spreca wrote:kiligonzales wrote:spreca wrote:Svi nivoi vlasti , uglavnom drzavna ,entitetske i kantonalne su septicke jame pune govana kao sto su HDZ, SDA, SNSD
Spreca druze, znas da te djidji voli, ma koliko mrzili SDA,
nije ih objektivno gurati u jednak kos sa slugama komsiluka HDZ i SNSD.
Znam jarane i hvala ti i ja tebe postujem i uvazavam .....kad malo bolje sagledas shvatis koliko je ta mraka pokvarena i da joj nista nije sveto ...kad shvatis da bez SDA ni HDZ ni SNSD nebi mogli da rade ono sto rade ...SDA je izdao i Bosnu i Bosnjake....kakve to Bosnjaci imaju poluge vlasti i cijom zaslugom je to tako....zna se cijom zaslugom...kad vidis sta se sve radi, onda ti se, odnosno mi se vise zgade nego oni drugi....jer nije problem ako te izda komsija ali je tesko kad te izda neko ko ti je blizi od komsije
Pokvareni jesu i to da im nista nije sveto je jasno, ali od HDZ i SNSD ne ocekujem da bi bili dobronamjerni da je bilo ko patriotski orijentisan na vlasti umjesto SDA. Jednostavno oni samo slijede politiku Hrvatske i Srbije prema BiH.
Predratnih 90-tih se ti još bolje sječaš i prijetnji ratom ako Nijaz i ekipa pobjede na izborima, pa pobjediše Babo i SDA i opet skrenuše u rat.
Naši političari su najveći uzrok parčanja bošnjačke moći, SDA I SDP stvorile su iz sebe more derivata, da je sramotno u šta su nas doveli svojom lopovskom politikom. Ovo što sada gledamo je samo plačanje ceha.
Sad kad su ih Srbi i Hrvati preskocili u ovome ustavnom okviru i poceli otimati pozicije, sad se baca kuk i ide na ove radikalne poteze.
Ovaj potez ma koliko radikalan bio, ma koliko los bio, pokazao je novo staro lice Dodika, a isto tako otkrio veliku neprincipijelnost politike MZ prema Bosnjacima jer Dodiku se predugo tolerise svakodnevno seruckanje po ustavnom poretku BiH, a ovi opalise čorke i desi se šta se desi, upališe se alarmi od Incka, OHR, PIC...