Rekonstrukcija tramvajske pruge
- vjeshalica
#1651 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ko je u SDA mora da igra po pravilima Zelenog Pejgambera. To je jasno ko dan. Sta mislite,ko uradi ili pokusa suprotno,da ce samo biti otjeran? Ne,nece. Bice zaklan sa svih strana,izopcen i jeben. Osvijestite se.
-
neki
#1652 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Dakle, po tebi, i Adnan Šteta, ministar saobraćaja KS (o čemu polemišemo na ovoj temi, Jel!?), predsjednik kantonalnog odbora SDP-a, je bivši SDA ovac, kompleksaš itd..!??PM72 wrote: ↑26/03/2022 17:49Slažem se u potpunosti uz dodatak da je sadašnja vlast sastavljena od bivših SDA-ovaca ,kompleksaša i narcisa kojima je mrsko bilo slušati uputstva iz centrale strankeLogovan wrote: ↑26/03/2022 16:37
SDA zajedno sa svojim drugovima iz HDZ-a i SNSD-a uništava ovu državu. Većih govnara, ublehaša i lažova od SDA i preostale dvije spomenute stranke nema, niti će ikada biti. Ma ni za milion godina. Nema potrebe da sada nabrajamo šta je sve SDA uradila kontra BiH. A da krenem nabrajati to bi bilo gubljenje vremena, zna se sve.
Nekad si i ti bio relevantan forumaš a sad samo prdnja u prazno.. Žali bože nekadašnjeg kredibiliteta
-
PM72
#1653 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Davno sam napisao...ministar Jazuk sa završenim "fakultetom" na autobuskoj stanici na Sokocu i stajlingom ko oni Jala brat i Buba koreli...nema tu hajra i napretka,samo prezime govori
A za "kredibilitet" me zaboli ona stvar,iznosim svoj lični stav,kome se ne sviđa nek preskoči moje postove
A za "kredibilitet" me zaboli ona stvar,iznosim svoj lični stav,kome se ne sviđa nek preskoči moje postove
-
k4mi
#1654 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
dobri su ovi kad kritikuju napredak na infrastukturnom planu, zamisli umjesto da se pare potrose na plate, podijeli stranackim vojnicima za fantomske radove, ovi "lopovi" kupuju nova vozila, prave prugu, prosiruju raskrsnice da budu sigurnije. Kakve budale, umjesto da izganjaju neku donaciju pa da "asimi" imaju za novo auto, kucu...
Umjesto da trazimo da se jos vise projekata radi, da se javna infrastruktura unaprijedi, bolje odrzava itd, ovi "objektivni" analiticari se zale kao da smo zadnjih 20 godina u savrsenom sistemu zivjeli.
Da li se greske prave, naravno da da. Ali nama je alternativa vlast koja da ne bi imali problema sa raskricnama nece planirati prosirivanje, promjenu rezima saobracaja i slicno, nego jednostavno ne bi nabavili nova vozila. Pustili da sve propadne i sad je problem kad neko hoce da radi.
Umjesto da trazimo da se jos vise projekata radi, da se javna infrastruktura unaprijedi, bolje odrzava itd, ovi "objektivni" analiticari se zale kao da smo zadnjih 20 godina u savrsenom sistemu zivjeli.
Da li se greske prave, naravno da da. Ali nama je alternativa vlast koja da ne bi imali problema sa raskricnama nece planirati prosirivanje, promjenu rezima saobracaja i slicno, nego jednostavno ne bi nabavili nova vozila. Pustili da sve propadne i sad je problem kad neko hoce da radi.
-
made_in_sarajevo
#1655 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ovaj PM72 cirkus teski, cak ni zahiragic ne bi ovoliko gluposti valjao
hocemo PM sve cemo tebi vjerovati necemo svojim ocima

Ovaj PM je i ko Hakiz, ispali iz necega 100% pa sad udri, lazi, govori kako se ne radi nista i svi moramo njima vjerovati, a ne sami sebi
Ovaj PM je i ko Hakiz, ispali iz necega 100% pa sad udri, lazi, govori kako se ne radi nista i svi moramo njima vjerovati, a ne sami sebi
-
PM72
#1656 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Koji napredak? Grad nikad nije bio prljaviji,bez prevoza,rupe na sve strane,stranački neškolovani kadrovi polopili dvaku poru društva...
Da smo mi kao društvo kako treba i da je vlast iole sposobna,ne bi ti trebao kredit da središ javni prevoz i komunalne firme.Znaju se hvalit da imamo milijardu budžeta,pa što ne izdvoje 50 miliona svake godine da ne moraju kredite dizat? Sam sebe kreditiraš,narod bi se strpio nekoliko godina al jok,hoće svak da se ugradi,boli ga qrac neće oni vraćati rate...
Kaže,plaćaš ogromne penale ako ne iskoristiš kreditna sredstva do tad i tad.I naravno,svaki put plate penale jer ne mogu da se ugrade u tendere za vozila,pumpe,projekte...
I zato kažem (a vi krenite čoporativno sa lajanjem iza plota),imali smo sposobniju i školovaniju vlast godinu iza rata nego sad.
Da smo mi kao društvo kako treba i da je vlast iole sposobna,ne bi ti trebao kredit da središ javni prevoz i komunalne firme.Znaju se hvalit da imamo milijardu budžeta,pa što ne izdvoje 50 miliona svake godine da ne moraju kredite dizat? Sam sebe kreditiraš,narod bi se strpio nekoliko godina al jok,hoće svak da se ugradi,boli ga qrac neće oni vraćati rate...
Kaže,plaćaš ogromne penale ako ne iskoristiš kreditna sredstva do tad i tad.I naravno,svaki put plate penale jer ne mogu da se ugrade u tendere za vozila,pumpe,projekte...
I zato kažem (a vi krenite čoporativno sa lajanjem iza plota),imali smo sposobniju i školovaniju vlast godinu iza rata nego sad.
-
Melisa84
#1657 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Grad je prljav zbog nekulture građana koji žive u njemu, a onda zbog nebrige Vlade KS prema čistoći i JKP RAD-u. Obzirom da cijena za odvoz komunalnog otpada nije promijenjena od 1997. g., ne može se računati da RAD obavlja svoje poslovne zadatke uspješno, mada i sa ovim cijenama, uz krajnje napore radnika na odrzavanju zastarijelih vozila, te radnicima na terenu, opet je KS relativno čist. A samo neka se građani zapitaju koliku to povrsinu svakodnevno obilaze ekipe RAD-a i prazne kante i kontejnere?
U RAD-u imaju vizije, ali džaba kada iz nadležnog Ministarstva nemaju nikakvu podršku. Jednostavno su digli svi ruke od RAD-a i ako ne bude nekih konkretnih poteza u skorijoj budućnosti, RAD-u prijeti sudbina GRAS-a.
Bitno je da Vodovod i kanalizacija ima podršku nadležnog Ministra Envera, koji im je do juče bio direktor i koji im je opet nedavno povećao plate!
U RAD-u imaju vizije, ali džaba kada iz nadležnog Ministarstva nemaju nikakvu podršku. Jednostavno su digli svi ruke od RAD-a i ako ne bude nekih konkretnih poteza u skorijoj budućnosti, RAD-u prijeti sudbina GRAS-a.
Bitno je da Vodovod i kanalizacija ima podršku nadležnog Ministra Envera, koji im je do juče bio direktor i koji im je opet nedavno povećao plate!
-
k4mi
#1658 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
mozda smo imali sposobniju vlast godinu iza rata nego sad, ne sjecam se tog perioda, ali sada imamo sposobniju vlast nego u prethodnom mandatu (mandatima).
Kazem opet da li se greske prave, prave se. Ali, ne mozemo ocekivati da, nakon sto se 20 godina sve unistava, od obrazovanja pa nadalje, preko noci postanemo Svicarska. Mi smo godinama zivjeli u sistemu gdje za posao cistacice u osnovnoj skoli trebas imati stranacku knjizicu. (ne samo SDA da se razumijemo)
Da smo normalno drustvo, gledali bi kako mozemo jos vise novca potrositi na projekte koji poboljsavaju kvalitet zivota, mozemo li prugu prema Dobrinji uraditi, juznu longitudinalu, prvu transferzalu, uvodjenje novih linija, analiza presjedanja putnika da se optimizuje protok saobracaja i olaksa putnicima, nivelisane raskrsnice na GGM itd itd
Kontruktivna kritika treba uvijek biti prisutna, moc i novac kvari ljude, treba uvijek paziti na te stvari. Ovo sto ti radis nije bas kritika, barem ne konstruktivna.
Pitas koji napredak? Pa zar nije nova pruga napredak? Nova vozila? Grad jeste prljav, bio je prljav i nazalost bit ce jos dugo vremena prljav. Ne znamo odrzavati javnu infrastukturu, mi kao ljudi nemamo nikakvu svijest o tome. Stranacki neskolovani kadrovi jesu poklopili sve. Ali, nije to pocelo "jucer" to je sistemski proces unistavanja svega. To je sto je hiljadu losih stvari opet ne mjenja cinjenicu da su projekti kao nova pruga i nova vozila napredak.
Volio bih i ja da je vise ostvareno. Ali alternativa ne predlaze bolje. Alternativa predlaze da se zatrpa gradiliste i vrate sine na kojima se tokom zime dnevno vrse popravke i svako malo mi se desavalo da moram izaci iz tramvaja i kasnim na posao.
Nemamo bolju opciju. Kada bude, treba promjenit i dati im sansu. Do tad mozemo cekati i od ovih koji barem nesto urade traziti jos vise i jos bolje da rade.
Kazem opet da li se greske prave, prave se. Ali, ne mozemo ocekivati da, nakon sto se 20 godina sve unistava, od obrazovanja pa nadalje, preko noci postanemo Svicarska. Mi smo godinama zivjeli u sistemu gdje za posao cistacice u osnovnoj skoli trebas imati stranacku knjizicu. (ne samo SDA da se razumijemo)
Da smo normalno drustvo, gledali bi kako mozemo jos vise novca potrositi na projekte koji poboljsavaju kvalitet zivota, mozemo li prugu prema Dobrinji uraditi, juznu longitudinalu, prvu transferzalu, uvodjenje novih linija, analiza presjedanja putnika da se optimizuje protok saobracaja i olaksa putnicima, nivelisane raskrsnice na GGM itd itd
Kontruktivna kritika treba uvijek biti prisutna, moc i novac kvari ljude, treba uvijek paziti na te stvari. Ovo sto ti radis nije bas kritika, barem ne konstruktivna.
Pitas koji napredak? Pa zar nije nova pruga napredak? Nova vozila? Grad jeste prljav, bio je prljav i nazalost bit ce jos dugo vremena prljav. Ne znamo odrzavati javnu infrastukturu, mi kao ljudi nemamo nikakvu svijest o tome. Stranacki neskolovani kadrovi jesu poklopili sve. Ali, nije to pocelo "jucer" to je sistemski proces unistavanja svega. To je sto je hiljadu losih stvari opet ne mjenja cinjenicu da su projekti kao nova pruga i nova vozila napredak.
Volio bih i ja da je vise ostvareno. Ali alternativa ne predlaze bolje. Alternativa predlaze da se zatrpa gradiliste i vrate sine na kojima se tokom zime dnevno vrse popravke i svako malo mi se desavalo da moram izaci iz tramvaja i kasnim na posao.
Nemamo bolju opciju. Kada bude, treba promjenit i dati im sansu. Do tad mozemo cekati i od ovih koji barem nesto urade traziti jos vise i jos bolje da rade.
- BHDragons
#1659 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ne kontam ovu mantru "grad nikad prljaviji". Grad je jednako prljav kao uvijek, ni manje ni više.
- Haris.ba
-
made_in_sarajevo
#1661 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
@PM72
Nema smisla tebi ista odgovorati i pisati kad si ti najpametniji i odakle.pravo mladima da ista rade, traze, dobiju i treba ministar da mi bude neko sa 70 godina koji je u ratu ukrao sve sto je mogao ukrasti. Ja od ratnih politicara trebam ocekivati razvoj i napredak
i nema druge nego samo tebi da vjerujemo kako je ustvari pruga kradja para i zavjera protiv bosnjaka
Nego kako ja tebe vidim kao i zahiragica sto vidim

Nema smisla tebi ista odgovorati i pisati kad si ti najpametniji i odakle.pravo mladima da ista rade, traze, dobiju i treba ministar da mi bude neko sa 70 godina koji je u ratu ukrao sve sto je mogao ukrasti. Ja od ratnih politicara trebam ocekivati razvoj i napredak
Nego kako ja tebe vidim kao i zahiragica sto vidim

- agnostic_front
- BHDragons
#1663 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ma nije samo on, često čujem to od ovih botova. Ako će se već botovati nek se zakače se pravih grešaka (kojih ima dosta) i maksimiziraju ih, a ne izmišljati nešto što svi mi vidimo da je netačno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1664 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Kud ces dalje kad vecina naroda misli da njihova odgovornost prestaje na kucnom pragu, pa ni upravitelja za odrzavanje sopstvenih zgrada ne placa. Kakav odnos da ima prema javnoj infrastrukturi?
Grad je i cist kakva mu je vecina stanovnistva.
Grad je i cist kakva mu je vecina stanovnistva.
- Laplace
#1665 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Biće da načelnik hoda po gradu, iz kontejnera vadi smeće koje odgovorni građani bacaju u iste, i razbacuje ga po ulicama i travnjacima.
- vjeshalica
- vjeshalica
#1667 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nova vlast je kriva sto seljacina baca kauc kroz prozor, a dok je SDA na vlasti uvijek ima izgovor, sto biiijedu dirate,sto ne dirate ove sto su ukrali milijarde...bijeda ima pravo po SDA logici da baca kauc kroz prozor i da radi sta hoce.
-
PM72
#1668 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Normalno komunicirajte i diskutujte ,ako ste u stanju.U protivnom,napisaću vam jednu poučnu priču o ljubavi između psa i majke- pa ću biti banovan.
O stanju u gradu,čistoći i prevozu mogu diskutovati samo sa onima koji pamte sarajevsku olimpijadu živeći u ovom gradu.Došlje -stop
O stanju u gradu,čistoći i prevozu mogu diskutovati samo sa onima koji pamte sarajevsku olimpijadu živeći u ovom gradu.Došlje -stop
- vjeshalica
#1669 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Heh to pricaj u svojoj placenickoj centrali o toj ljubavi jer su te tome i naucili
Nekima jos uvijek tesko pada istina zbog licemjerstva kojeg iznose medju ljude
Nekima jos uvijek tesko pada istina zbog licemjerstva kojeg iznose medju ljude
- vjeshalica
#1670 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
SDA drzava nikad nije imala skolovanu vlast
Ako neko misli da je skolovan covjek koji kupi diplomu onda je krajnje vrijeme da pokusa naci spas za mentalno zdravlje,a mozda je i kasno.
Ako neko misli da je skolovan covjek koji kupi diplomu onda je krajnje vrijeme da pokusa naci spas za mentalno zdravlje,a mozda je i kasno.
- Laplace
#1671 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Dobro znamo kako je to školovanje išlo. Sjećam se slučaja da je u školu u kojoj je otac radi došao čovjek sa završenom srednjom školom da polaže predmete iz sedmog osnovne (tad je bila osmogodišnja osnovna). Krili su njegovo ime kao da su u pitanje kodovi za nuklearne bojeve glave (bilo desetak kandidata) da ga otac ne bi oborio, a on nije htio oboriti sve njih rad jednoga sa vezom. Takvi su završavali fakultete prije završene srednje (možda čak i prije završene osnovne) škole i od predratnih bravara iz rata izlazili kao magistri i doktori nauka.vjeshalica wrote: ↑27/03/2022 12:25 SDA drzava nikad nije imala skolovanu vlast
-
redhat
#1672 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
PM i svi ovi koji skaču na i protiv njega pricaju o razlicitim stvarima a manje više iznose isti stav, samo je problem opće komunikacije kod Bošnje to što Bošnjo samo poznaje crno ili bijelo, ili hadžija ili bos, ili si naš pa ti je sve oprosteno ili nisi naš pa si automatski neprijatelj.
Evo ja kažem da grad nije bio nikad prljaviji, niti sam bot, niti sam kad glasao za SDA niti sam ikad imao dilemu glede njih - lopovi koji su svoj narod skoro unazadili kao i onaj sto je pucao na njih cetiri godine. Ali to je neka druga tema.
Znači grad NIKAD NIJE BIO PRLJAVIJI ali je takav iz niza razloga koji se vuku zadnjih 30 godina, znači u komunalnu službu se nije ulagalo, sigurno je da nemaju dovoljno ni ljudstva ni tehnike a sigurno ni para, mentalitet i kućna kultura prosječnog građanina ovog grada se dobro promijenila na gore u odnosu na neka druga vremena, u gradu zivi puno vise ljudi, grad je pretrpan, živi se drugačije i brže, živi se konzumeristički sa puno ekspres usluga i samim tim i smeća, većina porodica ima minimum dva auta a infrastruktura grada i gradskih ulica je pravljena recimo za grad od 200.000 stanovnika - u gradu ih tokom radne sedmice bude daleko više.
Većina ZE-DO kantona radi u Sarajevo ali i to je neka druga priča i više je odraz jada i bijede države nego ovoga o čemu pričamo.
Nadalje, PM pravi jednu amatersku grešku - koliko vidim sugovornici su mu ljudi koji su "tabula rasa" kad se spomene period rata i poslije rata cisto jer tad nisu bili ni u planu. Prosjek godina ovog foruma, čast izuzecima je adolescent/ica od 20 godina koji zivi sa starcima i ne zna da može bolje jer naprosto nije vidio bolje, ovo je njima to, pardon ovo je njima Top i Vrh - za drugo ne znaju.
Pored svega navedenog, podržavam kantonalnu vlast jer ovo je jedan haos i metastaza bolesti koja traje 30 godina i ne moze se rijesiti preko noci. Ljudi rade i treba ih pustiti da rade.
A sto se tiče mene kao bota, jer ja vjerujem da ce se sigurno naći mudra glavica koja sve ovo sto sam napisao nece shvatiti, jesam taj sam. Večeras idem sa Zahiragićem na ponoćnu mukabelu, prije toga na meso u Jablanicu, poslije mukabele šiša i žene u parlamentu.
Ko shvati shvatiće......
P.S.
Ovde se u obrazovanje ne ulaže od početka 90tih proslog vijeka, šana i štela majka. Ne zavaravajte se, mahom ste nepismeni - čast izuzeTcima
Evo ja kažem da grad nije bio nikad prljaviji, niti sam bot, niti sam kad glasao za SDA niti sam ikad imao dilemu glede njih - lopovi koji su svoj narod skoro unazadili kao i onaj sto je pucao na njih cetiri godine. Ali to je neka druga tema.
Znači grad NIKAD NIJE BIO PRLJAVIJI ali je takav iz niza razloga koji se vuku zadnjih 30 godina, znači u komunalnu službu se nije ulagalo, sigurno je da nemaju dovoljno ni ljudstva ni tehnike a sigurno ni para, mentalitet i kućna kultura prosječnog građanina ovog grada se dobro promijenila na gore u odnosu na neka druga vremena, u gradu zivi puno vise ljudi, grad je pretrpan, živi se drugačije i brže, živi se konzumeristički sa puno ekspres usluga i samim tim i smeća, većina porodica ima minimum dva auta a infrastruktura grada i gradskih ulica je pravljena recimo za grad od 200.000 stanovnika - u gradu ih tokom radne sedmice bude daleko više.
Većina ZE-DO kantona radi u Sarajevo ali i to je neka druga priča i više je odraz jada i bijede države nego ovoga o čemu pričamo.
Nadalje, PM pravi jednu amatersku grešku - koliko vidim sugovornici su mu ljudi koji su "tabula rasa" kad se spomene period rata i poslije rata cisto jer tad nisu bili ni u planu. Prosjek godina ovog foruma, čast izuzecima je adolescent/ica od 20 godina koji zivi sa starcima i ne zna da može bolje jer naprosto nije vidio bolje, ovo je njima to, pardon ovo je njima Top i Vrh - za drugo ne znaju.
Pored svega navedenog, podržavam kantonalnu vlast jer ovo je jedan haos i metastaza bolesti koja traje 30 godina i ne moze se rijesiti preko noci. Ljudi rade i treba ih pustiti da rade.
A sto se tiče mene kao bota, jer ja vjerujem da ce se sigurno naći mudra glavica koja sve ovo sto sam napisao nece shvatiti, jesam taj sam. Večeras idem sa Zahiragićem na ponoćnu mukabelu, prije toga na meso u Jablanicu, poslije mukabele šiša i žene u parlamentu.
Ko shvati shvatiće......
P.S.
Ovde se u obrazovanje ne ulaže od početka 90tih proslog vijeka, šana i štela majka. Ne zavaravajte se, mahom ste nepismeni - čast izuzeTcima
- Laplace
#1673 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa dobro, kad usred glavnog grada prolazim pored polupraznog kontejnera i gledam smeće razbacano po travnjaku, trotoarima i ulicama, kad moram sklanjati smeće da bih parkirao auto iako na dva metra stoji prazna kanta za smeće, onda ne mogu kriviti ni načelnika ni komunalnu službu. Što rek'o Balašević, krivi smo mi.
- agnostic_front
#1674 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Kako iznosimo isti stav kad covjek pise da su svi isti, da se rekonstrukcija nece uraditi do 2023 hidzretske i onda evo sigurno mjesec dana kad ga se upita o rokovima, skrene temu na prljav grad, na Sokolac, na Olimpijske igre? De nam ziv bio dok ne odes na meso odgonetni stav pomenutog forumasa o rekonstrukciji tramvajske pruge.redhat wrote: ↑27/03/2022 12:52 PM i svi ovi koji skaču na i protiv njega pricaju o razlicitim stvarima a manje više iznose isti stav, samo je problem opće komunikacije kod Bošnje to što Bošnjo samo poznaje crno ili bijelo, ili hadžija ili bos, ili si naš pa ti je sve oprosteno ili nisi naš pa si automatski neprijatelj.SpoilerShowEvo ja kažem da grad nije bio nikad prljaviji, niti sam bot, niti sam kad glasao za SDA niti sam ikad imao dilemu glede njih - lopovi koji su svoj narod skoro unazadili kao i onaj sto je pucao na njih cetiri godine. Ali to je neka druga tema.
Ko shvati shvatiće......
P.S.
I cestitam na uspjesnoj analizi forumasa sa teme
-
Hakiz
#1675 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Meni je sličan osjećaj kada zbog parkiranog automobila ne mogu prići kontejneru da bacim smeće. Ili ući u haustor, prodavnicu, autobus na stajalištu itd.Laplace wrote: ↑27/03/2022 12:58 Pa dobro, kad usred glavnog grada prolazim pored polupraznog kontejnera i gledam smeće razbacano po travnjaku, trotoarima i ulicama, kad moram sklanjati smeće da bih parkirao auto iako na dva metra stoji prazna kanta za smeće, onda ne mogu kriviti ni načelnika ni komunalnu službu. Što rek'o Balašević, krivi smo mi.