Eurokrem, Nutella, Maza, Milka i ostali čokoladni namazi...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
SmokingMan

#1651 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by SmokingMan »

:roll: :lol:
bit101

#1652 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by bit101 »

animus wrote:Ovi sto jedu kinderladu nek malo razmisle o glasanju hrvatske protiv izvoza mlijeka u EU. Nakon toga isto su uradili i sa izvozom pileceg mesa. Zanimljivo da je to jedina drzava EU koja je glasala protiv nas. Za mene su njihovi proizvodi na blacklist dok god ne postanu ponovo dobri naši susjedi.
Apsolutno se slažem. Konacno imamo jedan vrhunski proizvod i neki bi opet kupovali tudje. Kod nas police pune njihovih proizvoda, dajemo im dozvole da grade svoje pumpe na našim autocestama, a zapitajte se samo kad bi oni kod njih dozvolili da se otvori nešto nase? Normalno je da guraju svoje proizvode - ne na ovakav način, ali to je druga tema. A mi se moramo riješiti ovakvog mentaliteta ako mislimo sebi dobro.
Maza koliko god da je možda skupa, opet nije jer je domaći proizvod. A skupa je jer je i kvalitetna, od nečeg se mora platiti i kvalitetniji sastojak.
beni-bu-man

#1653 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by beni-bu-man »

joj i ovdje ste dosli da kenjate :shock:
SanskiBiser

#1654 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by SanskiBiser »

Leverage wrote:Gotovo je, u narednim postovima ima da budeš gori od Dodika.

U ovoj crnoj 20% ko da su chilija stavili, gori nepce nazad sat vremena a moras je svaki put zaliti casom vode... Ako nisi imao sansu probati uzmi cisto da se ibretis.
SanskiBiser

#1655 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by SanskiBiser »

Hajvan wrote:
SanskiBiser wrote:Uzeo Danas Maze, 30% i 20% crnu u Bingu...zali boze para...30% (otopljena karamela s aromom ljesnjaka cak sta vise aromom vuce i na slatki peceni secer s orasima ) jos i moze proci u palacinkama a po kruhu, po pecivu nema sanse, u kuci od nas 5 nikome nije legla.

a 20% crna...tehnologu koji je ono napravio treba zabraniti da se bavi tim poslom trajno, aroma doslovno otopljena kuhinjska crna cokolada, pri tome na palatu ostavlja jak utisak goricine i preprzenog ljesnjaka, zagorjelog nugata i to satima nakon jela...
ti bas mrzis Veliku Kladusa, a?

Kaze moj stari kad sam mu ponudio ponovo ovu 20% crnu Mazu: "nije moj stomak ratni zlocinac..." i rukom samo odbije...
Leverage

#1656 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Leverage »

SanskiBiser wrote:

U ovoj crnoj 20% ko da su chilija stavili, gori nepce nazad sat vremena a moras je svaki put zaliti casom vode... Ako nisi imao sansu probati uzmi cisto da se ibretis.
Uzeo sam Mazu crunchy 20% i meni je godila, s tim da preferiram lapo-lapo eurokreme, a ne samo crne i volim da mijenjam generalno kad su u pitanju prehrambeni proizvodi.
i agree

#1657 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by i agree »

SanskiBiser wrote:
Hajvan wrote:
SanskiBiser wrote:Uzeo Danas Maze, 30% i 20% crnu u Bingu...zali boze para...30% (otopljena karamela s aromom ljesnjaka cak sta vise aromom vuce i na slatki peceni secer s orasima ) jos i moze proci u palacinkama a po kruhu, po pecivu nema sanse, u kuci od nas 5 nikome nije legla.

a 20% crna...tehnologu koji je ono napravio treba zabraniti da se bavi tim poslom trajno, aroma doslovno otopljena kuhinjska crna cokolada, pri tome na palatu ostavlja jak utisak goricine i preprzenog ljesnjaka, zagorjelog nugata i to satima nakon jela...

Kaze moj stari kad sam mu ponudio ponovo ovu 20% crnu Mazu: "nije moj stomak ratni zlocinac..." i rukom samo odbije...
:lol: :thumbup:
SanskiBiser

#1658 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by SanskiBiser »

Leverage wrote:
SanskiBiser wrote:

Uzeo sam Mazu crunchy 20% i meni je godila, s tim da preferiram lapo-lapo eurokreme, a ne samo crne i volim da mijenjam generalno kad su u pitanju prehrambeni proizvodi.
Ja sam tu trazio crunchy isto ali je nije bilo u ponudi, cim bude probacu i nju, ova karamel-nougat 30% je ok za vruce palacinke (posne kako i ja zovem jos i suhe palacinke) ono da se istopi narocito ako se ima jos mljevenih oraha da se pospe odozgo, danas smo to probali i bilo je dobro. Za po kruhu i pecivu mi nije nesto, skoro pa ko kikiriki puter da sam pomazao. Najgore mi je sto se reklamirani ljesnjak jadva osjeti u obe u ovoj 30% je dominatna karamel aroma a u crnoj 20% je dominatnan okus crne kuhinjske cokolade i uzasne gorcine koja nije od secera vec od kombinacije kakao i nougat aroma i ostaje satima nakon konzumacije taj okus gorcine u ustima slicno kao kad pojedes 2-3 stange kuhinjske cokolade. Ja isto mijenjam cesto, sad trazim da vidim ima li uzeti Uklerov Cokokrem negdje, navodno je odlican namaz.

Image
Leverage

#1659 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Leverage »

Mislim da bi moglo biti u Belamionixu, tamo ima dosta turskih stvari.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1660 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by plain vanilla »

konektovan wrote:
Covjek misli na linoladu, a zbog nekih koji linoladu smatraju nasljednicom kinderlade, zato je tako i napisao. :mrgreen:
Mogu oni smatrati, ali nidje veze. Kinderlada je bila tito medju ovim namazima :mrgreen: a da je ima, kupila bih i od sejtana :oops:

A ovi hejteri Maze :lol:
Vidi se da onaj nije ni probao Mazu ili je nekad izgubio culo ukusa :oops:
Leverage

#1661 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Leverage »

plain vanilla wrote:
konektovan wrote:
Covjek misli na linoladu, a zbog nekih koji linoladu smatraju nasljednicom kinderlade, zato je tako i napisao. :mrgreen:
Mogu oni smatrati, ali nidje veze. Kinderlada je bila tito medju ovim namazima :mrgreen: a da je ima, kupila bih i od sejtana :oops:

A ovi hejteri Maze :lol:
Vidi se da onaj nije ni probao Mazu ili je nekad izgubio culo ukusa :oops:
Nema čovjek pravo da mu se ne sviđa?

Glavno kad neko sam sebe postavi kao etalon za ukus.
MensurM

#1662 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by MensurM »

Odron Maza.
thekupus

#1663 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by thekupus »

MensurM wrote:Odron Maza.
Već nekoliko puta pišeš isto, kratko i negativno. Nisi nešto opisao posebno šta je to što ti smeta, tako da zaključujem da si tu samo da trolaš, i preporučujem ostalima da te ignorišu!
MensurM

#1664 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by MensurM »

thekupus wrote:
Već nekoliko puta pišeš isto, kratko i negativno. Nisi nešto opisao posebno šta je to što ti smeta, tako da zaključujem da si tu samo da trolaš, i preporučujem ostalima da te ignorišu!
Sačuvajte pare i ne kupujte ovo.

Za isti novac dobijete vrhunsku Linoladu.
golfiista

#1665 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by golfiista »

Sto su se natovarili na forum zastupnici Nutele, Srbijanskog i Hrvatskog smeca, te ovi sto uvoze iz Turske njihove smetljarske proizvode. Dzaba sve, Maza ce poderati svu konkurenciju, ne zato sto je domaci proizvod, vec zato sto je TOP proizvod. Zdravo, prijatno.
stachu

#1666 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by stachu »

Samo Maza... :oops:
Hajvan

#1667 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Hajvan »

Samo Ljinoljad
Samo Evrokrem

Zivela hrvatska Republika Srbija.
bingov buraz

#1668 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by bingov buraz »

Nije kao moj omiljeni Belgid'or ali za koplje iznad regionalnih namaza :mrgreen: a i domaći je produkt tako da Belgijanci zdravo
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1669 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by konektovan »

thekupus wrote:
Nije trol, frajer snob teški,.....
animus

#1670 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by animus »

Ja danas ostao bez Maze i u merkator krenuo po novu. Nasao na polici samo jednu M30. Ostalih namaza naredano citavo brdo ali ocigledno slabo idu razne linolade. Samo Maza se dobro prodaje. To sve govori. Komentari ljudi koji kude ukus maze i porede ga s nekim ukusima przenog secera i izgorenog ljesnjaka su komentari osobe koja nije nikad ni probala mazu. Interesantno je poredjenje sa tim stvarima. To dosta govori o toj osobi.
SanskiBiser

#1671 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by SanskiBiser »

animus wrote:Ja danas ostao bez Maze i u merkator krenuo po novu. Nasao na polici samo jednu M30. Ostalih namaza naredano citavo brdo ali ocigledno slabo idu razne linolade. Samo Maza se dobro prodaje. To sve govori. Komentari ljudi koji kude ukus maze i porede ga s nekim ukusima przenog secera i izgorenog ljesnjaka su komentari osobe koja nije nikad ni probala mazu. Interesantno je poredjenje sa tim stvarima. To dosta govori o toj osobi.

Image

Draga Foe lista...
animus

#1672 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by animus »

Nista ti ovo ne dokazuje. Onakav komentar je mogla dati samo osoba koja nije mazu probala ili ima neke skrivene zlobne namjere.
Edin H.

#1673 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Edin H. »

SanskiBiser wrote:
Hajvan wrote:

Tvoj stari je ocigledno los poznavalac cokolade, te cokoladnih namaza.
Ovo govorim sa pozicije eksperta :oops: kojem nikada nije bilo zao platiti kvalitetnu cokoladu, a dostupno mi je.
Maza nema kvalitetu Nutele, uostalom zato je I jeftinija, ali je prekucala sve namaze iz bivse Jugoslavije,
noviclan

#1674 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by noviclan »

Joj sto ste ti i stari pravi :evil:
SmokingMan

#1675 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by SmokingMan »

Ma selam za starog.... :D

Eo nešto u najavi,filovano Mazom....:izet:

Image
Post Reply