Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
atko

#1651 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

Kad su pitali bosanca
-sta je gore neznanje ili nezainteresovanost?
-neznam i ne zanima me

@Dile koliko je tebi godina boga ti :roll: ? Znam da ne propustas niti jednu temu o voznji da kazes kako ti vozis 100 km/h i da je to za tebe maciji kasalj i da si ono pravo zafrkana ... ali recimo kad tvoje djete pocne prelaziti pjesacke prelaze ili kad pocne sjedati za volan vidimo se na nekoj od ovakvih tema ;)
Cholina_Lokica

#1652 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cholina_Lokica »

svako ima obavezu nauciti svoje dijete kad treba a kad ne treba da prelazi ulicu... ja sam to i cuku naucila, a neki su nesposobni da to urade sa djetetom... :roll:
atko

#1653 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

Ma to nema veze sa onim sto ja hocu da kazem ... al haj dobro ... sjedio je i onaj djecak ispred svoje kuce pa ga je pogodilo zalutalo zrno u glavu ... al krkanijada je nas folklor ;) popijemo, zapucamo, zagasamo ... nemoj da bi se naucili kulturi, uvazavanju ... fujj obrazovanje ... uvijek imamo izgovor za sve ... uvijek ekspresno popljujemo i omalovazimo sve ono sto se izdigne iznad horizont nase vlastite ucmalosti :-)

Zali boze tastaure sto se haba
Cholina_Lokica

#1654 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cholina_Lokica »

:lol: :lol: :lol: :lol:
atko

#1655 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

Da bas je smijesno kad metak zaluta u djeciju lobanju
:roll:
pinokle

#1656 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by pinokle »

Dragi ljudi,

Dragan je bio moj deda...
Last edited by pinokle on 14/07/2009 22:58, edited 1 time in total.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1657 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Romeo 80 »

Moje iskreno saučešće tebi, a nadajmo se da će sve činjenice vezane za taj slučaj biti rasvijetljene vrlo brzo!
Skyfox

#1658 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

Dendrlix wrote:Ovaj ga bas izvrno! :D

Image

Zna li ko gdje je ovo?
Ma nije ovo SA

sta mu bi???
Dendrlix

#1659 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Dendrlix »

@skyfox

Ja naletih na sliku u grupi "Cudne slike i situacje Sarajeva". Dobih objasnjenje da je slikano na Vratniku. Ostale pojedinosti se ne znaju.

Al' ga je izvrno, 'alal mu vjera!

:D
Skyfox

#1660 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

nevjerovatno :-)
AdnanSA

#1661 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by AdnanSA »

Her Flick wrote:@atko ba smiri se, polahko
niko ne urla

@drvosjeca hvala na pojasnjenju

@ adnanSA samo sam tebe ceko da me sa svojih 15 godina iskustva naucis pameti
btw ja sam u 5 godina sprcao kilometara sto si ti u 15, dabogda ti meni utrostrucio i godine voznje i zivota i kilometre

znaci po vasoj metemetici kada jako stisnes kocnicu (znaci naglo zakocis, legnes na kocnicu), vozite 40km/h, treba od 10m pa na nadalje (zavisi od uslova na putu)
hajd super, blago vama, ja bi se zabrinuo

ja sam sa opel astrom i savinim gumama (eskimo) na suhoj cesti stao 6-7m, naravno pri datoj brzini
ali et to je samo bio test u raji

ali vi znate bolje, vi ste svi fizicari, sofercine, matematicari itd itd
Za 600 000 pređenih kilometara je potrebno uz prosječnu potrošnju od 7 litara cijele 42 tone goriva ili ti 42 000 litara nafte ili benzina.
Ako jedan litar nafte ili benzina košta prosječno 1,75 km onda je Herr Flick za pet godina potrošio 73 500 KM za svoje vozikanje.
Još je zanimljivija činjenica da uz prosječnu brzinu od 60 km/h da pređeš 600 000 kilometara ti treba 10 000 sati.(punih 416 dana)
To znači da je u proteklih pet godina Herr Flick boravio za volanom svoje Opel Astre ili nekog drugog prevoznog sredstva svaki dan u godini po 5,5 sati.
Ja mislim da je to nemoguće osim ako nisi profesionalni vozač.
skuhlo

#1662 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by skuhlo »

AdnanSA wrote:
Her Flick wrote:@atko ba smiri se, polahko
niko ne urla

@drvosjeca hvala na pojasnjenju

@ adnanSA samo sam tebe ceko da me sa svojih 15 godina iskustva naucis pameti
btw ja sam u 5 godina sprcao kilometara sto si ti u 15, dabogda ti meni utrostrucio i godine voznje i zivota i kilometre

znaci po vasoj metemetici kada jako stisnes kocnicu (znaci naglo zakocis, legnes na kocnicu), vozite 40km/h, treba od 10m pa na nadalje (zavisi od uslova na putu)
hajd super, blago vama, ja bi se zabrinuo

ja sam sa opel astrom i savinim gumama (eskimo) na suhoj cesti stao 6-7m, naravno pri datoj brzini
ali et to je samo bio test u raji

ali vi znate bolje, vi ste svi fizicari, sofercine, matematicari itd itd
Za 600 000 pređenih kilometara je potrebno uz prosječnu potrošnju od 7 litara cijele 42 tone goriva ili ti 42 000 litara nafte ili benzina.
Ako jedan litar nafte ili benzina košta prosječno 1,75 km onda je Herr Flick za pet godina potrošio 73 500 KM za svoje vozikanje.
Još je zanimljivija činjenica da uz prosječnu brzinu od 60 km/h da pređeš 600 000 kilometara ti treba 10 000 sati.(punih 416 dana)
To znači da je u proteklih pet godina Herr Flick boravio za volanom svoje Opel Astre ili nekog drugog prevoznog sredstva svaki dan u godini po 5,5 sati.
Hahahah, matematika je egzaktna nauka :D :D :D

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/austri ... esova.html - komentar
dimu

#1663 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

AdnanSA wrote: Za 600 000 pređenih kilometara je potrebno uz prosječnu potrošnju od 7 litara cijele 42 tone goriva ili ti 42 000 litara nafte ili benzina.

prije da je toliko vremena proveo na sa-x forumu a ne za volanom :lol:
VR6

#1664 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

I vise je on provodio sati za volanom, pa moras letit cestom da imas prosjek od 60 km/h. Forum je cudo, posebno ovi likovi. Zato je dosta stvari uzivo nezamjenjivo, odmah ga mrsnes u auto i dokaze sam sebi da nije upravu. Inace danas u Sa dva "udesa", kod Avaza se sudarili E-klasa stranih tabli i Renault Clio 3 crni, domace table. Clio je opalio u E-klasu, kako sam skuzio, manja materijalna steta, rekao bih. I jos neki motorista sa zelenim Kawasakijem pao kod ekonomije, ne znam kako je prosao. Gledajte ljudi na retrovizore, nisu oni samo ukras, sezona je pocela...
AdnanSA

#1665 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by AdnanSA »

VR6 wrote:I vise je on provodio sati za volanom, pa moras letit cestom da imas prosjek od 60 km/h. Forum je cudo, posebno ovi likovi. Zato je dosta stvari uzivo nezamjenjivo, odmah ga mrsnes u auto i dokaze sam sebi da nije upravu. Inace danas u Sa dva "udesa", kod Avaza se sudarili E-klasa stranih tabli i Renault Clio 3 crni, domace table. Clio je opalio u E-klasu, kako sam skuzio, manja materijalna steta, rekao bih. I jos neki motorista sa zelenim Kawasakijem pao kod ekonomije, ne znam kako je prosao. Gledajte ljudi na retrovizore, nisu oni samo ukras, sezona je pocela...
Pa da 60 km /h prosjek mozes napraviti samo na M17 i to ukoliko nema velike guzve. Po gradu imas prosjek 30-35 km/h.
AdnanSA

#1666 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by AdnanSA »

@Herr Flick onda tvoja pisanija ima smisla što se tiče pređenih kilometara.
Lijepo sam se ogradio kada sam rekao ako nisi profi vozač
A to vezano za pare i ostalo stvarno ne bih želio da ulazim niti ima ikakve potrebe. Ko je koliko potrošio i koliko će potrošiti
DaysleepeR

#1667 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by DaysleepeR »

ja kao čovjek kojem je motor osnovno i jedino prijevozno sredstvo (otkako su mi ukrali auto) apsolutno sam zgrožen kako se vozi po gradu ovog ljeta

čini mi se nikad gore, do te mjere da su mi skoro pa ubili bilo kakvu želju da vozim

posebno ako trebam poslom sa jednog na drugi kraj grada, isto kao da moram na strijeljanje

automobili koji jurcaju i mijenjaju trake bez zmigavaca, koji vam se lijepe za zadnji kraj ako vozite 60 kmh, zena za volanom kojima je retrovizor samo ogledalo za popravljanje sminke i koje gule 30 kmh lijevom trakom, vozaci koji pricaju na mobitel i ne vide nista sta se oko njih desava, pjesaci koji pretrcavaju svuda samo ne po pjesackom prijelazu, krertena na sportskim motorima uz to jos i neregistrovanim koji voze bez imalo postovanja prema nekom drugom ko je takodje na dva tocka i na kome se vidi da je te iste motore odabrao kao stil zivota, maloljetnih bandi na takodje neregistrovanim skuterima...

ma katastrofa...

i stvarno ne kontam jednu stvar koja je simptomaticna za skoro sve vozace automobila, ako si na motoru i ako ne jurcas, automatski ti se lijepe dva milimetra od zadnjeg tocka, dakle spor si im i smetas, ako jurcas, onda si opet kreten jer jurcas...

srecom pa nedam na sebe pa ko god se tako zalijepi, da je neznam ti ko i kakav dobije upozorenje bilo vizuelno bilo verbalno bilo na neki drugi nacin...

sretno svim normalnim ljudima u saobracaju ovog ljeta
sarayewo

#1668 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by sarayewo »

Ne lijepim se generalno, a pogotovo ne motorima jer moze biti opasno... Motor je laksi i puno brze koci od auta, dovoljno je da covjeka nesto trzne (npr. ti koji ga jases karambolkom) i da ga na dusi nosis... Neka hvala.

Izuzetno postujem vozace motora koji se ponasaju u skladu s pravilima, tj. kad voze manje-vise isto kao automobili... Medjutim, takvi su kod nas rijetkost, 99% ili jurca manijakalno (od crvenog do crvenog) ili se konstantno provlace gdje ne treba... I sto je najgore masa ih ne zna da je vozacima puno teze vidjeti motor nego auto u retrovizoru, pogotovo desnom, mrtvi ugao je puno siri jer je motor manji (uzi), a nije mi se jednom desilo da mi motor vozi bas tu negdje. Sreca pa sam oprezan kad ih cujem da zuje u blizini...
rewritable

#1669 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by rewritable »

Nedavno negdje oko Pofalica, u smjeru prema Ilidzi, kranja lijeva traka, Chopper ispred mene, njemačke table. Sve po propisima. Kod EP, na nekih 100-njak metara od semafora usporismo. Jedva 20 km/h. U jednom momentu samo sto nismo stali. Kontam, nakupilo se auta na skretanju lijevo prema EP ili kontam neki defekt ili sudar, pa sad moramo zaobilaziti. I dalje dvije desne trake piche, a mi ko na dzenazi. Prodjemo semafor i ja konacno skontam da ispred auta (passat) koji je isao ispred choppera nema nikog. Cim se malo rascistilo stanje u srednjoj traci chopper (a i svi ostali) krenu da zaobidje passata. Al ne lezi vraze, passat sad ubrzava, a velicansveni oblak crnog gustog dima izlazi iz auspuha. Covjek sa choppera nemoze da vjeruje i stalno okrece glavu i gleda u pravcu passata. Konacno ga motorista prestize i vrati se u lijevu traku ispred pasata, i smanji brzinu na nekih 50 km/h: Ali sad mu se pasat zalijepio i stisce sirenu ko lud i naravno ide lijevo desno unutar svoje trake, valjda da preplasi motoristu. Konacno se pasat prestrojio za skretanje lijevo na Otoci i tad sam usporio prolazeci pored da vidim tu facu. Stariji lik. Prosijed. Nekih 45-50 godina. Sjedi unutra, ko lud stisce gas i turira masinu i udara po sireni... Neka bolan. To crveno kad bude, nije ono stalno tu. To se svakih minut, minut i po promijeni, pa bude zeleno, pa opet crveno.... Enjoy Bosnia!
atko

#1670 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

rewritable wrote:... Stariji lik. Prosijed. Nekih 45-50 godina...
Ja takve zovem francuzica-tipovi :D ... oni su medju anjgorim ... par puta mi se desilo da tako ulete ko skruske (a imali francuzice na glavi :D ) umalo izazovu nesrecu i naravno urlajuuu ... a imam osjecaj da samo zjevaju u autu :D

Jednom ja skrecem prema Tarik oli pumpi i propustam kolonu iz tunela ... a neki francuzica-tip iza mene pokusava da me zaobidje sa desne strane ima malo prosirenja al ispred ga docega cosak visokog ivicnjaka i sad mi jedan pored drugog i on urla mase trubi ... ja spustim prozor i kaze na eng. oprostite u cemu je problem :lol: njemu faca ko da se upiso u gace al ga sramota reci :D poce mahati rukama sve bi da nesto kaze al nikako da odapne ... :D njih treba samo zajebavati ... :lol:

@her Flick pa ti poslije toliko kilometara imas odlicne hemoroide :D
sala mala
Chopper_Horrace

#1671 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Chopper_Horrace »

rewritable wrote:Nedavno negdje oko Pofalica, u smjeru prema Ilidzi, kranja lijeva traka, Chopper ispred mene...
Sto mi ne mahnu, ja se satra masuci ti..ti nista....neka neka... :D
Neelix

#1672 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

jutros nekakav "francuzica tip" u fabiji, lego na sirenu sto ne krecu sa semafora (kod tv prema gradu), a nekih 7-8 auta ispred njega. eto on se nasao nervozit pored svih :D
Karabaja

#1673 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Karabaja »

evo maloprije

Image
Daphna

#1674 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Daphna »

Sve cure :shock:
Krenule malo đirat' po gradu :-)
anonimni clan

#1675 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by anonimni clan »

Jutros........ispod prozora........ :D
Image :D
Locked