Ono je uzas. Nakon sto sam ovdje procitala preporuku otisla sM tamo i dusu ispovracala...ucenik1234 wrote:Komso, Mladost, Envera Sehovica
Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1651 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- Plavo-bijeli
#1652 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Bio solidan ima 5 godina, a dobar ima jedno 10 godina. Ne shvatam logiku hamburger 2,50km a tanak ko list, pa brate podigni cijenu za marku, ili za marku i po, ali da bude da valja
.
To što neće nikad da uvede tipa pomfrit, sendvič, hot dog i sl je neka druga priča. To ime mu i dalje prolazi, ali znam da gubi i neke kupce koji su se kleli u njega.
To što neće nikad da uvede tipa pomfrit, sendvič, hot dog i sl je neka druga priča. To ime mu i dalje prolazi, ali znam da gubi i neke kupce koji su se kleli u njega.
-
esso_sa
#1653 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Kod komse se jede ona piletina na zaru, a ne hambasi... Mada i tu Komso ima prenos nekakav, poceo je stavljati krisku paradajza uz prilog (ranije samo kupus i kecap/majoneza), sto je pravo cudnoPlavo-bijeli wrote:Bio solidan ima 5 godina, a dobar ima jedno 10 godina. Ne shvatam logiku hamburger 2,50km a tanak ko list, pa brate podigni cijenu za marku, ili za marku i po, ali da bude da valja.
-
l33t
#1654 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Hambaš, Venera, nije loš
- muha_sa
#1655 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
šta vam je Hambaš 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1656 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja ih prekrižio. Jednom došli gumeni, okolo reš, unutra crveni.holowey wrote:ne valja besko nista...nemoj da bi ko isao tamo!
hocu svoju desetku na miru da pojedem
Drugi put isto tako. Bon voyage.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1657 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Hamburgermuha_sa wrote:šta vam je Hambaš
- muha_sa
#1658 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
to mu tepajuTomahawk11 wrote:Hamburgermuha_sa wrote:šta vam je Hambaš
vozdra Tomek
Last edited by muha_sa on 10/09/2018 09:39, edited 1 time in total.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1659 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Onda u peticu.Tomahawk11 wrote:Ja ih prekrižio. Jednom došli gumeni, okolo reš, unutra crveni.holowey wrote:ne valja besko nista...nemoj da bi ko isao tamo!
hocu svoju desetku na miru da pojedem
Drugi put isto tako. Bon voyage.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1660 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ne bi li bio boljimuha_sa wrote:to mu tepajuTomahawk11 wrote:Hamburgermuha_sa wrote:šta vam je Hambaš![]()
![]()
vozdra Tomek
Đe si ti
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1661 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
konektovan wrote:
Onda u peticu.Ja jucer omlatio petaka i još malu porciju karabtka bez kosti, k'o med...
![]()
Bježi Besko 4 glasa
- Banksy
#1662 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Glede ćevapa, sklona sam prihvatiti samo muhino mišljenje jer tu su: godine, godine u Sarajevu, urođena (ili stečena) sklonost i skoro svakodnevno iskustvo 
-
high_volume
#1663 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Kakav ćevap treba biti da bi bio kategorisan kao dobar:
Spremljen za konzumaciju, prosječne dužine oko 6-6,5 cm i debljine 1,8-2 cm. Njegovo "tijelo" mora biti zatvoreno, ne otvoreno sa malim šupljinama, ispod koji se vide sitni komadići mesa. Male mesne kvrge, često nagorene, i šupljine znače da sastav mesa i dodataka u proizvodnji ćevapa nije ispravan, ali i da je ćevap bio previše na pečenju (ili prženju).
Ćevapi se trebaju peći na na žaru drvenog uglja na visokoj temperaturi, ne pržiti na pločama elektro ili plinskog goriva, jer tada zadržavaju previše masnoće.. Kod ispravnog sastava, prilikom pečenja, na ćevapima se mora formirati mesna skrama, opna od masnoće mesa, koja zatvara ćevap i spriječava curenje "sokova", tako da ćevap ostaje u punoj aromi i ukusu. Takav ćevap mora "odskočiti" kad ga bacimo sa male visine, ali kad ga presiječemo, iz njega moraju poteći sokovi i da se osjeti miris zdravog mesa.
Unutrašnjost ne smije sadržavati sitne komadiće mesa ili hrskavice, meso unutra mora biti razabrano, ali pečeno. Ne smije izgledati gnjecavo niti takvo biti u ustima, pa čak i kad je nedovoljno pečeno. Ne smije biti preslano, ali ni neslano. Nakon konzumacije ne smije biti podrigivanja.
Spremljen za konzumaciju, prosječne dužine oko 6-6,5 cm i debljine 1,8-2 cm. Njegovo "tijelo" mora biti zatvoreno, ne otvoreno sa malim šupljinama, ispod koji se vide sitni komadići mesa. Male mesne kvrge, često nagorene, i šupljine znače da sastav mesa i dodataka u proizvodnji ćevapa nije ispravan, ali i da je ćevap bio previše na pečenju (ili prženju).
Ćevapi se trebaju peći na na žaru drvenog uglja na visokoj temperaturi, ne pržiti na pločama elektro ili plinskog goriva, jer tada zadržavaju previše masnoće.. Kod ispravnog sastava, prilikom pečenja, na ćevapima se mora formirati mesna skrama, opna od masnoće mesa, koja zatvara ćevap i spriječava curenje "sokova", tako da ćevap ostaje u punoj aromi i ukusu. Takav ćevap mora "odskočiti" kad ga bacimo sa male visine, ali kad ga presiječemo, iz njega moraju poteći sokovi i da se osjeti miris zdravog mesa.
Unutrašnjost ne smije sadržavati sitne komadiće mesa ili hrskavice, meso unutra mora biti razabrano, ali pečeno. Ne smije izgledati gnjecavo niti takvo biti u ustima, pa čak i kad je nedovoljno pečeno. Ne smije biti preslano, ali ni neslano. Nakon konzumacije ne smije biti podrigivanja.
- KatarinaKosaca
#1664 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ko je Besko i gdje je Besko? 
- beni-bu-man
#1665 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Pored zmaja u Hrasnom, x puta receno na temiKatarinaKosaca wrote:Ko je Besko i gdje je Besko?
- KatarinaKosaca
#1666 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
hvala. Nisam kopala po temi za beskabeni-bu-man wrote:Pored zmaja u Hrasnom, x puta receno na temiKatarinaKosaca wrote:Ko je Besko i gdje je Besko?
- beni-bu-man
#1667 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
sad idi probaj pa nam reci kaki su tiKatarinaKosaca wrote:hvala. Nisam kopala po temi za beskabeni-bu-man wrote:Pored zmaja u Hrasnom, x puta receno na temiKatarinaKosaca wrote:Ko je Besko i gdje je Besko?
- KatarinaKosaca
#1668 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ovdje sta sam god procitala kao preporuku odvratno bilo. Ta Mladost u Envera Sehovica kiselo nesto uzasno. Hamburger kod Fisa isto puno nekog tijesta, nikakvo. Doner na Ilidzi pp Brajlovica isto uzas... tako da ..nek priceka Beskosad idi probaj pa nam reci kaki su ti
- beni-bu-man
#1669 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
nista onda kod "makedonca" na pituKatarinaKosaca wrote:ovdje sta sam god procitala kao preporuku odvratno bilo. Ta Mladost u Envera Sehovica kiselo nesto uzasno. Hamburger kod Fisa isto puno nekog tijesta, nikakvo. Doner na Ilidzi pp Brajlovica isto uzas... tako da ..nek priceka Beskosad idi probaj pa nam reci kaki su ti
-
The 51st State
#1670 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
hambaljmuha_sa wrote:šta vam je Hambaš
- Edin H.
#1671 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Vezir nula bodova 
- beni-bu-man
#1672 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
i to mu je puno kolko je losEdin H. wrote:Vezir nula bodova
- karanana
#1673 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
da, na zalost slazem se za vezira. zaista je sramotno da oni prezentiraju i predstavljaju inace najbolje bh cevape.
jel ih mrkva u scc i bbi pravi na plinskoj ploci?
muha, sjecas li se male drvene cevabdzinice sa nase strane malog mosta odmah iza bajine kospicarne?
ja se ko dijete sjecam da su mi tu cevapi bili bas beton. ali mnoge stvari koje su mi se ko djetetu cinile dobre, sad mi ne valjaju. jesi ih ti jeo tamo? jesu ti valjali?
jel ih mrkva u scc i bbi pravi na plinskoj ploci?
muha, sjecas li se male drvene cevabdzinice sa nase strane malog mosta odmah iza bajine kospicarne?
ja se ko dijete sjecam da su mi tu cevapi bili bas beton. ali mnoge stvari koje su mi se ko djetetu cinile dobre, sad mi ne valjaju. jesi ih ti jeo tamo? jesu ti valjali?
-
Tromblon
#1674 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Bio kod Beska prekjucer. Kome je Ono dobar cevap ja tvrdim da taj u zivotu cevapa nije pojeo. Prepecena suha smjesa mesa bez okusa.
Bio kod Nuneta Dan ranije I razlika Nebo I zemlja. Nunetov cevap je cevap za beska.
Smoriste Sa Tim beskom vala bez ikakvog razloga. Nula bodova.
Bio kod Nuneta Dan ranije I razlika Nebo I zemlja. Nunetov cevap je cevap za beska.
- shake69
#1675 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Tromblon wrote:Bio kod Beska prekjucer. Kome je Ono dobar cevap ja tvrdim da taj u zivotu cevapa nije pojeo. Prepecena suha smjesa mesa bez okusa.