Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Leverage wrote:Nikad se ovo neće promijeniti dok je ova struktura u Savezu.
Zna se kako se prodaju karte u civilizovanim državama. Dakle online, sa različitim cijenama po sektorima (u zavisnosti od kvaliteta mjesta) i numerisano za svako pojedinačno mjesto, tako da svako zna gdje tačno sjedi.
Često sam išao na utakmice reprezentacije ali sam rekao više nikad dok je ovog džiberskog načina prodaje ulaznica.
Ogadili su narodu i repku. I u tome su uspjeli.
Jedino bojkot svega sto ima veze sa fudbalskim savezom.
Treba ohladiti od svega, pa nek im tetici j dajidzici prate utakmice.
phillie wrote:A to mislili da ce biti drugacije na Grbavici nego na Bilinom Polju, sto se tice prodaje karata? Ma hajte molim vas.
Karte za zapadnu tribinu nece biti u prodaji? Hoce li onda tamo biti kao svecana loza?
Ko je mislio?
Niko ozbiljan ne misli da će to biti promijenjeno dok je ovog Saveza.
Pa vidim u clanku se spominje prodaja samo 5000 karata- Valjda mislili da ce biti duplo veca cifra.
Mada nije ni ovo problem, jer ovdje ne spadaju karte koje ce dobiti fanatikosi, legija i ostale grupe (jer oni idu u ono 4.700 karata - sad jel ih kupuju ili dobiju ne znam). Gora je stvar sto se za ovih 5000 karata napravi red pola kilometra, da bi nakon stotog kupca rekli : Nema vise karata. Sutradan regularno karte se pojave kod tapkarosa po 3x vecoj cijeni. Al vidjecemo. Utakmica protiv Austrije bila je moja prva utakmica (nakon Bih Italija prijateljske) gdje se karta mogla kupiti regularno na dan utakmice na standu Saveza kod stadiona. Ocito nije bilo zainteresovanih dovoljno.
phillie wrote:
Pa vidim u clanku se spominje prodaja samo 5000 karata- Valjda mislili da ce biti duplo veca cifra.
Mada nije ni ovo problem, jer ovdje ne spadaju karte koje ce dobiti fanatikosi, legija i ostale grupe (jer oni idu u ono 4.700 karata - sad jel ih kupuju ili dobiju ne znam). Gora je stvar sto se za ovih 5000 karata napravi red pola kilometra, da bi nakon stotog kupca rekli : Nema vise karata. Sutradan regularno karte se pojave kod tapkarosa po 3x vecoj cijeni. Al vidjecemo. Utakmica protiv Austrije bila je moja prva utakmica (nakon Bih Italija prijateljske) gdje se karta mogla kupiti regularno na dan utakmice na standu Saveza kod stadiona. Ocito nije bilo zainteresovanih dovoljno.
Ma pusti portale.
To je iz ranije pomenutog razloga, mislim da se prodaja neće značajno povećati ni ako rezultati budu vrhunski, ljudima je preko glave da ih se tretira kao stoku i to je to.
Upravo zbog toga Savezu i odgovaraju stadioni manjega kapaciteta, kao sto su Grbavica i Bilino Polje. Kad imaju prosjek rezultate, mogu napuniti desetak hiljada stadion...ako kojim slucajem krenu pobjede i nizovi, zainteresovanost ce skociti na mozda 20 25 hiljada i tu onda oni manipulisu kartama i dakako ostvaruju extra profit (ako ne Savez onda neko iz Saveza sigurno).
Ma i ovo sad sto Baho prenosi tekme je smisljeno uradjeno. Tjeraju raju da idu na stadion ako hoce gledati utakmicu kako treba
Point. wrote:Stvarno ne kontam što vam toliko smeta Baho. Smeta Baho, smeta Mustafa, smeta onaj sa OBN, smeta onaj hrvat sa BHT, smeta ovaj smeta onaj.
Evo Drago Ćosić je slobodan, ionako je naš. Vjerujem da bi i on, nakon prvog poluvremena nekome zasmetao.
Ljudi misle da su oni bolji od Bahe,i da je posao komentatora lagan,bujrum ja bi im dao da komentarišu prvih 10 minuta,garantujem da 99 % njih ne bi za to vrijeme znalo složiti jednu jedinu smislenu rečenicu.
SmokingMan wrote:Ljudi misle da su oni bolji od Bahe,i da je posao komentatora lagan,bujrum ja bi im dao da komentarišu prvih 10 minuta,garantujem da 99 % njih ne bi za to vrijeme znalo složiti jednu jedinu smislenu rečenicu.
Jest, eto, vaš komentator zna, poštovani gledaoci.
Point. wrote:Stvarno ne kontam što vam toliko smeta Baho. Smeta Baho, smeta Mustafa, smeta onaj sa OBN, smeta onaj hrvat sa BHT, smeta ovaj smeta onaj.
Evo Drago Ćosić je slobodan, ionako je naš. Vjerujem da bi i on, nakon prvog poluvremena nekome zasmetao.
Ne bi nama smetalo da nemamo Eurosport, Arene, a neki i SK (ja ne, sjetim se familije BHTelecomu) i da ne znamo tako da komentar može biti puno bolji.
Edit: a i Edina Avdića smo slušali na košarci.
Ne bi nama smetalo da nemamo Eurosport, Arene, a neki i SK (ja ne, sjetim se familije BHTelecomu) i da ne znamo tako da komentar može biti puno bolji.
Nema komentatora koji ne koketira sa lapsusima,stvar je koliko slušamo ono što pričaju.
Baho je samo produkt lose selekcije nekadasnje RTV Sarajevo gdje je i u tada losoj konkurenciji bio jedan od najslabijih komentatora. Imali smo lose tv komentatora ali radio komentatori su bili dobri. U ono doba ZG je odskakao sa kvalitetom i moze se reci da je i losi Anzulovic bio klasa za nase (bio jako dobar za kosarku). Beograd je imao Nikitovica experta za boks i Pantica za atletiku. Sad je uglavnom tanko svuda pa su nam ovi srednje kvalitete iz ZG jako dobri. Baho ima/zna puno podataka u glavi ali boja glasa mu je jako losa (uspavljujuce iritirajuca) i zapala ga starost. Kad ostaris izgubis kontakt sa stvarnoscu i tesko ti pada gubljenje pozicija koje si ranije imao. Pocinje nostalgicno sjecanje da preuzima realno i lazno prikazivanje neke velicine koju pokusava prodati novim generacijama.
Na zalost situacija sa komentatorima se nece promjeniti jer se ne mjenja ni nase drustvo. Moram na kraju reci da nisu samo komentatori losi. Pogledaj te samo ko su nam experti koji sjede i ne znaju svezati bukvalno 3 recenice. No sta je tu je. Najvaznije je da repka sinja dobro i da smo prvi. Nadajmo se da ce tako i ostati do kraja ovog takmicenja. Zivjeli
Gledam redovno i Arene i SK i ne mogu reći da su toliko bolji. Lično, najviše volim slušati Božu Sušeca i Ćosića, ali stvarno mi ne smeta ni Baho. Ionako pola stvari ne čuješ ili se isključiš.
Muhamed Đakmić wrote:Meni je problem u neznanju i glupostima koje Baho izvali. Na utakmici protiv Sjeverne Irske je miješao Belfast i Dablin, a to je jednostavno užas.
I za svakog igrača će reći da je formi. Ono lik nije sastavio dvije utakmice u zadnje pola godina, ali Baho uredno za njega kaže kako je u posljednje vrijeme u odličnoj formi.
Ma ja, pa onda one sitnice tipa da je neko veliki potencijal a ima npr 26 godina i slično...
Mislim, takve stvari danas rješava internet, automatski ukucaš ime i prezime, vidiš godište i poštediš se blamaže, apsolutno nema potrebe da ideš po osjećaju.
Muhamed Đakmić wrote:Meni je problem u neznanju i glupostima koje Baho izvali. Na utakmici protiv Sjeverne Irske je miješao Belfast i Dablin, a to je jednostavno užas.
+1
Slomio sam se objašnjavajući kako mi Baho ko Baho ne smeta, već lavina gluposti koje izvali...šta kae, gledo sam ja dosta ovoga, znao sam