zanimljivo stivo o bivsim picokama i ostalom..
Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
-
teletrader
"Kako razbiti frajera a da te frajer ni ne zakachi.." 
Fu-Do..
Fu-Do..
-
callmethebreeeze
sanimir resic- en historia om bakan: jugoslaviens uppgång och fall (uspon i pad jugoslavije)
- anais_nin
update:anais_nin wrote:jOFLA wrote:Dobih ovu za rođendan prošle godine, i nikako da je počnem čitati...anais_nin wrote:KHALED HOSSEINI - A THOUSAND SPLENDID SUNS
meni se jako svidja njegov stil pisanja, a inace me Afganistan jako zanima....kome se svidio THE KITE RUNNER svidjece mu se i ova prica....prosli put se prica vrtila oko djetinjstva jednog djecaka, ovaj put je u pitanju djetinjstvo jedne djevojcice u afganistanu 60tihmeni rekoshe da izvadim kutiju maramica unaprijed, pa ja odmah pripremila
ne slinim (jos uvijek
citka, lijepa i pomalo tuzna prica o zenama u afganistanu, kroz razne politicke rezime
- ja_cura_
trenutno citam "sjenka vjetra" od karlos ruis safon.
radnja smjestena u barseloni, poslije 1945. godine.
Danijel, koji tuguje zbog gubitka majke, i sin trgovca antikvarnim knjigama, pronalazi utjehu u misterioznoj knjizi "sjenka vjetra" od izvjesnog hulijana karaša. kada je krenuo da pronadje i druge nazive od istog pisca, on dolazi do sokantnog otkrica: neko sistematski unistava svaki primjerak koju je karaš napisao. danijel pocinje potragu za misterioznim unistivacem knjiga....
"svako ko uziva u romanima koji su zastrasujuci, eroticni, dirljivi, tragicni i uzbudljivi treba da otrci do najblize knjizare i uzme "sjenku vjetra" zaista treba!" - the washington post
lako se cita, nije teska i puna je zapleta...
radnja smjestena u barseloni, poslije 1945. godine.
Danijel, koji tuguje zbog gubitka majke, i sin trgovca antikvarnim knjigama, pronalazi utjehu u misterioznoj knjizi "sjenka vjetra" od izvjesnog hulijana karaša. kada je krenuo da pronadje i druge nazive od istog pisca, on dolazi do sokantnog otkrica: neko sistematski unistava svaki primjerak koju je karaš napisao. danijel pocinje potragu za misterioznim unistivacem knjiga....
"svako ko uziva u romanima koji su zastrasujuci, eroticni, dirljivi, tragicni i uzbudljivi treba da otrci do najblize knjizare i uzme "sjenku vjetra" zaista treba!" - the washington post
lako se cita, nije teska i puna je zapleta...
Last edited by ja_cura_ on 12/12/2007 10:16, edited 1 time in total.
- Bosniarasta
Stephen king " Dark Tower" .... "mrak" knjiga ..ko voli taj zanr. Preporucujem .
- IZVANZEMALJAC
SILMARILLION-J.R.R.TOLKIEN
zanimalo me šta bi prije Gospodara prstenova a inače ovo mi je prva knjiga poslje dugo vremna
zanimalo me šta bi prije Gospodara prstenova a inače ovo mi je prva knjiga poslje dugo vremna
-
callmethebreeeze
nacionalno pitanje u jugoslaviji od ive banca. po stoti put. jesmo komplikovani. nikada je necu procitati.
-
Ado_Sarajevo
Stvarno je teska knjiga,ali je treba procitati.Opis knjige :Priča je o dječaku Mirzi koji piše pisma mrtvome ocu u najnezaštićenijoj?zaštićenoj zoni?Srebrenica!!!.burekodsira wrote:
Kad je bio Juli
Autor: Nura Bazdulj Hubijar
Znam da sad nije vrijeme za teske teme,ali sam je morao procitati do kraja.
- IZVANZEMALJAC
Orhan Pamuk- IME MI JE CRVENA
-
Deb's
POred toga, sugerisao bih i učlanjivanje u biblioteku - jedan od najboljih načina da se potroši ~20 km. Jest da izbor moderne literature nije idealan, ali opet se može nešto "iskopati".bandit wrote:Gdje skupo ... 5 markica po knjizi .... jos 3 i dobijes i Dane ...musac wrote:A ljudi... vidim svi citate; gdje nabavljate knjige? Nije valjda da ih kupujete? Mislim da su ipak preskupe.