Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na opcim izborima glasacu za..

SDA - Bakir Izetbegovic
91
13%
SDP,NiP,NS - Denis Becirovic
464
65%
Neko treci
100
14%
Necu glasati
60
8%

Total votes: 715

giannibelif

#1651 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by giannibelif »

Nisam, živim u Sarajevu. Nemam putovnicu, imam pașaport.
palermo

#1652 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by palermo »

giannibelif wrote: 23/08/2022 23:02 Nisam, živim u Sarajevu. Nemam putovnicu, imam pașaport.
ja se samo na ovo referisao
a ja i za ovo svoje dijete od dvadeset dana imam osiguran EU pasoš preko sebe.
Spit_fire

#1653 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Spit_fire »

giannibelif wrote: 23/08/2022 22:57 I na kraju šta će se desiti? Ostane sve isto? Na gubitku ste samo vi koji mislite da je ovaj pravac kojim ide država dobar. Još par godina i ova država neće opstati, palestinizacija je svakako uzela mah, neće ni Evropa i svijet ovo gledati vječno, a već ih dugo zaboli ona stvar za Bosnom i Hercegovinom. Samo će se donijeti neka odluka negdje daleko i onda možete glasati kako hoćete i dokle hoćete. Žao bi mi bilo dobrih i pozitivnih ljudi koji su još ostali ovdje, a ja i za ovo svoje dijete od dvadeset dana imam osiguran EU pasoš preko sebe.
Sretan ti put :bih:
Seyfo

#1654 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Seyfo »

Doso malo na forum da se pohvalis kako imas EU pasos. :D :D Super,razguli,ne osvrci se. I navrati na forum ponekad da se opet pohvalis.
AtillaS

#1655 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by AtillaS »

giannibelif wrote: 23/08/2022 22:57 neće ni Evropa i svijet ovo gledati vječno
Oni su ovo napravili upravo tako da mogu gledati vječno kako propadamo i šaljemo im djecu da rade za njih.

Moram priznati da su sve dobro osmislili.
dr_Evil

#1656 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by dr_Evil »

GandalfSivi wrote: 23/08/2022 18:07
dr_Evil wrote: 23/08/2022 10:48
SAmo je rahmetli Nijaz mogao spasiti socijaliste u BiH.
Nije tema, ali ne gumo vise ove price. Volio sam i ja rahmetli Pipu, obrazovan i ono generalno cool lik, ali isti taj Nijaz je predao Bosnu u ruke nacionalistima, stranka mu se raspala i svi pobjegli, a da nije ni skontao…
Mislis nakon sto Alija nije htio sa njim u koaliciju pa zavezao zastavu sa HDZ-om i SDS-u rekao pa gdje ste do sada majka mu stara, i napravio grande fasisticku kolaciju. Pa ugasio bih i ja, sta imas ti tu krecit.
trasport

#1657 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by trasport »

dr_Evil wrote: 24/08/2022 08:39
GandalfSivi wrote: 23/08/2022 18:07

Nije tema, ali ne gumo vise ove price. Volio sam i ja rahmetli Pipu, obrazovan i ono generalno cool lik, ali isti taj Nijaz je predao Bosnu u ruke nacionalistima, stranka mu se raspala i svi pobjegli, a da nije ni skontao…
Mislis nakon sto Alija nije htio sa njim u koaliciju pa zavezao zastavu sa HDZ-om i SDS-u rekao pa gdje ste do sada majka mu stara, i napravio grande fasisticku kolaciju. Pa ugasio bih i ja, sta imas ti tu krecit.
Pa kako je mogao drugo. Srbi listom glasali za SDS, Hrvati za HDZ, a Bošnjaci/Muslimani za SDA. I onda SDA napravi vladu sa SKBiH-SDP, i Srbi i Hrvati to prihvate. Znači platformsku vladu je trebalo napraviti 1992 i to bi bilo rješenje za BiH, kao sto je Lagumdzija uradio 2010, i vidite kako cvjetaju ruže. Ubiće nas antifašizam...
dr_Evil

#1658 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by dr_Evil »

trasport wrote: 24/08/2022 08:50
dr_Evil wrote: 24/08/2022 08:39

Pa kako je mogao drugo. Srbi listom glasali za SDS, Hrvati za HDZ, a Bošnjaci/Muslimani za SDA. I onda SDA napravi vladu sa SKBiH-SDP, i Srbi i Hrvati to prihvate. Znači platformsku vladu je trebalo napraviti 1992 i to bi bilo rješenje za BiH, kao sto je Lagumdzija uradio 2010, i vidite kako cvjetaju ruže. Ubiće nas antifašizam...
To su price za malu djecu RBiH nije imala danasnji ustav, mogla se je sastavit komotna koalicija. Jok trebalo je pravit fildzan drzavu i ostvarit interese SANU-a. Nece ljudi, najvazniji prioritet je bio srusti mrske komunjare da se lijepo i ljudski drustvena imovina pretvori u privatnu, i vrati feudalno stanje. Glasali ste, evo vam ga. Nema nam nazad.

Denis ili Bakir, isto vam dodje, niko promijeni nece mnogo. Ali zelene fasiste treba kaznit na izborima za sve ove godine kriminala i podilazenja.

2010-e da Lagumdzija nije bio SDA analni alpinista, i da SDA nije radila sve da vrati svoje partnere HDZ u vlast, drugacije bi bilo.
trasport

#1659 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by trasport »

dr_Evil wrote: 24/08/2022 08:55
trasport wrote: 24/08/2022 08:50

To su price za malu djecu RBiH nije imala danasnji ustav, mogla se je sastavit komotna koalicija. Jok trebalo je pravit fildzan drzavu i ostvarit interese SANU-a. Nece ljudi, najvazniji prioritet je bio srusti mrske komunjare da se lijepo i ljudski drustvena imovina pretvori u privatnu, i vrati feudalno stanje. Glasali ste, evo vam ga. Nema nam nazad.

Denis ili Bakir, isto vam dodje, niko promijeni nece mnogo. Ali zelene fasiste treba kaznit na izborima za sve ove godine kriminala i podilazenja.

2010-e da Lagumdzija nije bio SDA analni alpinista, i da SDA nije radila sve da vrati svoje partnere HDZ u vlast, drugacije bi bilo.
Nije stvar ustava, nego sušine. I Komšić je izabran po ustavu, pa imamo šta imamo. Ne smije se kod nas zanemarivati činjenica o tri naroda koja se mrze ili najblaže rečeno ne vole. Mora se pronači balans između etničkog, koje se ne smije završiti teritorijalnom podjelom, ali sa jakim mehanizmom da se ni jednom narodu ne moze desiti Komšić, ili platforma. Poslije toga raditi na nekom zajedničkom životu i liječenju rana iz prošlosti...
dr_Evil

#1660 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by dr_Evil »

trasport wrote: 24/08/2022 10:00
Nije stvar ustava, nego sušine. I Komšić je izabran po ustavu, pa imamo šta imamo. Ne smije se kod nas zanemarivati činjenica o tri naroda koja se mrze ili najblaže rečeno ne vole. Mora se pronači balans između etničkog, koje se ne smije završiti teritorijalnom podjelom, ali sa jakim mehanizmom da se ni jednom narodu ne moze desiti Komšić, ili platforma. Poslije toga raditi na nekom zajedničkom životu i liječenju rana iz prošlosti...
Danas je tesko uraditi ista sta se ne kosi sa etnicki, slazem se, ali tada se je moglo jer etnicki jos nije bio na nogama nego u pelenama SR BIH je imala gradjanski ustav dok ga alija nije promijenio i ubacio konstitutivne izrode, hajde da vjerujemo da je bilo u najboljim namjerama iz straha od preglasavanja.

Ali sta god da se radi ne smije biti korak nazad, mogu ja labuda volit ko brata rodjenog, i do sutra slusat njegovu verziju mitomanske povijesti, ali ne mogu dozvoliti da me lansira 200 godina unazad, niti dozvoliti baketu da me lansira 300 godina unazad kad su se tapije pisale.

ALi na kraju dana niti jedan niti drugi me ne slusaju :D
Prvi Sprat

#1661 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Prvi Sprat »

Sve je stvar izbora. Nije neki ali to nam je ponuđeno, šta ćeš.

Opcija Bakir i trideset godina silovanja inteligencije.

Opcija Denis i pokušaj da se nešto promijeni.

Za mene vrlo lak izbor. Opet, nismo svi isti.
tutku

#1662 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by tutku »

trasport wrote: 24/08/2022 10:00
dr_Evil wrote: 24/08/2022 08:55

U ove dvije rečenice je sumirana izgubljenost bosanskog političkog bića. Prihvatili smo narativ iz 90ih o "dogovoru naroda" i Bosni kao državi "triju naroda" i dok ne skinemo te okove nikada nećemo imati funkcionalnu državu, ma ko činio vlast.

Moramo shvatiti da je ovo suštinski pogrešno i neprihvatljivo. Ne postoje moderni primjeri uspješnih i funkcionalnih demokratija koje nisu zasnovane na principu 1 čovjek - 1 glas, odnosno izravnoj demokratiji. Naša jedina šansa za uspjeh jeste da napokon osvijestimo da pokušaj "pronalaska balansa" odnosno zadovoljavanja apetita konstitutivnih naroda nema smisla i da se moramo okrenuti drugačijim politikama.

Bosna napokon mora sa države koja djeluje na principu 3 puta 1/3 preć u fazu 1 puta 1/1, što praktično znači da moramo podržavati isključivo politiku građanske sekularne republike, a u kojoj će biti osigurana prava svim pojedincima, ne po kriteriju etničke pripadnosti nego po kriteriju građanstva. Dok to ne shvatimo nama spasa nema, a svako prihvatanje konsocijacijske politike koju 30 godina živimo znači dalje svlačenje u blato i uništavanje ovog društva. Od nekih politika je za očekivati da to pokušavaju, ali porazno je čitati da bosanski politički faktor zastupa takve teze.
Bosanski_kralj

#1663 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Bosanski_kralj »

Joj našeg naroda.

Zamjera se Denisu što ne nudi nešto novo, što ponavlja istu priču, to bi reko on je u trci za premijera a ne člana Predsjedništva.
Haris.ba

#1664 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Haris.ba »

Bosanski_kralj wrote: 24/08/2022 10:20 Joj našeg naroda.

Zamjera se Denisu što ne nudi nešto novo, što ponavlja istu priču, to bi reko on je u trci za premijera a ne člana Predsjedništva.
Pa uvijek moze glasati za Baketa koji ne ponavlja istu pricu, i koji nudi neku novu politiku. :D
DonieBrasco

#1665 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by DonieBrasco »

Nisu mnogi svijesni kakav makijavelizam nas ceka do izbora a pogotovo na dan istih od strane SDA.
Haris.ba

#1666 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Haris.ba »

DonieBrasco wrote: 24/08/2022 10:24 Nisu mnogi svijesni kakav makijavelizam nas ceka do izbora a pogotovo na dan istih od strane SDA.
Jer panzioner Bake mora na budzet, male su peMzije.
putokaz1

#1667 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by putokaz1 »

Prvi Sprat wrote: 24/08/2022 10:10 Sve je stvar izbora. Nije neki ali to nam je ponuđeno, šta ćeš.

I Denis je tu 20 godina ko lazna opozicija,podrzavaju ga 20 godina SDA ovci poput Kuke Kifle Kasuma i sl,ali nazalost bira se izmedju 2 Zla,Sebije i Elzine,Bakira i Kuke,Hitlera i Musolunija,SDA i SDA u novom dresu,Vuka i Vuka koji je promjenio dlaku a ne cud,Seselja i Milisevica,Vulina i Dodika,Tako da eventualno Denis kao licnost moze dobit glas ali Produzena Trojka s nekim s Crne Luste SAD NE
Prvi Sprat

#1668 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Prvi Sprat »

putokaz1 wrote: 24/08/2022 10:59
Prvi Sprat wrote: 24/08/2022 10:10 Sve je stvar izbora. Nije neki ali to nam je ponuđeno, šta ćeš.

I Denis je tu 20 godina ko lazna opozicija,podrzavaju ga 20 godina SDA ovci poput Kuke Kifle Kasuma i sl,ali nazalost bira se izmedju 2 Zla,Sebije i Elzine,Bakira i Kuke,Hitlera i Musolunija,SDA i SDA u novom dresu,Vuka i Vuka koji je promjenio dlaku a ne cud,Seselja i Milisevica,Vulina i Dodika,Tako da eventualno Denis kao licnost moze dobit glas ali Produzena Trojka s nekim s Crne Luste SAD NE

Nigdje veze, kakav Hitler, kakav Musolini.

Ili glasaš za Bakira i isto, ili glasaš za Denisa i pokušaj da se nešto promijeni. Nema treće opcije.

Ovo je tema izbor za člana predsjedništva.
Spit_fire

#1669 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Spit_fire »

Bosanski_kralj wrote: 24/08/2022 10:20 Joj našeg naroda.

A dobro kako je onda Denis promjena ako se bira na nebitnu funkciju?
AtillaS

#1670 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by AtillaS »

Najgore je što se bavi obećanjima o stvarima za koje kao eventualno izabrani dužnosnik nema nikakvih nadležnosti.

Ni ono za šta jeste nadležan nije toliko bitno.

Znači da mu je jedini argument za izbore: hoću ja umjesto Bakira.

Pa koga zabole realno više za lične ambicije i stranačke ratove ako država od toga nema ništa, odnosno svi mi kao građani.
putokaz1

#1671 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by putokaz1 »

Prvi Sprat wrote: 24/08/2022 11:45
putokaz1 wrote: 24/08/2022 10:59

Ili glasaš za Bakira i isto, ili glasaš za Denisa i pokušaj da se nešto promijeni. Nema treće opcije.

Ma nece se mnogo promjenit. Vjerovao sam 18te da hoce,ali nije.Postoji sansa da imamo novog u Predsjednistvu ali i velika sansa da Novalic ostane Premijer.
Login77777

#1672 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Login77777 »

AtillaS wrote: 24/08/2022 11:59 Najgore je što se bavi obećanjima o stvarima za koje kao eventualno izabrani dužnosnik nema nikakvih nadležnosti.

Ni ono za šta jeste nadležan nije toliko bitno.

Znači da mu je jedini argument za izbore: hoću ja umjesto Bakira.

Pa koga zabole realno više za lične ambicije i stranačke ratove ako država od toga nema ništa, odnosno svi mi kao građani.
Zanimljivo da je to kriterij za jednog kandidata a za drugog nije. To sto ovaj drugi prica o stvarima za koje nije Predsjednistvo nadlezeno to je kao oke.
Prvi Sprat

#1673 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Prvi Sprat »

putokaz1 wrote: 24/08/2022 12:02
Prvi Sprat wrote: 24/08/2022 11:45

Ma nece se mnogo promjenit. Vjerovao sam 18te da hoce,ali nije.Postoji sansa da imamo novog u Predsjednistvu ali i velika sansa da Novalic ostane Premijer.

Za početak ne mora mnogo, dovoljno je da Bakir ne bude u predsjedništvu i da se u toj ulozi okuša neko ko ne dolazi iz tog kriminalnog, učmalog sistema.

Pa ako ništa Memić i Skaka neće biti ambasodori, ako me razumiješ.
putokaz1

#1674 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by putokaz1 »

Prvi Sprat wrote: 24/08/2022 12:14
putokaz1 wrote: 24/08/2022 12:02

Za početak ne mora mnogo, dovoljno je da Bakir ne bude u predsjedništvu i da se u toj ulozi okuša neko ko ne dolazi iz tog kriminalnog, učmalog sistema.

Razumijem umjesto Memica i Skake ambasadori mogu biti Campara i Elzina npr,ili Mirso Kukic s Crne liste,ako Denis bude morao ubacit clanove ASDA,NES,SBB,PDA,NIP onda opet dobijamo SDA u drugom dresu,dio koaliciji oko Denisa je radikalniji i losiji od SDA,.Ovdje se vodi rat protiv Bakira a ne protiv SDA kriminalne politike.Cilj ujedinjene opozicije nije skloniti SDA niti promjeniti ponasanje vec Bakira premhestiti iz Predsjednuistva u Dom Naroda gdje je i Covic
Prvi Sprat

#1675 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Prvi Sprat »

putokaz1 wrote: 24/08/2022 13:13
Prvi Sprat wrote: 24/08/2022 12:14

Razumijem umjesto Memica i Skake ambasadori mogu biti Campara i Elzina npr,ili Mirso Kukic s Crne liste,ako Denis bude morao ubacit clanove ASDA,NES,SBB,PDA,NIP onda opet dobijamo SDA u drugom dresu,dio koaliciji oko Denisa je radikalniji i losiji od SDA,.Ovdje se vodi rat protiv Bakira a ne protiv SDA kriminalne politike.Cilj ujedinjene opozicije nije skloniti SDA niti promjeniti ponasanje vec Bakira premhestiti iz Predsjednuistva u Dom Naroda gdje je i Covic

Razumijem šta želiš reći i ima istine u tvojim riječima, ali da bi pokrenuli stvari sa mrtve tačke moramo ukloniti odgovorne za sadašnje stanje. Moraš pokušati nešto, bilo šta od ponuđenih opcija, jer ovo kako je sada ne vodi nigdje drugo nego u ambis.

Dakle u izboru za člana predsjedništva ne dati glas čovjeku čija je stranka krala donacije u ratu, opljačkala državu u privatizaciji, uhljebila najmilije do petog koljena, ukrala milijarde na tenderima, privatizovala bolnice za svoje supruge, kupovala usisivače umjesto respiratora, ubijala ljude tim istim usisivačima... Da ne nabrajam dalje.

Razumiješ, moraš ih smijeniti, razotkriti, optužiti, procesuirati. Kazniti.

Dakle nije isto.
Locked