Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- studeni76
#1651 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ma biće i to, doći će na svoje....
- stari lisac
#1652 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Kako je otiso spahic i begovic reprka se preporodila,jos mi je ovaj sunjic i vranjes katastrofa na momente,pa cak i besic,da je tu naci kakvu zamjenu adekvatnu daleko bi dogurali.
- ljevoruki
#1653 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Treba Sehicu par godina staza na golu reprezentacije da popuni kvotu Begovicevih gresaka i primljenih golova.
Ja sam uz Zutog, dok imamo rezultat, borbenost i nazire se koncept igre kakvoj tezimo moze raditi sta hoce.
Ako Zuti kaze da mu ne trebaju i moze bez njih - Begovic, SEO, Hajrovic - trebamo i mi to da prihvatimo.

Ja sam uz Zutog, dok imamo rezultat, borbenost i nazire se koncept igre kakvoj tezimo moze raditi sta hoce.
Ako Zuti kaze da mu ne trebaju i moze bez njih - Begovic, SEO, Hajrovic - trebamo i mi to da prihvatimo.
- Point.
#1654 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Kakvu bolan sreću i nafaku? Imali dvije stative u 4 utakmice. Wow, jesmo imali sreće. Nadigrani smo bili samo u Belfastu ali smo ih na kvalitet uzeli, ostale utakmice su bile rutinske.ljevoruki wrote:Volio bih vidjeti Gojaka da pocne utakmicu sa Mumetomi Krunicem na sredini.
Da vidimo znamo li se braniti jer se necemo s loptom sastati![]()
Nista kontra ili polu-kontra, samo autobus i nabijaj sto dalje, ako Dzeko koju ufati i smiri to je vec sansa.![]()
Nekako mi ne bi bilo mrsko da nas otresu i da u ovoj utakmici platimo za svu onu srecu i nafaku iz LN.
- AmiĐa_Idriz
#1655 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Kakva nafaka, odavno nismo bili zreli i ovako borbeni, što kaže Robi na glavu su se bacali, a ja ih takve ne pamtim.
- pirmin
#1656 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Baca malo na Nikolasa Kejdza iz Living Las Vegas kad je rijesio bas da se odvali od zivota. 
- AmiĐa_Idriz
#1657 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Bezze mi je obrijan, nek ne dira više to 
- muha_sa
- Logovan
#1659 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
"Pušim, nemam problem to da kažem. Pušio sam i kao igrač, ali manje. Znao sam da to nije dobro i kada bi utjecalo na moju igru, onda nisam pušio. Nemam problem s tim, a sada jako malo igrača puši, što nije bio slučaj u moje vrijeme. Kada bi vidio igrača da puši, ne bi mu rekao ništa, pa i ja pušim...", kazao je selektor BiH.

-
Fudo387
#1660 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pa je se preporodila, pogotovo kako je otisao ovaj prvi.stari lisac wrote:Kako je otiso spahic i begovic reprka se preporodila,jos mi je ovaj sunjic i vranjes katastrofa na momente,pa cak i besic,da je tu naci kakvu zamjenu adekvatnu daleko bi dogurali.
Sad nazad izgledamo k’o Malta.
Dok je Sunja doda Zuki, Zuka okrene guzove 18 puta, nadje Vranjesa koji je onda ekspresno nabije u drugu galaksiju, prodje 15 minuta utakmice. Za sve to vrijeme lopta se pet puta odbije od nasu stativu. Onaj mali na golu skakuce tamovamo, i kako nas jos niko nije nabusio je ziva misterija.
Ustvari, nije misterija.
Igrali smo protiv balvana koji ne znaju lopte.
- AmiĐa_Idriz
#1661 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Nadam se da je sarkazam u pitanju vezano za Šunjića i Vranješa.
- Muhamed Đakmić
#1662 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ma vala iskreno, Vranješ i Šunjić nikako ne mogu u istu rečenicu.
Da ostavimo po strani ljudski faktor, koji je meni stvarno bitan, Šunjić je za igru nacionalnog tima drastično bitniji od Vranješa, koji je žestoko ograničen bočni igrač. Ja bih njega radije gledao na štoperu, ali teško može ovu dvojicu uzurpirati ako nastave ovako igrati.
Stoga mu predviđam klupu, jer je Darko Todorović jednostavno za klasu bolji u tehničkom smislu igre, a još je pritom i brži.
Mislim da je doprinos barem jednog beka u ofanzivnoj igri reprezentacije Prosinečkom previše bitan da bi na obje strane igrali fudbaleri koji nemaju nikakav ofanzivni učinak.
Da ostavimo po strani ljudski faktor, koji je meni stvarno bitan, Šunjić je za igru nacionalnog tima drastično bitniji od Vranješa, koji je žestoko ograničen bočni igrač. Ja bih njega radije gledao na štoperu, ali teško može ovu dvojicu uzurpirati ako nastave ovako igrati.
Stoga mu predviđam klupu, jer je Darko Todorović jednostavno za klasu bolji u tehničkom smislu igre, a još je pritom i brži.
Mislim da je doprinos barem jednog beka u ofanzivnoj igri reprezentacije Prosinečkom previše bitan da bi na obje strane igrali fudbaleri koji nemaju nikakav ofanzivni učinak.
-
Fudo387
#1663 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Nije nikakav sarkazam.
Kako je otisao Spahic, ono nazad ni na sta ne lici, nista ni sa cim. Jos kad je mladjahni Eldar primi...
Al’ skont’o sam i ja fazon, cim lopta u nas kazneni, ugasi Fudo televizor. Sacekam par minuta pa upalim, evo im qrac sto ce mene vise jetru jest’.
Kako je otisao Spahic, ono nazad ni na sta ne lici, nista ni sa cim. Jos kad je mladjahni Eldar primi...
Al’ skont’o sam i ja fazon, cim lopta u nas kazneni, ugasi Fudo televizor. Sacekam par minuta pa upalim, evo im qrac sto ce mene vise jetru jest’.
-
EvoMeneJopet
#1664 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ja omog Spaca kad vidim, zlo mi dodje, ne'am napretka po tri mjeseca.
Begovic bi po meni trebao biti nasa 1, ali rezultati kazu da Zuti zna bolje od mene.
Begovic bi po meni trebao biti nasa 1, ali rezultati kazu da Zuti zna bolje od mene.
- AmiĐa_Idriz
#1665 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Šunjić je najbolji stoper kojeg imamo, čovjek igra kao sat.
A Đakma slažem se po pitanju Vranješa i beka, ali treba uzeti u obzir da to njemu i nije prirodna pozicija, tak da ono to i obavlja u skladu sa mogućnostima, borben je i meni je to ok, ali svakako da Todorović tu ima i mora imati prednost.
Volio bih vidjeti Šunjića i Vranješa skupa u zadnjoj liniji, ne mirišem Zukanovića nikako iako je ruku na srce odigrao odlično u Beču.
A Đakma slažem se po pitanju Vranješa i beka, ali treba uzeti u obzir da to njemu i nije prirodna pozicija, tak da ono to i obavlja u skladu sa mogućnostima, borben je i meni je to ok, ali svakako da Todorović tu ima i mora imati prednost.
Volio bih vidjeti Šunjića i Vranješa skupa u zadnjoj liniji, ne mirišem Zukanovića nikako iako je ruku na srce odigrao odlično u Beču.
- luckylaka
#1666 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Sto se igraca i reprezentacije tice mozes tv ugasiti odmah na pocetku utakmice niko nece ni primjetiti da ne gledas.Ima bas vala koji odgledamo a da ne trepnemo i da nam nije nitno je li u timu Sunjic,Vranjes,Civic,Nastic...nego gledamo ekipu kao Reprezentaciju BiH.Fudo387 wrote:Nije nikakav sarkazam.
-
Fudo387
#1667 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Dobro je bolan laki, kod tebe odmah nesto hu ha, hos se pobit...luckylaka wrote:Sto se igraca i reprezentacije tice mozes tv ugasiti odmah na pocetku utakmice niko nece ni primjetiti da ne gledas.Ima bas vala koji odgledamo a da ne trepnemo i da nam nije nitno je li u timu Sunjic,Vranjes,Civic,Nastic...nego gledamo ekipu kao Reprezentaciju BiH.Fudo387 wrote:Nije nikakav sarkazam.
Marnes tri badvajzera i ne vidis ni sta se desava na terenu.
- AmiĐa_Idriz
#1668 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
A meni se jetra baš vratila u normalu otkako je Spaha sigurna situacija Emir otišao u penziju. Neka Boga ti i njegove smirenosti.
- luckylaka
#1669 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Vidim rezultat na kraju utakmice i ja zadovoljan igrom,rezultatom,taktikom,zalaganjem ...Vidim prvi ,idemo dalje sta bi viseFudo387 wrote:Dobro je bolan laki, kod tebe odmah nesto hu ha, hos se pobit...luckylaka wrote:Sto se igraca i reprezentacije tice mozes tv ugasiti odmah na pocetku utakmice niko nece ni primjetiti da ne gledas.Ima bas vala koji odgledamo a da ne trepnemo i da nam nije nitno je li u timu Sunjic,Vranjes,Civic,Nastic...nego gledamo ekipu kao Reprezentaciju BiH.Fudo387 wrote:Nije nikakav sarkazam.
Marnes tri badvajzera i ne vidis ni sta se desava na terenu.
-
Bazinga1234
#1670 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Eh bravo. Ne znam jesam li jedini, al' više volim kad Sunjic izbije loptu u korner nego kad se Spaha gradi i izgubi je.AmiĐa_Idriz wrote:A meni se jetra baš vratila u normalu otkako je Spaha sigurna situacija Emir otišao u penziju. Neka Boga ti i njegove smirenosti.
-
Fudo387
#1671 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Spahic je nas najbolji defanzivac svih vremena, jest’ bio malo lud, al’ takva mu je priroda posla.AmiĐa_Idriz wrote:A meni se jetra baš vratila u normalu otkako je Spaha sigurna situacija Emir otišao u penziju. Neka Boga ti i njegove smirenosti.
Isto sto je Begovic najbolji golman kojeg smo ikad imali, a vi mozete do sutra o nekim licnim animozitetima, ‘vakav je, ‘nakav je, bezobrazan, kuha sa navijacima, novinarima, bla bla bla...to je za ovu igru nebitno.
- luckylaka
#1672 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ili ono sto je radio Besic u par navrata protiv Austrije,ja bi mu usi izvukao.Sreca pa ga nije ona zajebancija kostalaBazinga1234 wrote:Eh bravo. Ne znam jesam li jedini, al' više volim kad Sunjic izbije loptu u korner nego kad se Spaha gradi i izgubi je.AmiĐa_Idriz wrote:A meni se jetra baš vratila u normalu otkako je Spaha sigurna situacija Emir otišao u penziju. Neka Boga ti i njegove smirenosti.
- Edin H.
#1673 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Podsjetimo, Pjanić i Vranješ nisu ni doputovali na Kanarske otoke, naš veznjak se žalio na povredu zadnje lože, dok se Vranješ žalio na upalu grla i sinusa.
Eto sada Asmir i Seo crne ovce
Eto sada Asmir i Seo crne ovce
- studeni76
#1674 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Jbg, ova dvojica dođu, odigraju utakmicu i onda od doktora dobiju bolovanje. A ove crne ovce neće ni to, mrsko im pomjerit guzicu sa otoka 
- Grean
#1675 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Niko od ovih igraca koji su se oprostili ili trenutno nedostaju ne moze se porediti sa Spahicem, tj niciji izostanak se toliko ne osjeti kao njegov. Tu ukljucujem i Begovica, znacaj ni blizu Spahicevog.Fudo387 wrote:Spahic je nas najbolji defanzivac svih vremena, jest’ bio malo lud, al’ takva mu je priroda posla.AmiĐa_Idriz wrote:A meni se jetra baš vratila u normalu otkako je Spaha sigurna situacija Emir otišao u penziju. Neka Boga ti i njegove smirenosti.
Isto sto je Begovic najbolji golman kojeg smo ikad imali, a vi mozete do sutra o nekim licnim animozitetima, ‘vakav je, ‘nakav je, bezobrazan, kuha sa navijacima, novinarima, bla bla bla...to je za ovu igru nebitno.
Jednostavno Spahic je nenadjebiv. Nije igrao u velikim klubovima ali je u svakom istog momenta kad je pristupio bio No1 ili ako nista redovan u prvih 11 a namijenjao se klubova i klubova. Koliko je znacio za reprezentaciju tek se vidjelo kad je otisao, odbrana se nije mogla sastaviti bez njega. Sad su stabilniji defanzivno ali i dalje ne znaju iznijeti loptu.
Pitam se kakav bi tek Spahic bio u ovo Robertovo vrijeme kad ovi limitirani izgledaju odlicno.