Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
-
Korisničkoime
#1651 Re: Cigarete, odvikavanje
AAAAAAAAA teme ma nema šta nema na ovom Klix-u ili ti Sarajevo-x.com-u (ta tradicionalne).
Evo ja po drugi put pokušavam da prestanem i ljudi ne znam šta ću, kako ću. Pušim ima 16-17 godina. Kutija dnevno. Prvi put sam uspio mjesec i pol i to je bio najteži i najgori mjesec i pol moga života. Sanjao sam kako pušim, sanjao sam kako zapalim 5 odjednom i odjednom ih povučem, sanjao sam da sam u FDS pošto sam pušio i sad pušim Drinu jedinu i oko mene sve gomile šteka cigara pa ja zapalim s jedne gomile pa onda sa druge i sve tako, ono nigdje veze. Znojio sam se noću, budio ma, ne znam ne mogu vam opisat. Iznenadilo me to pravo pa i uplašilo, inače imam čvrstu volju, tvrdoglav sam kad nešto sebi zacrtam polomim se ali ostvarim tako da nekako nisam sam sebe mogao prepoznati.
Nije sad ovo možda ispravno ali šta ću kad je tako vidim mnogi pišu kako se njima cigara, duhan nakon toga ogadio smrdio ono nikad više ne bi, to su mi pričali i moji prijatelji koji su prestali pušiti. E meni je mirisao a kad sam nakon tih mjesec i pol opet zapalio ono ne znam jedan od najboljih osjećaja u životu. Znam treba me biti sramota ali šta ću kada je tako, ne bi prvo sebe da lažem pa onda i sve druge. Meni je to bio fantastičan, fenomenalan osjećaj plus neko olakšanje kao da je s mene kamen spao.
Eh sad namjeravam opet prestati, sve štetne posljedice su mi jasne zdravlje je najveći moj motiv ali me je pravo strah. Odgađam, danas ću, sutra ću itd. Ne znam ali bojim se da opet neću uspjeti jer iako je to bilo olakšanje kad sam opet zapalio već sutra dan mi je bilo krivo na mene samog ali kasno, kasno...
Evo ja po drugi put pokušavam da prestanem i ljudi ne znam šta ću, kako ću. Pušim ima 16-17 godina. Kutija dnevno. Prvi put sam uspio mjesec i pol i to je bio najteži i najgori mjesec i pol moga života. Sanjao sam kako pušim, sanjao sam kako zapalim 5 odjednom i odjednom ih povučem, sanjao sam da sam u FDS pošto sam pušio i sad pušim Drinu jedinu i oko mene sve gomile šteka cigara pa ja zapalim s jedne gomile pa onda sa druge i sve tako, ono nigdje veze. Znojio sam se noću, budio ma, ne znam ne mogu vam opisat. Iznenadilo me to pravo pa i uplašilo, inače imam čvrstu volju, tvrdoglav sam kad nešto sebi zacrtam polomim se ali ostvarim tako da nekako nisam sam sebe mogao prepoznati.
Nije sad ovo možda ispravno ali šta ću kad je tako vidim mnogi pišu kako se njima cigara, duhan nakon toga ogadio smrdio ono nikad više ne bi, to su mi pričali i moji prijatelji koji su prestali pušiti. E meni je mirisao a kad sam nakon tih mjesec i pol opet zapalio ono ne znam jedan od najboljih osjećaja u životu. Znam treba me biti sramota ali šta ću kada je tako, ne bi prvo sebe da lažem pa onda i sve druge. Meni je to bio fantastičan, fenomenalan osjećaj plus neko olakšanje kao da je s mene kamen spao.
Eh sad namjeravam opet prestati, sve štetne posljedice su mi jasne zdravlje je najveći moj motiv ali me je pravo strah. Odgađam, danas ću, sutra ću itd. Ne znam ali bojim se da opet neću uspjeti jer iako je to bilo olakšanje kad sam opet zapalio već sutra dan mi je bilo krivo na mene samog ali kasno, kasno...
- Retro_Eskobar
#1652 Re:
Podvojena licnostMA DAJ... wrote:Pokusavam da te svatim,ali ne uspjevam...Zhaba wrote:ja nisam pola godine pusila...jednostavno mi prahnulo od jednom da mi se vise ne pusi...nisam brojala dane i nisam imala problema...poslje pola godine mi se opet pusilo i ja naravno opet pocela...
Sto te to natjeralo,pa si zapalila ponovo!
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#1653 Re: Cigarete, odvikavanje
Nisi nista poseban, svi smo to isto prosliKorisničkoime wrote:AAAAAAAAA teme ma nema šta nema na ovom Klix-u ili ti Sarajevo-x.com-u (ta tradicionalne).
Sanjao jesam, i budio se ujutro sav nikakav... o nesanici necu ni govoriti...ali to je sve prolazno i normalno
Ali ti imas bujnu mastu
-
njonjica
#1654 Re: Cigarete, odvikavanje
Prolazila sam kroz vrlo slicne krize u nekim mojim ranijim pokusajima da ostavim cigarete tako da te odlicno razumijem; ipak sam uspjela prestati 2009 godine i to bas uz pomoc ovog topica.Korisničkoime wrote:AAAAAAAAA teme ma nema šta nema na ovom Klix-u ili ti Sarajevo-x.com-u (ta tradicionalne).
Tebi treba priprema za prestanak pusenja.
Pocni kupovati cigarete koje u sebi imaju manje nikotina i katrana; kad ti te postanu ono ok, kupi opet neke blaze. Ja sam bila na cigaretama EVE i to one ruzicaste, isla sam u Wisu da ih kupim jer ih nigdje drugo nije bilo. Prije njih sam pusila one ljubicaste a prije tih one zute. Roza Eva cigarete su izuzetno blage; bas mi je trebalo vremena da se naviknem na njih. Nakon nekih 6 mjeseci dima iz ovih cigareta sam se zarazila bas gadnim virusom gripe i odlucila ne zapaliti vise ni jednu.
Negdje sam procitala da jabuka u sebi ima neku tvar koja ti smanjuje potrebu za cigaretom i to je stvarno istina; naoruzaj se jabukama i kikirikijem; uspjet ces sigurna sam - jer sam i ja, nakon mnooogo pokusaja da prestanem na ovaj nacin uspjela. Kriza je bilo ali nisu bile po intenzitetu ni desetina od onih ranijih (iz proslih pokusaja prestanka pusenja).
Nemoj u kuci drzati cigarete "za svaki slucaj". Pobacaj i upaljace i sibice, SVE. Kad ti padne na pamet da zapalis ti uzmi jabuku, noz, oguli je, rezi na komade (zaposli ruke) i jedi. Potreba za nikotinom ce se u znatnoj mjeri umanjiti neko vrijeme. Kad se opet pojavi a ti opet jabuku.....
Sanjat ces da pusis, buditi se...opet jabuka....tesko je nekih mjesec dana....nakon toga sve lakse i lakse jer si organizam na neki nacin vec istrenirao time sto si koristio sve blaze i blaze cigarete.
Ne pusim od novembra 2009 i sve sto mogu reci je freedom, sweet freedom
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1655 Re: Cigarete, odvikavanje
Meni danas 16 dan..da mi je to neko rekao prije 20 dana nikada mu ne bi vjerovala..fortaleza wrote:Nakon dva tjedna jučer me uhvatila mala kriza na 2-3 minute, ali naravno nisam zapalio.
33 dana.
Kad te uhvati kriza , samo pomisli da ŽELIŠ OTROV u ustima na dva ,tri minuta
Veliki pozdrav
- sabina1
#1656 Re: Cigarete, odvikavanje
BRAVO...čim,čim prije - tim,tim bolje...ništa nećeš propustiti ako i dalje budeš bacao novce..ipakvivax wrote:Evo samo da vam javim (osjecam potrebu da vas obavjestim) da sam veceras procitao knjigu. I da sam odlucio prestati pusiti.
1.) najbolje bi bilo u nekom mirnom periodu (ako radiš planiraj koji dan godišnjeg kod kuće)
2.) vegetiraj prvih par dana - imaćeš malo glavobolje (nikotin te "napušta") i to je to...
Jako je jednostavno. Pa da ti ČESTITAMO..kad prestaneš - javi
iswagga - sretno i pročitaj knjigu koja je linkovana - biće ti lakše
superšilja - BRAVO
korisničkoime - obavezno pročitaj knjigu i dobro razmisli - sretno
- vivax
#1657 Re: Cigarete, odvikavanje
Nemam nekih kriznih momenata,i ne mislim pretjerano na cigaretu, i kad pomislim na nju,nekako odvratim paznju sa toga.Veceras je treca noc kako ne pusim, fazon je samo sto lose spavam,ili se u jutro probudim sav mokar od znoja, to je bilo prvu noc katastrofa,citav krevet k'o da si ga kantom vode zalio.tvsabina wrote:BRAVO...čim,čim prije - tim,tim bolje...ništa nećeš propustiti ako i dalje budeš bacao novce..ipakvivax wrote:Evo samo da vam javim (osjecam potrebu da vas obavjestim) da sam veceras procitao knjigu. I da sam odlucio prestati pusiti.
1.) najbolje bi bilo u nekom mirnom periodu (ako radiš planiraj koji dan godišnjeg kod kuće)
2.) vegetiraj prvih par dana - imaćeš malo glavobolje (nikotin te "napušta") i to je to...
superšilja - BRAVO
korisničkoime - obavezno pročitaj knjigu i dobro razmisli - sretno
- sabina1
#1658 Re: Cigarete, odvikavanje
Pij kafu najnormalnije. Kod svakog - individualno ali svo to znojenje i i loše spavanje mogu potrajati još koji dan.vivax wrote:Nemam nekih kriznih momenata,i ne mislim pretjerano na cigaretu, i kad pomislim na nju,nekako odvratim paznju sa toga.Veceras je treca noc kako ne pusim, fazon je samo sto lose spavam,ili se u jutro probudim sav mokar od znoja, to je bilo prvu noc katastrofa,citav krevet k'o da si ga kantom vode zalio.tvsabina wrote:BRAVO...čim,čim prije - tim,tim bolje...ništa nećeš propustiti ako i dalje budeš bacao novce..ipakvivax wrote:Evo samo da vam javim (osjecam potrebu da vas obavjestim) da sam veceras procitao knjigu. I da sam odlucio prestati pusiti.
superšilja - BRAVO
korisničkoime - obavezno pročitaj knjigu i dobro razmisli - sretnoAl' drzim se ,nedam se,par puta sam sa drustvom kafu pio ali nije me dalo prevariti da zapalim.Nadam se da me nece kasnije,bas neki krizni momenat strefiti,zapravo, ne zelim uopste da mislim o tome, a i ne zelim da se prepadam tog kriznog momenta.
I najvažnije - BRAVO ČESTITAM
- vivax
#1659 Re: Cigarete, odvikavanje
hahaha, aleeeeee..
Pij kafu najnormalnije. Kod svakog - individualno ali svo to znojenje i i loše spavanje mogu potrajati još koji dan.
I najvažnije - BRAVO ČESTITAM![]()
![]()
![]()
![]()
...reci aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
![]()
![]()
- sabina1
#1660 Re: Cigarete, odvikavanje
Čovjeku je trebalo dati Nobelovu nagradu - on je čudo. Ne neće biti nuspojava a za dobar san popij kamilicu ona te oznoji ali i najprirodnije uspava.vivax wrote:hahaha, aleeeeee..
Pij kafu najnormalnije. Kod svakog - individualno ali svo to znojenje i i loše spavanje mogu potrajati još koji dan.
I najvažnije - BRAVO ČESTITAM![]()
![]()
![]()
![]()
...reci aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
![]()
![]()
.. Da, i jos nesto jako bitno, dosta je pomogla knjiga dotičnog gospodina Allena, malo me psihički sredio. Spremam se jos jednom procitati je,da utvrdim gradivo,kao sto on kaze,neke stvari mi izgleda nisu dobro sjele.
..Sve je super osim tog sna...nadam se da nece biti kakvih jos nuspojava..
Pozz
-
brkatisom
#1661 Re: Cigarete, odvikavanje
znate sta mene obeshrabljuje, znam neke ljude koji su se vratili pusenju nakon 3, 5 ili vise godina?? kako to??? negdje sam citala da ustavri kriza je prisutna prvih 6 mjeseci!!! iskreno, evo jos nisam zapalila, ali stalno mislim na nju i u podsvijesti mi je negdje da cu zapaliti
divim se onima koji su se izvukli, ali meni je tako prazno bez nje
inace nisam jak pusac pola kutije do kutiju, nikad prije dorucka i to ....ali opet mi smeta a i istovremeno mi tako fali to druzenje 
- sabina1
#1662 Re: Cigarete, odvikavanje
Knjigu u šake. Na svaku riječ napisanu ovdje - imaš odgovor.brkatisom wrote:znate sta mene obeshrabljuje, znam neke ljude koji su se vratili pusenju nakon 3, 5 ili vise godina?? kako to??? negdje sam citala da ustavri kriza je prisutna prvih 6 mjeseci!!! iskreno, evo jos nisam zapalila, ali stalno mislim na nju i u podsvijesti mi je negdje da cu zapalitidivim se onima koji su se izvukli, ali meni je tako prazno bez nje
inace nisam jak pusac pola kutije do kutiju, nikad prije dorucka i to ....ali opet mi smeta a i istovremeno mi tako fali to druzenje
Samo se nasmij i reci NE PUŠIM
- Tkd
#1663 Re: Cigarete, odvikavanje
Još malo pa će ljudima trebati i knjiga kako pravilno obrisati guzicu da prostiš. Sami sebi krivi što su počeli, okej bili mladi, ali sada kukati po 100 puta kako je teško ma ja. Recite da je teško onima koji dobiju neku tešku bolest od cigara da li bi bilo teško prestati da su zdravi, ne bi. Sve je to do glave, kažeš neću više i to je to
Last edited by Tkd on 26/07/2012 01:52, edited 1 time in total.
- vukojebina
#1664 Re: Cigarete, odvikavanje
Danas tacno godina dana kako sam presto pusit,nakon desetogodisnjeg konzumiranja istih... samo mogu rec,tek nakon nekog vremena kao nepusac sam vidio koliko su mi ustvari skodile i koliko se covjek bez njih bolje osjeca...dok sam pusio,konstantno imo povisen krvni pritisak,glavobolja bila haman svakodnevnica... jutarnji kasalj..itd itd...uglavnom sad pritisak ok,glavobolja samo kad mahmuram :p kasalj jos skroz malo...
Moj recept kako sam presto,jednostavno samo reku necu vise, i od tad niti jedan jedini dim nisam povuko..i samo cvrsto stojati iza toga...svaki novi dan,nova satisfakcija...evo sad ko da nikad nisam ni pusio...
Moj recept kako sam presto,jednostavno samo reku necu vise, i od tad niti jedan jedini dim nisam povuko..i samo cvrsto stojati iza toga...svaki novi dan,nova satisfakcija...evo sad ko da nikad nisam ni pusio...
- Tkd
#1665 Re: Cigarete, odvikavanje
vukojebina wrote:Danas tacno godina dana kako sam presto pusit,nakon desetogodisnjeg konzumiranja istih... samo mogu rec,tek nakon nekog vremena kao nepusac sam vidio koliko su mi ustvari skodile i koliko se covjek bez njih bolje osjeca...dok sam pusio,konstantno imo povisen krvni pritisak,glavobolja bila haman svakodnevnica... jutarnji kasalj..itd itd...uglavnom sad pritisak ok,glavobolja samo kad mahmuram :p kasalj jos skroz malo...
- Kinaski
#1666 Re: Cigarete, odvikavanje
ih 9 dana samo .Jos 4 ces mozda izgurat
Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
-
Billy the Kid
#1667 Re: Cigarete, odvikavanje
Doktor: - Mujo, ima ti jos pola godine.
Mujo: - A ako ostavim cigare, hoce bit sta bolje?
Doktor: - Nece, al ce ti makar vrijeme sporije prolazit.
Mujo: - A ako ostavim cigare, hoce bit sta bolje?
Doktor: - Nece, al ce ti makar vrijeme sporije prolazit.
- fortaleza
#1668 Re: Cigarete, odvikavanje
tirti ejt dejs tudej...
Kako je kolega forumaš gore naveo, važna je odluka, kad kažeš jednom NE i držiš se toga, sve je stvar volje i vlastitog karaktera, nikakve knjige i ostala moguća i nemoguća pomagala.
Kako je kolega forumaš gore naveo, važna je odluka, kad kažeš jednom NE i držiš se toga, sve je stvar volje i vlastitog karaktera, nikakve knjige i ostala moguća i nemoguća pomagala.
-
crni100
#1669 Re: Cigarete, odvikavanje
Treba ti samo jaka volja ja sam uvjek postio al uz ramazan nisam ostavio jer kako ide iftar ide i volja.brkatisom wrote:ja sam takodje na odvikavanju, i kao sto neko gore rece korisitim i ramazan u to jer je dug dan posta i kontam bolje da se tako odviknem jer ne kupujem nista u zamjenu za grickanje i sl.....i super mi al mislim da je rano ista reci...iftarim popijem kafu i sve al ne zapalim nikako evo vec 5 dana, samo bojim se sta poslije??? ne krijem da ne mislim na njui imam taj osjecaj u sebi kao ono zapalices ti kad-tad
Vec 7 mjeseci nepusim i o ostavljanju cigareta ti mogu reci bitno je 1 mjesec ne pusiti imaces probleme kao dosadno ti neznas sta ces od sebe al to prolazi nakon mjesec dana i kao sto neko rece ko da nikad nisam pusio.
I da ti napomenem prije nekoliko godina isto sam bio prestao 11 mjeseci i putovao sam jednim prijateljem pusacem i onako bezzveze kaze on ajd jednu i propusio opet.
Znaci pravilo ti je na dalje da ne smijes ni jednu probati i biti ces u redu.
Jos da nadovezem nema nekog pravila umanjujes pa ostavis ili zvakace,batali to sve samo reci necu i gotovo.
Kafu ne izbjegavaj ja i dalje volim kafu popit.
-
crni100
#1670 Re: Cigarete, odvikavanje
Nemoj se obeshrabrivati samo se drzi pravila da ne zapalis jednu iz kao zezancije.tvsabina wrote:brkatisom wrote:znate sta mene obeshrabljuje, znam neke ljude koji su se vratili pusenju nakon 3, 5 ili vise godina?? kako to??? negdje sam citala da ustavri kriza je prisutna prvih 6 mjeseci!!! iskreno, evo jos nisam zapalila, ali stalno mislim na nju i u podsvijesti mi je negdje da cu zapalitidivim se onima koji su se izvukli, ali meni je tako prazno bez nje
Meni se upravo to desilo u prvom pokusaju al evo sad nakon 7 mj.sam ok.
Posto te vjerovatno znaju kao pusaca biti ce cascenja i onog ma hajd jednu onako samnom i tako ces se vratiti pusenju.
To sto se neki vrate nakon 3,5 ili vise godina vjerovatno posle nekog problema traze utjehu u cigareti sto je pogresno.
- iVar
#1671 Re: Cigarete, odvikavanje
Samog sebe citiram samo da se pohvalimiVar wrote:Subota, 30.06.2012.
Jutro, lijepo, samo se pozeliti takvo moze. Merakam ja cigra, kafa i tako naizmjenice jedno 4 cigare i 3 solje kafe, fino meni, al nestade cigara. Posto mi bi mrsko izlaziti po cigare ja odlucim da prestanem da pusim. Eto od subote oko 9 sati nisam zapalio i imam namjeru da ni ne palim visePrvi dan kriza, drugi dan 'nako a treci dan nista
Valjda sam na dobrom putu
-
quarterback
#1672 Re: Cigarete, odvikavanje
8 godina kako nisam zapalio
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#1673 Re: Cigarete, odvikavanje
Ti si prekucao "odvikavanje"quarterback wrote:8 godina kako nisam zapalio
-
quarterback
#1674 Re: Cigarete, odvikavanje
vjeruj da bar u mom slucaju cigara nikada nije zaboravljena, uvijek sam na vrlo tankoj liniji koja me dijeli od cigare...
jedino sto me sprjecava su ove godine koje nisam zapalio, uvijek pomislim pa zar cu sada zapaliti, nisam vec toliko dugo...
zao mi je sto cu vam to reci ali bar u mom slucaju - cigaru nikada nisam zaboravio
jedino sto me sprjecava su ove godine koje nisam zapalio, uvijek pomislim pa zar cu sada zapaliti, nisam vec toliko dugo...
zao mi je sto cu vam to reci ali bar u mom slucaju - cigaru nikada nisam zaboravio
- Vijetnamac13
#1675 Re: Cigarete, odvikavanje
odviknuti se od cigareta je najlaksa stvar na svijetu
samo malo mozak i volje ukljuciti i prevazici najobicniju glupost
kad mi neko pocne pricati o nekim super teskim tehnikama i jos tezim krizama odmah bih mu samar zavezao
ja sam prestao nakon par godina pusenja i sad nemam nikakve potrebe za tim pa makar mi nabio cigaretu u usta
moj otac, pusio je 20 godina i prestao i godinama ne pusi
samo prestanes i ne pusis
cak ni ona prica da se neko lakse odvikne a neko teze ne pije vode
samo malo mozak i volje ukljuciti i prevazici najobicniju glupost
kad mi neko pocne pricati o nekim super teskim tehnikama i jos tezim krizama odmah bih mu samar zavezao
ja sam prestao nakon par godina pusenja i sad nemam nikakve potrebe za tim pa makar mi nabio cigaretu u usta
moj otac, pusio je 20 godina i prestao i godinama ne pusi
samo prestanes i ne pusis
cak ni ona prica da se neko lakse odvikne a neko teze ne pije vode