Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post Reply
SaraFina

#1651 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by SaraFina »

Obi Wan Bosnian wrote:Ja sam samo neshvaćeni genije. :sad:

Ali nisam ja tema :-D

Ti si fenomen ko Fata. U selu govore k... a doktor je utješio sa onom riječju nim.....:)
daddy-kool

#1652 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by daddy-kool »

Obi Wan Bosnian wrote:
asker wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:
Odoh još malo. Ali samo na 7 dana polupansion :sad:
Ma uhar je hefta bez serijata :thumbup:
Joj šuti. Pričam ja komšiji da smo rezervisali polupansion. Kaže on "ma bježi daju ti izbor dva jela a sve klempo". Ja ga gledam i vrtim glavom pa kažem "tobe jarabi" :lol:
Što se pred komšijom pretvaraš i jednostavno ne kažeš da jedeš svinjetinu?
To se u Sarajevu ne smije biti nemusliman? :?
Obi Wan Bosnian

#1653 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Obi Wan Bosnian »

daddy-kool wrote: Što se pred komšijom pretvaraš i jednostavno ne kažeš da jedeš svinjetinu?
Ja sam ona mahala gdje je komandant bio Mušan Topalović Caco. Čitav moj komšiluk i sva rodbina su mu bili na dženazi. Nije svaki dio Sarajeva isti prijatelju.
SaraFina

#1654 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by SaraFina »

Neće Caco rahmetli uskrsnuti :D

Šta si se sasrao? :D
daddy-kool

#1655 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by daddy-kool »

Jest tebi teško, ne možeš da imaš svoje on. :D
Moraćeš onda da se patiš i ubuduće.
Obi Wan Bosnian

#1656 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Obi Wan Bosnian »

daddy-kool wrote:Jest tebi teško, ne možeš da imaš svoje on. :D
Moraćeš da se patiš onda i ubuduće.
Ma uredu je. Ovako je zanimljivije. :D
seln

#1657 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by seln »

Obi Wan Bosnian wrote:Ja sam samo neshvaćeni genije. :sad:
Ima jos takvih....

Image
hAZNADAR

#1658 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by hAZNADAR »

pemanapemani wrote:Meni je baš drago zbog @hAZNADARA. Čovjek godinama čeka ovakve postove i evo napokon dočeka. Kako je sam rekao, snimio je ove (budalaste) postove na hard disk.
Sada će ih u svakoj diskusiji vezanoj za Bosance koristiti kao krunski dokaz kako su isti Jugoslaveni, pa oplesti o imenima, islamofobiji i sl. :)
:gunjastajl:

Cuj godinama.

Hoš reč' da nisu drugi izjavljvali slično? Pa samo na ovoj temi imas ih par sa tvrdnjama o stranim imenima, kulturi koja podsjeca na okupatora, i kako je integracija u slavenizam imala svoju opravdanu cijenu.

I naravno - i sam sam imao slicne predrasude nekada. Nista novo i nepoznato obi nije napisao.
pemanapemani

#1659 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by pemanapemani »

hAZNADAR wrote:
pemanapemani wrote:Meni je baš drago zbog @hAZNADARA. Čovjek godinama čeka ovakve postove i evo napokon dočeka. Kako je sam rekao, snimio je ove (budalaste) postove na hard disk.
Sada će ih u svakoj diskusiji vezanoj za Bosance koristiti kao krunski dokaz kako su isti Jugoslaveni, pa oplesti o imenima, islamofobiji i sl. :)

Cuj godinama.

Hoš reč' da nisu drugi izjavljvali slično? Pa samo na ovoj temi imas ih par sa tvrdnjama o stranim imenima, kulturi koja podsjeca na okupatora, i kako je integracija u slavenizam imala svoju opravdanu cijenu.

I naravno - i sam sam imao slicne predrasude nekada. Nista novo i nepoznato obi nije napisao.
Jesu slično, ali niko nije pisao da se stidi svog porijekla kao on, da će se truditi da mu se djeca asimiliraju i da bi čak volio da mu sin promjeni prezime poput Dennisa Gratza, a kćerka čim bude vrijeme, udajom uzme neko germansko prezime.

Nisam ni sumnjao da ćeš navedene tvrdnje pripisati još nekim ljudima. :D

Bolan, ako si ti bio prosrpski orjentisani zadrti Jugosloven i imao predrasude, ne mora značiti da ih je imala većina i što je još gore, tvrdiš da ih i danas ima veliki broj ljudi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1660 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Chmoljo »

Obi Wan Bosnian wrote:
daddy-kool wrote: Što se pred komšijom pretvaraš i jednostavno ne kažeš da jedeš svinjetinu?
Ja sam ona mahala gdje je komandant bio Mušan Topalović Caco. Čitav moj komšiluk i sva rodbina su mu bili na dženazi. Nije svaki dio Sarajeva isti prijatelju.
ti si trol koji je više puta banovan i sada predugo tolerisan.

Banned user for reason “trolanje”
» Obi Wan Bosnian
hAZNADAR

#1661 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by hAZNADAR »

pemanapemani wrote:
hAZNADAR wrote:

Cuj godinama.

Jesu slično, ali niko nije pisao da se stidi svog porijekla kao on, da će se truditi da mu se djeca asimiliraju i da bi čak volio da mu sin promjeni prezime poput Dennisa Gratza, a kćerka čim bude vrijeme, udajom uzme neko germansko prezime.

Nisam ni sumnjao da ćeš navedene tvrdnje pripisati još nekim ljudima. :D

Bolan, ako si ti bio prosrpski orjentisani zadrti Jugosloven i imao predrasude, ne mora značiti da ih je imala većina i što je još gore, tvrdiš da ih i danas ima veliki broj ljudi.
Halo kolega,... ja znam sta sam spomenuo a sta nisam. Vidi podvuceno. Ne sjecas se rasprava o licnim imenima, koja su strana a koja domaca i kolko ih je ustvrdilo da muslimanska jesu strana?

Sto se tice mojih vjerovanja nekada i sta mi je sve bilo normalno a danas nije - i tu sam vrlo konkretan o kojim stvarima se radi. Pogotovo zato sto sam vani upoznao i prihvatio drugaciji model ljevice od jugoslovenskog. A prepoznati mi je lako ko jos pliva u starim zabludama i predrasudama, sa starim arsinima,... To ti je kao kad te dijete tinejdzer krene farbati, prodati pricu,... a ti te fore davno naucio. :D
spreca

#1663 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by spreca »

piupiu wrote:.
na kom ti je ovo jeziku :mrgreen: :lol:
piupiu

#1664 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by piupiu »

spreca wrote:
piupiu wrote:.
na kom ti je ovo jeziku :mrgreen: :lol:
Jezik postlobotomizacije. :oops: :D
duh_sa_sjekirom

#1665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

Login7777 wrote: 07/11/2021 16:19
duh_sa_sjekirom wrote: 07/11/2021 16:16 Bit će prije da ga glancate Miletu i Dragančetu ...
:D
Ti si taj koji im tepa, prije će bit da im ti glancaš. :mrgreen:
Ma ja...
Eno vam se onaj Osmanović haman rasplakao od miline i poniznosti na kongresu HDZ-a :D
Valjda ste navikli da ga drugim glancate pa ga tako naglancanog primate... :lol:
Login7777

#1666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login7777 »

duh_sa_sjekirom wrote: 07/11/2021 16:27
Login7777 wrote: 07/11/2021 16:19

Ti si taj koji im tepa, prije će bit da im ti glancaš. :mrgreen:
Ma ja...
Eno vam se onaj Osmanović haman rasplakao od miline i poniznosti na kongresu HDZ-a :D
Valjda ste navikli da ga drugim glancate pa ga tako naglancanog primate... :lol:
Sumnjiv si, samo izglancanog spominješ. Ne izlazi ti iz glave. J'bga, do tebe je. :lol:
Login7777

#1667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login7777 »

tandmand wrote: 07/11/2021 16:25
Login7777 wrote: 07/11/2021 16:11 Glancamo Titine slike.
I trebate ...
Tito nam je u amanet ostavio Republiku BiH.

Prije njega je bilo ovo:

Image

A vidjet ćemo šta će Bakir ostaviti u amanet našoj djeci ....
Ostavio je al' kurko, tako ju je dobro ostavio da si ponovo morao da gineš za istu. Platili genocidom njegovu "ostavštinu".
P.S. kao dio ostavštine i četnike u Partiji. Hvala mu.
duh_sa_sjekirom

#1668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

Login7777 wrote: 07/11/2021 16:33
Sumnjiv si, samo izglancanog spominješ. Ne izlazi ti iz glave. J'bga, do tebe je. :lol:
Pa ti si, nesretniče, počeo sa glancanjem...valjda smo te prekinuli u po posla pa ti se omaklo...
:lol:
Milenkov buraz

#1669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Milenkov buraz »

Login7777 wrote: 07/11/2021 16:35 Ostavio je al' kurko, tako ju je dobro ostavio da si ponovo morao da gineš za istu. Platili genocidom njegovu "ostavštinu".
Realno sve što je bilo napredno ostavština je Tita direktno. De fakto i de jure Bošnjaci su se odbranili na toj infrastrukturi i pameti koja se školovala u vrijeme Tita. Da nije bilo njega Bošnjaci bi bili više kao vjerska sekta gdje bi se Reis pitao da li djevojka smije upisati medicinu i sl. kao što je bilo ranije. Gotovo kompletan energetski sektor danas u BiH se bazira na termoelektranama i hidrokapacitetima Tita, gotovo kompletna namjenska industrija isto tako, na pameti i kadrovima koji su iz penzije pokretali i obnavljali pogone i unaprijeđivali. To su fakti a ti možeš i dalje mahnitati i praviti svoj shou.
Login7777

#1670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login7777 »

Milenkov buraz wrote: 07/11/2021 16:54
Login7777 wrote: 07/11/2021 16:35 Ostavio je al' kurko, tako ju je dobro ostavio da si ponovo morao da gineš za istu. Platili genocidom njegovu "ostavštinu".
Realno sve što je bilo napredno ostavština je Tita direktno. De fakto i de jure Bošnjaci su se odbranili na toj infrastrukturi i pameti koja se školovala u vrijeme Tita. Da nije bilo njega Bošnjaci bi bili više kao vjerska sekta gdje bi se Reis pitao da li djevojka smije upisati medicinu i sl. kao što je bilo ranije. Gotovo kompletan energetski sektor danas u BiH se bazira na termoelektranama i hidrokapacitetima Tita, gotovo kompletna namjenska industrija isto tako, na pameti i kadrovima koji su iz penzije pokretali i obnavljali pogone i unaprijeđivali. To su fakti a ti možeš i dalje mahnitati i praviti svoj shou.
"Hvala" mu, sve je to plaćeno genocidom i tercijarnim masovnim grobnicama. Skupe su mu te termoelektrane i hidrokapaciteti, krvlju plaćeni jer je bez po muke primao četnike u svoje redove, poslije rata streljao viđenije muslimane trgovce etc jer je to bio dio klasne borbe, kasnije zadužio državu, umro, a narodima ostavio bankrot i oružje u rukama velikosrba.
Milenkov buraz

#1671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Milenkov buraz »

Login7777 wrote: 07/11/2021 17:03
Milenkov buraz wrote: 07/11/2021 16:54

"Hvala" mu, sve je to plaćeno genocidom i tercijarnim masovnim grobnicama. Skupe su mu te termoelektrane i hidrokapaciteti, krvlju plaćeni jer je bez po muke primao četnike u svoje redove, poslije rata streljao viđenije muslimane trgovce etc jer je to bio dio klasne borbe, kasnije zadužio državu, umro, a narodima ostavio bankrot i oružje u rukama velikosrba.
"Viđenije muslimane trgovice", to je taj krajnji domet mladomuslimana, trgovina, piljara, mesnica. Zato i ne čudi da je Alija Izetbegović za načelnika R.BIH postavio Delimustafića piljara ili mlađi Izetbegović Osmicu bez škole, trgovca, na poziciji sigurnosne agencije. To je ta pamet, da nije bilo Tita i emancipacije ne bi znali olovni metak izliti. Te gluposti koje ti pišeš su u ravni velikosrpske propagande, mladomuslimanska politika je za saveznike uzimala upravo te koji su napravili genocid samo da bi srušila onaj sistem, bez imalo smisla za strateške poteze, plan, i planiranje. Direktni krivci i saićesnici u genocidu i zločinu su prvaci mladomuslimanske ideologije, uglavnom niže kapacitirati ljudi, vjerski indoktrinirani, neuki i loše obrazovani, korišteni od strane KOS-a za subverzivno djelovanje protiv muslimana Bošnjaka. Eto ti si jedan takav primjer te ideologije ovdje na forumu. Kriv ti je Tito ali nije kriv Alija koji je vezao zastave sa Srbima i Hrvatima. Kriv je Tito za genocid ali odgovornosti mladomuslimanske ideologije nema iako je ona odgovorna odmah iza nalogodavaca i direktnih ubica jer su dopustili besplanski laičkim djelovanjem i vjerovanjem u viši silu da će Bošnjaci pobijediti. Šta reći više a ne opsovati vam sve mrtvo i živo. Najbolje ništa. :oops:
palermo

#1672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Milenkov buraz wrote: 07/11/2021 17:26

"Viđenije muslimane trgovice", to je taj krajnji domet mladomuslimana, trgovina, piljara, mesnica. Zato i ne čudi da je Alija Izetbegović za načelnika R.BIH postavio Delimustafića piljara ili mlađi Izetbegović Osmicu bez škole, trgovca, na poziciji sigurnosne agencije. To je ta pamet, da nije bilo Tita i emancipacije ne bi znali olovni metak izliti. Te gluposti koje ti pišeš su u ravni velikosrpske propagande, mladomuslimanska politika je za saveznike uzimala upravo te koji su napravili genocid samo da bi srušila onaj sistem, bez imalo smisla za strateške poteze, plan, i planiranje. Direktni krivci i saičesnici u genocidu i zločinu su prvaci mladomuslimanske ideologije, uglavnom niže kapacirani ljudi, vjerski indoktrinirani, neuki i loše obrazovani, korišteni od strane KOS-a za subverzivno djelovanje protiv muslimana Bošnjaka. Eto ti si jedan takav primjer te ideologije ovdje na forumu. Kriv ti je Tito ali nije kriv Alija koji je vezao zastave sa Srbima i Hrvatima. Kriv je Tito za genocid ali odgovornosti mladomuslimanske ideologije nema iako je ona odgovorna odmah iza nalogodavacaa i direktnih ubica jer su dopustili besplanski laičkim djelovanjem i vjerovanjem u viši silu da će Bošnjaci pobijediti. Šta reći više a ne opsovati vam sve mrtvo i živo. Najbolje ništa. :oops:
Bogami ti je ovo na nivou jedne solidne velikosrpske propagande. Ti praktički kažeš da se Bošnjaci ne bi znali hljeba najesti da nije bilo Tite.
Nije pošteno, ni spram Bošnjaka, ni spram Tite.

Ja tazumijem prepucavanja na stranačkom nivou, ali ne bi bilo loše i tu naći mjeru.
Piaty

#1673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Piaty »

Lafo oni preuzeli ulogu antijugoslavena. A predsjednik im na sudjenju govorio kako mu je na srcu Jugoslavija.

Lafo Bosnjastvo...a jedva se slozili da vratimo svoje povijesno ime Bosnjak. Morao Adil objasnjvati povijest srednjevjekovne Bosne (sta ces njoh zanimala povijest plemena Oguza, Osmana i Ertugrula).

Ljudi koji su se borili protiv Jugoslavije (JNA) su bili u rovovima i to su Bosnjaci. Tako da ne znam zasto se ta stranka poziva na Bosnu i Bosnjake. Moze se pozivati isto onoliko koliko i SDP.
Login7777

#1674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login7777 »

Login7777 wrote: 07/11/2021 17:03

"Viđenije muslimane trgovice", to je taj krajnji domet mladomuslimana, trgovina, piljara, mesnica. Zato i ne čudi da je Alija Izetbegović za načelnika R.BIH postavio Delimustafića piljara ili mlađi Izetbegović Osmicu bez škole, trgovca, na poziciji sigurnosne agencije. To je ta pamet, da nije bilo Tita i emancipacije ne bi znali olovni metak izliti. Te gluposti koje ti pišeš su u ravni velikosrpske propagande, mladomuslimanska politika je za saveznike uzimala upravo te koji su napravili genocid samo da bi srušila onaj sistem, bez imalo smisla za strateške poteze, plan, i planiranje. Direktni krivci i saičesnici u genocidu i zločinu su prvaci mladomuslimanske ideologije, uglavnom niže kapacirani ljudi, vjerski indoktrinirani, neuki i loše obrazovani, korišteni od strane KOS-a za subverzivno djelovanje protiv muslimana Bošnjaka. Eto ti si jedan takav primjer te ideologije ovdje na forumu. Kriv ti je Tito ali nije kriv Alija koji je vezao zastave sa Srbima i Hrvatima. Kriv je Tito za genocid ali odgovornosti mladomuslimanske ideologije nema iako je ona odgovorna odmah iza nalogodavacaa i direktnih ubica jer su dopustili besplanski laičkim djelovanjem i vjerovanjem u viši silu da će Bošnjaci pobijediti. Šta reći više a ne opsovati vam sve mrtvo i živo. Najbolje ništa. :oops:
J'bga nisam ja streljao bez suđenja nego taj veliki vođa, niti sam ja zatvorio druga iz rova u zatvor jer je tražio demokratizaciju države. Nisam ja primao četničke koljače u svoje redove nego taj veliki vođa niti zadužio državu toliko da 1983. nije mogla kamatu na dug da vrati, a kamoli glavnicu.

Titini pioniri i generali su razvalili državu, pa opet Bošnjaci trpani u masovne grobnice.
Džaba mu sve termoelektrane, kad se to platilo ubijanjem djece snajperima etc.
Krajnji ceh te njegove nakaradne/fankenštajn tvorevine je vidljiv na mezarju u Srebrenici.
Milenkov buraz

#1675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Milenkov buraz »

palermo wrote: 07/11/2021 17:30

Bogami ti je ovo na nivou jedne solidne velikosrpske propagande. Ti praktički kažeš da se Bošnjaci ne bi znali hljeba najesti da nije bilo Tite.
Nije pošteno, ni spram Bošnjaka, ni spram Tite.

Ja tazumijem prepucavanja na stranačkom nivou, ali ne bi bilo loše i tu naći mjeru.
Nadam se da znaš ko je Ševala Zilidić i da je 1919 tražila dozvolu od reisul-uleme Čauševića da upiše gimnaziju jer je bilo sramota po toj mladomuslimanskoj retrogradnoj ideologiji školovati žensku djecu. Heeeej 1919. godine grob te *ebo, ne govorim ovodje o 15 ili 16 vijeku. Nazovi kako hoćeš moje pisanje zaboli me ona stvar, ogorčen sam mider efendijama i njihovim poimanjem naroda i države. Da, da nije bilo Tita i emnacipacije ne bi hljeba imali. Odbranili smo se zahvaljujući infrastruktri koja je ostala od raspada Jugoslavije koju je izgradio Tito, samo zahvaljujući tome.
Post Reply