Ne idem nigdje iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#1651 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by insomnia78 »

Uzo kilu dandare
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1652 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Velkoski »

dandara više nego porez na disanje
Rockefeller

#1653 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Rockefeller »

Pitat Sajfera.
mali jomu

#1654 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

.... snoga po ticape pa se fatajte sove, gudnigo najtos,

Image

sutra eto morningenze :lol:
moonca

#1655 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by moonca »

Ima li igdje u svijetu ovako nesto - hljeb, meso, luk i ubismo se hvaleci - :-) nesto nezaboravno i ukusno.
triconja

#1656 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by triconja »

moonca wrote:Ima li igdje u svijetu ovako nesto - hljeb, meso, luk i ubismo se hvaleci - :-) nesto nezaboravno i ukusno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1657 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Velkoski »

što će ikome stota, to je samo patnja :mrgreen: :mrgreen:
triconja

#1658 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by triconja »

Velkoski wrote:što će ikome stota, to je samo patnja :mrgreen: :mrgreen:
Jasta, svaki tren strahujes kad ce se azrail ukazat :lol:
moonca

#1659 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by moonca »

Ma,ne znaju ni gdje su-Ujutru otvore usta i ne zatvaraju cijeli dan. Gledam vozace od 90, ako ih semafor zaustavi-zaspu. Trubis, ne vrijedi... gluvi. :-) :-D
triconja

#1660 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by triconja »

moonca wrote:Ma,ne znaju ni gdje su-Ujutru otvore usta i ne zatvaraju cijeli dan. Gledam vozace od 90, ako ih semafor zaustavi-zaspu. Trubis, ne vrijedi... gluvi. :-) :-D
Dzaba terete penzioni i zdravstveni sistem :lol: :lol: :lol: i jos trose cestu savjesnim vozacima :D
moonca

#1661 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by moonca »

triconja wrote:
moonca wrote:Ma,ne znaju ni gdje su-Ujutru otvore usta i ne zatvaraju cijeli dan. Gledam vozace od 90, ako ih semafor zaustavi-zaspu. Trubis, ne vrijedi... gluvi. :-) :-D
Dzaba terete penzioni i zdravstveni sistem :lol: :lol: :lol: i jos trose cestu savjesnim vozacima :D
I hrane/izdrzavaju unucad :-)
triconja

#1662 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by triconja »

moonca wrote:
triconja wrote:
Nisam mislio na ljudski osvrt na penzionere nego na teret koji prave drzavi, ali eto u pravu si tu, koliko su djece othranili nene i dido to je za ne povjerovat. :thumbup:
moonca

#1663 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by moonca »

triconja wrote:
moonca wrote:
triconja wrote: Dzaba terete penzioni i zdravstveni sistem :lol: :lol: :lol: i jos trose cestu savjesnim vozacima :D
Nisam mislio na ljudski osvrt na penzionere nego na teret koji prave drzavi, ali eto u pravu si tu, koliko su djece othranili nene i dido to je za ne povjerovat. :thumbup:
Vecinom je njima plasebo :-) :-)
stakasa

#1664 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by stakasa »

DearJohn wrote:
Hakiz wrote:
DearJohn wrote:2 000 KM je sasvim dovoljno za rezije, hranu i odjecu (ako ne kupujes Rej banke ili Hilfigerove kosulje svaki mjesec) u Bosni za cetveroclanu porodicu (pod uslovom da imas stan), zasad. Nece biti ako nastave poskupljenja. Ljetovanje po destinacijama, ekskluzivni izleti, rate za kola su posebni prohtjevi.
Šta podrazumijeva "ljetovanje po destinacijama"?

Automobil smatrati luksuzom u 21. vijeku je dokaz siromaštva.

Ne moći otići na odmor iz BiH s vremena na vrijeme se može porediti sa osobom koja ima i TV i kompjuter/internet i sve ostale stvari u stanu, ali ne izlazi iz stana. Zatvor. Za psihičko zdravlje je nepohodno privremeno napustiti grad u kojem živiš, pa čak i ne samo državu, nego i kulturu.

Mi i jesmo ovaklo ludi kako jesmo jer ljudi nemaju mogućnost da "provjetre" iskustva. Ako živiš u BiH i odmor provedeš u BiH, psihološki kao da nisi na odmoru.

Otići 5 dana na more u Neum ili Makarsku za nekoga ko živi u BiH je skoro isto kao ostati u gradu u kojem živi. To nije odlazak i skoro da nije ni odmor koji "liječi dušu". Osim za one koji vole na odmoru baš ništa ne raditi, i to je legitiman pristup, njima more u Makarskoj ili planina na Vlašiću vjerovatno jeste odmor.
Ma nemoj. Šta ti podrazumjevaš pod normalnim, jednog bendzu sa 500 ks? Znaš li ti koliko djece u npr. Švedskoj ima što im roditelji ne mogu priuštiti odlazak čak ni u Makarsku na pet dana, da ne govorim o samohranim majkama. Automobil jeste luksuz, sve dok imaš opciju javnog prevoza, taxi itd. I nemoj mi sad ono “U Sarajevu je prijeka potreba i tako to...” pošto sam i sam iz Sarajeva. 2000 KM je DOVOLJNO za normalan život četveročlane porodice, i u Sarajevu i u Olovu. Pa čak i da nekad izvedeš hanumu i djecu na večeru. Nije za neki luksuz ali dovoljno. Naravno, ako nisi do guše zavaljen u kredite i ako nemaš kredu za stan. Šta misliš, da ljudi u Švedskoj idu svaki dan na večere i putuju svaki mjesec?
Puno manje nego one sto su do petneste godine bili triput na Tajlandu
Thorgerson

#1665 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Thorgerson »

DearJohn wrote: Ma nemoj. Šta ti podrazumjevaš pod normalnim, jednog bendzu sa 500 ks? Znaš li ti koliko djece u npr. Švedskoj ima što im roditelji ne mogu priuštiti odlazak čak ni u Makarsku na pet dana, da ne govorim o samohranim majkama. Automobil jeste luksuz, sve dok imaš opciju javnog prevoza, taxi itd. I nemoj mi sad ono “U Sarajevu je prijeka potreba i tako to...” pošto sam i sam iz Sarajeva. 2000 KM je DOVOLJNO za normalan život četveročlane porodice, i u Sarajevu i u Olovu. Pa čak i da nekad izvedeš hanumu i djecu na večeru. Nije za neki luksuz ali dovoljno. Naravno, ako nisi do guše zavaljen u kredite i ako nemaš kredu za stan. Šta misliš, da ljudi u Švedskoj idu svaki dan na večere i putuju svaki mjesec?
Gdje je bolje zivjeti u Svedskoj ili Bosni?

Nemoj mi nikakvih uslova, ako imas ovo bolje je, ako nemas onda je bolje... znaci jednostavno izaberi opciju, da ti sad dodje neko i stavi na sto - sta bi odabrao?
Thorgerson

#1666 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Thorgerson »

Radio Sarajevo wrote:
Thorgerson wrote: Potrosacka korpa iznosi 2100 KM, za četveroclanu porodicu.
U taj iznos naravno
- nije ukljucena renta ili rata za kredit.
- Nije ukljuceno gorivo, automobil.
- Nije ukljuceno nista dodatno poput nekih izleta, hobija itd.
- Nije ukljuceno ni eventualni troskovi dadilje, vrtic jeste.
- Lijecenje / lijekovi. (na recept vise nista ne dobijas. Dobijes neki frljavi sirup i to je to, sve ostalo se debelo placa)
- Ljetovanje / Zimovanje naravno nisu ukljuceni

Image

Evo da vidiš cijene vrtića u Amsterdamu. Obrati pažnju na cijenu kada dijete ide pet dana (najniža cijena). Ide li to u potrošačku korpu?
Gdje je bolje zivjeti u Holandiji ili Bosni?

Nemoj mi nikakvih uslova, ako imas ovo bolje je, ako nemas onda je bolje... znaci jednostavno izaberi opciju, da ti sad dodje neko i stavi na sto - sta bi odabrao?

Mislim odabrao si vec, ali eto...O cemu onda pricamo?
Tomahawk11
Globalni moderator

#1667 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Tomahawk11 »

Logično da je u Holandiji kad se sve sabere.
Jednu prijateljicu odveo SFOR-ovac prošle godine :-D
Upoznali se tokom rata i sad je konačno odveo u Holandiju.
HAVANA

#1668 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Meni i dosta mojih prijatelja bolje ovde i vratio se,nekom bolje tamo i ostao...Sve je to ok.Svakom njegov izbor.Samo se nemojte svadjat.Svuda ima pluseva i minusa.
uglavnomja

#1669 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by uglavnomja »

niti su ljudi roboti niti se zivot moze izraziti "jednacinom" bez nepoznatih :-)

nesto mora postojati, apsolutno je besmisleno ne postaviti ni jednu varijablu
HAVANA

#1670 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Velkoski wrote:ja kod nas ne bi' legalnu firmu otvorio nema tih para, radije bi' uložio na aparate :mrgreen:
Bez firme ozbiljnog posla nema.Koliko god da je tesko sa ovim ovde neukim debilima i katastrofalnim zakonima i trzistem.
stakasa

#1671 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by stakasa »

Tomahawk11 wrote:Logično da je u Holandiji kad se sve sabere.
Jebo svoju mater 25 godina je zavlacio
Hendrix

#1672 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Hendrix »

Automobil luksuz...u Sarajevu... :-)

Ovo moze reci samo neko ko nema djece pa da ih proba recimo voditi doktoru ujutro u 8 tramvajem ili prepunim trolejbusom, ili mozda kad ti krezavi taksista sa stomakom do zuba kaze "Jarane kratka je to relacija, ne isplati mi se vozit". Pa onda uprti dijete pjeske zimi do doktora, jer jbg nema se za luksuz zvani auto a i ne treba se imati jer to je Bosna valjda.

Mi nemamo javni prevoz na koji se mozes osloniti kad ti treba, ko god kaze drugacije...ne vozi se njime.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1673 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Tomahawk11 »

stakasa wrote:
Tomahawk11 wrote:Logično da je u Holandiji kad se sve sabere.
Jebo svoju mater 25 godina je zavlacio
Zamisli :D
Ma pokazivala mi ona da se dopisuju, ko bilo je par susreta, na kraju sam konto da je fiktivni lik, reko nemoguće da to ne riješe, kad eto prošle godine ipak ode.
Ali ispalo da je bila curica tokom rata, sad ima nekih 30 godian :shock:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1674 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Tomahawk11 »

Hendrix wrote:Automobil luksuz...u Sarajevu... :-)

Ovo moze reci samo neko ko nema djece pa da ih proba recimo voditi doktoru ujutro u 8 tramvajem ili prepunim trolejbusom, ili mozda kad ti krezavi taksista sa stomakom do zuba kaze "Jarane kratka je to relacija, ne isplati mi se vozit". Pa onda uprti dijete pjeske zimi do doktora, jer jbg nema se za luksuz zvani auto a i ne treba se imati jer to je Bosna valjda.

Mi nemamo javni prevoz na koji se mozes osloniti kad ti treba, ko god kaze drugacije...ne vozi se njime.
Ma definitivno potreba. Kakav crni luksuz.
HAVANA

#1675 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

moonca wrote:Ima li igdje u svijetu ovako nesto - hljeb, meso, luk i ubismo se hvaleci - :-) nesto nezaboravno i ukusno.
Pun svijet i vecih budalastina.Razmisli malo ko i na cemu pravi pare...
Post Reply