HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
barcelona81

#1651 Re: HS kablovska

Post by barcelona81 »

ma ja ih zvao maloprije,kaze kako ti ne radi.pa sta ja znam jarane dao resiver sta ste vi cackali bog zna.kako cu ja znati sto ne radi ,kada ga vi nastimate i opet nece.na kraju mi trazio broj smart card-a,kaze bice sutra ukljuceno.ma ni oni pojma nemaju majkemi moje.
neno1974

#1652 Re: HS kablovska

Post by neno1974 »

Pozdrav!

Evo dodje i 2. decembar, a HS nam ne zamjeni receivere, pa tako nema nista ni od HD-a. Sve da i puste HD kanale bez HDMI izlaza bolje da i ne pustaju. Zna li neko nesto novo za HD kanale. Najavili su od 1. decembra da ce ih ukljuciti. Iskljucili su Arene, ali nisu (koliko ja znam) ukljucili HD kanale niti zamjenili stare receivere.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1653 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Pa koliko je taj paket sa 4 arene.i jel jos nesto u tom paketu ili su samo ta cetri arenina kanala?
kakaljin

#1654 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

-LIBERO- wrote:Pa koliko je taj paket sa 4 arene.i jel jos nesto u tom paketu ili su samo ta cetri arenina kanala?

Image
EUROBIH

#1655 Re: HS kablovska

Post by EUROBIH »

za 1000 kanala platim 18 km mjesečno za cs dreambox,al nemam tv amnu,tv vogošću,tv istočno sarajevo,tv kantona usk,ze do,tuzlanski,goražde.......blago vama na hs... 8-) 8-) :lol: :lol: :lol: ...hebo el klasico i lige petice,kad nema hronike općina :lol: :lol: :lol: :bih: :bih: :bih:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1656 Re: HS kablovska

Post by dr.gog »

Početak ere interneta u Bosanaca i muke u vezi s tim :-)
tacna

#1657 Re: HS kablovska

Post by tacna »

Korisnik sam LOL SUPERTV u jednoj sobi u drugoj zeni Ostavio HS kablovsku, dodjem danas s posla upalim hs kad na mjestu amnetv bio kanal K 1 bili golovi sarajeva i jos neki sportski prilozi e sad me zanima da li je to neko jos upratio i da li je taj kanal napokon poceo da se emituje.
lijan

#1658 Re: HS kablovska

Post by lijan »

i ja sam to sa K1 primjetio, al brzo su vratili amnu...kad ce HS nam uvesti K1
Eldinn

#1659 Re: HS kablovska

Post by Eldinn »

Jel iko dobio arene poslije potpisanog ugovora? Rekli su da ce pustiti ali nisam jos dobio!
kakaljin

#1660 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Eldinn wrote:Jel iko dobio arene poslije potpisanog ugovora? Rekli su da ce pustiti ali nisam jos dobio!

Jesam ja,otisao do njih sa risiverom i potpisao ugovor, oni nesto cackali oko risivera i pustise arene. Rekose da je to to i ja otisao kuci sa risiverom i skopcao i imam arene
tragac

#1661 Re: HS kablovska

Post by tragac »

Kako da nadjem kantonalne televizije u digitalnom paketu
AdrianMole

#1662 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

tragac wrote:Kako da nadjem kantonalne televizije u digitalnom paketu
Od danas je nešto krenulo .Obrati pažnju na frekvenciju 354 MHz. :-D
Mikado

#1663 Re: HS kablovska

Post by Mikado »

Ukupno 5 kanala na toj novoj frekvenciji, od toga kod mene 3 ferceraju i to:

digital 2 = TV TK
Svet Plus - http://www.svetplus.com/ :x
Kopernikus - http://www.tvkcn.net/main.php :x
Kenan-sa

#1664 Re: HS kablovska

Post by Kenan-sa »

Ko ima HS kablovski internet i da li je zadovoljan? je li istina da cesto nestaje konekcije,pogotovo kad je nevrijeme i da mu brzina nije bas najbolja!?
Hvala
kakaljin

#1665 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Kenan-sa wrote:Ko ima HS kablovski internet i da li je zadovoljan? je li istina da cesto nestaje konekcije,pogotovo kad je nevrijeme i da mu brzina nije bas najbolja!?
Hvala

Takodjer i mene interesuje stabilnost konekcije i konstantnost brzine
O'zone
Globalni moderator

#1666 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

HS-ovciiiiiiiiiiii!!!!!! pitajte šefa jel more oni Bumerang da pušti da gledam crtane dok se boje ne istopeee!!! Et hvala!
gule_sa

#1667 Re: HS kablovska

Post by gule_sa »

Mikado wrote:Ukupno 5 kanala na toj novoj frekvenciji, od toga kod mene 3 ferceraju i to:

digital 2 = TV TK
Ima jos i ova neki bugarski Folkor TV ali nema slike i tona,a steta sto ovaj Kopernikus nije klasicni vec njihov musicki kanal. I ako neko jos skonta neki kanal neka javi....
Mikado

#1668 Re: HS kablovska

Post by Mikado »

Kenan-sa wrote:Ko ima HS kablovski internet i da li je zadovoljan? je li istina da cesto nestaje konekcije,pogotovo kad je nevrijeme i da mu brzina nije bas najbolja!?
Hvala
Dobra konekcija, nema problema sa signalom zasad, al ja koristim njihov net tek nekih 15-ak dana. Download ide preko 300 kb/s preko FlashGeta

Sto se tice ponude na digitali najvise gledam 6 kanala iz 2 dodatna paket (2 HBO-a i 4 Arene) i sa tim sa odusevljen. Na HBO slika extra, a filma ponuda bolja nego na ijednom kanalu dosad, a sto se Arene tice, mislim da je u ovom trenutku vrh kad su sportski dogadjaji u pitanju.
lijan

#1669 Re: HS kablovska

Post by lijan »

Pa ovako, ja sam 2 godine bio kod BHtelekoma, koristio ADSL ...Od marta ove godine koristim HS paket ful 3 flat....prezadovoljan sam, internet mi nije nista lošiji....apsolutno nemam nikakvih problema sa konekcijom ...Brzina 3072/512 kbps ....Internet Flat Rate,Analogni paket,Digitalni paket... sve za 45 km.
Kenan-sa

#1670 Re: HS kablovska

Post by Kenan-sa »

hvala vam na odgovorima!
barcelona81

#1671 Re: HS kablovska

Post by barcelona81 »

Mikado wrote:
Hvala
Dobra konekcija, nema problema sa signalom zasad, al ja koristim njihov net tek nekih 15-ak dana. Download ide preko 300 kb/s preko FlashGeta

Sto se tice ponude na digitali najvise gledam 6 kanala iz 2 dodatna paket (2 HBO-a i 4 Arene) i sa tim sa odusevljen. Na HBO slika extra, a filma ponuda bolja nego na ijednom kanalu dosad, a sto se Arene tice, mislim da je u ovom trenutku vrh kad su sportski dogadjaji u pitanju.
ja se slazem sa tobom da su hbo i arena paekt ,fenomenalni kanali.
ali htio bih da pitam raju koja ima te kanale.da li oni imaju problema da im ti kanali lede i da se pojavljuje ono scrambled.
od kada su arenu zakljucali,i kada sam je ponovo pokrenuo prije dan -dva.meni slika stalno ledi i izbacuje scrambled.
fakat nema smisla placam im 60 km za njihove usluge i od toga za arenu sad 10 dodatno i sta sad treba da me handri .postoji li mogucnost da se to nekako otkloni.jel stvarno nemam volje da se natezem sa njima ,jer su mi mjesec i po dana popravljali kvar ,tako da mi je njihovih fora.provjeri kablove spojnice,ugasi ,izgasi resive na vrh glave.
gule_sa

#1672 Re: HS kablovska

Post by gule_sa »

:x
gule_sa wrote:
Mikado wrote:Ukupno 5 kanala na toj novoj frekvenciji, od toga kod mene 3 ferceraju i to:

digital 2 = TV TK
Ima jos i ova neki bugarski Folkor TV ali nema slike i tona,a steta sto ovaj Kopernikus nije klasicni vec njihov musicki kanal. I ako neko jos skonta neki kanal neka javi....
Evo na ovom kanalu jutros nema nista,ustvari registruje kanale ali je slika crna......
Dady

#1673 Re: HS kablovska

Post by Dady »

barcelona81 wrote: ja se slazem sa tobom da su hbo i arena paekt ,fenomenalni kanali.
ali htio bih da pitam raju koja ima te kanale.da li oni imaju problema da im ti kanali lede i da se pojavljuje ono scrambled.
od kada su arenu zakljucali,i kada sam je ponovo pokrenuo prije dan -dva.meni slika stalno ledi i izbacuje scrambled.
fakat nema smisla placam im 60 km za njihove usluge i od toga za arenu sad 10 dodatno i sta sad treba da me handri .postoji li mogucnost da se to nekako otkloni.jel stvarno nemam volje da se natezem sa njima ,jer su mi mjesec i po dana popravljali kvar ,tako da mi je njihovih fora.provjeri kablove spojnice,ugasi ,izgasi resive na vrh glave.
Isti je problem i kod mene, takdjer me nervira i frustira. Jedan kolega zbog istog razloga vratio risiver i odjavio digitalu.

Problem su im jeftini/nekvalitetni risiveri i oprema. Ne vidim da se to moze rijesiti bez promjene opreme. Ja sam u 3 mjeseca koristenje digitale+ hbo zamjenio vec 4 receivera.

Poz
marketleader

#1674 Re: HS kablovska

Post by marketleader »

ado-pasha wrote:
gule_sa wrote:Evo ako nekome moze pomoci sa ovo stimanje slike i tona....

PID
PID je skracenica od Package IDentifier. MPEG-2 emituje podatke u paketima po 188 bajtova. Na pocetku svakog paketa nalazi se PID koji risiveru govori sta da uradi sa paketom. Ako je na primjer rijec o MCPC paketu, risiver treba da zna koji paket od 188 bajtova pripada odredjenom kanalu i da podatke usmjeri na dalju obradu.
Pidova ima razlicitih, ali su tri najvaznija:
VPID - PID za sliku,
APID - PID za audio,
PCR PID - (Program Clock Reference) PID koji ima zadatak da uskladi sliku sa tonom da ne bi bilo kasnjenja.
U svakom MCPC signalu nalazi se kompresovana kombinacija video i audio signala koja se naziva PES ( Packet Elementary Stream). Vise ovakvih kombinacija uz dodatak SID-a cini MPEG-2/DVB multiplex signal koji se uplinkuje ka transponderu satelita.
SID (System Information Data) PID koristi se za programski vodic, informacije o drugim frekvencijama na kojima se nalaze kanali koji zajedno cine jedan paket kanala, zatim informacije o razlicitim audio podnosiocima za jedan kanal.
PAT (Program Assosiation Table) je prva informacija sadrzana u SID-u. Uvijek se nalazi na PID-u 0000 i sadrzi listu PMT (Program Map Table) koja za svaki kanal ima VPID, APID i PCR PID. Osim toga PMT sadrzi i druge informacije kao na primjer pointer na ime kanala ili na servise za prenos podataka ako takvih ima. Pored PAT i PMT u PES postoji i NIT (Network Information Table) na PID-u 0010 i sadrzi listu transpondera koji cine paket kanala zajedno sa njihovim SR i FEC.
Postoji jos nekoliko vaznijih PID-ova, kao sto su BAT (Bouquet Assosiation Table) koji govori risiveru koji su kanali u okviru jednog paketa srodni po tematici. Zatim EIT (Event Information Table) na PID-u 0012 sadrzi listu programa koje risiver interpretira u programski vodic (EPG). Risiver moze da koristi informacije iz EPG-a dvije nedjelje unaprijed.

hvala...
ukoliko ti je RTL (hrvatski) sihronizovan, odnosno slika i govor se podudaraju, mozes li mi napisati koji su VPID, APID, PCR PID?

Hvala :D
I meni trebaju za HR RTL PID-ovi audio,video ili sta vec. Nisu mi sinkronizirani ton i slika. POZ
barcelona81

#1675 Re: HS kablovska

Post by barcelona81 »

Dady wrote:
barcelona81 wrote: ja se slazem sa tobom da su hbo i arena paekt ,fenomenalni kanali.
Isti je problem i kod mene, takdjer me nervira i frustira. Jedan kolega zbog istog razloga vratio risiver i odjavio digitalu.

Problem su im jeftini/nekvalitetni risiveri i oprema. Ne vidim da se to moze rijesiti bez promjene opreme. Ja sam u 3 mjeseca koristenje digitale+ hbo zamjenio vec 4 receivera.

Poz
ako je stvarno jedini to razlog onda nema smisla.18 km uzmu za to a tebi 6 najklvalitetnijih kanala ledi.nije mi jasno zasto ne lede ostali kanali na kojima takodjer stoji scrambled,nego samo ovih 6.
arena sport kanali nisu imali problema sa tim scrambled,dok ih nisu od 1 decembra zakljucali,kada smo ih ponovo pokrenuli pojavljuje se to sranje.
nije to neki veliki problem,ali me jednostavno nervira.ja sam ih zvao i kazu ukucaj ponovo,eto kao doci ce ekipa,doci ce i nista uraditi nece.
Locked