Položaj žene u islamu
- Bloo
- Globalna šefica
#1651 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Dragi moj Smrcak 
- Smrcak15
#1652 Re: da li je žena u islamu ponižena?
a znas li zasto je to tako??sekerbay wrote:Pred Allahom smo jednaki.
Kad odeš na hadz pa nastupi namaz, safovi su izmiješani.
zato sto se mora , kad si primoran onda se pravila mijenjaju, islam je flexibilna vjera, adaptira se na situaciju, mijenja boju kao kameoleon u svom novom okruzenju.
zasto se mogu mijesati na najsvetijem mjestu na zemlji kod Kabe???
Pa zato sto ljudi idu vecinom sa svojim zenama, kcerkama, majkama itd, nije prakticno da se razdvajaju, jer izgubiti se medju milionima ,ljudi je vrlo lahko a jos teze da se nadju jedno drugo ako se izgube
i zato se mogu mijesati da se nebi gubili jedni druge, sto bi predstavljalo ogroman problem.
- Smrcak15
#1653 Re: da li je žena u islamu ponižena?
pa ja samo kazem kako jesteBloo wrote:Dragi moj Smrcak
samo kazem kako muski a kako zenski funkcionisu, jesam li sta mozda pogrijesio , mozda da nije tako ili ???
-
sekerbay
#1654 Re: da li je žena u islamu ponižena?
To je tvoje mišljenje, smrle. Ev, neću reć da je falicno, al ću ti proširit vidike.
Da je to jedini razlog, svaka grupa hadžija bi imala muškog vodiča za muškarce, ženskog za žene.
Dođe žena, pokupi ih pred hotelom i odvede tam dže su žene. Vrlo jednostavno.
Da je to jedini razlog, svaka grupa hadžija bi imala muškog vodiča za muškarce, ženskog za žene.
- Bloo
- Globalna šefica
#1655 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Zasluzujes jedan duzi odgovor, ali kad se docepam racunara.Smrcak15 wrote:pa ja samo kazem kako jesteBloo wrote:Dragi moj Smrcak![]()
samo kazem kako muski a kako zenski funkcionisu, jesam li sta mozda pogrijesio , mozda da nije tako ili ???
- MarlboroGold
#1656 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Pa zar se na to ne može gledati kao neka vrsta iskušenja? Ako će ti pasti koncentracija onda je do tebe i nisi položio test. Zar ne možeš biti smiren tokom molitve i ne gledati u ženske guzove? Kako ti ono kažeš, sve je iskušenje.Smrcak15 wrote:Bloo wrote: Imale bi zene, jer sta njih tangira sta vi iz zadnjih redova zamisljate...
Znaci muskarci ne mogu da kontrolisu penis tokom molitve, stoga zene moraju da budu u zapecku.
Poenta je da ako hocu, da mogu, da bolje cujem, vidim, osjetim.
Zasto smatras da se zene ne uzbude kad vide muske straznjice u namazu?niti su zene ti koji postavljaju molitvu niti su to muskarci, nego je Bog doredio da se molitva obavljaImale bi zene, jer sta njih tangira sta vi iz zadnjih redova zamisljate...
pa samim tim je odredio da ne bude mijesanja, upravo zbog privlacnosti, jer bi totalno koncetracija opala tokom molitve, i to je poenta zasto se treba razdvojiti musko i zensko.
Bog nas je stvorio takvim da reagujemo vizuelno, dovoljno je sekundu jednu da vidimo fino zensko, i vec smo gotovi, strasti se bude...Znaci muskarci ne mogu da kontrolisu penis tokom molitve, stoga zene moraju da budu u zapecku.
sigurno je da se uzbude, pa zato inace ima pregrada izmedju muskog i zenskog dijelaZasto smatras da se zene ne uzbude kad vide muske straznjice u namazu?
a ako nema, onda se procjena radi ko se vise vizuelno napaljuje a ko manje, pa oni koji manje idu nazad
a opce je poznato da muskarci se napaljuju vizuelno dok zene vecinom na dodir i osjecaje.
ja mislim da si i ti svjestan da muskarci vise gledaju zenske guze nego sto zenske gledaju muske guze, to govorim generalno.
A druga stvar ako bi ti zelila u prvi saff medju muskarce, zapitaj samu sebe, jesi li ti dosla tu zbog Boga u tu dzamiju ili da flertujes sa nekim maconjom mozda tokom molitve???
pitaj svoje srce sta hoce, ako ti je cilj ovo drugo, bolje ti je sjedi kuci, ili idi u grad nego ici na takvu molitvu.
- Smrcak15
#1657 Re: da li je žena u islamu ponižena?
imas poentu u tome, ali pitanje dali bi bilo prakticno to kad su u pitanju svi dnevni namazi???sekerbay wrote:To je tvoje mišljenje, smrle. Ev, neću reć da je falicno, al ću ti proširit vidike.
sta mislis ova situacija
grupa od 10 muksarca i jedna zena, supruga o jednog od tih muskaraca.
oni kad dodju na hadz, sa kim ce ta zena ici, recimo nezna ni jezika, niti poznaje ikoga drugog. da je prikljucis nekoj drugoj zenskoj grupi iz druge drzave , nesporazumiju se itd, neprakticno.
znaci najprakticnije je ide sa svojim muzom, a muz ide sa ostalom grupom ,a grupa ide za vodicem.
znaci nije bas ni te grupe da su prakticne skroz.
-
sekerbay
#1658 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Ipak Jesu. Pogledaj koliko žena iz bivše juge ode da obavi hadz. Jedan hotel, jedan vodič.
Na hadzu svakako nema sexa, ta će joj čojk il ona njemu.
Na hadzu svakako nema sexa, ta će joj čojk il ona njemu.
- Smrcak15
#1659 Re: da li je žena u islamu ponižena?
pa nismo tolike budale, da svaki namaz bude iskusenje, da pravimo od namaza mjestom iskusenja, umjesto da bude meditavinog karaktera gdje cemo misli usmjeriti Bogu a dodje neka da te iz cipela izbije kad je vidis, bombasticnog izgleda, i ni jedan muskarac nemoze biti ravnoodusan tuMarlboroGold wrote: Pa zar se na to ne može gledati kao neka vrsta iskušenja? Ako će ti pasti koncentracija onda je do tebe i nisi položio test. Zar ne možeš biti smiren tokom molitve i ne gledati u ženske guzove? Kako ti ono kažeš, sve je iskušenje.
iskusneje je kad ide gradom, znaci mora se ici gradom, pa kad naleti neka zgodna, to je iskusenje, tu se treba pogleda obarati
to sto narod ide gradom, to se nemoze kontrolisati, dok namazi se u dzamijama mogu kontrolisati, to jeste organizovati.
muski jednu stranu, zenskio drugu stranu i gotova stvar.
interesantno koliko volite praviti problem tamo gdje ne treba da bude problem
cuj zene i muskarci u saffu
Hajde ti budi ravnodusan pored ove dok klanjas

druze ja sam musko ko i ti, mene ne mozes slagati, mozes ove zene ovdje ali mene muskarca jok
- Bloo
- Globalna šefica
#1660 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Sreca pa sam gabor, znaci mogu u prvi saff?
- arzuhal
- MarlboroGold
#1662 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Pa da sam vjernik naravno da bi bio ravnodušan, što da ne? Opet ti kažem, ako svoje nagone ne možeš naročito u takvoj situaciji kontrolisati, onda ti džaba sve. Naravno da vas i tako treba testirati. Pa da, niste budale, već kukavički bježite od problema koje vaši nagoni stvaraju, i to sa nekim pregradama...Smrcak15 wrote:pa nismo tolike budale, da svaki namaz bude iskusenje, da pravimo od namaza mjestom iskusenja, umjesto da bude meditavinog karaktera gdje cemo misli usmjeriti Bogu a dodje neka da te iz cipela izbije kad je vidis, bombasticnog izgleda, i ni jedan muskarac nemoze biti ravnoodusan tuMarlboroGold wrote: Pa zar se na to ne može gledati kao neka vrsta iskušenja? Ako će ti pasti koncentracija onda je do tebe i nisi položio test. Zar ne možeš biti smiren tokom molitve i ne gledati u ženske guzove? Kako ti ono kažeš, sve je iskušenje.![]()
iskusneje je kad ide gradom, znaci mora se ici gradom, pa kad naleti neka zgodna, to je iskusenje, tu se treba pogleda obarati
to sto narod ide gradom, to se nemoze kontrolisati, dok namazi se u dzamijama mogu kontrolisati, to jeste organizovati.
Hajde ti budi ravnodusan pored ove dok klanjaskao ti bi bio smiren, i nebi ni sekunde te koncetracija opala
![]()
druze ja sam musko ko i ti, mene ne mozes slagati, mozes ove zene ovdje ali mene muskarca jok
Last edited by MarlboroGold on 07/03/2018 14:46, edited 1 time in total.
- arzuhal
#1663 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Ja ne bih ni klanj'o tada...Naklanjam kasnije.
-
sekerbay
#1664 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Ni pogledo je ne bi.
Inače imam neko strahopoštovanje kad su u pitanju ove zamotana, tak da nejma brige.
Koncentracija u namazu... Gdje je tu uzor u prvim generacijama, ljudima koji bi promijenili boju lica kad krenu u džamiju. Il kad nekog treba operisat, kaže čekaj dok zanijetim
Poslanik, s.a.v.s nije dozvoljavo ni pregradu između muškaraca i žena, kamoli da se izdvajaju na sprat.
Inače imam neko strahopoštovanje kad su u pitanju ove zamotana, tak da nejma brige.
Koncentracija u namazu... Gdje je tu uzor u prvim generacijama, ljudima koji bi promijenili boju lica kad krenu u džamiju. Il kad nekog treba operisat, kaže čekaj dok zanijetim
Poslanik, s.a.v.s nije dozvoljavo ni pregradu između muškaraca i žena, kamoli da se izdvajaju na sprat.
-
sekerbay
#1665 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Ih, da ti bi, pa da pališ one nastraneBloo wrote:Sreca pa sam gabor, znaci mogu u prvi saff?
Hoću l dočekat da napišeš šta konstruktivno?arzuhal wrote:Ja ne bih ni klanj'o tada...Naklanjam kasnije.
More l bit makar do petka ja iza petka?
- Smrcak15
#1666 Re: da li je žena u islamu ponižena?
aaa daaaaj, nemoj tako baBloo wrote:Sreca pa sam gabor, znaci mogu u prvi saff?
- Smrcak15
#1667 Re: da li je žena u islamu ponižena?
MarlboroGold wrote:Pa da sam vjernik naravno da bi bio ravnodušan, što da ne? Opet ti kažem, ako svoje nagone ne možeš naročito u takvoj situaciji kontrolisati, onda ti džaba sve. Naravno da vas i tako treba testirati. Pa da, niste budale, već kukavički bježite od problema koje vaši nagoni stvaraju, i to sa nekim pregradama...Smrcak15 wrote:pa nismo tolike budale, da svaki namaz bude iskusenje, da pravimo od namaza mjestom iskusenja, umjesto da bude meditavinog karaktera gdje cemo misli usmjeriti Bogu a dodje neka da te iz cipela izbije kad je vidis, bombasticnog izgleda, i ni jedan muskarac nemoze biti ravnoodusan tuMarlboroGold wrote: Pa zar se na to ne može gledati kao neka vrsta iskušenja? Ako će ti pasti koncentracija onda je do tebe i nisi položio test. Zar ne možeš biti smiren tokom molitve i ne gledati u ženske guzove? Kako ti ono kažeš, sve je iskušenje.![]()
Hajde ti budi ravnodusan pored ove dok klanjaskao ti bi bio smiren, i nebi ni sekunde te koncetracija opala
![]()
da si da si,Pa da sam vjernik naravno da bi bio ravnodušan, što da ne?
pazi sad,ovo, pustimo sad vjeru i ateizam na stranu, ti bi mene razocarao kao musko ako bi bio ravnoduzan pored ove
ne pricamo o nagonima, nego pricamo o koncetracijiOpet ti kažem, ako svoje nagone ne možeš naročito u takvoj situaciji kontrolisati, onda ti džaba sve.
pa neces svrisiti pobogu si brate u po namaza samo sto ta pored Tebe stoji
jeli ti razumijes da u namazu se zahtijeva koncetracija, a onakva zenska bi ti bila pogubna za koncetraciju....Pa da, niste budale, već kukavički bježite od problema koje vaši nagoni stvaraju, i to sa nekim pregradama
jer bi ti se sejtan natakario na ledja u puhao razne ideje u tvoj mozak, govore, druze, sad si ces je vidjeti i kad opet, nagledaj se, pa vi ikako fine okice ima, pa vidi kako ovo kako ono....sejtan bi te udjahao ko dorata u toj situaciji
- arzuhal
#1668 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Jednim udarcem si uspio okrenuti oba moderatora protiv sebe.sekerbay wrote:Ih, da ti bi, pa da pališ one nastraneBloo wrote:Sreca pa sam gabor, znaci mogu u prvi saff?
Hoću l dočekat da napišeš šta konstruktivno?arzuhal wrote:Ja ne bih ni klanj'o tada...Naklanjam kasnije.
- Smrcak15
#1669 Re: da li je žena u islamu ponižena?
cacka po osinjem gnijezduarzuhal wrote:Jednim udarcem si uspio okrenuti oba moderatora protiv sebe.sekerbay wrote:Ih, da ti bi, pa da pališ one nastraneBloo wrote:Sreca pa sam gabor, znaci mogu u prvi saff?
- Bloo
- Globalna šefica
#1670 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Ja kontala ovo kompliment....arzuhal wrote:Jednim udarcem si uspio okrenuti oba moderatora protiv sebe.sekerbay wrote:Ih, da ti bi, pa da pališ one nastraneBloo wrote:Sreca pa sam gabor, znaci mogu u prvi saff?
Svoj ti pos'o Arzo...
Seceru, nesto si rekao....
P.S.
- arzuhal
#1671 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Bloo wrote:
Ja kontala ovo kompliment....
Svoj ti pos'o Arzo...
Seceru, nesto si rekao....
P.S.
- Bloo
- Globalna šefica
#1672 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Nista konstruktivno izmedu dvije dzume.sekerbay wrote: Hoću l dočekat da napišeš šta konstruktivno?
Iskreno da ti velim...tesko. Ja evo vec 10 godina cekam, strpljivo.
- MarlboroGold
#1673 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Što bi ostavljali na stranu? Ja mogu gledati i gledam bez ikakvih problema - sve dok je moje ponašanje društveno, moralno i zakonski prihvatljivo. Ako dodaš vjeru na to, onda se to mijenja uglavnom u okvirima iste kao što si i objasnio sa potrebnom koncentracijom. I nema to veze sa šejtanom, već su u pitanju tvoji prirodni nagoni... nešto što je sasvim normalno, a ako ih ne možeš kontrolisati odnosno ne možeš biti skoncentrisan, to govori više o tebi a ne toj ženi. Dakle, ti si taj koji se tu ne bi trebao nalaziti da klanjaš, već ona. Ja na to ukazujem svo vrijeme.Smrcak15 wrote: da si da si,![]()
pazi sad,ovo, pustimo sad vjeru i ateizam na stranu, ti bi mene razocarao kao musko ako bi bio ravnoduzan pored ovebojim se za tebe da nisi mozda anamoonaj
![]()
ne pricamo o nagonima, nego pricamo o koncetraciji
pa neces svrisiti pobogu si brate u po namaza samo sto ta pored Tebe stojinego ce ti opasati koncetracije pored ovako fine zenske sigurno, ma milion posto.
jeli ti razumijes da u namazu se zahtijeva koncetracija, a onakva zenska bi ti bila pogubna za koncetraciju....![]()
jer bi ti se sejtan natakario na ledja u puhao razne ideje u tvoj mozak, govore, druze, sad si ces je vidjeti i kad opet, nagledaj se, pa vi ikako fine okice ima, pa vidi kako ovo kako ono....sejtan bi te udjahao ko dorata u toj situaciji
A za šejtanska posla, recimo počneš klanjati i naglo te stomak zaboli i počneš prditi i automatski izgubiš koncentraciju... je li i tu šejtan kriv? Ili jednostavno tvoj organizam osjeća potrebu da to radiš?
- XXS
#1674 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Velika vecina zena, po islamu, ima ponizavajuci status.
Muslimanke su u malo boljoj situaciji ali one su u debeloj manjini.
Muslimanke su u malo boljoj situaciji ali one su u debeloj manjini.
- Idemedosumom