Dobro ocuvan, malo presao. Jedna ga baba nosila samo nedeljom do crkve i nazad
Americki
Moderator: Benq
zajebo sam se takav kosta 200 stojeŠeha wrote:PM ako ga neko hoce za 400![]()
![]()
![]()
Dobro ocuvan, malo presao. Jedna ga baba nosila samo nedeljom do crkve i nazad![]()
Americki
hahhahaahšime.sparina wrote:zajebo sam se takav kosta 200 stojeŠeha wrote:PM ako ga neko hoce za 400![]()
![]()
![]()
Dobro ocuvan, malo presao. Jedna ga baba nosila samo nedeljom do crkve i nazad![]()
Americki![]()
![]()
placam keshom
Telefon je u SA ja sam u NYChuckie wrote:Pročitaj modem firmware version iz settingsa, ako je 6.15 objesi ga mačku o rep.
Drive mozes zamjeniti, odnesi na akademiju u servis, samo ne znam za cijenu usluge, kako svaki ROM rikne kad tad, zagovornik sam diskretnih externih slim varijanti pogotovo uz "all in one" masine.gradskadjeca wrote:Pozdrav ljudi, malo nas je malo brate.
Naime treba mi pomoc na iMacu 20 5.1 LATE 2006 mi je otisao superdrive, vise nije super definitivno. Kako do zamjene istog. Matshita je u pitanju
Takodjer na macu vrsim konvertovanje video fileova koje nekad streamam preko PS3 media servera sa MAC-a a nekad zalijepim subtitle na drugom kompu na windowsu, medjutim zelim na MAC-u da to uradim.
Naisao sam na nekoliko programcica,
trenutno mi se vrti MKV tools koji radi sa mp4 fileom takodjer sam cuo da je wondershare converter odlican.
Bitno mi je lijepljenje subtitleova
Hvala mnogo, evo probao sam i ne mogu da vjerujem, sa ostalim programima sam trebao cekati po 3-4 sata da zavrsi lijepljenje subtitleova a ovaj ih je zavrsio za 5 minuta.DYD666 wrote:Drive mozes zamjeniti, odnesi na akademiju u servis, samo ne znam za cijenu usluge, kako svaki ROM rikne kad tad, zagovornik sam diskretnih externih slim varijanti pogotovo uz "all in one" masine.gradskadjeca wrote:Pozdrav ljudi, malo nas je malo brate.
Naime treba mi pomoc na iMacu 20 5.1 LATE 2006 mi je otisao superdrive, vise nije super definitivno. Kako do zamjene istog. Matshita je u pitanju
Takodjer na macu vrsim konvertovanje video fileova koje nekad streamam preko PS3 media servera sa MAC-a a nekad zalijepim subtitle na drugom kompu na windowsu, medjutim zelim na MAC-u da to uradim.
Naisao sam na nekoliko programcica,
trenutno mi se vrti MKV tools koji radi sa mp4 fileom takodjer sam cuo da je wondershare converter odlican.
Bitno mi je lijepljenje subtitleova
Za lijepljenje subtitleova - besplatni programcic zvani Subler mi se pokazao najboljim.
Hm, meni to odradi za manje od 5 sekundi, a ne minuta.gradskadjeca wrote: Hvala mnogo, evo probao sam i ne mogu da vjerujem, sa ostalim programima sam trebao cekati po 3-4 sata da zavrsi lijepljenje subtitleova a ovaj ih je zavrsio za 5 minuta.
Rekao bih Handbrake ali posto pominjes ps3 format fakat ne znam...probaj VidConvert, iFFmpeg, MPEG Streamclip, AviDemux...gradskadjeca wrote:E sad me interesuje najbolji konverter za mac, trebam fileove prebacivati u ps3 format jer na PS-u imam 640GB HDD i zelim da ga iskoristim.
znaci cijena off i licna stvar za koristenje mah koliko toliko sama ta ambalaza mi nije toliko niti bitna al eto htio bih onaj ukupni dozivljaj o kome svi i pricaju od otpakivanja do prvog starta samova MBP-a...Better Man wrote:Samo nek skine cijenu i nek račun stavi sa sobom, a Mac nosi kao ličnu stvar za korištenje. Što se tiče Hrvatskog jezika na tasturi, ima u System Preference opcija da izabereš na kojem jeziku da ti bude tastatura.
gradskadjeca wrote:Mislim da je pitao za fizicki hrvatski raspored slova na tastaturi.
Ja sam svoj Macbook Pro donio upakovanog u njegovoj amabalazi (doduse kod sestre sam ga otpakovao i ona mi je sve instaliralai namjestila sve sto treba) i stavio sam to u veliku kesu. Niko me nista nije pitao na aerodromu, a i da jeste rekao bih da je rijec o licnoj stvari koju sam ponio sa sobom za upotrebu, arazlog kutije je sigurnost od ostecenja.blue_master wrote:znaci cijena off i licna stvar za koristenje mah koliko toliko sama ta ambalaza mi nije toliko niti bitna al eto htio bih onaj ukupni dozivljaj o kome svi i pricaju od otpakivanja do prvog starta samova MBP-a...Better Man wrote:Samo nek skine cijenu i nek račun stavi sa sobom, a Mac nosi kao ličnu stvar za korištenje. Što se tiče Hrvatskog jezika na tasturi, ima u System Preference opcija da izabereš na kojem jeziku da ti bude tastatura.
gradskadjeca wrote:Mislim da je pitao za fizicki hrvatski raspored slova na tastaturi.
da zanimalo me dal mi oni tamo u americi mogu prodati bh/croatian layout ono kad se vec patim na daleko da barem bude onako kako sam navikao da budu nasa slova na tataturi ali nije toliki ni ptoblem ako bude tastatura po iso layoutu
Imam visa electron raiffeisen, i regularno mogu placati na HR storeu. Znam da moze i za USA store uz paypal, ali nisam nikad podesio.KvaziExpert wrote:Pozdrav,
zanima me, postoji li način da se registruje na app store sa karticom iz BiH?
Kupi iTunes gift cardKvaziExpert wrote:Ja sam sad probao, ne prihvata mi billing address, traži HR poštanski broj, onda +387 je uokvirio crvenom. Sad ću probati sa PayPal-om. HvalaDYD666 wrote:Imam visa electron raiffeisen, i regularno mogu placati na HR storeu. Znam da moze i za USA store uz paypal, ali nisam nikad podesio.KvaziExpert wrote:Pozdrav,
zanima me, postoji li način da se registruje na app store sa karticom iz BiH?
edit: Neće, traži funding source in US for this transaction
Ima fora da se to sve izlažira. Ne znam napamet, ali bilo je na ranijim stranicama iPhone teme.KvaziExpert wrote: Ja sam sad probao, ne prihvata mi billing address, traži HR poštanski broj, onda +387 je uokvirio crvenom. Sad ću probati sa PayPal-om. Hvala
edit: Neće, traži funding source in US for this transaction