Reprezentacija BiH u rukometu

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Stari

#1651 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Stari »

To sto su srbi spalili drzavnu zastavu je sve ...samo ne i neocekivano i iznenadjujuce...to sto meni fali na ovoj temi je da se haman niko ne dotice sitnice da je taj cin (spaljivanja drzavne zastave u sluzbenoj medjunarodnoj utakmici) malo ko i spomenuo od "liberalnih" "progresivnih" i tako tih "demokratski - nezavisnih" medija u samoj Srbiji ...a kamoli osudio. Nesto sam bas malo surfao ...i YBM-liga ...kad su onomad tamo kod hrvata bili slucajevi pokusaja spaljivanja njihove zastave ...auh burageru... tad je bilo sve slozno orkestrirano , bez izuzetka , aman & zaman ....ijaoj hrvati... te vaki ste, te naki ste .... a nerjetko se naslo i bosanskih foruma koji su im se pridruzili u osudi toga. Evo vam ga sad dragi and lipi moji ...hocemo li se sad svi sa svijecom u rukama dati u trazenje nekakvog srbijanskog foruma ili nekakvog drugog medijuma koji je taj slucaj prokomentarisao rjecima kojim se takav akt treba prokomentarisati... e vidite ja sam dosta trazio ....ne nadjoh ni cestito napisane prosto-prosirene recenice...sad to ostavljam u zadatak ovim dezurnim multi-kulti aktivistima da to ...ako nista drugo... izfabrikuju ...
smradex

#1652 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by smradex »

Je li demirovicu neko rekao da i oni na klupi mogu igrati ?

#1653 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by location »

Lakat Jebić wrote:
maho37 wrote:ljdi jeste li vidjeli kako su srbi spalili zastavu BiH u dvorani u nisu e ovo im stvarno nije trebalo :x :x :x

To sam ja isto pitao jednog jarana koji zivi ovdje jer sam cuo za tu provokaciju, i on mi je rekao da je to odgovor na ono sto su navijaci uradili il srpskoj zastavi ili dvoglaviim orlovima u Skenderiji :-? Reko OK
van Basten

#1654 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by van Basten »

eno čitam u novinama i Šabanović digao nos. Pošto nije bio ni na klupi u Skenderiji, "zamolio je da ni ne putuje u Niš", rastali su se prijateljski, a još će razmisliti o odazivanju eventualnim budućim pozivima. :x :x :x
ove stvari me bijesne... upravo su to razlozi zašto nam uvijek fali tako malo. Jednom se već mora prekinuti sa tom praksom odlazaka i dolazaka kako se kome ćefne. Na nekome se moraju kola slomiti, ali krajnje je vrijeme da se lupi šakom o stol i kaže - DOSTA JE! Ko želi da bude dio reprezentacije biće to 100%, a ko ne želi tako neće nikako.
sarajlijica

#1655 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by sarajlijica »

van Basten wrote:eno čitam u novinama i Šabanović digao nos. Pošto nije bio ni na klupi u Skenderiji, "zamolio je da ni ne putuje u Niš", rastali su se prijateljski, a još će razmisliti o odazivanju eventualnim budućim pozivima. :x :x :x
ove stvari me bijesne... upravo su to razlozi zašto nam uvijek fali tako malo. Jednom se već mora prekinuti sa tom praksom odlazaka i dolazaka kako se kome ćefne. Na nekome se moraju kola slomiti, ali krajnje je vrijeme da se lupi šakom o stol i kaže - DOSTA JE! Ko želi da bude dio reprezentacije biće to 100%, a ko ne želi tako neće nikako.
Evala! :thumbup: :thumbup:

1. Prva zvanicna pbjeda BiH protiv Srbije - super!
2. Poraz u Nisu 'boli' jer su Srbi bili plaho nervozni i mentalno zreli za poraz, ili berem nerijeseno, i na njihovom parketu!
3. Čestitke svim bh. akterima na igri i ponašanju, a posebno na pobjedi u Sarajevu.
4. Demirovicu! Uz sve pohvale za trud, strucnost, pa i odredjene rezultate, ipak je vrijeme za: DOSTA (odlazak)!
5. Za atmosfeu medju igracima je najodgovorniji TRENER, selektor! Trivundza, E.Basic, Maleševic, Prce...pa "slucaj-privatni razlozi (!): Obradovic i Doborac" ( a, svojevremeno, Smailagic igra za Croatiu 2 dana nakon smrti majke mu!!!)....eto sad i Sabanovic... Ako ne svi 'slucajevi' onda vecna 'ide na dusu' selektoru, jer to je pitanje autoriteta, sportske trenerske pedagogije i psihologije - opste atmosfere i odnosa medju igracima.

Da, uvijek ima i medju igracima "uvrijedjenih dama", ali selektor treba da procjeni koga i kad da "sasjece u korijenu" i onda mu se nece desavati 'slucajevi'. Dobrota covjeka je pozeljna, ali u danasnjem sportu na cijeni su "maheri". To je cinjenica, i onda mu se ne bi na mnogim utakmicama Haramndic, i ne samo on, izivlljavao i igrao sam za sebe (Italija, zadnji primjer).
Mjenjaj igrace Halide, MIJENJAJ! Zbog odmora, zbog slabog dana, zbog serije gresaka...ohladi igraca i vrati ga. BUDI AUTORITET!
Pa nije RK Bosna tek tako i bez razloga raskinula s Demirovicem i pored odredjenih uspjeha. Znali su ljudi sta rade....

EP smo vjerovatno zijanili, mada sanse ostaju. Ne prihvatam da je "uspjeh" ako budemo treci i dosta mi je vise "alibi prica", dobrog covjeka, Halida i raznoraznih opravvdanja....
Nepojmljivo je, danas u rukometu, odigrati cak 2 vrlo vazne i 'teske' utakmice sa samo 7 igraca u 'polju'!? Pa, Halide dobri ti ucini "svjetski rariret"!?
Sto si vodio onda 14 igraca, barem su mogli u odbrani 'marisati' i odmoriti 'startere'. Ali, ziherase je uvijek strah da probaju nesto novo, iznenadjujuce, da pruze sansu i nekom neocekivanom...A, Halid se pokaza ziheras 1/1 (trci zeko..).
I bez zelje da 'dajem savjete strucnjaku' - kakva je to repka koja nema pravog srednjeg beka (Harmandic nije klasicni srednji), pa na tom mjestu mora igrati Darko Martinovic!? I to mnogo 'govori' o selektoru...
Buljugija, Veselinov, Hajdarevic nisu nimalo neiskusni igraci, a ni Kerezovic i nesto mladji Halilbegovic. Ako nisu ni za " 5 minuta" na parketu onda ih ne treba ni pozivati - bolje u tom slucaju pozvati juniore, pa ce Halid-alibi imati "uporiste", a klinci mogu da se navikavaju na atmosferu velikih utakmica...
Pa onaj Linjator Cervar gura Duvnjaka od njegove 17. godine, cak i kad je gusto, kad je 'ulog' mnogo veci on ga ubaci u igru..i ne samo njega-tu si i Cupic, Strlek, Vukic, Kopljar, Kapular,...sve "iskusni i provjereni" klinci mladji od 22-23 godine, ali i totalni anonimus Hrvatin (lijevo krilo) koji debituje u repki s 28. godina i bude starter!

Nemoj te mi sad reakcije ipa: Croati su medju najboljim, imaju sjajnu startnu postavu, mogu riskirati s mladima....sve je to znano, ali govorim o 'hrabrosti' ili 'klikeru' selektora i selektora....Hajde da vidim da li bi Demirovic imao petlje staviti u igru nekog 'klinca' a igra se utakmica za medalju!?? Jakako.
Zato, Gospodine Demirovicu dostigli ste limit, a nama, sad i odmah, treba neko hrabriji (strucniji) i autoritativniji!
Nakon ovih kvalifikacija, vrijeme je ZA PROMJENE!

Volim te Bosno, i Hercegovino :bih:
El_comadante

#1656 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by El_comadante »

van Basten wrote:eno čitam u novinama i Šabanović digao nos. Pošto nije bio ni na klupi u Skenderiji, "zamolio je da ni ne putuje u Niš", rastali su se prijateljski, a još će razmisliti o odazivanju eventualnim budućim pozivima. :x :x :x
pa pametna čovjek. pa bolje mu je biti u kući i gledati utakmicu na miru nego putovati i sjediti na klupi.
smradex

#1657 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by smradex »

Sarajlijica, svaka na mjestu. Dijelim misljenje u potpunosti s tobom.

I dosta vise price o skoki, sad ce ispast nismo otisli na EP jer skoko nije dobio drzavljanstvo. Ko da bi on igro pored toromanovica, koji je sigurno jedan od nasih najboljih igraca. Kako nam selektor rotira, pitanje bil dobio priliku i da zaigra. Pa imali smo Prce-a, pa covjek ode jer nije dobio prilike, a igrac svjetske klase...dobro mozda je i on olako odusto, ali ne moze ga se kriviti, nema on 18 godina pa da je doso da sjedi na klupi, covjek je 3. strijelac spanske lige, mislim da to govori dovoljno. Buljugija je igrac koji moze igrat velike utakmice i to je vec pokazo u bosni u ligi prvaka i kupu pobjednika, ne znam zasto mu demirovic nije dao priliku, pa ako nista na 5-10 minuta da odmori stojanovica kojeg ocito da nije islo u 2. utakmici.

Stvarno se moram slozit da nam je selektor ziceras pravi, koji se ne usudjuje da rizikuje ni 1 %, samo igra na sigurno ono sto je on zamislio da treba i ne odstupa od toga ni malo. A cervar, kolko god ga ljudi kritikovali, svaka cast na petlji ako nista drugo.
Sutra

#1658 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Sutra »

Kakav je sada raspored utakmica ??
turudija

#1659 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by turudija »

Evo, i Obradović otkazao http://sportsport.ba/rukometp-18589.htm ?! Ova reprezentacija već postaje lakrdija. Šta bi sa "na sva zvona" najavljivanim dobijanjem organizacije SP za juniore 2011? Pojeo vuk magarca?? Gdje su pare Karačiću Smajo lopovčino??? Halide gerijatrijo i Mirza nesposobni tatin sine, ODLAZITE!!!
DOSTA! :-x
El_comadante

#1660 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by El_comadante »

danas utakmica u 20:00 protiv Italje u Zenici. vjerujem u pozitivan rezultat.
El_comadante

#1661 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by El_comadante »

odigrana je jučer jedna utakmica:

Srbija - Švajcarska : 35:27 (15:11)
Edin H.

#1662 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Edin H. »

3 razlike poluvrijeme za nas, ali nam povrijedise dva igraca
cyprus

#1663 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by cyprus »

Niko više ne prati rukomet? :roll: :D :roll:
elSaik

#1664 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by elSaik »

Samo 3 razlike protiv Italije... :roll:
elSaik

#1665 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by elSaik »

A tabela sad izgleda ovako:
1. Srbija 7 5 1 1 247:186 11
2. Rusija 6 5 0 1 206:148 10
3. BiH 7 4 1 2 214:197 9
4. Švicarska 7 3 1 3 207.199 7
5. Italija 7 1 1 5 172:229 3
6. Farski Otoci 6 0 0 6 131:219 0
El_comadante

#1666 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by El_comadante »

elSaik wrote:A tabela sad izgleda ovako:
1. Srbija 7 5 1 1 247:186 11
2. Rusija 6 5 0 1 206:148 10
3. BiH 7 4 1 2 214:197 9
4. Švicarska 7 3 1 3 207.199 7
5. Italija 7 1 1 5 172:229 3
6. Farski Otoci 6 0 0 6 131:219 0
nevalja ti tabela. i Rusi su pobjedili i sada imaju 12 bodova.
van Basten

#1667 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by van Basten »

tankosava. Ova reprezentacija je potonula definitivno, a šteta jer je mogla puno. Međutim, negdje an pola puta između stvaranja i plasmana negdje izgubila se ta želja za nastupom, taj neki motiv koji bi nosio, pa reprezentativni više svoja okupljanja ne vide kao priliku da se dokažu u državnom dresu nego kao mogućnost da se malo druže, familija obiđe, popije koja piva poslije treninga i sl. I to sve pod uslovom da nema ništa preče za obaviti u tom trenutku, da nema kakva svadba i sl. Zato sada imamo situaciju da pola igrača uredno ignoriše tu reprezentaciju ili, što je još gore, pojavi se kad mu je ćeif, a kada mu je mrsko onda ni ne dođe (npr. Obradović), a ono drugo pola što dođe igra preko qrca.
Zato imamo situaciju da se patimo sa jednom Italojom na svom terenu, umjesto da jednu takvu simpatičnu ekipicu ispratimo kući sa 10-15 razlike. Upravo zato ćemo glatko izgubiti u Švoicarskoj, a nešto sumnjam da ćemo i ruse dobiti u Zenici. Pobjeda protiv Farskih ostrva ipak ne bi trebala doći u pitanje, iako gostujemo
vjecnobordo

#1668 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by vjecnobordo »

van Basten wrote:tankosava. Ova reprezentacija je potonula definitivno, a šteta jer je mogla puno. Međutim, negdje an pola puta između stvaranja i plasmana negdje izgubila se ta želja za nastupom, taj neki motiv koji bi nosio, pa reprezentativni više svoja okupljanja ne vide kao priliku da se dokažu u državnom dresu nego kao mogućnost da se malo druže, familija obiđe, popije koja piva poslije treninga i sl. I to sve pod uslovom da nema ništa preče za obaviti u tom trenutku, da nema kakva svadba i sl. Zato sada imamo situaciju da pola igrača uredno ignoriše tu reprezentaciju ili, što je još gore, pojavi se kad mu je ćeif, a kada mu je mrsko onda ni ne dođe (npr. Obradović), a ono drugo pola što dođe igra preko qrca.
Zato imamo situaciju da se patimo sa jednom Italojom na svom terenu, umjesto da jednu takvu simpatičnu ekipicu ispratimo kući sa 10-15 razlike. Upravo zato ćemo glatko izgubiti u Švoicarskoj, a nešto sumnjam da ćemo i ruse dobiti u Zenici. Pobjeda protiv Farskih ostrva ipak ne bi trebala doći u pitanje, iako gostujemo
Upravo ;-) Dobit' ćemo Ruzse jer će se naložiti, ali Švicarci će nas opaliti samo tako.
samo malo

#1669 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by samo malo »

Kakvo zalaganje se ocekuje od jednog Prcea kojem je reprezentativni motiv nestao nakon sto ga je Lackovic izgurao iz reprezentacije Hrvatske jos u mladjim selekcijama.

Za BiH je igrao samo da se bolje proda, potpisao za Leon i ciao ragazzi.
Abacija

#1670 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Abacija »

U ovoj utakmici je bila vazna samo pobjeda. Igraci su igrali tek toliko jer su sigurno prije utakmice dobili instrukcije da se ne zamaraju previse i da se nepovrijede. Zato i nije bilo toliko kontranapada i ocigledno je da ovo nije bila igra kakvu nasi momci mogu pruziti.

Rezultat je na kraju mogao i biti veci da nije selektor Demirovic dobio svoj drugi zuti. Bespotrebno je stvorio frku i da u tom trenutku nismo vodili sa 6 razlike mogla se desiti katastrofa da se zavrsi nerijeseno (ili cak da izgubimo) jer smo zadnje dvije minute igrali sa samo 4 igraca. Talijani su tad zabili tri gola a neka jaca ekipa je mogla zabiti jos koji pa eto ti belaja.

Reprezentaciju u rukometu pratim samo preko TV-a i izvjestaja iz novina i nemam informacija iz prve ruke ali dobio sam osjecaj da je glavni krivac za stanje u reprezentaciji upravo selektor Demirovic. Nekako je suvise blag i igraci (takav na je mentalitet, hebiga) to iskoristavaju. Ne slusaju ga i zato ne ginu za njega i za dres. Sad ja nisam odavno pratio ovu temu i ne znam da li je u medjuvremenu bilo ovakvih prijedloga ali mislim da je vrijeme da dobijemo novog selektora. Sta vi mislite?
fini dečko

#1671 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by fini dečko »

samo malo wrote:Kakvo zalaganje se ocekuje od jednog Prcea kojem je reprezentativni motiv nestao nakon sto ga je Lackovic izgurao iz reprezentacije Hrvatske jos u mladjim selekcijama.

Za BiH je igrao samo da se bolje proda, potpisao za Leon i ciao ragazzi.
Nisam baš siguran u ovu verziju.
Lacković je njemu sjedio na klupi. Prcea je iz HR repke izbacila povreda. A i sada bi imao mjesta kod njih. Iskreno sam mišljenja (bez obzira što mi je Terza najdraži igrač) da je Prce u ovom trenutku naš najbolji rukometaš. Uvijek se odazivao, a da je dobio više prilike u Italij danas bi bili na korak od plasmana, a ovako smo pravo daleko. Sad što je njegov ego prevelik, to je druga priča. Ne bi me iznenadilo da napravi pauzo od tri godine i ponovo zaigra za susjede. :run:
samo malo

#1672 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by samo malo »

Jeste, Lackovic je bio njemu zamjena u mladim selekcijama, ali u medjuvremenu je Lackovic izrastao u jednog od najboljih lijevih vanjskih na svijetu, a Prce je poprilicno stagnirao.

Bi li sada imao mjesta u HR reprezentaciji? pored Lackovica i Valcica, nema sanse.
fini dečko

#1673 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by fini dečko »

samo malo wrote:Jeste, Lackovic je bio njemu zamjena u mladim selekcijama, ali u medjuvremenu je Lackovic izrastao u jednog od najboljih lijevih vanjskih na svijetu, a Prce je poprilicno stagnirao.

Bi li sada imao mjesta u HR reprezentaciji? pored Lackovica i Valcica, nema sanse.
Pa sigurno da je bolji od Valčića. Rekao sam da me ne bi iznenadilo, mada ne vjerujem, ali ako je Anušić mogao zaigrati za kockaste u 30 i nekoj, zašto ne bi mogao i Prce. Opet kažem sumnjam, ali ne isključujem ni takav rasplet.
Meho Kodro

#1674 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Meho Kodro »

van Basten wrote:tankosava. Ova reprezentacija je potonula definitivno, a šteta jer je mogla puno. Međutim, negdje an pola puta između stvaranja i plasmana negdje izgubila se ta želja za nastupom, taj neki motiv koji bi nosio, pa reprezentativni više svoja okupljanja ne vide kao priliku da se dokažu u državnom dresu nego kao mogućnost da se malo druže, familija obiđe, popije koja piva poslije treninga i sl. I to sve pod uslovom da nema ništa preče za obaviti u tom trenutku, da nema kakva svadba i sl. Zato sada imamo situaciju da pola igrača uredno ignoriše tu reprezentaciju ili, što je još gore, pojavi se kad mu je ćeif, a kada mu je mrsko onda ni ne dođe (npr. Obradović), a ono drugo pola što dođe igra preko qrca.
Da je pobjedjena "simpaticna" ekipa Italije u gostima sad bi BIH jednom nogom bila na EP, Rusija u gostima nije "bauk", u zadnjih nekoliko godina izgubili su mnogo utakmica, i od slabijih ekipa nego sto je Bosna, pali bi oni u Zenici, Svica je vec otpala iz kvalifikacija, oni bi se borili posteno, ne bi pustili, ali na gostujucem terenu u Svicarskoj (od gledalaca mozda bi njih 5 bili domaci :D )oni protiv Bosne nemaju sta da traze...

BIH nikad nije imala vecu sansu da se u rukometu konacno vise plasira nedje...
Edin H.

#1675 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Edin H. »

Hocemo li razbiti Svicu :D
Post Reply