Apple Mac - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Šeha

#1651 Re: Apple MAC all about

Post by Šeha »

PM ako ga neko hoce za 400 8-) 8-) 8-)
Dobro ocuvan, malo presao. Jedna ga baba nosila samo nedeljom do crkve i nazad :D
Americki :P
mrtva kokoš

#1652 Re: Apple MAC all about

Post by mrtva kokoš »

Šeha wrote:PM ako ga neko hoce za 400 8-) 8-) 8-)
Dobro ocuvan, malo presao. Jedna ga baba nosila samo nedeljom do crkve i nazad :D
zajebo sam se takav kosta 200 stoje :oops: :lol: :mrgreen: placam keshom :D
mO k3

#1653 Re: Apple MAC all about

Post by mO k3 »

šime.sparina wrote:
Šeha wrote:PM ako ga neko hoce za 400 8-) 8-) 8-)
zajebo sam se takav kosta 200 stoje :oops: :lol: :mrgreen: placam keshom :D
hahhahaah :thumbup:
Imam i ja jedan ipgone 3gs ... ali obeco sam jednom hodzi :) samo neznam koliko od hodze da trazim da mi ne napravi sihire ako mu budem trazio previse para :)
Chuckie

#1654 Re: Apple MAC all about

Post by Chuckie »

Ti vaši ajfoni, koji baseband imaju? Imam mušteriju.
Šeha

#1655 Re: Apple MAC all about

Post by Šeha »

Vjeruj mi ne znam. Znam samo da ga nisam upgradeovao na IOS5. Vjerovatno je zadnja verzija prije 5.
Chuckie

#1656 Re: Apple MAC all about

Post by Chuckie »

Pročitaj modem firmware version iz settingsa, ako je 6.15 objesi ga mačku o rep. :lol:
Šeha

#1657 Re: Apple MAC all about

Post by Šeha »

Chuckie wrote:Pročitaj modem firmware version iz settingsa, ako je 6.15 objesi ga mačku o rep. :lol:
Telefon je u SA ja sam u NY :-)
Chuckie

#1658 Re: Apple MAC all about

Post by Chuckie »

Aj mi ponesi jedan 3Gs otamo, do basebanda 05.13.04 :mrgreen:
gradskadjeca

#1659 Re: Apple MAC all about

Post by gradskadjeca »

Pozdrav ljudi, malo nas je malo brate.

Naime treba mi pomoc na iMacu 20 5.1 LATE 2006 mi je otisao superdrive, vise nije super definitivno. Kako do zamjene istog. Matshita je u pitanju

Takodjer na macu vrsim konvertovanje video fileova koje nekad streamam preko PS3 media servera sa MAC-a a nekad zalijepim subtitle na drugom kompu na windowsu, medjutim zelim na MAC-u da to uradim.

Naisao sam na nekoliko programcica,

trenutno mi se vrti MKV tools koji radi sa mp4 fileom takodjer sam cuo da je wondershare converter odlican.

Bitno mi je lijepljenje subtitleova
DYD666

#1660 Re: Apple MAC all about

Post by DYD666 »

gradskadjeca wrote:Pozdrav ljudi, malo nas je malo brate.

Naime treba mi pomoc na iMacu 20 5.1 LATE 2006 mi je otisao superdrive, vise nije super definitivno. Kako do zamjene istog. Matshita je u pitanju

Takodjer na macu vrsim konvertovanje video fileova koje nekad streamam preko PS3 media servera sa MAC-a a nekad zalijepim subtitle na drugom kompu na windowsu, medjutim zelim na MAC-u da to uradim.

trenutno mi se vrti MKV tools koji radi sa mp4 fileom takodjer sam cuo da je wondershare converter odlican.

Drive mozes zamjeniti, odnesi na akademiju u servis, samo ne znam za cijenu usluge, kako svaki ROM rikne kad tad, zagovornik sam diskretnih externih slim varijanti pogotovo uz "all in one" masine.
Za lijepljenje subtitleova - besplatni programcic zvani Subler mi se pokazao najboljim.
gradskadjeca

#1661 Re: Apple MAC all about

Post by gradskadjeca »

DYD666 wrote:
gradskadjeca wrote:Pozdrav ljudi, malo nas je malo brate.

Drive mozes zamjeniti, odnesi na akademiju u servis, samo ne znam za cijenu usluge, kako svaki ROM rikne kad tad, zagovornik sam diskretnih externih slim varijanti pogotovo uz "all in one" masine.
Za lijepljenje subtitleova - besplatni programcic zvani Subler mi se pokazao najboljim.
Hvala mnogo, evo probao sam i ne mogu da vjerujem, sa ostalim programima sam trebao cekati po 3-4 sata da zavrsi lijepljenje subtitleova a ovaj ih je zavrsio za 5 minuta.

E sad me interesuje najbolji konverter za mac, trebam fileove prebacivati u ps3 format jer na PS-u imam 640GB HDD i zelim da ga iskoristim.
DYD666

#1662 Re: Apple MAC all about

Post by DYD666 »

gradskadjeca wrote: Hvala mnogo, evo probao sam i ne mogu da vjerujem, sa ostalim programima sam trebao cekati po 3-4 sata da zavrsi lijepljenje subtitleova a ovaj ih je zavrsio za 5 minuta.
Hm, meni to odradi za manje od 5 sekundi, a ne minuta.
Doduse probavao sam samo na video fileove za iPhone, moguce da treba više za neke veće .mkv kao u tebe. On dakle ne radi "burn inn" titla u sliku i renda nanovo, vec samo "zakači" subtitle na video i vecina novih playera to tako kontaju i sve OK.
gradskadjeca wrote:E sad me interesuje najbolji konverter za mac, trebam fileove prebacivati u ps3 format jer na PS-u imam 640GB HDD i zelim da ga iskoristim.
Rekao bih Handbrake ali posto pominjes ps3 format fakat ne znam...probaj VidConvert, iFFmpeg, MPEG Streamclip, AviDemux...
blue_master

#1663 Re: Apple MAC all about

Post by blue_master »

Pozdrav :)

ja sam se odlucio da fino i lijepo pobjegnem na mac tj apple racunala tj racunare dojadile mi patnje sa windowsima i to bas ono dozlogrdilo pa sada...

sticajem okolnosti ja ovo smatram pomalo i glupim pitanjima pa et :)

dakle posto su jabuke u nasoj drzavi pofino skupe ja imam mogucnost da sebi jabuku priskrbim tako sto ce mi je poznanik donijeti iz SAD, e sada pitanja kupovina manje vise nije problem, dal se taj MBP moze onako u originalnom pakovanju dopremiti do Bosne, dal ce se na to trebati platiti kakava carina ukoliko je tkao upakovan a koliko sam upucen ne postoji carina na elektronske uređaje ili sam ja to pogresno skuzio....

e sada pored toga ajd i nekako i da taj laptop meni padne saka be one originalne kutije nije tragedija, bitno mi je da dobijem svu onu dokumentaciju koja dođe uz laptop, takođe bi i uzeo onu produzenu garanciju apple care posto je globalnog karaktera tako da sve bude cool pa dal se ona priznaje u ovoj nasoj divnoj Bosni ?

pomalo minorno mi je pitanje tastature mislim posto ce ga prijatelj uzeti u SAD dal moze tamo zatraziti da na laptopu bude bh ili hrvatski layout slova ? mislim nije mi toliki belaj ni sa iso layoutom...

e sada s obzirom na to da ne postoji appstore za bih, ajd postoje drugi nacini da se dođe do aplikacija koje covjeku trebaju, pord toga sto se tice sistemskih nadogradnji jel i one idu preko appstorea ili ne ?

eto toliko za sada hvala na mogucim odgovorima
Better Man

#1664 Re: Apple MAC all about

Post by Better Man »

Samo nek skine cijenu i nek račun stavi sa sobom, a Mac nosi kao ličnu stvar za korištenje. Što se tiče Hrvatskog jezika na tasturi, ima u System Preference opcija da izabereš na kojem jeziku da ti bude tastatura.
gradskadjeca

#1665 Re: Apple MAC all about

Post by gradskadjeca »

Mislim da je pitao za fizicki hrvatski raspored slova na tastaturi.
blue_master

#1666 Re: Apple MAC all about

Post by blue_master »

Better Man wrote:Samo nek skine cijenu i nek račun stavi sa sobom, a Mac nosi kao ličnu stvar za korištenje. Što se tiče Hrvatskog jezika na tasturi, ima u System Preference opcija da izabereš na kojem jeziku da ti bude tastatura.
znaci cijena off i licna stvar za koristenje mah koliko toliko sama ta ambalaza mi nije toliko niti bitna al eto htio bih onaj ukupni dozivljaj o kome svi i pricaju od otpakivanja do prvog starta samova MBP-a...
gradskadjeca wrote:Mislim da je pitao za fizicki hrvatski raspored slova na tastaturi.

da zanimalo me dal mi oni tamo u americi mogu prodati bh/croatian layout ono kad se vec patim na daleko da barem bude onako kako sam navikao da budu nasa slova na tataturi ali nije toliki ni ptoblem ako bude tastatura po iso layoutu
Better Man

#1667 Re: Apple MAC all about

Post by Better Man »

blue_master wrote:
Better Man wrote:Samo nek skine cijenu i nek račun stavi sa sobom, a Mac nosi kao ličnu stvar za korištenje. Što se tiče Hrvatskog jezika na tasturi, ima u System Preference opcija da izabereš na kojem jeziku da ti bude tastatura.
znaci cijena off i licna stvar za koristenje mah koliko toliko sama ta ambalaza mi nije toliko niti bitna al eto htio bih onaj ukupni dozivljaj o kome svi i pricaju od otpakivanja do prvog starta samova MBP-a...
gradskadjeca wrote:Mislim da je pitao za fizicki hrvatski raspored slova na tastaturi.

da zanimalo me dal mi oni tamo u americi mogu prodati bh/croatian layout ono kad se vec patim na daleko da barem bude onako kako sam navikao da budu nasa slova na tataturi ali nije toliki ni ptoblem ako bude tastatura po iso layoutu
Ja sam svoj Macbook Pro donio upakovanog u njegovoj amabalazi (doduse kod sestre sam ga otpakovao i ona mi je sve instaliralai namjestila sve sto treba) i stavio sam to u veliku kesu. Niko me nista nije pitao na aerodromu, a i da jeste rekao bih da je rijec o licnoj stvari koju sam ponio sa sobom za upotrebu, arazlog kutije je sigurnost od ostecenja.
gradskadjeca

#1668 Re: Apple MAC all about

Post by gradskadjeca »

Zamjena superdrive-a za moj iMac je u mekline-u oko 460 KM WTF
DYD666

#1669 Re: Apple MAC all about

Post by DYD666 »

KvaziExpert wrote:Pozdrav,
zanima me, postoji li način da se registruje na app store sa karticom iz BiH?
Imam visa electron raiffeisen, i regularno mogu placati na HR storeu. Znam da moze i za USA store uz paypal, ali nisam nikad podesio.
iSwagga

#1670 Re: Apple MAC all about

Post by iSwagga »

KvaziExpert wrote:
DYD666 wrote:
KvaziExpert wrote:Pozdrav,
zanima me, postoji li način da se registruje na app store sa karticom iz BiH?
Imam visa electron raiffeisen, i regularno mogu placati na HR storeu. Znam da moze i za USA store uz paypal, ali nisam nikad podesio.
Ja sam sad probao, ne prihvata mi billing address, traži HR poštanski broj, onda +387 je uokvirio crvenom. Sad ću probati sa PayPal-om. Hvala

edit: Neće, traži funding source in US for this transaction :dance:
Kupi iTunes gift card
DYD666

#1671 Re: Apple MAC all about

Post by DYD666 »

KvaziExpert wrote: Ja sam sad probao, ne prihvata mi billing address, traži HR poštanski broj, onda +387 je uokvirio crvenom. Sad ću probati sa PayPal-om. Hvala

edit: Neće, traži funding source in US for this transaction :dance:
Ima fora da se to sve izlažira. Ne znam napamet, ali bilo je na ranijim stranicama iPhone teme.
gradskadjeca

#1672 Re: Apple MAC all about

Post by gradskadjeca »

Pa ako neko zna bujrum da izlozi i mene interesuje
SAID5

#1673 Re: Apple MAC all about

Post by SAID5 »

http://ftw.rs/biznis-lekcija-zasto-kori ... amenjivim/

Covjek objasnio zasto Apple radi dobre racunare :mrgreen:
yaee

#1674 Re: Apple MAC all about

Post by yaee »

Zna li netko gdje se može nabaviti baterija za Macbook Air 11", ali ne preko servisnog centra Mekline jer su pre-preskupi?
yaee

#1675 Re: Apple MAC all about

Post by yaee »

nemam pojma :evil:

Kakva su iskustva s kupovinom preko E-bay? Je li to sigurno?
Post Reply