Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nivla wrote: ↑19/05/2020 22:14
ma i na dijelovima mu je majstor dobar barem stoju, ruke ga uzme 200 stoje, usput mu pri demontazi kaze da mu ne valja cilindar kvacila i zvekne ga jos 150km,za 3h eto 350 od njeg, zamijeni usput jos na 3-4 auta ulje i filtere i ostatak dana odmara
niciji posao ne treba podcijeniti, normalno je da majstor i ima nekog popusta na dijelovima, al nemoj uzimati lopatom i na dijelovima i na rukama
Ja sam tako raskrstio s jednim majstorom koji mi je dugo održavao auto. Saznam slučajno, kad đavo ne da mira. Uzme me na dijelu 30 KM (cca 30%) vise nego da sam sam uzimao, jos kaze kao za tebe. A on ga dobije jos 20% niže nego sto ga ja mogu dobiti.
Odlično, sam pao sam se ubio. Neces vise da si mi iz oka ispao.
Nije do para, nego sam se osjećao kao magarac.
100km mi tražio za set kvačila, i govori da bi najprije trebao zamjeniti zamajac, on će mi najprije otiću u trenutnom stanju u kakvom mi je auto. Za to kaže još 80km ruke. Zaokružio ja na 200
100km mi tražio za set kvačila, i govori da bi najprije trebao zamjeniti zamajac, on će mi najprije otiću u trenutnom stanju u kakvom mi je auto. Za to kaže još 80km ruke. Zaokružio ja na 200
pa kad je skinuto kvacilo i mjenjac ,treba jos 6 sarafa da odvrne i da skine zamajac...za 6 sarafa 80 maraka
kabal1337 wrote: ↑20/05/2020 09:18
Sudeci da je tako jeftino, da li ti uopste imas plivajuci zamajac ili fiksni (trenutno na autu)?
Plivajući mi je.
Dosta ljudi mi govori da stavim fiksni, da ne bi trebao imati problema. Ne znam kakva je to solucija ?! Prošle godine sam se raspitivao u ovlaštenom servisu za tu opciju, čisto informativno tada, i lik mi rekao da nema problema, da može i fiksni, a kontam jbg, da može tako ne bi fabričli stavljali plivajući.
kabal1337 wrote: ↑20/05/2020 09:18
Sudeci da je tako jeftino, da li ti uopste imas plivajuci zamajac ili fiksni (trenutno na autu)?
Plivajući mi je.
Dosta ljudi mi govori da stavim fiksni, da ne bi trebao imati problema. Ne znam kakva je to solucija ?! Prošle godine sam se raspitivao u ovlaštenom servisu za tu opciju, čisto informativno tada, i lik mi rekao da nema problema, da može i fiksni, a kontam jbg, da može tako ne bi fabričli stavljali plivajući.
Nikakva, auto bude malo sirov za vozit. Npr. 1-2 kada mijenjas brzine ispod 2000 obrtaja moras sporije pustit nego sa plivajucim da ne lupi, zato iznad 2000 obrtaja razlike nema.
Zavisnosti od auta kada ti se regeneracija upali a ti si na maloj nizbrdici zna auto treskat. I kada palis na nizbrdici ako ga ne izbacis iz brzine vec drzis kvacilo ( dok je u brzini) zna lupnut i tjt.
Ostalo je sve isto, odaziv bude bolji jer je zamajac laksi, da ima nekih vibracija i toga nema.
Vozio se nekoliko puta u taksiju, jetta 1.9 tdi, i u pricu sa taksistom kako odrzava auto, on kaze da stavlja fiksni jer mu se vise isplati, traje otprilike 2 godine a kosta 300 KM.
Ne trese nista...
Radio sam prije par dana mali servis za 308-cu, 2016 godiste, BlueHdi. Nasuli su Total Quartz Ineo ECS 5W-30 ulje i maloprije gledam u knjige od auta, za BlueHDI motor stoji Total Quartz Ineo First 0W-30.
Zanima me koja je razlika i da li imam razloga za zabrinutost jer su nasuli malo drugačije (koje je btw također preporučeno u knjizi za ostale HDI motore)? Ako su baš zajebali da to odem zamjeniti što prije?
papy wrote: ↑14/07/2020 13:44
Pozdrav...da li je neko radio veliki servis na Peugeot 508 2.0 koliko otprilike kosta, gdje je radio , I ima li neko neku preporuku...
Hvala ...
Dedovic, Unitrade a ne bi bilo loše i da provjeriš Zgodić autodijelovi i servis, sve na jednom mjestu....