Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drag_gost wrote:A za koga ces ti glasati SaraFina? Ko je tebi bolji izbor?
Šćepu nulirati, osobno mi je Bećirević ok, mada se ne bi razočarala nijednim osim Faraonom. Njega vidim kao zlo u rangu Dodika.
Ono što je važno medjutim, jesu glasovi. Mi moramo i Komšića izabrati. Da nam Dodik i Čović ne bi zasjeli istodobno.
Pored zivog Falatara glasati za Komsica je kvinsliski potez. Ako vec neko odluci da glasa za kandidata drugog naroda, onda bar treba da izabere najboljeg od njih a ne onog koji ce ko ikebana da sjedi tamo slijedece cetri godine samo da bi se poentiralo. Veoma plitko ali rasprostranjeno razmisljanje.
Ma koji Boriša precjenjuješ stranku koja ga izbacila za kandidata.
Ograničenog su kapaciteta na KS. Gdje im logistika u TK, USA, ZDK i drugdje?
Osobito gdje im Logistik za HNK, 10 K ???
SaraFina wrote:
Šćepu nulirati, osobno mi je Bećirević ok, mada se ne bi razočarala nijednim osim Faraonom. Njega vidim kao zlo u rangu Dodika.
Ono što je važno medjutim, jesu glasovi. Mi moramo i Komšića izabrati. Da nam Dodik i Čović ne bi zasjeli istodobno.
Pored zivog Falatara glasati za Komsica je kvinsliski potez. Ako vec neko odluci da glasa za kandidata drugog naroda, onda bar treba da izabere najboljeg od njih a ne onog koji ce ko ikebana da sjedi tamo slijedece cetri godine samo da bi se poentiralo. Veoma plitko ali rasprostranjeno razmisljanje.
Pa bolja je od Komsiceve logistike...jedni na komemoraciju u blajburg, drugi u po ambasadorskog mandata odu na mjesto hrvatskog predstavnika u VE i sere po Bosni.
Last edited by General War on 13/09/2018 23:09, edited 1 time in total.
Bojim se da ti podcjenjujes.
Eto SDA ima sve to sto si nabrojala, ajmo za njih. Ili za SDP? Vrijeme je za promjene, i to samo corav ili onaj ko profitira od ovakve situacije nece da vidi. i SDA i SDP i SBB su imali svoju priliku. I usrali su je debelo.
Pa vece su zlo Becirevic ili Dzaferovic od Radoncica, mada ni za njega ne treba glasati. Ono sto je vazno, to je da Hadzikadic bude izabran, ako zelimo dobro zemlji. Ova trojica, tj. ono sto predstavljaju su vec ili imale svoj red, ili imaju sada svoj red. I nikada gora situacija nije bila.
Pored Falatara, Komsic ne smije biti izbor, ali jeste najmanje zlo.
Zamislite, Falatar/Komsic, Hadzikadic, Ivanic.
Šćepo i SBB su najdraži partneri SNSD-u i HDZ- u na državnoj razini. Razmisli zašto.
U Domu naroda je konfuzija ne zna se način na koji će biti popunjen. Ako HDZ zagospodari zbog apelacije u govnima smo.
Da nabrajam dalje zašto Hadžikadić kao politička figura bez stranke nije podoban. Iako je "osvježenje"?
Eto SDA ima sve to sto si nabrojala, ajmo za njih. Ili za SDP? Vrijeme je za promjene, i to samo corav ili onaj ko profitira od ovakve situacije nece da vidi. i SDA i SDP i SBB su imali svoju priliku. I usrali su je debelo.
Sam Hadžikadić bez logistike može jedino uvjeravati Dodika i Čovića da iako su Srbin i Hrvat, moraju raditi u interesu BiH.
To je i odgovorio u sinoćnoj debati na TV.
Zamisli Dodikovo ismijavanje nakon tog "uvjeravanja".
Bilo bi hit. Gore nego kad je onog ambasadora "nabio nogom u dupe" radi dociranja.
Ja_Ja wrote:Cuj tudjim da mlati. A tu smo znaci. Ti ne zelis da mlati tvojima koji na kraju mozda budu imali odredjen broj mandata u parlamentu ili vijecu ministara? Smijesna si.
Ionako je s Hrvatima konfuzija u borbi za prevlast, ne shvatate ozbiljnost situacije većina.
Tu je i Dom Naroda i apelacija Ljubića, kojoj se epilog ne zna.
Kod nas nacionalisti svake cetri godine naprave atmosferu netrpeljivosti, rata i negativnosti a sve zacinjeno sa "ozbiljnom" situacijom za opstojnost jednog, drugog ili treceg naroda. A narod da izvines ti mene jebena stranka u svemu tome vec evo skoro 25 ljeta. Sve je to suplja. Treba imati muda i iskoraciti naprijed. Osloboditi se tih nacionalistickih strahova i okova i poslati ovu djubrat na smetljiste historije.
Ovo s Hrvatima i Domom naroda je zaista ozbiljan problem.
Ako se po HDZ-OVSKIM mokrim željama popuni i apelaciji kojoj je " tumačenje puno nedorečenosti" biće svega.
A šta bi se značajno moglo desiti ako bi članovi Predsjedništva zajedno bili Dodik i Čović?
Koje to ovlasti imaju članovi Predsjedništva BiH, pa bi ova dvojica mogli biti zlo?
Ne zaboravi mandat Parlamenta BiH, ne zaboravi ni mandat OHR...
Mora se neutralizovati nazadni i zlobni HDZ a to se jedino može desiti glasanjem zs Komšića, jer realno ima najveće šanse. Kakav bolan Falatar, samo bezvezno rasipanje glasova. Ne budite naivni ko djeca.
Što se tiče člana predsjedništva iz reda Bošnjačkog naroda, najveće zlo je onaj šupak iz Gusinja, znači on ne smije sjesti u predsjedništvo inače smo donji.
A šta bi se značajno moglo desiti ako bi članovi Predsjedništva zajedno bili Dodik i Čović?
Koje to ovlasti imaju članovi Predsjedništva BiH, pa bi ova dvojica mogli biti zlo?
Hdz obzirom na apelaciju, mogla bi nasilno nametnutim rješenjem popunjavanja Doma naroda bukvalno zagospodariti.
Onda zna se šta slijedi. Blokade i ucjene u FBiH.
Blockade i ucjene na državnoj razini. Moguća i disolucija. Ili pokušaji. Ovisi koliko bi se daleko smjeli kockati.
Uglavnom nepoželjno.
Point. wrote:Mora se neutralizovati nazadni i zlobni HDZ a to se jedino može desiti glasanjem zs Komšića, jer realno ima najveće šanse. Kakav bolan Falatar, samo bezvezno rasipanje glasova. Ne budite naivni ko djeca.
Što se tiče člana predsjedništva iz reda Bošnjačkog naroda, najveće zlo je onaj šupak iz Gusinja, znači on ne smije sjesti u predsjedništvo inače smo donji.
Kratko i jasno. Narodskim riječnikom. Da ga i moja baka razumije
Prezivio sam rat, prezivio sam svasta nesto u zivotu, ali danas bi sigurno prije sam sebe objesio na po Bascarsije nego glasao za Komsica pa i po cijenu uzimanja puske u ruku. A glasao sam za njega jedan put vec. Sutra da kazu ne mozemo sprijeciti picvazj koji pravi HDZ osim oruzano, idemo ginuti ja bih radije tako ginuo nego da me neki levat tipa Komsic jos jednom povuce za nos. DOSTA! Znam da sam irelevantan, pa i da sam u manjini ali necu sebi vise nikad dozvoliti da glasam iz nuzde pogotovo kada ispred sebe imam bolje opcije. A jos niko nije u stanju (ni ovdje ni licem u lice) da argumentovano tvrdi da nemamo ovaj put bolje opcije.
Point. wrote:Mora se neutralizovati nazadni i zlobni HDZ a to se jedino može desiti glasanjem zs Komšića, jer realno ima najveće šanse. Kakav bolan Falatar, samo bezvezno rasipanje glasova. Ne budite naivni ko djeca.
Dzaferovic 100% ulazi u predsjednistvo. Isto vazi i za Komsica, i najvjerovatnije za pjevaca ispod satora...
Ko ovu finu saru navuce na temu dabogda mu nestalo interneta. Njoj treba pobjeda Zeljka da moze onog kompleksasa hercegovackog zajebavati naredne cetiri godine. Kakav Mirsad, kakva diskusija. Sad ce nam ovdje utusiti o velikosrpkoj kuhinji sa hdz baklavama.
Sam Hadžikadić bez logistike može jedino uvjeravati Dodika i Čovića da iako su Srbin i Hrvat, moraju raditi u interesu BiH.
To je i odgovorio u sinoćnoj debati na TV.
Zamisli Dodikovo ismijavanje nakon tog "uvjeravanja".
Bilo bi hit. Gore nego kad je onog ambasadora "nabio nogom u dupe" radi dociranja.
nema potrebe da ih on uvjerava, ima ko ce ih uvjeriti
neon-x wrote:Ko ovu finu saru navuce na temu dabogda mu nestalo interneta. Njoj treba pobjeda Zeljka da moze onog kompleksasa hercegovackog zajebavati naredne cetiri godine. Kakav Mirsad, kakva diskusija. Sad ce nam ovdje utusiti o velikosrpkoj kuhinji sa hdz baklavama.
Dzaferovic 100% ulazi u predsjednistvo. Isto vazi i za Komsica, i najvjerovatnije za pjevaca ispod satora...
I ja smatram da je Džaferović-Komšić-Dodik 90% siguran sastav ali eto, čekamo konačne rezultate
SaraFina wrote:Šćepu nulirati, osobno mi je Bećirević ok, mada se ne bi razočarala nijednim osim Faraonom. Njega vidim kao zlo u rangu Dodika.
high_volume wrote:A šta bi se značajno moglo desiti ako bi članovi Predsjedništva zajedno bili Dodik i Čović?
SaraFina wrote:Hdz obzirom na apelaciju, mogla bi nasilno nametnutim rješenjem popunjavanja Doma naroda bukvalno zagospodariti.
Blockade i ucjene na državnoj razini. Moguća i disolucija. Ili pokušaji. Ovisi koliko bi se daleko smjeli kockati.
Uglavnom nepoželjno.
Pitam za funkcije članova Predsjedništva, njihove mandate. Šta zajedno Dodik i Čović mogu štetno učiniti sa svojih pozicija iz Predsjedništva?
Kakve veze ima Dom naroda sa odlukama Predsjedništva?
Podsjećam na ustavne i zakonske nadležnosti Predsjedništva BiH:
Predsjedništvo je nadležno za:
a) Vođenje vanjske politike Bosne i Hercegovine.
b) Imenovanje ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika Bosne i Hercegovine, od kojih najviše dvije trećine mogu biti odabrani sa teritorije Federacije.
c) Predstavljanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim i evropskim organizacijama i institucijama i traženje članstva u onim međunarodnim organizacijama i institucijama u kojima Bosna i Hercegovina nije član.
d) Vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora Bosne i Hercegovine, otkazivanje i, uz saglasnost Parlamentarne skupštine, ratifikovanje takvih ugovora.
e) Izvršavanje odluka Parlamentarne skupštine.
f) Predlaganje godišnjeg budžeta Parlamentarnoj skupštini, uz preporuku Vijeća ministara.
g) Podnošenje izvještaja o rashodima Predsjedništva Parlamentarnoj skupštini na njen zahtjev, ali najmanje jedanput godišnje.
h) Koordinaciju, prema potrebi, sa međunarodnim i nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini.
i) Vršenje drugih djelatnosti koje mogu biti potrebne za obavljanje dužnosti koje mu prenese Parlamentarna skupština, ili na koje pristanu entiteti. http://www.predsjednistvobih.ba/nadl/de ... gTag=bs-BA
Last edited by high_volume on 13/09/2018 23:34, edited 1 time in total.
Ja_Ja wrote:Prezivio sam rat, prezivio sam svasta nesto u zivotu, ali danas bi sigurno prije sam sebe objesio na po Bascarsije nego glasao za Komsica pa i po cijenu uzimanja puske u ruku. A glasao sam za njega jedan put vec. Sutra da kazu ne mozemo sprijeciti picvazj koji pravi HDZ osim oruzano, idemo ginuti ja bih radije tako ginuo nego da me neki levat tipa Komsic jos jednom povuce za nos. DOSTA! Znam da sam irelevantan, pa i da sam u manjini ali necu sebi vise nikad dozvoliti da glasam iz nuzde pogotovo kada ispred sebe imam bolje opcije. A jos niko nije u stanju (ni ovdje ni licem u lice) da argumentovano tvrdi da nemamo ovaj put bolje opcije.
Ne moraš za Željka, ali izbor Hadžikadića je nažalost takodjer pogrešan. Ne zbog njegovog obrazovanja ili sposobnosti, nego smo u govnima zbog ovlasti i Doma naroda do grla.
neon-x wrote:Ko ovu finu saru navuce na temu dabogda mu nestalo interneta. Njoj treba pobjeda Zeljka da moze onog kompleksasa hercegovackog zajebavati naredne cetiri godine. Kakav Mirsad, kakva diskusija. Sad ce nam ovdje utusiti o velikosrpkoj kuhinji sa hdz baklavama.
Ma jok. Zbilja sam pragmatična i žao mi da se bošnjački glasovi razbacuju bezpotrebno.
Nema nas 5 miliona u prednosti nad ostalim pa da sebi taj luksuz možemo priuštiti.
Ja_Ja wrote:Prezivio sam rat, prezivio sam svasta nesto u zivotu, ali danas bi sigurno prije sam sebe objesio na po Bascarsije nego glasao za Komsica pa i po cijenu uzimanja puske u ruku. A glasao sam za njega jedan put vec. Sutra da kazu ne mozemo sprijeciti picvazj koji pravi HDZ osim oruzano, idemo ginuti ja bih radije tako ginuo nego da me neki levat tipa Komsic jos jednom povuce za nos. DOSTA! Znam da sam irelevantan, pa i da sam u manjini ali necu sebi vise nikad dozvoliti da glasam iz nuzde pogotovo kada ispred sebe imam bolje opcije. A jos niko nije u stanju (ni ovdje ni licem u lice) da argumentovano tvrdi da nemamo ovaj put bolje opcije.
Ne moraš za Željka, ali izbor Hadžikadića je nažalost takodjer pogrešan. Ne zbog njegovog obrazovanja ili sposobnosti, nego smo u govnima zbog ovlasti i Doma naroda do grla.
...I kakve veze ima biranje Hadzikadica i biranje za predstavnike doma naroda??
To su stvari nad kojim predsjednistvo nema ovlasti. Mi pricamo na ovoj temi o clanu predsjednistva. Pitanje doma naroda se rijesava na drugim stranam i pro-bosanske stranke znaju sta je nacionalni interes i mislim da bi svaka isto postupila po tom pitanju. Ovdje pricamo o kandidatu koji bi bio najbolji za mjesto u predsjednistvu.
SaraFina wrote:Šćepu nulirati, osobno mi je Bećirević ok, mada se ne bi razočarala nijednim osim Faraonom. Njega vidim kao zlo u rangu Dodika.
high_volume wrote:A šta bi se značajno moglo desiti ako bi članovi Predsjedništva zajedno bili Dodik i Čović?
SaraFina wrote:Hdz obzirom na apelaciju, mogla bi nasilno nametnutim rješenjem popunjavanja Doma naroda bukvalno zagospodariti.
Uglavnom nepoželjno.
Pitam za funkcije članova Predsjedništva, njihove mandate. Šta zajedno Dodik i Čović mogu štetno učiniti sa svojih pozicija iz Predsjedništva?
Kakve veze ima Dom naroda sa odlukama Predsjedništva?
Pa možeš doći u situaciju da ti Čović bira člana (najpodobnijeg) presjedništva i stranku, te sastavlja vladu FBiH. Više ne spominju tehnički mandat ove postojeće, dakle rezultati izbora biće implementirani.