 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Oko mjesec dana...
- macan prvi
#1660 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Dobro je... Ja mislio da je ukinuta prije pravo puno vremena...drndalo wrote:Oko mjesec dana...
- Koshpa
#1661 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Linija je ukinuta krajem marta mjeseca, medjutim nikad se nije skinula sa web-a jer je "svaki dan" bilo dogovora i pregovora oko ponovnog uspostavljanja iste linije, medjutim i dan danas se ne zna sta ce bit sa tom linijom, stoga i stoji jos uvijek na web-u u nadi da ce se ponovo uspostaviti letovi za BNX
- macan prvi
#1662 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ali vidis gore na ovoj stranici kako reklama zbunjuje ljude.Koshpa wrote:Linija je ukinuta krajem marta mjeseca, medjutim nikad se nije skinula sa web-a jer je "svaki dan" bilo dogovora i pregovora oko ponovnog uspostavljanja iste linije, medjutim i dan danas se ne zna sta ce bit sa tom linijom, stoga i stoji jos uvijek na web-u u nadi da ce se ponovo uspostaviti letovi za BNX
- Koshpa
#1663 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Na ovom linku gdje ja postavih uopste nema BNX-a ima na zvanicnom web-u BHA al na SJJ APT ne samo BEG ZAG I VIEmacan prvi wrote:Ali vidis gore na ovoj stranici kako reklama zbunjuje ljude.Koshpa wrote:Linija je ukinuta krajem marta mjeseca, medjutim nikad se nije skinula sa web-a jer je "svaki dan" bilo dogovora i pregovora oko ponovnog uspostavljanja iste linije, medjutim i dan danas se ne zna sta ce bit sa tom linijom, stoga i stoji jos uvijek na web-u u nadi da ce se ponovo uspostaviti letovi za BNXZar ne bi bilo pametnije skinuti reklamu dok god avioni stvarno ne lete iz BNX-a i onda ako proradi linija (ili ako bude sigurno da ce od nekog datuma proraditi), onda reklamirati??
- macan prvi
#1664 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ja odem na http://www.bhairlines.ba i vidim pise Svicarska: Banja Luka - Cirih - Banja Luka vec od 208 eura.
- Koshpa
#1665 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pa o tome i pricamo u zadnjih nekoliko postovamacan prvi wrote:Ja odem na http://www.bhairlines.ba i vidim pise Svicarska: Banja Luka - Cirih - Banja Luka vec od 208 eura.
- macan prvi
#1666 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Izvinjavam se, nisam procitao post kako treba... Da, na sluzbenoj stranici pise, ali na stranici Aerodroma ne. Svejedno, kazem, to ljude zbunjuje.Koshpa wrote:Pa o tome i pricamo u zadnjih nekoliko postovamacan prvi wrote:Ja odem na http://www.bhairlines.ba i vidim pise Svicarska: Banja Luka - Cirih - Banja Luka vec od 208 eura.
- Koshpa
#1667 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Znam bit ce i to uskoro rijesenomacan prvi wrote:Izvinjavam se, nisam procitao post kako treba... Da, na sluzbenoj stranici pise, ali na stranici Aerodroma ne. Svejedno, kazem, to ljude zbunjuje.Koshpa wrote:Pa o tome i pricamo u zadnjih nekoliko postovamacan prvi wrote:Ja odem na http://www.bhairlines.ba i vidim pise Svicarska: Banja Luka - Cirih - Banja Luka vec od 208 eura.
- Skyfox
#1668 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
hvala za info!akcija007 wrote:Skyfox, cijena povratne karte do Zagreba i nazad sa svim taxama je 248 maraka, a na Croatia Airlinesu cijena je 318 maraka
-
nova_korisnica
#1669 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ljudi idu na bhairlines da rezervisu kartu, a ne na stranicu aerodroma :s
ako su pregovori u toku a linije NEMA tokom trajanja pregovora, to nije apsolutno nikakad argument da banner i dalje stoji na stranici...to sto je neko lijen da ga skine i ponovo stavi AKO linija bude uspostavljena mi je stvarno neshvatljivo...zar smo toliko lijen narod??
steta sto bhairlines nema konzistentan marketing sa onim sto ljudima moze zaista pruziti...
ako su pregovori u toku a linije NEMA tokom trajanja pregovora, to nije apsolutno nikakad argument da banner i dalje stoji na stranici...to sto je neko lijen da ga skine i ponovo stavi AKO linija bude uspostavljena mi je stvarno neshvatljivo...zar smo toliko lijen narod??
steta sto bhairlines nema konzistentan marketing sa onim sto ljudima moze zaista pruziti...
- drndalo
#1670 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
nova_korisnica wrote:steta sto bhairlines nema konzistentan marketing
Pravilnije bi bilo reci da BH Airlines nema marketing uopste, ili bar da im neko ne da da rade kako bi to bilo normalno... Ne znam sta je po srijedi od to dvoje, ali nije opravdanje ni jedno...
Primjer:

Primjetis li upotrebu boja na ovom jumbo plakatu ? Svijetlo plava pozadina sa zutim natpisima, ne bas jako uocljiva kombinacija boja, tj. kontrast tih boja nije toliko velik da se jasno razaznaje sta pise... 2 donje, Stuttgart i Koln/Bonn se vide jos losije nego gornje, zbog jos losijeg kontrasta... Lokacija plakata? Zapadni ulaz u grad, mjesto gdje je zakonom dozvoljeno voziti 110 km/h, a vecina vozi bar 130... I u toj brzini neko treba da procita sta pise...
Meni ovo lici na pokusaj stednje para na postenom autoru koji se razumije u dizajn vise nego samo slaganje slika i natpisa na slici... Sto bi oni to platili Agenciji "XY" koja dizanira i dobra rjesenja za velike firme, kad to moze "Nurkin mali" slozit za npr. 200 KM...? A do nedavno ovakvi pokusaji su bili iskljucivi marketing ove firme... Sad su kao nesto krenuli, s novinarima koji pisu kako im je bilo u ZAG i BEG, itd.
-
nova_korisnica
#1671 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ma i Nurkin mali bi to bolje napravio....
majke mi me dusha bili kada vidim kako su ljudi nesposobni
(
par ljudi mi prica u Njemackoj je nemoguca misija kupiti njihovu kartu...na shalteru nikada nikoga nema..ne mogu se na telefon dobiti itd...
ja zadnje dvije godine letim germanwingsom vecinom i ponekad sa bhairlinesom...gw-avionu su puni svaki put, nema veze je li sezona ili van sezone...bhairlines ako skupi 15 putnika evo moje glave!! tuga bolan sjesti u avion i gledati ga praznog...a cijena karte je da ne pricam...sve ja to razumijem i takse i ovo i ono...ali zar ne vrijedi probati sa manjom vlastitom marzom povecati kolicini nego vozati par ljudi uz visoku marzu...
eto gledam i te karte za beograd i zg...koliko sam put razmisljala da odem preko vikenda malo do zg..ali mi se mrsko voziti 6h..i eto uvedu oni liniju i imam sta vijedti..cijene su im
sigurna sam da nisam jedina koja bi skoknula do zg da je karta povoljnija...ali eto...
ma joj samo se bezze nerviram kad razmiljam o tome....tuga sta sami sebi radimo!!!
majke mi me dusha bili kada vidim kako su ljudi nesposobni
par ljudi mi prica u Njemackoj je nemoguca misija kupiti njihovu kartu...na shalteru nikada nikoga nema..ne mogu se na telefon dobiti itd...
ja zadnje dvije godine letim germanwingsom vecinom i ponekad sa bhairlinesom...gw-avionu su puni svaki put, nema veze je li sezona ili van sezone...bhairlines ako skupi 15 putnika evo moje glave!! tuga bolan sjesti u avion i gledati ga praznog...a cijena karte je da ne pricam...sve ja to razumijem i takse i ovo i ono...ali zar ne vrijedi probati sa manjom vlastitom marzom povecati kolicini nego vozati par ljudi uz visoku marzu...
eto gledam i te karte za beograd i zg...koliko sam put razmisljala da odem preko vikenda malo do zg..ali mi se mrsko voziti 6h..i eto uvedu oni liniju i imam sta vijedti..cijene su im
ma joj samo se bezze nerviram kad razmiljam o tome....tuga sta sami sebi radimo!!!
-
smolsvoje
#1672 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
evo za primjer kolutanja ociju:
SAR-ZAG-SAR CROATIA AIRLINES 151,00 EVR SA TAKSAMA
BH AIRLINES 114,00 EVR SA TAKSAMA
IPAK JE RAZLIKA 73.00 KM I UVIJEK IMA MJESTA PO OVOJ CIJENI !!!
A DA NE GOVORIM DA JE ZAG-SAR JEDAN PRAVAC SA SVIM TAKSAMA 51.00 EUR
IMA RAZLIKE !
SAR-ZAG-SAR CROATIA AIRLINES 151,00 EVR SA TAKSAMA
BH AIRLINES 114,00 EVR SA TAKSAMA
IPAK JE RAZLIKA 73.00 KM I UVIJEK IMA MJESTA PO OVOJ CIJENI !!!
A DA NE GOVORIM DA JE ZAG-SAR JEDAN PRAVAC SA SVIM TAKSAMA 51.00 EUR
IMA RAZLIKE !
-
nova_korisnica
#1673 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ja odem do kelna i vratim se za 80-100 eura...
samo sam htjela reci da ako je karta povoljnija bi avioni bili puniji...pretpostavljam da im je target neki poslovni tripovi ljudi...ali kazem ako bi recimo za vikend napravili neku ponudu pa spustili kartu na 80 eura, bi avioni bili puniji...
samo sam htjela reci da ako je karta povoljnija bi avioni bili puniji...pretpostavljam da im je target neki poslovni tripovi ljudi...ali kazem ako bi recimo za vikend napravili neku ponudu pa spustili kartu na 80 eura, bi avioni bili puniji...
- Koshpa
#1674 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Draga korisnice, ne mozes spustiti cijenu karte na 80 E kad je taksa sama 80 E onda bi cijena karte bila 0 E, a taxe ne kontrolise BH Airlines, nego aerodrom sarajevo, i naplacuju svoje usluge koje su jedne od najskupljih u evropi. Znaci nije sve do BHA nego i do samog Sarajevskog aerodromanova_korisnica wrote:ja odem do kelna i vratim se za 80-100 eura...
-
detroit-mercy
#1675 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Zna li neko koliko su karte od Stutgarta do Sarajeva posto cu negdje u periodu Juli-August boraviti poslovno u Njemackoj pa sam mislio da za vikend skoknem do BiH i preko koga ih je najbolje nabaviti u Svabiji.