Ne idem nigdje iz BiH
- insomnia78
#1651 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Uzo kilu dandare
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1652 Re: Ne idem nigdje iz BiH
dandara više nego porez na disanje
- Rockefeller
#1653 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Pitat Sajfera.
-
mali jomu
#1654 Re: Ne idem nigdje iz BiH
.... snoga po ticape pa se fatajte sove, gudnigo najtos,

sutra eto morningenze
sutra eto morningenze
-
moonca
#1655 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ima li igdje u svijetu ovako nesto - hljeb, meso, luk i ubismo se hvaleci -
nesto nezaboravno i ukusno.
- triconja
#1656 Re: Ne idem nigdje iz BiH
moonca wrote:Ima li igdje u svijetu ovako nesto - hljeb, meso, luk i ubismo se hvaleci -nesto nezaboravno i ukusno.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1657 Re: Ne idem nigdje iz BiH
što će ikome stota, to je samo patnja

- triconja
#1658 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Jasta, svaki tren strahujes kad ce se azrail ukazatVelkoski wrote:što će ikome stota, to je samo patnja![]()
-
moonca
#1659 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ma,ne znaju ni gdje su-Ujutru otvore usta i ne zatvaraju cijeli dan. Gledam vozace od 90, ako ih semafor zaustavi-zaspu. Trubis, ne vrijedi... gluvi.

- triconja
#1660 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Dzaba terete penzioni i zdravstveni sistemmoonca wrote:Ma,ne znaju ni gdje su-Ujutru otvore usta i ne zatvaraju cijeli dan. Gledam vozace od 90, ako ih semafor zaustavi-zaspu. Trubis, ne vrijedi... gluvi.![]()
-
moonca
#1661 Re: Ne idem nigdje iz BiH
I hrane/izdrzavaju unucadtriconja wrote:Dzaba terete penzioni i zdravstveni sistemmoonca wrote:Ma,ne znaju ni gdje su-Ujutru otvore usta i ne zatvaraju cijeli dan. Gledam vozace od 90, ako ih semafor zaustavi-zaspu. Trubis, ne vrijedi... gluvi.![]()
![]()
![]()
i jos trose cestu savjesnim vozacima
- triconja
#1662 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Nisam mislio na ljudski osvrt na penzionere nego na teret koji prave drzavi, ali eto u pravu si tu, koliko su djece othranili nene i dido to je za ne povjerovat.moonca wrote:I hrane/izdrzavaju unucadtriconja wrote:Dzaba terete penzioni i zdravstveni sistemmoonca wrote:Ma,ne znaju ni gdje su-Ujutru otvore usta i ne zatvaraju cijeli dan. Gledam vozace od 90, ako ih semafor zaustavi-zaspu. Trubis, ne vrijedi... gluvi.![]()
![]()
![]()
-
moonca
#1663 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Vecinom je njima plasebotriconja wrote:Nisam mislio na ljudski osvrt na penzionere nego na teret koji prave drzavi, ali eto u pravu si tu, koliko su djece othranili nene i dido to je za ne povjerovat.moonca wrote:I hrane/izdrzavaju unucadtriconja wrote: Dzaba terete penzioni i zdravstveni sistem![]()
![]()
- stakasa
#1664 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Puno manje nego one sto su do petneste godine bili triput na TajlanduDearJohn wrote:Ma nemoj. Šta ti podrazumjevaš pod normalnim, jednog bendzu sa 500 ks? Znaš li ti koliko djece u npr. Švedskoj ima što im roditelji ne mogu priuštiti odlazak čak ni u Makarsku na pet dana, da ne govorim o samohranim majkama. Automobil jeste luksuz, sve dok imaš opciju javnog prevoza, taxi itd. I nemoj mi sad ono “U Sarajevu je prijeka potreba i tako to...” pošto sam i sam iz Sarajeva. 2000 KM je DOVOLJNO za normalan život četveročlane porodice, i u Sarajevu i u Olovu. Pa čak i da nekad izvedeš hanumu i djecu na večeru. Nije za neki luksuz ali dovoljno. Naravno, ako nisi do guše zavaljen u kredite i ako nemaš kredu za stan. Šta misliš, da ljudi u Švedskoj idu svaki dan na večere i putuju svaki mjesec?Hakiz wrote:Šta podrazumijeva "ljetovanje po destinacijama"?DearJohn wrote:2 000 KM je sasvim dovoljno za rezije, hranu i odjecu (ako ne kupujes Rej banke ili Hilfigerove kosulje svaki mjesec) u Bosni za cetveroclanu porodicu (pod uslovom da imas stan), zasad. Nece biti ako nastave poskupljenja. Ljetovanje po destinacijama, ekskluzivni izleti, rate za kola su posebni prohtjevi.
Automobil smatrati luksuzom u 21. vijeku je dokaz siromaštva.
Ne moći otići na odmor iz BiH s vremena na vrijeme se može porediti sa osobom koja ima i TV i kompjuter/internet i sve ostale stvari u stanu, ali ne izlazi iz stana. Zatvor. Za psihičko zdravlje je nepohodno privremeno napustiti grad u kojem živiš, pa čak i ne samo državu, nego i kulturu.
Mi i jesmo ovaklo ludi kako jesmo jer ljudi nemaju mogućnost da "provjetre" iskustva. Ako živiš u BiH i odmor provedeš u BiH, psihološki kao da nisi na odmoru.
Otići 5 dana na more u Neum ili Makarsku za nekoga ko živi u BiH je skoro isto kao ostati u gradu u kojem živi. To nije odlazak i skoro da nije ni odmor koji "liječi dušu". Osim za one koji vole na odmoru baš ništa ne raditi, i to je legitiman pristup, njima more u Makarskoj ili planina na Vlašiću vjerovatno jeste odmor.
- Thorgerson
#1665 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Gdje je bolje zivjeti u Svedskoj ili Bosni?DearJohn wrote: Ma nemoj. Šta ti podrazumjevaš pod normalnim, jednog bendzu sa 500 ks? Znaš li ti koliko djece u npr. Švedskoj ima što im roditelji ne mogu priuštiti odlazak čak ni u Makarsku na pet dana, da ne govorim o samohranim majkama. Automobil jeste luksuz, sve dok imaš opciju javnog prevoza, taxi itd. I nemoj mi sad ono “U Sarajevu je prijeka potreba i tako to...” pošto sam i sam iz Sarajeva. 2000 KM je DOVOLJNO za normalan život četveročlane porodice, i u Sarajevu i u Olovu. Pa čak i da nekad izvedeš hanumu i djecu na večeru. Nije za neki luksuz ali dovoljno. Naravno, ako nisi do guše zavaljen u kredite i ako nemaš kredu za stan. Šta misliš, da ljudi u Švedskoj idu svaki dan na večere i putuju svaki mjesec?
Nemoj mi nikakvih uslova, ako imas ovo bolje je, ako nemas onda je bolje... znaci jednostavno izaberi opciju, da ti sad dodje neko i stavi na sto - sta bi odabrao?
- Thorgerson
#1666 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Gdje je bolje zivjeti u Holandiji ili Bosni?Radio Sarajevo wrote:Thorgerson wrote: Potrosacka korpa iznosi 2100 KM, za četveroclanu porodicu.
U taj iznos naravno
- nije ukljucena renta ili rata za kredit.
- Nije ukljuceno gorivo, automobil.
- Nije ukljuceno nista dodatno poput nekih izleta, hobija itd.
- Nije ukljuceno ni eventualni troskovi dadilje, vrtic jeste.
- Lijecenje / lijekovi. (na recept vise nista ne dobijas. Dobijes neki frljavi sirup i to je to, sve ostalo se debelo placa)
- Ljetovanje / Zimovanje naravno nisu ukljuceni
Evo da vidiš cijene vrtića u Amsterdamu. Obrati pažnju na cijenu kada dijete ide pet dana (najniža cijena). Ide li to u potrošačku korpu?
Nemoj mi nikakvih uslova, ako imas ovo bolje je, ako nemas onda je bolje... znaci jednostavno izaberi opciju, da ti sad dodje neko i stavi na sto - sta bi odabrao?
Mislim odabrao si vec, ali eto...O cemu onda pricamo?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1667 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Logično da je u Holandiji kad se sve sabere.
Jednu prijateljicu odveo SFOR-ovac prošle godine
Upoznali se tokom rata i sad je konačno odveo u Holandiju.
Jednu prijateljicu odveo SFOR-ovac prošle godine
- HAVANA
#1668 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Meni i dosta mojih prijatelja bolje ovde i vratio se,nekom bolje tamo i ostao...Sve je to ok.Svakom njegov izbor.Samo se nemojte svadjat.Svuda ima pluseva i minusa.
- uglavnomja
#1669 Re: Ne idem nigdje iz BiH
niti su ljudi roboti niti se zivot moze izraziti "jednacinom" bez nepoznatih
nesto mora postojati, apsolutno je besmisleno ne postaviti ni jednu varijablu
nesto mora postojati, apsolutno je besmisleno ne postaviti ni jednu varijablu
- HAVANA
#1670 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Bez firme ozbiljnog posla nema.Koliko god da je tesko sa ovim ovde neukim debilima i katastrofalnim zakonima i trzistem.Velkoski wrote:ja kod nas ne bi' legalnu firmu otvorio nema tih para, radije bi' uložio na aparate
- stakasa
#1671 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Jebo svoju mater 25 godina je zavlacioTomahawk11 wrote:Logično da je u Holandiji kad se sve sabere.
Jednu prijateljicu odveo SFOR-ovac prošle godine![]()
-
Hendrix
#1672 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Automobil luksuz...u Sarajevu...
Ovo moze reci samo neko ko nema djece pa da ih proba recimo voditi doktoru ujutro u 8 tramvajem ili prepunim trolejbusom, ili mozda kad ti krezavi taksista sa stomakom do zuba kaze "Jarane kratka je to relacija, ne isplati mi se vozit". Pa onda uprti dijete pjeske zimi do doktora, jer jbg nema se za luksuz zvani auto a i ne treba se imati jer to je Bosna valjda.
Mi nemamo javni prevoz na koji se mozes osloniti kad ti treba, ko god kaze drugacije...ne vozi se njime.
Ovo moze reci samo neko ko nema djece pa da ih proba recimo voditi doktoru ujutro u 8 tramvajem ili prepunim trolejbusom, ili mozda kad ti krezavi taksista sa stomakom do zuba kaze "Jarane kratka je to relacija, ne isplati mi se vozit". Pa onda uprti dijete pjeske zimi do doktora, jer jbg nema se za luksuz zvani auto a i ne treba se imati jer to je Bosna valjda.
Mi nemamo javni prevoz na koji se mozes osloniti kad ti treba, ko god kaze drugacije...ne vozi se njime.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1673 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Zamislistakasa wrote:Jebo svoju mater 25 godina je zavlacioTomahawk11 wrote:Logično da je u Holandiji kad se sve sabere.
Jednu prijateljicu odveo SFOR-ovac prošle godine![]()
Ma pokazivala mi ona da se dopisuju, ko bilo je par susreta, na kraju sam konto da je fiktivni lik, reko nemoguće da to ne riješe, kad eto prošle godine ipak ode.
Ali ispalo da je bila curica tokom rata, sad ima nekih 30 godian
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1674 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ma definitivno potreba. Kakav crni luksuz.Hendrix wrote:Automobil luksuz...u Sarajevu...![]()
- HAVANA
#1675 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Pun svijet i vecih budalastina.Razmisli malo ko i na cemu pravi pare...moonca wrote:Ima li igdje u svijetu ovako nesto - hljeb, meso, luk i ubismo se hvaleci -nesto nezaboravno i ukusno.