Neće doći ni iz BL. Ni RS. Rekoh ti u predhodnom upisu zasto. Srbi u RS nemaju W.B kao Nijemci. Niti ce ga imati. Za 100g. I izbori u RS se dobijaju znaš ti kako?Kikibombona wrote: ↑25/11/2020 16:56Ja sam bezbroj puta napisao. Promjena NIKAD ne moze doci iz Zenice. NIKAD. Poznajem ovaj grad u dusu i znam da nema kapacitet nizasta. Nema ljudskog potencijala.SaraFina wrote: ↑25/11/2020 16:40A SNSD-ov rezultat izbora u RS ti govori šta opet? I HDZ-ov? U većinskim HR općinama.
Srbi u RS sebi mogu dozvoliti luksuz da izaberu sasvim novu garnituru vlasti. Novu stranku da podignu na pijedestal. A sto su napravili? Suprotno od toga. SNSD je politički gospodar u RS, bez ozbiljne opozicije. Jer je čak i četnički ratni SDS unisten. Totalno. Ovo u BL i BN, je tek blag nagovjestaj bunta. No i tamo SNSD je glavni u vlasti. Dakle, Stanivuković jeste s moralne strane šamarčina Dodiku, ali ga nije ostetio u politickom smislu.
Dok je SDA izgubio Sarajevo. Da nabrajam dalje razlike? I odredjujem stepen trulezi u RSvs.FBiH?
Kakva ekonomska pitanja? Daj molim te.
Zato su sve moje nade okrenute ka Sarajevu gdje ima najvise pameti. Nadam se da ce se tu desiti promjena koja ce se prosiriti dalje. Sve ostalo je mrtva provincija sa nepismenim i zatucanim stanovnistvom.
U RS promjena se moze desiti samo u Banjaluci. Ne moze nigdje drugo. Bijeljina je jebena selendra. Zato se nadam da u Drasku ima mladalackog zanosa, necega sto u njemu budi zelju da se bori protiv korupcije i nepotizma u drustvu. Mi smo jedna drzava i svaka pozitivna promjena u BL ce odjeknuti u ostatku BiH.
Promjene vlasti na prostoru EX-YU su otpocele padom Gruevskog, a zatim Djukanovica. Mozda nismo svjesni koliko to utjece na sve nas, na nasu podsvijest. Zasto se Dodik usutio, zasto ni rijec nije rekao nakon pada Djukanovica? Znao je da to nije dobro za njega.
I shvati da je pad Djukanovića pobjeda mantijaša i litijaša korak unazad u CG. Ma sta ti mislio o Milu. I Dodik se nije ućutao uopće bojeći se sličnog scenarija u RS i svog pada. Pa SNSD je osvojio dovoljno da te demantira samo ta cinjenica.
@Djenerale, ne spinaj zivotati.