CPT wrote:Dozer wrote:Ne. Radi se o nacionalnosti, kako i pise. Drzavljanstvo se pise "Citizenship", sto ti je napisano vec jedno 350x, ali ti to uredno ignorises.
Ne odgovori mi - ako su clanice Ujedinjenih Nacija samo drzave, govori li ti to ista?

Ne, vrlo ti jasno pise da se radi o drzavljanstvu. Zbog toga pise:
Get British citizenship
If you’re not
a British citizen, you might still be able to apply to:
register as a British citizen - for example, if you have another type of British nationality
become a British citizen by ‘naturalisation’ - for example, after you settle in
Mogli su napisati British ili British national ali nisu. Cak i iz konteksta se vidi da radi o drzavljanstvu i ne "naciji". Pravi akti se odnose na drzave
i ne na "nacije". Ogranicenje za BIH znaci ogranicenje za sve iz BIH in ne doslovce za Bosance. I ne pokusavaj podvaliti rijeci nacija iz stranog jezika u svoju pricu.
Bolan...sta ja da ti govorim kad ti sam sebe satra
Jos je gore sto se hvatas Britanije, a uopste ne kontas sta je sta i ko je ko tamo
Da ti ukazem na to na tvom primjeru - ti spadas u ovu drugu grupu, tj. ti si naturalizovani Slovenac

A da sutra odes u GB, i da se tamo upisujes, tebi bi stajalo "Nationality - Slovenian", jer si rodjen u Sloveniji i imas SLO drzavljanstvo.
A za Abida, Vinka i Zeljka na onim linkovima sto se postavise, lijepo, jasno i vrlo citko stoji:
Nationality
Bosnian
Samim tim to znaci da nemaju GB Citizenship, pa samim tim se ne mogu ni pisati kao GB Nationality

A, mozda i imaju, ali su odabrali da se pisu kao "Bosanci", tj. "Bosnians", iako je puno vjerovatnije da su tu tako upisani po mjestu/drzavi rodjenja, tj. po maticnom drzavljanstuv,ili ti po - "Nationality at birth"