Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post Reply
Maraschino

#1651 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Maraschino »

exliberal-ex wrote:
jesu li srbi govorili da hrvati zele da uspostave soft verziju NHD drzave....jesu...sta je trenutna hrvatska nego soft verzija NDH
Jesu li srbi govorili da albanci zele da se otcjepe i naprave veliku albaniju...jesu...skoro pa realizvano.

ostalo je da se malo zakuha u CG , Milo ce promjenit pricu kad mu zatraze djelove drzave ...samo nezanam kome ce se onda uvlacit u guzicu da prezivi.....

a sto se tice lavova....ratna propaganda...sasa karadjic presao u TO.....mislim uvijek ima budala kojima ces moci prodat tu pricu , balkanci su dosta primitivni narod
Ako se ovo stvarno lijepilo kod naroda, nije cudo ako im se proda povratak Turaka.

Mene bi bilo sramota ovo napisati.
LBVIEW

#1652 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

exliberal-ex wrote:
LBVIEW wrote: O, sidje mobilisani! :D
Ma jasno je bolan to - Srbi su se vecinski vec opredjelili, i za drzavu, i za vojsku, jos od 80-tih i pojave Slobe. Sjecam se vrlo dobro autobusa punih BiH Srba na Gazimestanu, masovne nacionalne opijenosti i ostrascenosti kad bosnjackog nacionalizma nije bilo ni na mapi, zara s kojim se islo u pljacku i paljevinu u susjednu Hrvatsku, te opravdavnja pocinjenog, izjava obicnog svijeta kako "ce popiti Uni na dijeli Srbe, masovnosti na "plebiscitu srpskog naroda"... Da nije bilo tako, rat, ako bi ga i bilo, ne bi bio onako krvav i surov - Srbi su vecinski bili ubijedjeni, ne samo da su u pravu, vec i da im svi rade o glavi, pa su jel'te morali djelovato preventivno. Cast izuzecima, samo masa jeste bila kakva je bila, ne kontam zasto bi sarajevski Srbi u tome bili izuzetak.

Tu sam tu sam,...nesikiraj se...spremam se za kratki odmor pa malo raduckam malo tipkam po forumu.

Sto se tice zaludjenosti...ja sto znam ove moje gradske raje ( srbi iz Sarajeva) samo jednog tipa znam koji se furao na to, ostali niko nije niti isao niti se kurcio po tim mitinzima , nosanjima mostiju i ostalim glupostima.
sto se tice opijenosti nacionalizmom...jesu srbi pricali o ustasama i veliko albancima...niko nije vjerovao jel tako ...gdje ce hrvatska da postane ustaska zemlja, nece doci do ujedinjenja kosova i albanije ( nije jos ali ce biti)...mislim mnoge stvari kojima su prepadali narod su se obistinile ..
To je, kako vec neko ustvrdi self - fullfilling prophecy - jebi ga, ne moze se igrati mitingovanja po Kninu jos za vrijeme Racana, pa onda balvan - revolucije, a da to ne rezultira jednim Tudjmanom npr. Da ne govorim kako se tenkove izvodilo na ulice Pristine, pa "niko ne sme da vas bije" i "ni oruzane bitke nisu iskljucene"na Gazimestanu, ukidanje autonomija, dakle rusenje Ustava koji se kao brani, upada u monetarni sistem i sl. malkice prije te "soft NDH". Bosnu, SAO oblasti i 9. januar da ne spominjemo. Samo, to vi u svojevrsnom autizmu ne primjecujete, niti smatrate primjerima srpskog bahacenja i nametanja rijesenja drugima. Dalje, sta cemo s "muslimanskim ekstremistima", "mudzahedinima"i s. epitetima kojim su Srbi castili svoje dojucerasnje radne/skolske kolege, kumove i prijatelje prije nego sto ce ih poslati, ili u logore, ili pod zemlju? :oops: Jel'se i to obistinilo,jesu li i tu bili u pravu kad su "preventivno" djelovali? :oops:
Last edited by LBVIEW on 25/06/2019 23:00, edited 1 time in total.
LBVIEW

#1653 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

Maraschino wrote:
exliberal-ex wrote:
jesu li srbi govorili da hrvati zele da uspostave soft verziju NHD drzave....jesu...sta je trenutna hrvatska nego soft verzija NDH
Jesu li srbi govorili da albanci zele da se otcjepe i naprave veliku albaniju...jesu...skoro pa realizvano.

ostalo je da se malo zakuha u CG , Milo ce promjenit pricu kad mu zatraze djelove drzave ...samo nezanam kome ce se onda uvlacit u guzicu da prezivi.....

a sto se tice lavova....ratna propaganda...sasa karadjic presao u TO.....mislim uvijek ima budala kojima ces moci prodat tu pricu , balkanci su dosta primitivni narod
Ako se ovo stvarno lijepilo kod naroda, nije cudo ako im se proda povratak Turaka.

Mene bi bilo sramota ovo napisati.
Upravo potvrdi ono o cemu pisemo cijelo vrijeme.
LBVIEW

#1654 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

Humljanin wrote:
exliberal-ex wrote: jesu li srbi govorili da hrvati zele da uspostave soft verziju NHD drzave....jesu...sta je trenutna hrvatska nego soft verzija NDH

:lol:

A dobro, budi pošten Srbin pa priznaj da je BILO KAKAV OBLIK HRVATSKE DRŽAVE za Srbe endehazija i ustašluk.
Neznam čemu nekakvo glumatanje

A vezano za šiptare, pa ne bi se možda nikada ni odcjepili da im srbi nisu radili sta su radili.

Malo te hebu uzročno posljedične veze.
Jesi li se ugrizao za jezik? :D
To su sampioni projekcije svojih teznji, zelja i planova na druge. ;-)
Bodkin

#1655 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:Oh pa ostajalo se iz raznih razloga. Cuvati stan, pos’o, nije se uteklo na vrijeme, “brzo ce nasi”...
Nije bas da su svi ostali stati pred brojni nadmocnijeg neprijatelja
Sefe, pricamo o 95. Al dobro, i tebi isto komentar kao i ovima prije. Konj samo vopra gleda
Bodkin

#1656 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:Pa ljudi propituju zasto se sklapa tako malo brakova srpskih parova, pa kad dobiju odgovor, "nisam tako mislio". Mislim, mogu se neki praviti blesavi, samo Srbi, generalno, sebe uopce nisu vidjeli ni nesrpskom Sarajevu niti u BiH, samo Srbija brale, inace ne bi poveli rat kako bi sve postalo srpsko.
Je je, nisu se vidjeli. Zato su ostali u bosnjackom sarajevu. Kazem ja, kao konja kad ogranicis pa samo pravo vidi
Trebam li crtati ili ces napokon skontati?
Dakle, koji procenat od ukupnog broja sarajevskih Srba se jeste vidio, i da li to mozda ima veze sa malim brojem srpskih brakova u Sarajevu danas?
Ne trebas. Tvoji srpski kompleksi izbijaju iz tacke svake. Tema je o srbima koji su danas u sarajevu sto ih skoro automatski izbija iz tih sto te proganjaju redovno. Ali jok, ti okrenuo o procentima. Jesi izracunao u tim tvojim procentima koliko ih je zapalilo u kanadu i australiju?
Bloo
Globalna šefica

#1657 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bloo »

'91, '93, '95, 2010, 2019...sve je to bagetu isto :mrgreen:
Opsadno stanje u glavi i dalje traje.
Bodkin

#1658 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bodkin »

Znam. Ali to su vjecito nezadovoljni tipovi. Kontra na sve u zivotu
LBVIEW

#1659 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote: Ne trebas. Tvoji srpski kompleksi izbijaju iz tacke svake. Tema je o srbima koji su danas u sarajevu sto ih skoro automatski izbija iz tih sto te proganjaju redovno. Ali jok, ti okrenuo o procentima. Jesi izracunao u tim tvojim procentima koliko ih je zapalilo u kanadu i australiju?
Tema je odavno usmjerana u drugom pravcu - "zasto je ovako malo Srba i srpskih brakova danas u Sarajevu?", insinuirajuci kako su ih - zna se ko - sveli na nivo statisticke greske, a ne srpska politika koja ih je uvjerila u nemogucnost zivota i opstanka u drzavi BiH. Dakle, ne praveci diferencijaciju izmedju onih sto su ostali, a koji su ostatak ostataka ukupnog broja, i one debele vecine sto je otisla, prvo na nagovor Karadzica, pa onda i Krajisnika.
Bodkin

#1661 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote: Ne trebas. Tvoji srpski kompleksi izbijaju iz tacke svake. Tema je o srbima koji su danas u sarajevu sto ih skoro automatski izbija iz tih sto te proganjaju redovno. Ali jok, ti okrenuo o procentima. Jesi izracunao u tim tvojim procentima koliko ih je zapalilo u kanadu i australiju?
Tema je odavno usmjerana u drugom pravcu - "zasto je ovako malo Srba i srpskih brakova danas u Sarajevu?", insinuirajuci kako su ih - zna se ko - sveli na nivo statisticke greske, a ne srpska politika koja ih je uvjerila u nemogucnost zivota i opstanka u drzavi BiH. Dakle, ne praveci diferencijaciju izmedju onih sto su ostali, a koji su ostatak ostataka ukupnog broja, i one debele vecine sto je otisla, prvo na nagovor Karadzica, pa onda i Krajisnika.
Niti je tema otisla u tom smjeru niti je iko insinuirao to sto si napisao. Doslovno niko na temi
BHCluster

#1662 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by BHCluster »

Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:
Je je, nisu se vidjeli. Zato su ostali u bosnjackom sarajevu. Kazem ja, kao konja kad ogranicis pa samo pravo vidi
Trebam li crtati ili ces napokon skontati?
Dakle, koji procenat od ukupnog broja sarajevskih Srba se jeste vidio, i da li to mozda ima veze sa malim brojem srpskih brakova u Sarajevu danas?
Ne trebas. Tvoji srpski kompleksi izbijaju iz tacke svake. Tema je o srbima koji su danas u sarajevu sto ih skoro automatski izbija iz tih sto te proganjaju redovno. Ali jok, ti okrenuo o procentima. Jesi izracunao u tim tvojim procentima koliko ih je zapalilo u kanadu i australiju?
Cuj tema o Srbima a Hrvatima? :oops:
asker

#1663 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by asker »

Ostao Milutin u svom gradu da brani svoj grad, treba mu spomenik dic i makar 2-3 ulice nazvat po njemu :-) .
Ibro branio svoj grad, hebes Ibru, njegovo i jest da ga brani, da gine :-) .

Usput, hebat mater svakom Bosnjaku koji bilo kojem casnom patrioti Srbinu/Hrvatu/Romu/Jevreju otezava zivot samo zbog imena! Nebitno jel taj Bosnjak prodavac kokica, skupstinski zastupnik ili clan predsjednistva!

Samo patriota treba muda da odvali da bi to bio. Casno i posteno. Hebes i patriote na baterije. Patriota je pucao na one tamo, lobirao, pregovarao sa MZ, slao jasnu sliku sta se desava, oznacavao agresora i zrtvu, prezirao koljace divljake monstrume. Hvala Bogu ima i takvih puno.

Jos jednom, ko takvim patriotama otezava zivot na bilo koji nacin, treba mu hebat mater taman da je reis Kavazovic!

A fenomen, zovem se Jovan, prisilno me mobilisali, nekako izguro pa hukno u Kanadu, na forumu pisem kako je Alija kriv za rat, kad dodjem u carsiju kazu mi da sam supak - jesi, supak si.
Humljanin

#1664 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Humljanin »

asker wrote:Ostao Milutin u svom gradu da brani svoj grad, treba mu spomenik dic i makar 2-3 ulice nazvat po njemu :-) .
Ibro branio svoj grad, hebes Ibru, njegovo i jest da ga brani, da gine :-) .

Usput, hebat mater svakom Bosnjaku koji bilo kojem casnom patrioti Srbinu/Hrvatu/Romu/Jevreju otezava zivot samo zbog imena! Nebitno jel taj Bosnjak prodavac kokica, skupstinski zastupnik ili clan predsjednistva!

Samo patriota treba muda da odvali da bi to bio. Casno i posteno. Hebes i patriote na baterije. Patriota je pucao na one tamo, lobirao, pregovarao sa MZ, slao jasnu sliku sta se desava, oznacavao agresora i zrtvu, prezirao koljace divljake monstrume. Hvala Bogu ima i takvih puno.

Jos jednom, ko takvim patriotama otezava zivot na bilo koji nacin, treba mu hebat mater taman da je reis Kavazovic!

A fenomen, zovem se Jovan, prisilno me mobilisali, nekako izguro pa hukno u Kanadu, na forumu pisem kako je Alija kriv za rat, kad dodjem u carsiju kazu mi da sam supak - jesi, supak si.
Koliko je Bošnjaka prisilno mobilisano? Ili se svima ratovalo od dragosti?
Jesu li i oni š*pci?
asker

#1665 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by asker »

Humljanin wrote:
Jesu li i oni š*pci?
Jedan zanemariv procenat. I da, jesu supci. Ogromna vecina je vidjela katile kako dolaze. Kud ce, sta ce, brani se hebiga. Pa bolan bilo je i tolikih entuzijasta branili ti maticu od velikosrpske agresije. Sad se ko fol ne poznajemo? Supacki!

Zasto ti zemljace poskoci ko oparen kad brat Srbin pomenu NDH Hrvatsku na prethodnoj stranici?
exliberal-ex

#1666 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by exliberal-ex »

LBVIEW wrote:
exliberal-ex wrote:
LBVIEW wrote: O, sidje mobilisani! :D
Ma jasno je bolan to - Srbi su se vecinski vec opredjelili, i za drzavu, i za vojsku, jos od 80-tih i pojave Slobe. Sjecam se vrlo dobro autobusa punih BiH Srba na Gazimestanu, masovne nacionalne opijenosti i ostrascenosti kad bosnjackog nacionalizma nije bilo ni na mapi, zara s kojim se islo u pljacku i paljevinu u susjednu Hrvatsku, te opravdavnja pocinjenog, izjava obicnog svijeta kako "ce popiti Uni na dijeli Srbe, masovnosti na "plebiscitu srpskog naroda"... Da nije bilo tako, rat, ako bi ga i bilo, ne bi bio onako krvav i surov - Srbi su vecinski bili ubijedjeni, ne samo da su u pravu, vec i da im svi rade o glavi, pa su jel'te morali djelovato preventivno. Cast izuzecima, samo masa jeste bila kakva je bila, ne kontam zasto bi sarajevski Srbi u tome bili izuzetak.

Tu sam tu sam,...nesikiraj se...spremam se za kratki odmor pa malo raduckam malo tipkam po forumu.

Sto se tice zaludjenosti...ja sto znam ove moje gradske raje ( srbi iz Sarajeva) samo jednog tipa znam koji se furao na to, ostali niko nije niti isao niti se kurcio po tim mitinzima , nosanjima mostiju i ostalim glupostima.
sto se tice opijenosti nacionalizmom...jesu srbi pricali o ustasama i veliko albancima...niko nije vjerovao jel tako ...gdje ce hrvatska da postane ustaska zemlja, nece doci do ujedinjenja kosova i albanije ( nije jos ali ce biti)...mislim mnoge stvari kojima su prepadali narod su se obistinile ..
To je, kako vec neko ustvrdi self - fullfilling prophecy - jebi ga, ne moze se igrati mitingovanja po Kninu jos za vrijeme Racana, pa onda balvan - revolucije, a da to ne rezultira jednim Tudjmanom npr. Da ne govorim kako se tenkove izvodilo na ulice Pristine, pa "niko ne sme da vas bije" i "ni oruzane bitke nisu iskljucene"na Gazimestanu, ukidanje autonomija, dakle rusenje Ustava koji se kao brani, upada u monetarni sistem i sl. malkice prije te "soft NDH". Bosnu, SAO oblasti i 9. januar da ne spominjemo. Samo, to vi u svojevrsnom autizmu ne primjecujete, niti smatrate primjerima srpskog bahacenja i nametanja rijesenja drugima. Dalje, sta cemo s "muslimanskim ekstremistima", "mudzahedinima"i s. epitetima kojim su Srbi castili svoje dojucerasnje radne/skolske kolege, kumove i prijatelje prije nego sto ce ih poslati, ili u logore, ili pod zemlju? :oops: Jel'se i to obistinilo,jesu li i tu bili u pravu kad su "preventivno" djelovali? :oops:

Cuj to sto su srbi mitingovali za vrijeme Racana stvorilo Tudjmana.... :lol: :lol: :lol: :lol:
E pa svasta cu procitat na ovom forumu....znaci nisu imali pravo da se bune jer hrvatska svodi srbe na manjinu, vraca ndh politiku kao ispravnu , uvodi kunu na uzoru na ndh....omalozava zlocine koje su pocinili nad srbima...sve je to ok... :lol:

uostalom da preskocimo sve to ...navukose vas hrvati da glasate za otcjepljenje pa van onda zavukose sa ledja kurvanjski i dan danas vas vise omalozavaju nego srbi al djaba.....srbi za sve krivi...

nego neki dan bio clanak na index.hr...nemogu se sjetit ko je napisao ali ide hrvati su trazili kad je bilo hrvatsko proljece da se izdvoje ( a znas kad je bilo hrvatsko proljece...) jer su smatrali da bivsa drzava guli hrvatsku i otima im devize...a u isto vrijeme su presutili da je ta hrvatska isto tako dobijala ultra jeftino voce i povrce iz makedonije, meso iz bosne i srbije kojim su hranili te turiste, radnike iz bosne cak i domace turste...sad kad su se odvojili skontali su da nema tog blagostanja koje im je obecavano pa se narod iseli iz te demokratije....ko je sad kriv za to...opet srbi koji konobarisu po dalmacij :D

elem skrenuh malo al ....samo da te podsjetim da su najveci batinasi na kosovu bas bili drotovi iz bosne...
exliberal-ex

#1667 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by exliberal-ex »

asker wrote:
Humljanin wrote:
Jesu li i oni š*pci?
Jedan zanemariv procenat. I da, jesu supci. Ogromna vecina je vidjela katile kako dolaze. Kud ce, sta ce, brani se hebiga. Pa bolan bilo je i tolikih entuzijasta branili ti maticu od velikosrpske agresije. Sad se ko fol ne poznajemo? Supacki!

Zasto ti zemljace poskoci ko oparen kad brat Srbin pomenu NDH Hrvatsku na prethodnoj stranici?

zanemariljv procenat?!.. malo vise od zaneraljivog procenta....daj bolan znam kod mene u komsiluku bilo pun k*** vojnosposobnih koji su se krili po radnim obavezama ili se ispalili vani...
¤ jelena ¤

#1668 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by ¤ jelena ¤ »

Čovjek koji živi, radi i podiže svoju porodicu u ovoj zemlji uopšte nema potrebe drugima polagati račune o svojoj privrženosti zemlji u kojoj živi. Pogotovo ne onima koji žive, rade i podižu svoju porodicu van granica ove zemlje.

Sve ostalo je prazna priča koju jedni pričaju jer imaju vremena i neki vid prilično jake, samim tim nezdrave potrebe za tim;

drugi u nekoj mjeri na tu priču padaju i dozvoljavaju sebi da je smatraju važnom u svom životu,

a treći to sebi ne dozvoljavaju ni u trenucima dosade, ni u bunilu, a kamoli pri iole zdravoj pameti.

Toliko o relevantnim podjelama u kontekstu ove teme.
asker

#1669 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by asker »

exliberal-ex wrote:
zanemariljv procenat?!.. malo vise od zaneraljivog procenta....daj bolan znam kod mene u komsiluku bilo pun k*** vojnosposobnih koji su se krili po radnim obavezama ili se ispalili vani...
U Rajvosa?
Mozda, ja nisam odaTle. Mada i to mi je tesko povjerovat. Ne sumnjam da ce te neko demantirat.
Kod nas u TK budale isle ginule po Zadru, zamisli. I onaj Humljanin ni hvala da kaze. A nesto mi govori da malo vise mrzi tebe od mene :D

Jes ti vidio sta sam ja napisao za bolide koji na bilo koji nacin otezavaju zivot patriotama samo zbog imena?
exliberal-ex

#1670 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by exliberal-ex »

LBVIEW wrote:

Pa ogromna vecina srba jest izasla na srpsku stranu, sta je tu cudno uostalom i "Alija je rekao da cijeni Momcila jer je stao uz svoj narod" ( iz intervjua M.Lazovica da nekazes da lazem).

A nije se vala ni bosnjacka politika pretgrla da zadrzi barem one srbe koji su proveli cijeli rat u Sarajevu ako nije htjela da zadrzi ili vrati one sto su zdusili...nego je bilo manje vise ko vam jebe mater...
Bodkin

#1671 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bodkin »

I dalje seruckate o ratu iako je tema ocigledno 2019 u sarajevu
insomnia78

#1672 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

A odakle dolazi sva ova prica oko Srba i Hrvata no iz rata?
LBVIEW

#1673 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

exliberal-ex wrote:
Cuj to sto su srbi mitingovali za vrijeme Racana stvorilo Tudjmana.... :lol: :lol: :lol: :lol:
E pa svasta cu procitat na ovom forumu....znaci nisu imali pravo da se bune jer hrvatska svodi srbe na manjinu, vraca ndh politiku kao ispravnu , uvodi kunu na uzoru na ndh....omalozava zlocine koje su pocinili nad srbima...sve je to ok... :lol:

uostalom da preskocimo sve to ...navukose vas hrvati da glasate za otcjepljenje pa van onda zavukose sa ledja kurvanjski i dan danas vas vise omalozavaju nego srbi al djaba.....srbi za sve krivi...

nego neki dan bio clanak na index.hr...nemogu se sjetit ko je napisao ali ide hrvati su trazili kad je bilo hrvatsko proljece da se izdvoje ( a znas kad je bilo hrvatsko proljece...) jer su smatrali da bivsa drzava guli hrvatsku i otima im devize...a u isto vrijeme su presutili da je ta hrvatska isto tako dobijala ultra jeftino voce i povrce iz makedonije, meso iz bosne i srbije kojim su hranili te turiste, radnike iz bosne cak i domace turste...sad kad su se odvojili skontali su da nema tog blagostanja koje im je obecavano pa se narod iseli iz te demokratije....ko je sad kriv za to...opet srbi koji konobarisu po dalmacij :D

elem skrenuh malo al ....samo da te podsjetim da su najveci batinasi na kosovu bas bili drotovi iz bosne...
Jogurt revolucija s ciljem preuzimanja kontrole nad SFRJ je pocela dok su u Hrvatskoj bili Racan i Suvar, kao, uostalom i mitinzi u Kninu i okolici, a balvan revolucija uoci prvih demokratskih izbora, dakle pola godine prije "izbacivanja" iz Ustava. Sve pod kontrolom SDB -a Srbije i Milosevica.
Sto se "navlacenja" tice, tipican primjer srpske izvlakuse i opravdavanja - sinko, BIH je iskoristila svoje ustavno i demoratsko pravo da odluci o svojoj sudbini, nakon sto je postalo jasno kako se ne moze ostati u zajednici s onima - Srbijom koji bi obnavljali Dusanovo carstvo na kraju 20- og vijeka. Prijetnje, cak i sa skupstinske govornice nestankom, ucjene, otvoreno krsenje Ustava osnivanjem SAO, naouruzavanje srpskog stanovnistva, opkoljavanje gradova, zauzimanje releja, dovodjenje rezervista iz Crbe Gore, sikaniranje Bosnjaka i nerazjasnjena ubistva, je srpsko djelo ili hrvatska "navlakusa"?
Btw., sama sintagma svjedoci o dubokom srpskom prijeziru prema, i nepriznavanju prava i sposobnosti Bosnjacima da sami donose odluke o sebi, pa su ih jel'te Hrvati nagovorili.
insomnia78

#1674 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

Cuj mu price. I poslije kaze sto su problem :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1675 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pici »

srbi i hrvati mogu bitnut ponosni na franju i slobu, za ono sto su glasovali to su i dobili sad neg uzivaju... selam :bih:
Post Reply