NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Layne
#1651 Re: NBA na OBN-u
Nije LBJ-u nego LBG-u
I ti baš ništa ne znaš, ko da ne gledaš NBA na OBN-u
I nek si vala reko, sreća ispadoše Cavsi, pa će se valjda manje o njemu raspravljat 
-
LSD
#1652 Re: NBA na OBN-u
Vjerovatno si mislio na Wilt Chamberlain-a,a ne na Bill Russell-a (iako su njih dvojica vodili prave ratove na terenu)...mislim zbog ovih 100 poena,jer jedino je to velikom Wiltu pošlo za rukom...ali tad se igrala neka druga košarka ako cemo realno,mada 100 poena zvuci baš mocnoNeelix wrote:ako po tome gledas, russelu niko nije ravan. ako gledas po tim statistikama koje navodis - zna se ko je imao 50 poena po utakmici, 30 skokova i (iako se zvanicno nisu kao statistika vodile) 15-ak blokada (russel je imao i vise). da ne spominjem da je kao centar jedne sezone predvodio ligu u asistencijama. i nikad nije zbog 6 faula izasao iz igre. treba li 100 poena spomenuti? to "drugacija kosarka" objesi macku o rep. drugacija mozda jeste, a da li je bolja ili gora nikad necemo saznati.
- sesalmir
#1653 Re: NBA na OBN-u
Pa vjerovatno bi i stavio russella, a to da je drugacija kosarka je jednostavno cinjenica, sam bob cousy je izjavio da ono sto je on u svoje doba radio i na cemu su mu se divili ostali igraci i novinari, danas zna izvesti svako djete od 10 godina koje rekreativno igra kosarke ispred kuce.Neelix wrote:ako po tome gledas, russelu niko nije ravan. ako gledas po tim statistikama koje navodis - zna se ko je imao 50 poena po utakmici, 30 skokova i (iako se zvanicno nisu kao statistika vodile) 15-ak blokada (russel je imao i vise). da ne spominjem da je kao centar jedne sezone predvodio ligu u asistencijama. i nikad nije zbog 6 faula izasao iz igre. treba li 100 poena spomenuti? to "drugacija kosarka" objesi macku o rep. drugacija mozda jeste, a da li je bolja ili gora nikad necemo saznati.
Nebitno, nije mi jasno sta si zelio dokazati svojim pitanjem, jer sam ti kao odgovor napisao da je jordan po meni najbolji i da ce ga LBG prestici ako osvoji jedno 5 titula kao glavni igrac ekipe, ne ono tipa horry, kerr i slicno, za sta definitivno ima vremena jer su mu sada 24, ako ne lazu, jer izgleda ko da mu je barem 28, al kazu da su provjeravali i da stvarno ima 24, pa valjda im je vjerovat. Pa ako mozes de mi objasni, svrhu tvoga pitanja? Ili to kako bi ti odredio ko je najbolji igrac svih vremena? Jer uvjek imas razlicitih misljenja, pa ce i danas neko reci da je to Bird, neko da je Magic itd. U biti to je individualno, al po meni je to kombinacija licnih statistika i timskog uspjeha, nesta kao kod odabira MVP-a lige.
btw. mislim da bi trebalo zabraniti na forumu da iko vise pise lebron, james, LBJ, king itd. s obzirom da je tema nba na obn, a na obn kazu da je LBG onda i neka bude tako ipak direktor vilic tako kaze
- Neelix
#1654 Re: NBA na OBN-u
nisam se dobro "odrazio"
govoreci o titulama rekoh mu da ih russel ima haman duplo vise od jordana, govoreci o statistikama - oh, well, wilt je bio zna se ko...
jako zanimljiv i prilicno precizan clanak
Of course many people today feel Michael Jordan was the best ever. Many of those people never saw greats like Oscar Robertson or Bill Russell. And they never saw the greatest player ever one Wilt Chamberlain. Let us compare Wilt and Michael and see why this is easy to say.
nastavak ovdje
http://www.sportales.com/Basketball/The ... ver.123208

jako zanimljiv i prilicno precizan clanak
Of course many people today feel Michael Jordan was the best ever. Many of those people never saw greats like Oscar Robertson or Bill Russell. And they never saw the greatest player ever one Wilt Chamberlain. Let us compare Wilt and Michael and see why this is easy to say.
nastavak ovdje
http://www.sportales.com/Basketball/The ... ver.123208
- Neelix
#1655 Re: NBA na OBN-u
govoreci o lebronovim kvalitetama kao dokaz si naveo statistike
onda sam te pitao ko je najbolji (najkvalitetniji, isti klinac) igrac svih vremena
rekao si jordan
onda sam ti naveo igraca sa nemjerljivo boljim statistikama od njega
pokusah ti dokazat da ni po tvom misljenju te statistike zapravo ne znace nista
jel ista jasnije?
onda sam te pitao ko je najbolji (najkvalitetniji, isti klinac) igrac svih vremena
rekao si jordan
jel ista jasnije?
-
LSD
#1656 Re: NBA na OBN-u
Evo još jedan zanimljiv clanak...02.03.1962 jedan od bitnijih datuma u istoriji košarke
http://en.wikipedia.org/wiki/Wilt_Chamb ... point_game
169-147 i zamalo Phila nije "izgubila" utakmicu jer su navijaci nakon 100-tog koša ,46 sekundi prije kraja poludili i uletili u teren da malo pronosaju Wilta
Teško da ce ikad iko oboriti ovaj rekord,ali eto nikad se ne zna...prošle godine je Kobe protiv Toronta skinuo Baylorovih 71 poen i sa 81 košem došao najbliže od svih velikom Wiltu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Wilt_Chamb ... point_game
Teško da ce ikad iko oboriti ovaj rekord,ali eto nikad se ne zna...prošle godine je Kobe protiv Toronta skinuo Baylorovih 71 poen i sa 81 košem došao najbliže od svih velikom Wiltu.
- sesalmir
#1657 Re: NBA na OBN-u
1.naravno da sam naveo statse, sto je sasvim normalno, pa i wilt je jedan od najvecih svih vremena zbog statsa i malone i barkley ali nisu, barem po meni, najveci jer nisu vodili tim do kraja, tako da lebronovi statsi definitivno pokazuju da je veliki igrac.Neelix wrote:govoreci o lebronovim kvalitetama kao dokaz si naveo statistike
rekao si jordan
jel ista jasnije?
2. u prethodnom postu sam napisao da se odredjuje najbolji igrac kao kombinacija individualnog i timskog uspjeha, znaci ni jedno ni drugo iskljucivo kao takvo.
ogradio sam se igraca koji su igrali prije '80-ih jer nema nikakvog smisla, evo reci kolko si tih utakmica pogledao i kakva se tada odbrana igrala, mislim da je presmjesno porediti statse igraca iz tog perioda sa danasnjim.
LBG nema timske uspjehe i dok god ne osvoji nekoliko titula bit ce ''samo'' jedan od velikih SF svih vremena i to je to. Ali ako uzme nekoliko titula kao glavni igrac ekipe, moci ce i biti najveci.
Uglavnom smjesni su mi postovi tipa ''zna samo na snagu'' i sl., pa zna i shaq samo na snagu pa je legenda, sta je wilt znao pa je legenda. Mislim da nisam nikada napisao da je vec sada LBG najbolji svih vremena, ali ima sve predispozicije da postane i cinjenica je da je vec sada sa ovim statsima i svoje 24 godine vrijedan svakog divljenja.
- Neelix
#1658 Re: NBA na OBN-u
pored 63 nba rekorda koje wilt i danas drzi, mislim da onaj najvazniji uopste nije vezan za kosarku. naime, kazu da je u zivotu spavao sa 20.000 zena 
-
LSD
#1659 Re: NBA na OBN-u
I opet nije fasov'o AIDS poput onog nesretnika MagicaNeelix wrote:pored 63 nba rekorda koje wilt i danas drzi, mislim da onaj najvazniji uopste nije vezan za kosarku. naime, kazu da je u zivotu spavao sa 20.000 zena
-
shadow
#1660 Re: NBA na OBN-u
promuko sam ko na Kosevu nane mi
Jebena tekma, rezultat tight od pocetka do kraja, nije nam se dalo odlijepiti i docekati miran kraj. Mozda je ovako bolje, sladja je pobjeda.
Napokon tekma sa vise od 70 koseva, nadam se da je bila malo interesantnija za gledati od prethodnih. Ono sto je mene nerviralo je to da su nas sudije opet handrile, pa mora li i kuci biti ovakvo sudjenje jebem mu mater
Briljirali su Pierce i LBJ, svaka cast obojici. Jedina razlika je u tome sto Pierce ipak ima s kim igrati dok James nema. Svaka mu cast na prikazanom ali s ovom ekipom dalje i vise ne moze.
Rivers je napokon dobro odradio rotaciju, bilo je par gresaka ali sve u svemu zadovoljan sam
. Cassell ostao na klupi-odlicno, Eddie House napokon dobio minutazu i maximalno je iskoristio. Perkins malkice bolji od prethodnih meceva ali i dalje je to tanko za play off kosarku, mora poraditi na samopouzdanju. PJ Brown odlican, nek' se vala i on isplatio.
Dolazi Detroit, po meni su apsolutni favoriti ali vidjecemo. Mozda Celticsi uspiju umrtviti igru i ruznom i dosadnom kosarkom dodju do finala. Ne znam ni sam zelim li to ali jebi ga, ne pobjedjuje uvijek bolji, nekad je sreca jako bitan faktor.
green 17
Jebena tekma, rezultat tight od pocetka do kraja, nije nam se dalo odlijepiti i docekati miran kraj. Mozda je ovako bolje, sladja je pobjeda.
Briljirali su Pierce i LBJ, svaka cast obojici. Jedina razlika je u tome sto Pierce ipak ima s kim igrati dok James nema. Svaka mu cast na prikazanom ali s ovom ekipom dalje i vise ne moze.
Rivers je napokon dobro odradio rotaciju, bilo je par gresaka ali sve u svemu zadovoljan sam
Dolazi Detroit, po meni su apsolutni favoriti ali vidjecemo. Mozda Celticsi uspiju umrtviti igru i ruznom i dosadnom kosarkom dodju do finala. Ne znam ni sam zelim li to ali jebi ga, ne pobjedjuje uvijek bolji, nekad je sreca jako bitan faktor.
green 17
-
LSD
#1661 Re: NBA na OBN-u
Istina živaBriljirali su Pierce i LBJ, svaka cast obojici. Jedina razlika je u tome sto Pierce ipak ima s kim igrati dok James nema. Svaka mu cast na prikazanom ali s ovom ekipom dalje i vise ne moze.
- rIder
#1662 Re: NBA na OBN-u
Ovakve Cavse ne bi ni Jordan odveo do playoff-a 
Mogao bi Boston uzeti prsten bez ijedne pobjede u gostima... za sve postoji prvi put
Mogao bi Boston uzeti prsten bez ijedne pobjede u gostima... za sve postoji prvi put
-
NNneko
#1663 Re: NBA na OBN-u
Po meni Cavsi uopce nisu losa ekipa ni ovakvi kakvi su. Ne zaboravite da Gibson nije igrao veceras. Mislim da je James napravio tri katastrofalne greske na samom kraju utakmice zbog kojih su izgubili. Prvo ona trica bez veze, pa podbacivanje gdje mu Pierce uzima loptu, mada mi ono ne izgleda reguralan time out jer nije imao kontrolu nad loptom, i treca greska pokusavanja ici pod kos kad je bilo potrebno sutirati tri pored pet razlike. Ali ipak covjek je odigrao fenomenalno ostatak utakmice. Sto se tice Lebron Jamesa i poredjenja sa Jordanom ja mislim da on nije daleko od njega, Kobe isto tako. Njemu je tek 24. Jordan je prvu titulu imao sa 28. Kobe je imao tri titule prije 28 ako cemo porediti kakve je ko rezultate napravio. Sto se tice nastavka play offa jos uvijek su ekipe koje sam tipovao da cu uci u finale u igri, Detroit i San Antonio. Detroit kao prvak. Ali, ostaje da vidimo.
-
b@tto
#1664 Re: NBA na OBN-u
i meni je to malo čudno,iako ima osnove,na domaćem terenu su i jedni i drugi bili dominantnisesalmir wrote:Dobra utakmica, p.j. brown ih izvuce, da mi je neko govorio da ce on pucati 4-4 zabit 10 poena, uhvatiti 3 skoka u napadu i dati koseve kada je izgledalo da su celticsi u bezizlaznoj situacij, rekao bih mu da je lud totalno. LBGje prejak igrac ali kad mu startni centar ekipe suta 2/8, startni bek 0/3 ipak ne moze se vise od neizvjesne zavrsnice ni izvuci.
@shadow, cestitke za prolaz, ali sada sheed comes to town, iako imate prednost domaceg terena, ako nastavite s ovom igrom nemate sta traziti protiv pistonsa, prije svega to mislim na ray allena, bez njegove 2 trice po tekmi i nekih 15 poena, bas mislim da ste bez sansi + sto ce prince igrati barem 2 puta bolju odbranu na piercu od jamesa. Evo i za sve da vide sta sheed radi na treningu, mislim da ne postoji igrac u nba visok preko 210 da je ovo u stanju ( mozda eventualno dirk)
http://www.youtube.com/watch?v=dmCf_dN8mUY
btw. prejaka im je najava sutrasnje tekme, kaze avdic '' gledat cemo oprostaj nba prvaka'', a vilic '' ma ja svi se nadamo tome'', ono bas su nepristrasni, mogu mislit sutra komentara svaki faul ce biti prokomentarisan tipa, ma ovo je zato sto su spursi aktuelni prvaci![]()
I jos moram reci nedostajat ce mi definitivno stalno izgovaranje LBG tokom tekme, veceras sam crko od smijeha, pa ovako vec 2 tekmu govori, ne mogu da vjerujem da ga niko nije ispravio.
-
_cezar_
#1665 Re: NBA na OBN-u
mozel se sta uradit da na OBN-u prestanu pustat onu reklamu za NBA where mazing happens
nekad je bila zanimljivo, al mi je u zadnje vrijeme ona muzika postala pravo iritantna
nekad je bila zanimljivo, al mi je u zadnje vrijeme ona muzika postala pravo iritantna
- madner
#1666 Re: NBA na OBN-u
Use the force Luke (daljinski)._cezar_ wrote:mozel se sta uradit da na OBN-u prestanu pustat onu reklamu za NBA where mazing happens
- strong69
#1667 Re: NBA na OBN-u
Hehehe, ja se slazem da je iritantna. Zvuci k´o neka drama, ocekujem neki pad aviona, tragediju..._cezar_ wrote:mozel se sta uradit da na OBN-u prestanu pustat onu reklamu za NBA where mazing happens
- Vaso
#1668 Re: NBA na OBN-u
najgori je time out koji traje 3 min.
u svakoj cetvrtini po dva minimum, PRESERAVANJE ... i u tom ja... zaspem
ovo veceras fakat ne mogu cekat. valjda ispadne nadosadnija ekipa.
ovo veceras fakat ne mogu cekat. valjda ispadne nadosadnija ekipa.
-
glog
#1670 Re: NBA na OBN-u
Sada, kad su klovnovi i zabavljaci poispadali, konacno imamo priliku da gledamo malo prave kosarke...
-
Risto Kuglarić
#1671 Re: NBA na OBN-u
jebote ovi spursi isto milan
(ne računajući ovu milanovu sezonu, naravno). Al je ovaj Chris Paul stvarno igračina, svaka mu čast...
- alphonse kauders
#1672 Re: NBA na OBN-u
Odlična utakmica, činilo mi se sve vrijeme da Spursi kontroliraju utakmicu, ali sam mislio da će NO preokrenuti kada je Pargo poludio u zadnjoj četvrtini. Ipak, vidi se da ovi igrači San Antonia imaju na desetine ovakvih odlučujućih utakmica u nogama (i rukama) i kulturno su ih uzeli na strpljenje i iskustvo.
Mislim da će i protiv Lakersa biti serija od 7 utakmica, dok ovamo navijam za Pistonse jer mi je Boston tegoban.
Mislim da će i protiv Lakersa biti serija od 7 utakmica, dok ovamo navijam za Pistonse jer mi je Boston tegoban.
-
uhljug_s_koseva
#1673 Re: NBA na OBN-u
Jest,ali je Detroit jos tegobniji,a vjerovatno ce biti tegobna i citava serijaalphonse kauders wrote:Odlična utakmica, činilo mi se sve vrijeme da Spursi kontroliraju utakmicu, ali sam mislio da će NO preokrenuti kada je Pargo poludio u zadnjoj četvrtini. Ipak, vidi se da ovi igrači San Antonia imaju na desetine ovakvih odlučujućih utakmica u nogama (i rukama) i kulturno su ih uzeli na strpljenje i iskustvo.
- sesalmir
#1674 Re: NBA na OBN-u
Sinoc su spursi bas rutinski uzeli tekmu, nekako sam imao osjecaj da su igraci hornetsa jednostavno bili prenervozni i da su jednostavno izgorili u zelji za pobjedom. A ono kako je popovich vodio utakmicu je pravo remek djelo, ubaci thomasa covjek uhvati 5 ofanzivnih skokova, onda 2 puta stavi horrya ovaj mu odgovori oba puta sa tricom, finley isto 2 trice sa klupe, stalne rotacije defranzivno na glavnim igracima hornetsa, gdje nije dozvolio da se njihovi igraci prilagode na jednoga odbrambenog igraca, tako su westa cuvali u razlicitim periodima- oberto, thomas, horry, duncan, a na paulu je rotirao bowena, parkera i povremeno udoku, peja nije imao ukupno 3 otvorene situacije na cijeloj tekmi, bas fenomenalno postavljena taktika za utakmicu.
Stvarno sada imamo 4 najjaca tima u finalu konferencija i svaki momenat u nekoj utakmici moze u potpunosti odluciti i cijelu seriju i iskreno mislim da svaka od ove 4 ekipe ima sasvim realne sanse za titulu i nece biti nezasluzeno ko god da bude prvak.
Realno svaka ekipa ima svoje prednosti, tako lakersi imaju na svojoj strani realno najboljeg igraca u svojoj ekipi od ova 4 tima, imaju predobrog trenera i najuigraniji napad + prednost domaceg terena u duelu protiv spursa, dok spursi imaju najiskusniju ekipu sa takodjer strasnim trenerom i u ovom duelu ce po meni odluciti upravo trenerske odluke popovicha i njegova mogucost da nadmudri phila, jer spursi imaju realno duzu klupu gdje su u mogucnosti cak i nekih 11 igraca koristiti tokom serije dok kod lakersa to nije slucaj i upravo pravilan raspored minutaze ovih igraca kod spursa bi trebao biti kljuc za prolaz.
S druge strane na istoku boston ima tu prednost sto ce imati prednost domaceg terena, gdje jos nisu izgubili u playoffu i dovoljno im je samo da kuci pobjedjuju da osvoje titulu, sada je pitanje koliko je to realno pogotovo protiv ovako strasnih ekipa kao sto su ove preostale 3, pistonsi imaju najujednaceniju ekipu u kojoj nikad ne znate ko vam moze zabiti 30 poena i realno vece iskustvo i od bostona i lakersa ovakvih velikih utakmica.
Tako da sve ekipe imaju svoje adute i sve se realno mogu nadati tituli, mislim da nikad ujednacenije i kvalitetnije ekipe nisu igrale finale konferencija.
btw. veceras obn prenosi 1. tekmu finala istoka u pola3 je tekma, moram reci da su za svaku pohvalu, tako da cemo ove sedmice gledati cak 4 tekme, svaka cast za obn.
Stvarno sada imamo 4 najjaca tima u finalu konferencija i svaki momenat u nekoj utakmici moze u potpunosti odluciti i cijelu seriju i iskreno mislim da svaka od ove 4 ekipe ima sasvim realne sanse za titulu i nece biti nezasluzeno ko god da bude prvak.
Realno svaka ekipa ima svoje prednosti, tako lakersi imaju na svojoj strani realno najboljeg igraca u svojoj ekipi od ova 4 tima, imaju predobrog trenera i najuigraniji napad + prednost domaceg terena u duelu protiv spursa, dok spursi imaju najiskusniju ekipu sa takodjer strasnim trenerom i u ovom duelu ce po meni odluciti upravo trenerske odluke popovicha i njegova mogucost da nadmudri phila, jer spursi imaju realno duzu klupu gdje su u mogucnosti cak i nekih 11 igraca koristiti tokom serije dok kod lakersa to nije slucaj i upravo pravilan raspored minutaze ovih igraca kod spursa bi trebao biti kljuc za prolaz.
S druge strane na istoku boston ima tu prednost sto ce imati prednost domaceg terena, gdje jos nisu izgubili u playoffu i dovoljno im je samo da kuci pobjedjuju da osvoje titulu, sada je pitanje koliko je to realno pogotovo protiv ovako strasnih ekipa kao sto su ove preostale 3, pistonsi imaju najujednaceniju ekipu u kojoj nikad ne znate ko vam moze zabiti 30 poena i realno vece iskustvo i od bostona i lakersa ovakvih velikih utakmica.
Tako da sve ekipe imaju svoje adute i sve se realno mogu nadati tituli, mislim da nikad ujednacenije i kvalitetnije ekipe nisu igrale finale konferencija.
btw. veceras obn prenosi 1. tekmu finala istoka u pola3 je tekma, moram reci da su za svaku pohvalu, tako da cemo ove sedmice gledati cak 4 tekme, svaka cast za obn.
- jasko_ba
#1675 Re: NBA na OBN-u
da, svaka im čast, zadovoljan sam skroz (jos kad bi Vilica sklonili, al ajd , druga pricasesalmir wrote: btw. veceras obn prenosi 1. tekmu finala istoka u pola3 je tekma, moram reci da su za svaku pohvalu, tako da cemo ove sedmice gledati cak 4 tekme, svaka cast za obn.
23:45 NBA: New Orleans-San Antonio (repriza!)
02:00 NBA Playoff