Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
callmethebreeeze

#1651 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by callmethebreeeze »

pitt wrote:
callmethebreeeze wrote:corbu od lece sam stigao pojesti, sve sto je ostalo je pola glavice kupusa kojeg sam isjekao i dobro zalio uljem i sircetom i jos bolje posolio. to mnogo volem da jedem.
mojne ba sirce....iscjedi limun bolje je....i samo malo extra virgin :D maslinovo :) :D :D
ma jok, sirce ba. ovo je zdravo sirce, a ulje sam namjerno stavio suncokretovo.
:D
tessa, ne moras mi nabijat na nos, i sam znam da sam patetican.
pitt

#1652 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by pitt »

vazda si nakaradan bio......malo po vrhu isjeckas friskog persuna i kopra. :D:D Joj sad mi se tabouleh jede :( :-)
Saian

#1653 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by Saian »

pitt wrote:
mojne ba sirce....iscjedi limun bolje je....i samo malo extra virgin :D maslinovo :) :D :D
Da li vas muchi, ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka :D :D :D

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 23&t=49414
callmethebreeeze

#1654 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

pitt wrote:vazda si nakaradan bio......malo po vrhu isjeckas friskog persuna i kopra. :D:D Joj sad mi se tabouleh jede :( :-)
eh, dodji u malme, ovdje odes na falafel pa mozes taboules dobiti ko prilog. jesi lijepo zivjeti u gradu u kojem zivi preko 100 razlicitih nacija, nikad nisi gladan.
pitt

#1655 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
pitt wrote:vazda si nakaradan bio......malo po vrhu isjeckas friskog persuna i kopra. :D:D Joj sad mi se tabouleh jede :( :-)
eh, dodji u malme, ovdje odes na falafel pa mozes taboules dobiti ko prilog. jesi lijepo zivjeti u gradu u kojem zivi preko 100 razlicitih nacija, nikad nisi gladan.
jah.......toga samo kod tebe ima :D :D :D

i ne volim falafel. meni daj hummusa, Baba ganouj , onih smotanih sendvica, janjetine i jaretine......i taouleh :D
callmethebreeeze

#1656 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

pitt wrote:
callmethebreeeze wrote:
jah.......toga samo kod tebe ima :D :D :D

i ne volim falafel. meni daj hummusa, Baba ganouj , onih smotanih sendvica, janjetine i jaretine......i taouleh :D
jah, ali to je meni sve na dohvati ruke.
:dance:
falafal je nesto najbolje, pogotovo kad se vracas kuci gladan iz kahvane.
pitt

#1657 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by pitt »

pa i meni je nesreco....ne zivim sa amishima :D nema kuhinje koja nije zastupljena. U zadnje vrijeme se tovim etipijskim specijalitetima :D:D

za rano-jutarnje kupljenje alkohola i ostalih toxina....najbolji je primanti sendvich......ili srcani izmedju shniti :D:D

Image
Amela

#1658 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by Amela »

dacina_curica wrote:pittuljko poguzijo jedna idi cekaj FEDEX......saljem ti komad kolaca i lonac graha :shock: da me vise ne prozivas :D :P :lol:

@Amela : hvala :kiss:
Nadam se da ti je bilo lijepo, a i da je ostalo sta od onog kolaca. :lol: :kiss:

Rekoh kada ti tako 'odasiljas' FedEx da se i ja prijavim kao kandidat, i meni dusa pojesti kada ko drugi kuha. :lol: A mogu biti i od koristi i sloziti sudje u masinu za pranje, naravno nakon sto kulturno 'ocistim' tanjir i zdjele. :lol:
dacina_curica

#1659 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by dacina_curica »

Amela wrote:Nadam se da ti je bilo lijepo, a i da je ostalo sta od onog kolaca. :lol: :kiss:

Rekoh kada ti tako 'odasiljas' FedEx da se i ja prijavim kao kandidat, i meni dusa pojesti kada ko drugi kuha. :lol: A mogu biti i od koristi i sloziti sudje u masinu za pranje, naravno nakon sto kulturno 'ocistim' tanjir i zdjele. :lol:
kolaca je ostalo taman dovoljno da ti u paketic stane a nije bogme ni tesko sklepati novi :D ......et. mogla sam staviti "recept":

u (puterom) pomascenu tepsiju narezati jabuke (5-6), dodati orahe, grozdjice i brusnice (suhe), posuti jednom kesicom vanilin secera i mrvicama putera i zapeci (pod folijom) u rerni na 180C 20-tak minuta. Napraviti patispanju od 5 jaja, 5 kasika secera, 5 kasika brasna, 1 kesice vanilije i 1 praska za pecivo (ako treba "proces" javite :oops: ) i posuti po zapecenim jabukama i peci jos oko 30 minuta ili dok patispanja ne porumeni......"izvrnuti" na tanjir i kad se ohladi posuti secerom u prahu (ili karamelom)..... :D
pitt

#1660 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by pitt »

dacina_curica wrote:
Amela wrote:Nadam se da ti je bilo lijepo, a i da je ostalo sta od onog kolaca. :lol: :kiss:

kolaca je ostalo taman dovoljno da ti u paketic stane a nije bogme ni tesko sklepati novi :D ......et. mogla sam staviti "recept":

u (puterom) pomascenu tepsiju narezati jabuke (5-6), dodati orahe, grozdjice i brusnice (suhe), posuti jednom kesicom vanilin secera i mrvicama putera i zapeci (pod folijom) u rerni na 180C 20-tak minuta. Napraviti patispanju od 5 jaja, 5 kasika secera, 5 kasika brasna, 1 kesice vanilije i 1 praska za pecivo (ako treba "proces" javite :oops: ) i posuti po zapecenim jabukama i peci jos oko 30 minuta ili dok patispanja ne porumeni......"izvrnuti" na tanjir i kad se ohladi posuti secerom u prahu (ili karamelom)..... :D
a mozes i malo smokvi staviti :D uhhh :D :D ogladnih sada nalet te bilo :D :D :D
dacina_curica

#1661 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by dacina_curica »

pitt wrote:a mozes i malo smokvi staviti :D uhhh :D :D ogladnih sada nalet te bilo :D :D :D
mmmmmm....smokve.........nisam imala ali bi bile odlican dodatak ovom kolacicu :) ......ovo ba i ti pittuljko mozes napraviti.....pa poslati dJugaJu u StL :D
pitt

#1662 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by pitt »

hajd....ako premuntam sestru da mi napravi :D :D :D : D
callmethebreeeze

#1663 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

pitt wrote:pa i meni je nesreco....ne zivim sa amishima :D nema kuhinje koja nije zastupljena. U zadnje vrijeme se tovim etipijskim specijalitetima :D:D

za rano-jutarnje kupljenje alkohola i ostalih toxina....najbolji je primanti sendvich......ili srcani izmedju shniti :D:D

Image
etiopijska hrana je super. meni se jako dopada.
sto se ovog sendvica tice, nekako mi izgleda kao recept za srcani udar. ja cu mahmurluk nastaviti lijeciti sa tarhanom.
dacina_curica

#1664 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by dacina_curica »

pitt wrote:Image
mene samo jedno interesuje: pittuljko kad su ti ovo narasle sike? :oops: :lol: :lol: :lol:
pitt

#1665 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by pitt »

ja kontam reci ces sto mi je dobra ta haljina/majica na tufne :D :D :D
mrs. zurbrigen

#1666 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by mrs. zurbrigen »

pitt wrote:ja kontam reci ces sto mi je dobra ta haljina/majica na tufne :D :D :D
to nisu tufne. to su tresnje ili visnje. ne vidi se izdaleka... :D
Amela

#1667 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by Amela »

dacina_curica wrote:

Ovo zvuci skroz jednostavno (ali to i dalje ne znaci da bih ja sama mogla gacati :-) ), samo sto meni tvoj kolac izgleda puno bolje od ovog sto si nabrojala. Ma ti mora da si jos nesto stavila, meni se sve cini. :D
shin

#1668 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by shin »

Danas ja licno jeo, nisam kuhao;

Image

:lol:
Meshtar

#1669 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by Meshtar »

Jel ovo zmajevača pita:D
neprilagodjena

#1670 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by neprilagodjena »

Ja sam za danas napravila punjene tikvice,izgleda slicno ovom na slici.

Image
Mickany

#1671 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by Mickany »

Danas pravim burek,no za desert sam zapskala.Ne znam ko me navrati da stavljam rolat od sladoleda u sporet da se "zapece".Onaj se rolat sav otopio a u sporetu nastala velika tona cadji. :lol: :lol: :lol: :| :-? :skoljka: :lol:
Sensei

#1672 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by Sensei »

...
Last edited by Sensei on 25/05/2019 18:34, edited 1 time in total.
neprilagodjena

#1674 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by neprilagodjena »

Sensei wrote:danas rostilj, adana plate

Image

Image
Primas nepozvane goste :mrgreen:
mrs. zurbrigen

#1675 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by mrs. zurbrigen »

Sensei wrote:danas rostilj, adana plate

Image

Image
uaaaaaaaaaaaaaaaaa! hocu i ja!!! boze mili, sto ovo dobro izgleda... :D
Post Reply