Kod koga vi mijenjate gume? (Sarajevo je u pitanju)
Biciklom kroz Sarajevo
- Komšinica
#1651 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Možda će vam biti malo glupo pitanje, ali pukla mi je guma na biciklu... na prošlom sam je znala sama zamijeniti uz malu pomoć, na ovom se ne bih baš usudila probati a i više nemam nekoga ko mi je znao pomoći, pa bolje da i ne pokušavam sama.
- cappy_tempo
#1652 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ja sam jednom beze pored fisa u sarajevu prolazio i pored mene ide taksista i ufatili nas dvojica u naku pricu beze mahalska i kod njega na satu 40km/h pise da on ide,a ja pored njega idem kao da sam se zakacio 
- kurty
#1653 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
vecina sami sebi...Komšinica wrote:Možda će vam biti malo glupo pitanje, ali pukla mi je guma na biciklu... na prošlom sam je znala sama zamijeniti uz malu pomoć, na ovom se ne bih baš usudila probati a i više nemam nekoga ko mi je znao pomoći, pa bolje da i ne pokušavam sama.![]()
a najbolje, okrenes biciklo u vilsu, kad ima vise biciklista, i ono sjedes pored njega i places...
naici ce neki fini, koji ce je zamjeniti
- Komšinica
#1654 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Ok, ništa onda...kurty wrote:Komšinica wrote:Možda će vam biti malo glupo pitanje, ali pukla mi je guma na biciklu... na prošlom sam je znala sama zamijeniti uz malu pomoć, na ovom se ne bih baš usudila probati a i više nemam nekoga ko mi je znao pomoći, pa bolje da i ne pokušavam sama.![]()
Kod koga vi mijenjate gume? (Sarajevo je u pitanju)vecina sami sebi...
Hvala na odgovoru u svakom slučaju... snaći ću se već nekako...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1655 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
3 marke u radnji odnesi nek ti naprave
tako ja radim
tako ja radim
- Komšinica
#1656 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
&komi, u koju radnju?
- Truba
#1657 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ja odem na cvilu u onaj prodajni prostor
kod 4 vranicina nebodera
- kurty
#1658 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
komi wrote:ja odem na cvilu u onaj prodajni prostorkod 4 vranicina nebodera
- chengaba
#1659 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Pa ne bih gurao bicikl, nema tih para. Treba 2 minute da naučite, a od alata samo poluge za skidanje guma (u nedostatku istih, može i šarafciger ili nož za mazanje omotan sa malo trake). 
- Truba
#1660 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
meni 20 sekundi od kuce
i necu da se peglam barem s tim
i necu da se peglam barem s tim
- Komšinica
#1661 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Nisam ni mislila gurati biciklo, može mi stati u auto, nije problem...
Ništa, hvala vam još jednom...
- cappy_tempo
#1662 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
dobro ako nemas alata,pumpe ili imas ali ti je mrsko i neda ti se maltretirat oko toga opalis u neku radnju ili servis i za 2-3min ti je to gotovo.15KM u vrh glave sa novom gumom i sto ce ti je postaviti.Komšinica wrote:Nisam ni mislila gurati biciklo, može mi stati u auto, nije problem...
@chengaba nije 2min nego 3min po klipu
- iceman ze
#1663 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
koliko kostaju nosaci za vozila, i gdje se mogu naci.... 
- cappy_tempo
#1664 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
http://ciklocentar.com/?jezik=bos&n=15iceman ze wrote:koliko kostaju nosaci za vozila, i gdje se mogu naci....
ovo je ono sto sam upratio ali valjda ima i u drugim radnjama
-
goja
#1665 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
40-tak KM.... niz Trebevic sam isao 60km/h, a na Jahorini je cesta šira i kad ga ubacim u 21. pa pedalaj nizbrdo dok moze ihhhaa vidjet ces da mozes ak imas muda ici ces i brze...valjda je dobro postavljen magnet jebga u caprioli ga radio momak. Gume su za sve, a najdraze mi je to sto bruje pravi ebacki zvuk.
-
neshto
#1666 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Sarayman wrote:Raja, evo problema, ali zato ste vi tu da me posavjetujete! Naime, na prethodnoj stranici sam postavio sliku novih guma koje sam danas montirao i maloprije provozao. Radi se o tome da su gume kod okretanja tocka fakat "felshave" pa mi se desava da na pravcu osjetim treskanje citavog bicikla (pa i sebe). Pitanje glasi: da li sam ja nesto izostavio kod montaze, ili sam dobio neispravno skladistene gume koje jesu nove ali mozda neispravne? Da otklonim nedoumicu nekim forumashima, bicikl je nov novcat, felge su savrseno ispravne.
Mislim da je nepravda da motociklisti imaju svoj podforum, a biciklisti (kojih je sigurno puno vise) nemaju. Kontao sam otvoriti novu temu "Sve o biciklima" (jer naslov ove teme i njen sadrzaj cesto nemaju blage veze jedno s drugim), ali zaista nisam znao u koji podforum da je ubacim!
problem može biti i unutrašnja guma odnosno loše postavljena unutrašnja guma.
kad je guma do pola napuhana uzmi onako cijeli točak i udaraj gumom po zemlji sa svih strana, tako se najbolje namjesti.
to je prvo šta mi pade na pamet da bi moglo biti...
- Sarayman
#1667 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Rijesen problem tako sto sam otisao u istu radnju i ljudi mi zamijenili gume istim, ispravnim.neshto wrote:Sarayman wrote:Raja, evo problema, ali zato ste vi tu da me posavjetujete! Naime, na prethodnoj stranici sam postavio sliku novih guma koje sam danas montirao i maloprije provozao. Radi se o tome da su gume kod okretanja tocka fakat "felshave" pa mi se desava da na pravcu osjetim treskanje citavog bicikla (pa i sebe). Pitanje glasi: da li sam ja nesto izostavio kod montaze, ili sam dobio neispravno skladistene gume koje jesu nove ali mozda neispravne? Da otklonim nedoumicu nekim forumashima, bicikl je nov novcat, felge su savrseno ispravne.
Mislim da je nepravda da motociklisti imaju svoj podforum, a biciklisti (kojih je sigurno puno vise) nemaju. Kontao sam otvoriti novu temu "Sve o biciklima" (jer naslov ove teme i njen sadrzaj cesto nemaju blage veze jedno s drugim), ali zaista nisam znao u koji podforum da je ubacim!
problem može biti i unutrašnja guma odnosno loše postavljena unutrašnja guma.
kad je guma do pola napuhana uzmi onako cijeli točak i udaraj gumom po zemlji sa svih strana, tako se najbolje namjesti.
to je prvo šta mi pade na pamet da bi moglo biti...
- A_I_
#1668 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Naselje Gazin Han: Kombi usmrtio 14-godišnjeg biciklistu
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100825103
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100825103
- kokuz_sa
#1669 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
treba mi neka pomoc oko mjenjaca brzina na bajku i jos neka pitanja..pa ko je dobar oko toga da mi se javi da pripupitam 
- hakazvaka
#1670 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
hahaha, mislio sam da jedino ja uzivam u tom zvukukurty wrote:Jedne prilike smo vozili turu i negdje blizu Breze, smo se malo potrkali... Ravnica... I znam da sam maximalno isao 45.3...Tako je sat pokazao, a drug koji je bio brzi je isao 49.1
Razliku je jedino cinilo sto su njegove kasete 3x9, a kod mene je 3x8
Tako da ipak mislim da je moguce po ravno da se nabere 50
a niz brdo... ih...
najljepsi zvuk je kad malo prikocis a onaj disk se oglasi "tik tik tik tik tik..."
ono malo dotaknes kocnicu da bogdu dotakne, a ono zvuci ko da samara ulje dole
sto se tice brzine, Sarayman, hos se potrkat?
na ravnom oko 45km/h sa dosta truda, mada ja uvijek vozim sa nizim pritiskom (oko 2 bara), na kramponkama. neko krace vrijeme sam vozio slick gume (Nimbus) sa kojima sam bez previse truda 50km/h na ravnom. napominjem da imam potezak bajk, oko 14-15 kg (Avalanche 1.0 sa hidraulikom).
nizbrdo ne mogu previse, jer imam 80-ak kg, ali sam gledao lika kako se spusta niz Bjelasnicu ~82km/h (tip ima 130kg)...
odjava- najvolim brdo
- chengaba
#1671 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Čega ba?hakazvaka wrote:napominjem da imam potezak bajk, oko 14-15 kg (Avalanche 1.0 sa hidraulikom).
Pa moja fulka je lakša 2 kile od tog, de provjeri opet te podatke!
- hakazvaka
#1672 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ma to je onako odokativno, al fakat je pretezak ovaj 2010, moja proslogodisnja trojka je bila daleko laksa, a kladim se na kocnice i obrucevechengaba wrote:Čega ba?hakazvaka wrote:napominjem da imam potezak bajk, oko 14-15 kg (Avalanche 1.0 sa hidraulikom).
Pa moja fulka je lakša 2 kile od tog, de provjeri opet te podatke!
- A_I_
#1673 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
GT Avalanche 1.0 v-brake cca 12,6kg
GT Avalanche 1.0 disk cca 13kg
GT Avalanche 1.0 disk cca 13kg
- dadoka84
#1674 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Stavis torbicu nazad sa malo alata, ostalim karafekama plus bidon 0,7l i vec je kila gore 
- iceman ze
#1675 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Mogao bi dobiti na poklon GT, taman kad sam nasao sponzorstvo cujem da nema vise modela-sve je rasprodato, otprilike OUTPOST bi mi odgovarao cijenom i mojim potrebama.....help