Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zarko.filip wrote:Mozes li mi molim te objasniti sta da radimo sa heteroseksualcima koji podrzavaju paradu ponosa?Na zapadu cijele porodice heteroseksualaca idu na gej parade.Koju falinku po tebi imaju ti heteroseksualci?
Falinku samoobmane. A "šta da radimo"? Suprotno mišljenjima mnogih ovdje, koji valjda misle da ja želim istrebljenje kategorije ljudi koji su svakako neizbježni da postoje, ono što se treba da radi jeste upravo da se jasno kaže i promoviše šta je istina, i da se bar na nivou kulture i društva zakonom zabrani negacija te istine i afirmacija neke laži kao istine.
Što je nekada i bio slučaj, je li.
Kakva ba samoobmana. Ljudi vole, postuju,.. svoju demokratsku tradiciju i ravnopravnost. Isti ljudi daju podrsku i drugim grupama koji su na udaru ove ili one fobije,... sto ne znaci da su dio toga ili obmanuti.
U drzavu gdje zivim su i najveci homofobi, sirovine sto pricaju vulgarno o pederima,.... ipak za ravnopravnost i nemaju nista protiv parada,.. jer znaju da niko nikome nista ne namece. Ogradjivanje od necega ne mora obavezno da bude i zabrana i nasilje prema tome.
Kikibombona wrote:A ti si pametna, unikatno pametna.
Parada je bila u svakoj razvijenoj zemlji.
Parada nije bila u vjerskim i konzervativnim drzvama. Sve te drzave su zaostale u obrazovanju i nauci. Sve karakterise zatucano i nepismeno stanovnistvo.
Ako imas imalo mozga, razmisli zasto su tvoji istomisljenici u Somaliji, Afagnistanu i ostalim zaostalim zemljama a moji u Belgiji, Francuskoj, Norveskoj itd.
Neka parade, kome se ne svidja neka odjebe u Pakistan. Bas uzivam u vasoj frustraciji.
Dakle da zaključimo: Oni su napredni jer su dozvolili paradu i prava homoseksualcima. Znači mi ćemo od 8. Septembra postati Njemačka? O hebem ti logiku!
NE. Bicemo napredni kada 90% stanovnika ne bude histericno reagovalo paradu. Za to ce nam treba jos makar 50 godina.
Kod nas je 80% ljudi zestoko protiv parade. U Somaliji i Afganistanu 99%. E to je ta razlika izmedju nas i njih. Taman toliko smo napredniji, imamo 20% koliko-toliko normalnih ljudi.
Sve, bez izuzetka sve, homofobne drzave su ujedno nerazvijene, sa obrazovanjem i naukom na niskom nivou, sa kulturom dijaloga i slobodama na niskom nivou. Sve konzervativne i vjerski fanaticne drzave su uzasno zaostale. Razmisli u tome.
Pederi su nama od velike pomoci. Oni su nam lijek, penicilin za zatucane.
Kikibombona wrote:
A zasto paradiraju oboljeli od karcinoma ili autizma?
To i jeste stvar. Najzesci homofobi su latentni pederi. Njihov otpor je refleksna reakcija na potisnutu zelju za istim spolom.
Ja toliko volim zene i muskarci su mi toliko neprivlacni da se ne osjecam nimalo ugrozeno radi parade.
Još jedna pravo logična konstatacija ponovljena hiljadu puta u vidu kao nekog šuka. Znači ako si protiv četnika onda si latentni četnik, ako napišeš nešto protiv ustaša latentni si ustaša, ako napadaš fašiste latentni si fašista? Ovo neka vrsta dječije igre?
Nisam problem ja sa 40+ godina. Problem je dijete od 13-14 godina kome neko počne pričati kako je to sve ok i treba da probaju malo dječak sa dječakom, djevojčica sa djevojčicom. Pa kada se desi nekom nešto takvo u tom dijelu razvoja ličnosti ostanu trajne traume i frustracije. Dakle, šta god odrasli ljudi odluče da rade sa svojim životom neka rade. Neka se drogiraju, ali neka mom djetetu ne promovišu drogu kao vrijednost. Neka stavljaju jedan drugom, ali neka mom djetetu to ne propagiraju kao vrijednost.
Parada nije bila u vjerskim i konzervativnim drzvama. Sve te drzave su zaostale u obrazovanju i nauci. Sve karakterise zatucano i nepismeno stanovnistvo.
Ako imas imalo mozga, razmisli zasto su tvoji istomisljenici u Somaliji, Afagnistanu i ostalim zaostalim zemljama a moji u Belgiji, Francuskoj, Norveskoj itd.
Neka parade, kome se ne svidja neka odjebe u Pakistan. Bas uzivam u vasoj frustraciji.
Dakle da zaključimo: Oni su napredni jer su dozvolili paradu i prava homoseksualcima. Znači mi ćemo od 8. Septembra postati Njemačka? O hebem ti logiku!
Necemo naravno. Ali jedna stvar ce biti pozitivna - nadam se iskreno.
Ako sve prodje bez incidenta - za nase drustvo je velika stvar da huligani, nasilnici,... na ulici ne odlucuju sta moze proci a sta ne. Da samo policija moze demonstrirati silu i niko drugi. Korak po korak. Mozda necemo nikada biti Njemacka, mozda necemo nikada biti raj za pedere - ali barem mozemo nasilne budale spustiti na zemlju i da konacno ljudi gledaju svoja posla a ne tudja.
Kikibombona wrote:
To i jeste stvar. Najzesci homofobi su latentni pederi. Njihov otpor je refleksna reakcija na potisnutu zelju za istim spolom.
Ja toliko volim zene i muskarci su mi toliko neprivlacni da se ne osjecam nimalo ugrozeno radi parade.
Još jedna pravo logična konstatacija ponovljena hiljadu puta u vidu kao nekog šuka. Znači ako si protiv četnika onda si latentni četnik, ako napišeš nešto protiv ustaša latentni si ustaša, ako napadaš fašiste latentni si fašista? Ovo neka vrsta dječije igre?
Nisam problem ja sa 40+ godina. Problem je dijete od 13-14 godina kome neko počne pričati kako je to sve ok i treba da probaju malo dječak sa dječakom, djevojčica sa djevojčicom. Pa kada se desi nekom nešto takvo u tom dijelu razvoja ličnosti ostanu trajne traume i frustracije. Dakle, šta god odrasli ljudi odluče da rade sa svojim životom neka rade. Neka se drogiraju, ali neka mom djetetu ne promovišu drogu kao vrijednost. Neka stavljaju jedan drugom, ali neka mom djetetu to ne propagiraju kao vrijednost.
Jbt ovdje se o tome priča kao da svaki tinejdžer jedva čeka da se to legalizuje pa da odmah popuši najboljem jaranu.
Kikibombona wrote:
Opet toboza briga za djecu. Seksualnost je urodjena, predodredjena,.. .a ne reklama, roba koja je cool.
Mislis da djeca nemaju pristup internetu i da ne mogu na telefonu da gledaju i citaju o pederima? Ako branis paradu zbog djece - onda zabrani i internet jer djete za par sekundi moze da vidi paradu na bilo kakvom ekranu.
Radi se o tome da mrznjom i agresivnim reakcijama potiskujete zelju za istim spolom. A podsvjesno mastate...
Ja volim zene i boli me racq za pedere. Ne osjecam se ugrozeno radi njih. Ali mi je drago sto paradiraju radi latentnih pedera. Volio bih da ih dodje 10 000 iz cijelog svijeta.
Uh jesi mi ga sukno...mislim figurativno naravno.
Pederi nama cine uslugu, vise treba ostane nama i jos povedu sa sobom i frajera.
mirza_15 wrote:Još jedna pravo logična konstatacija ponovljena hiljadu puta u vidu kao nekog šuka. Znači ako si protiv četnika onda si latentni četnik, ako napišeš nešto protiv ustaša latentni si ustaša, ako napadaš fašiste latentni si fašista? Ovo neka vrsta dječije igre?
Propagirat ce i tvom djetetu. Ti tu nista ne mozes. Zavrsena prica. Mi smo Evropa i neki procesi su nezaustavljivi. Samo se sekiras bezveze.
Hajmo realno, kreni od sebe, da li bi ti bio peder da je u vrijeme tvog odrastanja bilo pederske propagande? Kod mene nema sanse. Meni je cak neprivlacan i pomalo odbojan odnos dvije zene a o muskarcima da ne govorim.
I ja se osjecam ugorzeno radi Farme, turbo folka i kompletnog sranja koje se potura kao kultura. Da budem iskren, ne volim ni vjeru, pa sta mogu? Sloboda jarane.
Ne mozes ocekivati da evropska BiH bude Somalija. Nemoguce.
Henry Chinaski wrote:
Jbt ovdje se o tome priča kao da svaki tinejdžer jedva čeka da se to legalizuje pa da odmah popuši najboljem jaranu.
Bio sam sasvim jasan. Nemam ništa protiv toga da svako radi sa svojim životom šta hoće. Apsolutno sam protiv bilo kakve diskriminacije osoba koje upražnjavaju bilo šta što ne utiče negativno na druge. Ali sam isto tako protiv promocije i reklamiranja ovakvih stvari kao normalnih.
mirza_15 wrote:
Ja mislio ti ćeš popustiti, a ti ozbiljan. Dakle, parada i pederi dokaz razvijenosti i napretka?
Znam da ti je previše da shvatiš ali tolerancija je dokaz razvijenosti i napretka.
Ako ne skontaš, mogu ti i nacrtati poslije...
Odnos prema homoseksualcima je mjerni instrument demokraticnosti i tolerantnosti drustva.
Sto je drustvo tolerantnije to je razvoj na visem stepenu.
Radi se o pravilu bez izuzetka.
Sve homofobne drzave su strasno zaostale. Ako imate pameti razmislite o tome.
Jebo vas konezervativizam i vjerski fundamentalizam. Najgore su stare mrcine. Oni ne daju naprijed. Oni usporavaju napredak svake vrste. Drustvo mora ici naprijed a ne drzati isto stanje.
Kikibombona wrote:
Opet toboza briga za djecu. Seksualnost je urodjena, predodredjena,.. .a ne reklama, roba koja je cool.
Mislis da djeca nemaju pristup internetu i da ne mogu na telefonu da gledaju i citaju o pederima? Ako branis paradu zbog djece - onda zabrani i internet jer djete za par sekundi moze da vidi paradu na bilo kakvom ekranu.
Nemoj zafrkavati. Mogu na telefonu gledati i o drogiranju. Hajmo promovirati drogiranje kao vrijednost? Hajmo im legalizovati sve vrste droge? To ta logika?
Vidjesmo kod priče o arapima da možda i nije. Ili barem nije uvijek. Ali šta ćemo ako propaganda dovede do toga da dijete koje je hetero ima u tom periodu homoseksualno iskustvo? Razumiješ li kakve to posljedice i traume to može ostaviti kod tog djeteta?
Henry Chinaski wrote:
Bio sam sasvim jasan. Nemam ništa protiv toga da svako radi sa svojim životom šta hoće. Apsolutno sam protiv bilo kakve diskriminacije osoba koje upražnjavaju bilo šta što ne utiče negativno na druge. Ali sam isto tako protiv promocije i reklamiranja ovakvih stvari kao normalnih.
Nisi mirza jasan. Ne shvataš ali vidljivo je iz tvojih postova da si djetinjast i da nisi puno ni pročitao ni proputovao u životu. Pokušaj da zvučiš mudro ponavljajući prožvakane fraze ne prolazi u ozbiljnom razgovoru. Shvataš sagovornike onako kako ti želiš, a ne onako kako stvarno govore i to te diskvalificira. Vjerujemo da si protiv pedera ali ne pokušavaj argumentovati glupostima.
Bezveze priča. Danas nije zabranjeno da u vezi budu dvije djevojke ili dva muškarca.
To da li se meni ili drugom ne sviđa, to je lična stvar.
U našoj državi se ne mogu zabraniti zastave paradržavnih i zločinačkih tvorevina.
Nije moguće ostvariti neka osnovna ljudska prava. Ljudi dobiju presudu (hint: Sejdić i Finci), ne zarezuju ih za suhu šljivu.
Puno je toga što ne štima u našem društvu. Ako se ćejfne glavonjama na vlasti, reći će i za ovo ne može.
Čisto sumnjam da će tako biti, jer im ne ide u prilog, a ni u štetu.
Tako da, pustite se šuplje, neka parade, promocije, zahtjeva, svako ima pravo da traži, hoće li dobiti, teško, ali kako ono...ko nije pitao, nije ni dobio.
mirza_15 wrote:
Ja mislio ti ćeš popustiti, a ti ozbiljan. Dakle, parada i pederi dokaz razvijenosti i napretka?
Znam da ti je previše da shvatiš ali tolerancija je dokaz razvijenosti i napretka.
Znači sa pravima pederima ide i razvoj? Pa što odmah niste rekli? Ja mislio da je to malo kompleksnije, a ono čim pederima daš prava ide buuummm? E svašta!
sumirprimus wrote:sta ja znam meni su gejovi interesantni likovi, znam ih par, ako nista interesantniju pricu imaju skoro po pravilu od ovih lafo alfa muzjaka
Oho, vruće priče....neka, hvala
Bogati, hoće li i oni baciti koju lovačku
mirza_15 wrote:
Znači sa pravima pederima ide i razvoj? Pa što odmah niste rekli? Ja mislio da je to malo kompleksnije, a ono čim pederima daš prava ide buuummm? E svašta!
Nije, bolan, čovjek ti govori tolerancija bilo kojeg oblika.
Ne smeta ti peder, crnac, Srbin, Hrvat, nevjernik....o tome se radi.
moonca wrote:Hej kiki--mladi su gori .... citas li ti teme ...
U ukupnom broju mladi nikad nisu gori
Zatucni mladi jesu energicni i zestoki pa ti se cini da su gori.
Podji o sebe. Tvoji roditelji su vjerovatno konzervativniji od tebe. Tvoj dido je konzervativniji od tvojih roditelja. Tvoj pradjed od tvoga djeda itd.
Mladi uvijek pomjeraju granice a stari se tome opiru.
mirza_15 wrote:
Ova djeca samo bezveze zauzimaju prostor na ovom forumu.
sumirprimus wrote:sta ja znam meni su gejovi interesantni likovi, znam ih par, ako nista interesantniju pricu imaju skoro po pravilu od ovih lafo alfa muzjaka
Oho, vruće priče....neka, hvala
Bogati, hoće li i oni baciti koju lovačku
ma jasta nego lovacke al sa stilom
ma nisu samo vruce price, imas jebga obrazovanih likova, e sad sto oni neke zivotne situacije slikovitije opisuju pa to izgleda simpaticnije meni bar zanimljivije od ovih standardnih uskotracnih brata mi, ocam, alaham...
moonca wrote:Hej kiki--mladi su gori .... citas li ti teme ...
U ukupnom broju mladi nikad nisu gori
Zatucni mladi jesu energicni i zestoki pa ti se cini da su gori.
Podji o sebe. Tvoji roditelji su vjerovatno konzervativniji od tebe. Tvoj dido je konzervativniji od tvojih roditelja. Tvoj pradjed od tvoga djeda itd.
Mladi uvijek pomjeraju granice a stari se tome opiru.
Jeste --ali moje vidjenje danasnje omladine je iznenadjujuce koliko su konzervativni po mnogo cemu --mislim cak vise i od svojih roditelja koji su u dobi od +40 -+50