Citati koje bi podijelili s drugima

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Ambrozija

#1651 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Ambrozija »

Te jeseni sam ponovo čuo pjesmu koju sam godinama potiskivao, misleći da je davno otpjevana, i napokon sam shvatio da je to moja pjesma, moja i Božija, i da je nikad niko neće čuti ako ne nađem pravi način da je oslobodim...Nosio sam je u glavi kao neku novu, bezimenu boju, koju nikako ne mogu objasniti onima koji znaju samo plavu, crvenu i žutu...
butterfly_01

#1652 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by butterfly_01 »

:thumbup:
Ambrozija wrote:Te jeseni sam ponovo čuo pjesmu koju sam godinama potiskivao, misleći da je davno otpjevana, i napokon sam shvatio da je to moja pjesma, moja i Božija, i da je nikad niko neće čuti ako ne nađem pravi način da je oslobodim...Nosio sam je u glavi kao neku novu, bezimenu boju, koju nikako ne mogu objasniti onima koji znaju samo plavu, crvenu i žutu...
potočanka

#1653 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by potočanka »

sresti tebe bila je moja najdraža slučajnost....
vesela_sveska

#1654 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

potočanka wrote:sresti tebe bila je moja najdraža slučajnost....
:thumbup: :thumbup:
Ambrozija

#1655 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Ambrozija »

vesela_sveska wrote:
potočanka wrote:sresti tebe bila je moja najdraža slučajnost....
:thumbup: :thumbup:
mnogo dobro :thumbup:
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#1656 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

vesela_sveska wrote:Ja sam od onih žena koja se pretvara da ništa ne primjećuje, a u stvari već odavno zna sve...

Meni se ovaj sviđa,gotovo do bola :D
Aleluja

#1657 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Aleluja »

Životom ne vlada volja ili namera. Život je pitanje nerava, vlakana i sporogorećih ćelija u kojima se misao krije, a strast doživljava snove! 8-)

Ne verujem u Boga sa velikim B i, uprkos tome što su toliko opipljivi, ne verujem ni u bogove sa njihovim malim b.
Ne kao stvarne sile vaseljene. Ali verujem u tu kučku od boginje, Ironiju. Ona postoji u svim razdobljima.
Vlada ljudima, bogovima i Bogom podjednako.
I ima opak smisao za humor! :D
vesela_sveska

#1658 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Ne trudi se, prijatelju, ne možeš joj zamijeniti njega, on je za nju neko ko nema zamjenu. Prijatelju moj..On se nalazi u svakom njenom uzdahu, žao mi je. Gubiš vrijeme, druže.... :-)
vesela_sveska

#1659 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

masmavi wrote:
vesela_sveska wrote:Ne trudi se, prijatelju, ne možeš joj zamijeniti njega, on je za nju neko ko nema zamjenu. Prijatelju moj..On se nalazi u svakom njenom uzdahu, žao mi je. Gubiš vrijeme, druže.... :-)
:) :thumbup:
Eh,druze,druze :)
vesela_sveska

#1660 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

:D
nevidljiva_
Location: tamo gdje snovi postaju stvarnost, gdje mašta nema granica, a zvijezde mogu da se dohvate........

#1661 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by nevidljiva_ »

"Sve dok živim, moje srce nikad neće zatreperiti ni za kim drugim, koliko god on lijep i dobar, hrabar, odlučan i bogat ili plemenit bio, ja sam odabrala i nikoga drugoga neću." :mrgreen:
cvrcak i mrav

#1662 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by cvrcak i mrav »

"Sabur ti je kad gutas kiselo, gorko i ljuto, a da ti se na licu nista, sem osmjeha ne vidi."
M. Selimovic
Ljuska_u_BaklaFi

#1663 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Pa se zaklela onome kome se lagati ne može, samoj sebi, da neće plakati, ni jecati ni drugima razgrtati svoj bol kao što razgrće oprano rublje na konopac. NBH
Ljuska_u_BaklaFi

#1664 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Jer sjećanja su krhka roba, lako ih napraviš, još lakše se na njih povrijediš... I uvijek ostane ožiljak mali na dlanu, samo da podsjeti pa bar i na tren srce raskrvari... Nismo mi umjeli biti srećni ko sav ostali svijet...
Ambrozija

#1665 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Ambrozija »

Znaš, saznao sam u koje doba godine je ovdje najlepše, ono doba kada osetim miris cveća u vazduhu, kada Sunce miluje moje lice, kada nije hladno...čak ni po noći, kada se ni kiše ne bojim...čak ni mraka... Znaš li koje je to doba? To je ono doba kada si ti tu
vesela_sveska

#1666 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Ne. Nije lako poslije svega zaboravit' ona naša glupiranja i smijeh do suza, zar ti to možeš? Zar možeš da nastaviš kao da među nama nije bilo ništa? Možeš li da se praviš da me ne vidiš kad me vidiš? Možeš li da me ne voliš poslije tolike ljubavi, nježnosti? Možeš li, mili? Ako ti možeš, kaži mi kako to ide, da i ja znam, jer me ovo sve ubija, jer me ova ljubav uništava!
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#1667 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Pa se zaklela onome kome se lagati ne može, samoj sebi, da neće plakati, ni jecati ni drugima razgrtati svoj bol kao što razgrće oprano rublje na konopac. NBH
vesela_sveska

#1668 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Ako nekoga ne možeš izbaciti iz glave, možda tamo treba da bude...
vesela_sveska

#1669 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

I ne radi se više o tome šta osjećam prema tebi. Radi se o tome šta ne osjećam ni prema kome, osim prema tebi...
palmica

#1670 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by palmica »

...“Voljeti ne znači biti srećan, već znači odabrati svoju patnju.”...

Nikolaj Vasiljevič Gogolj
Moll_Flanders

#1671 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Moll_Flanders »

Ambrozija wrote:Pa budi usamljena. Nauči da se nosiš sa usamljenošću. Napravi mapu od nje. Sjedi s njom, po prvi put u svom životu. Dobrodošla u ljudsko iskustvo. Ali nikad više ne koristi tijelo ili emocije druge osobe za zadovoljenje sopstvenih neostvarenih želja.
Divno. :thumbup:
vesela_sveska

#1672 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Vidio sam je juče, druže. Nakon toliko godina stajala je ispred mene, ali nešto je bilo drugačije. Imala je neki hladni izraz lica, nikad ga prije nisam vidio.. Kao da joj ništa nikad nisam značio, kao da nikad nismo bili ništa. Onda sam premotao film i shvatio da sam kriv. I prije nego mi je to sama rekla, shvatio sam da je svaka moja neodgovorena poruka boljela nju više nego što će mene išta tako zaboljeti, da je moj odlazak za nju značio ponovnu tugu s kojom se više nije htjela boriti. Shvatila je. Prestala se boriti za nas, a ja tek sad shvatam kakvu ljubav sam izgubio... :-) :-)
vesela_sveska

#1673 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Možeš se ti izvinjavati, ali ono pravo izvinjenje je kada čuješ tugu u njenom glasu i vidiš tugu u njenim očima, i shvatiš koliko si je u stvari povrijedio....
potočanka

#1674 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by potočanka »

...pretvorila sam dane u učenje susreta sa njim.... uvježbala sam četiri osmijeha, tri pitanja, dva odgovora i jedan izgovor da zapalim, kad provali kako mi beskrajno fali... :roll:
vesela_sveska

#1675 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

potočanka wrote:...pretvorila sam dane u učenje susreta sa njim.... uvježbala sam četiri osmijeha, tri pitanja, dva odgovora i jedan izgovor da zapalim, kad provali kako mi beskrajno fali... :roll:
Post Reply