Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ramzess Veliki

#1651 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

superiska wrote:Ramo, ne pretjeruj sa horoskopom :lol:
Sigurno ima pravi razlog zašto to želi :roll: Ti predstavi to, eto, kao hir. Malo joj došlo, 'nako, da se razvede :roll:
Nego sta nego hir. Zene su hirovita bica ... :oops:
superiska

#1652 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Ramzess Veliki wrote:
superiska wrote:Ramo, ne pretjeruj sa horoskopom :lol:
Sigurno ima pravi razlog zašto to želi :roll: Ti predstavi to, eto, kao hir. Malo joj došlo, 'nako, da se razvede :roll:
Nego sta nego hir. Zene su hirovita bica ... :oops:

Ma jašta, hirovita, plahovita bića :D
Warashii

#1653 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Warashii »

superiska wrote: Boldirano....kajanje....žao mi je. Ne znam kako je nositi se s tim i nadam se da neću ni saznati.

Sretno!
I ja se nadam da neces.
Hvala.
Ramzess Veliki wrote: Horoskop nikad ne laze ... znam ja Blizance vrlo dobro.
Nije do tebe, do nje je. Dosadilo joj i hoce avanturu!!! Sve sto je rekla je pranje same sebe. Blizancima svako vrlo brzo dosadi, a ne posjeduju ni trunku empatije, osim ako zamisle da je imaju radi sebe samih. I laze, Blizanci ne vole nikog osim sebe. A da - vole onog ko im nije dostupan i kojeg one moraju jurcati. Mislim da ti to ne treba ...
Savjet - jarane ne brini, zivot pocinje nakon razvoda. Budi cool, zene cekaju na tebe. Kupi motor.
I NIKAD VISE NE GLUMI DOMACICU !!!
Zahvaljivat ces joj se zbog razvoda. :D
A ne znam, ja u horoskop ne vjerujem, pogotovo kad je ona u pitanju.
Osjecajna je, malo koga ne voli, drazeljubiva i previse, ali u ovoj nasoj stvari je ubjedjena da jednostavno vise ne ide.
Na neki nacin me pocela voljeti kao prijatelja, voli me, tesko joj bez mene ali ne zeli da zivi naovaj nacin, ubjedjena je da nema nikakve sanse da se stvari promjene na bolje.
Ja nudio sve, od bracnih savjetnika do preseljenja, okretanja zivota za 180 stepeni ali ona je ubjedjena da je za sve to sada kasno.
JA jesam bio pasivan, ali bili smo oboje, ona kada dodje kuci automatski ulazi u krevet i na spavanje, razumijem, naporan posao.
Podrzavao je kada je htjela otkaz dati, tjerao da mi obeca da ce kada je vec ostala da radi da ce da trazi drugi posao samo da ne ostane tu gdje je sada.
Sta sam vecera napravio koje su je cekale satima a kada dodje i ne jede nego legne spavati.
Nedjelje je provodila u krevetu a ja insistirao da provodimo zajedno svaki moguci sat.
Djece nemamo, i jesmo i nismo htjeli, kada je ona htjela, priznala mi je neku noc da cak ni tada nije bila sigurna da zeli, nisam ja htio zbog silnih obaveza nismo mogli o nama misliti, onda kada smo se slozili da radimo na tome nije nam bas uspjevalo, sada kaze da zapravo u nazad nekoliko mjeseci dijete uopste ne zeli.
Uvijek sam smatrao ljude koji ovako nesto pisu glupima, a valjda i ja sam to jesam, al drzim sve u sebi danima, samo za sebe, pricam i sa njom ali kao da razbijam celicni zid gumenim cekicem, jednostavno imam neku potrebu da pricam, da se popnem negdje i da vristim.
Ramzess Veliki

#1654 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

Warashii wrote:A ne znam, ja u horoskop ne vjerujem, pogotovo kad je ona u pitanju.
Osjecajna je, malo koga ne voli, drazeljubiva i previse, ali u ovoj nasoj stvari je ubjedjena da jednostavno vise ne ide.
Na neki nacin me pocela voljeti kao prijatelja, voli me, tesko joj bez mene ali ne zeli da zivi naovaj nacin, ubjedjena je da nema nikakve sanse da se stvari promjene na bolje.
Ja nudio sve, od bracnih savjetnika do preseljenja, okretanja zivota za 180 stepeni ali ona je ubjedjena da je za sve to sada kasno.
JA jesam bio pasivan, ali bili smo oboje, ona kada dodje kuci automatski ulazi u krevet i na spavanje, razumijem, naporan posao.
Podrzavao je kada je htjela otkaz dati, tjerao da mi obeca da ce kada je vec ostala da radi da ce da trazi drugi posao samo da ne ostane tu gdje je sada.
Sta sam vecera napravio koje su je cekale satima a kada dodje i ne jede nego legne spavati.
Nedjelje je provodila u krevetu a ja insistirao da provodimo zajedno svaki moguci sat.
Djece nemamo, i jesmo i nismo htjeli, kada je ona htjela, priznala mi je neku noc da cak ni tada nije bila sigurna da zeli, nisam ja htio zbog silnih obaveza nismo mogli o nama misliti, onda kada smo se slozili da radimo na tome nije nam bas uspjevalo, sada kaze da zapravo u nazad nekoliko mjeseci dijete uopste ne zeli.
Uvijek sam smatrao ljude koji ovako nesto pisu glupima, a valjda i ja sam to jesam, al drzim sve u sebi danima, samo za sebe, pricam i sa njom ali kao da razbijam celicni zid gumenim cekicem, jednostavno imam neku potrebu da pricam, da se popnem negdje i da vristim.
Bolan razvedi se ... ne pokusavaj se sa zenama raspravljati. One kad kazu gotovo je, vjeruj da je gotovo.
Gledaj to da shvatis sto prije i na laksi nacin.
I nije do tebe, dodje njima to tako ponekad. Ne trazi razloge u sebi.
Warashii

#1655 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Warashii »

Ne znam, fakat ne znam.
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#1656 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by lmo »

Warashii wrote:
Pa islo je na nacin da sam osjetio u zadnje vrijeme da nesto ne stima i onda sam to izvukao iz nje.
Ne znam sta je i kada je mislila, kaze da me voli ali ne na nacin na koji me voljela nekad.
Bolno, razgovori bolni i za mene i za nju ali ona jednostavno ne moze da predje preko nekih stvari.
Stvari su meni bile banalne a njoj bolne.
Tipa glupe plasticne kutije koje nismo kupili kada je ona zeljela jer fakat nismo imali potrebe za njima nego nekada tamo poslije ih kupili kad sam poceo da nosim hranu na posao.
Cinjenica je da smo bili poceli da zivimo kao neki par koji je vec 40 godina u braku a ja mislio da ona to tako zeli, zbog posla kojeg je radila od zvijezde do zvijezde a ja preuzeo poslove domacice jer sam imao fiksno radno vrijeme.
NE valja kad si ovakav ne valja kad si onakav.
JA vjerujem da sam grjesio, nisam savrsen daleko od toga ali niakako ne mogu da se pomirim sa tim da sam grjesio do te granice.
MAda sad je relativno i nebitno, stvari na pocetak vratiti ne mogu, a tako bih zelio.
I da, nije nista od navedenog u horoskopu, blizanci.
žao mi je što prolazite kroz sve to i vidim da vas oboje boli...
a ono što se može iščitati iz ovih redova i što je možda glavni razlog tog stanja sada je nedostatak komunikacije, prešućivanje, i slično........šutnja nije nikakvo zlato...barem ne kada se radi o zajedničkom životu sa partnerom....o svemu, baš svemu treba nadugo i naširoko ako je potreba takva u tom nekom momentu, ma kako da se činilo sitnicom....zapravo su sve sitnice, ali eto....dođu nam glave.....
sretno, @warashii!
Fudo387

#1657 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Fudo387 »

Warashii wrote:
superiska wrote: Boldirano....kajanje....žao mi je. Ne znam kako je nositi se s tim i nadam se da neću ni saznati.

Sretno!
I ja se nadam da neces.
Hvala.
Ramzess Veliki wrote: Horoskop nikad ne laze ... znam ja Blizance vrlo dobro.
Nije do tebe, do nje je. Dosadilo joj i hoce avanturu!!! Sve sto je rekla je pranje same sebe. Blizancima svako vrlo brzo dosadi, a ne posjeduju ni trunku empatije, osim ako zamisle da je imaju radi sebe samih. I laze, Blizanci ne vole nikog osim sebe. A da - vole onog ko im nije dostupan i kojeg one moraju jurcati. Mislim da ti to ne treba ...
Savjet - jarane ne brini, zivot pocinje nakon razvoda. Budi cool, zene cekaju na tebe. Kupi motor.
A ne znam, ja u horoskop ne vjerujem, pogotovo kad je ona u pitanju.
Nisi ti glup, ti si samo dobar insan.
Jebeno je to sto prolazis, nema lakog izlaza jer ti je stalo da tu zajebanciju ocuvas.
Na kraju ces morati, djaba, nesto joj je svintalo, i sto duze traje samo ces se vise sjebat.
Udahni, otpuhni, i jebi ga, ispari se.
Nemoj cugat.
superiska

#1658 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Ramzess Veliki wrote: Bolan razvedi se ... ne pokusavaj se sa zenama raspravljati. One kad kazu gotovo je, vjeruj da je gotovo.
Gledaj to da shvatis sto prije i na laksi nacin.
I nije do tebe, dodje njima to tako ponekad. Ne trazi razloge u sebi.
Bolan Ramo, pusti čovjeka, pa nije na dugme. Neka ga, neka preradi sve i svoje i njene postupke, drugačije ne može krenuti dalje.
Druže, samo lagano, ništa ne potiskuj, pusti neka sve emocije izađu. Čas ćeš biti tužan, čas ljut, pa euforičan, sjetan....ma ihhhhhh. Ne znam jesi li čitao temu od početka. Ako nisi preporučujem ti, ima dosta savjeta od nekolicine forumaša. Možete vi, možda, pokušati ponovo ali vjeruj da ćete se, kad tad, opet vratiti na ovo i to bi ti bio samo trenutni, prividni mir a u suštini je samo produžavanje agonije.
Šta god da je u pitanju, stisni zube, taman bila i posljedica samo tvoje greške. Pravi razlog će, svakako, kad tad isplivati. Ovo da dodje to njima ponekad ne vjerujem da je razlog. Ko se tek tako razvodi?
Ono što je (možda grubo zvuči) olakšavajuća okolnost kod vas jeste to da nemate djece.
Bilo kako bilo, zapamti i vjeruj da je tako, čeka te nešto drugo, lijepo. Sad je pakao, haos, sve se ruši i treba dosta vremena da se čovjek vrati u normalu. Kada se sve završi, smiri i prođe nećeš vjerovati da si bio u tom vrtlogu. A onda.....onda uslijede lijepi dani :)
Last edited by superiska on 05/07/2018 11:42, edited 1 time in total.
Warashii

#1659 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Warashii »

lmo wrote: žao mi je što prolazite kroz sve to i vidim da vas oboje boli...
a ono što se može iščitati iz ovih redova i što je možda glavni razlog tog stanja sada je nedostatak komunikacije, prešućivanje, i slično........šutnja nije nikakvo zlato...barem ne kada se radi o zajedničkom životu sa partnerom....o svemu, baš svemu treba nadugo i naširoko ako je potreba takva u tom nekom momentu, ma kako da se činilo sitnicom....zapravo su sve sitnice, ali eto....dođu nam glave.....
sretno, @warashii!
Boli, definitivno boli.
Ja sam oduvijek bio osoba koja je smatrala da razgovor sve moze rjesiti, na zalost ona se malo gubila u razgovorima pa je to sve postajalo moj monolog, koji je mene iritirao a kamo li nju, pa sam iz namjere da joj to ne cinim sve manje i manje potencirao bilo kakve razgovore.
Nekada jednostavno ne znas koje ti stvari rade o glavi, mislis u redu, a ono sasvim suprotno.
Nije da smo bili osobe bez planova, imali smo ih, skupljali smo novac i skupili solidnu sumu da uzmemo veci stan, rezervisali godisnji jos u 12-om mjesecu i onda...
Hvala u svakom slucaju.
Fudo387 wrote: Nisi ti glup, ti si samo dobar insan.
Jebeno je to sto prolazis, nema lakog izlaza jer ti je stalo da tu zajebanciju ocuvas.
Na kraju ces morati, djaba, nesto joj je svintalo, i sto duze traje samo ces se vise sjebat.
Udahni, otpuhni, i jebi ga, ispari se.
Nemoj cugat.
A eto dodje vrijeme da se zapitam sta sam.
Vidim da nam drugog izlaza, na zalost, nema.
Inace nisam neko ko cuga, nisam dugo, i za ovo vremena sto se dogadja zaista nastojim ne pretjerivati, a nije da ne popijem.
Moram priznati da se najvise lupam apaurinima.
Warashii

#1660 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Warashii »

superiska wrote: Bolan Ramo, pusti čovjeka, pa nije na dugme. Neka ga, neka preradi sve i svoje i njene postupke, drugačije ne može krenuti dalje.
Druže, samo lagano, ništa ne potiskuj, pusti neka sve emocije izađu. Čas ćeš biti tužan, čas ljut, pa euforičan, sjetan....ma ihhhhhh. Ne znam jesi li čitao temu od početka. Ako nisi preporučujem ti, ima dosta savjeta od nekolicine forumaša. Možete vi, možda, pokušati ponovo ali vjeruj da ćete se, kad tad, opet vratiti na ovo i to bi ti bio samo trenutni, prividni mir a u suštini je samo produžavanje agonije.
Šta god da je u pitanju, stisni zube, taman bila i posljedica samo tvoje greške. Pravi razlog će, svakako, kad tad isplivati. Ovo da dodje to njima ponekad ne vjerujem da je razlog. Ko se tek tako razvodi?
Ono što je (možda grubo zvuči) olakšavajuća okolnost kod vas jeste to da nemate djece.
Bilo kako bilo, zapamti i vjeruj da je tako, čeka te nešto drugo, lijepo. Sad je pakao, haos, sve se ruši i treba dosta vremena da se čovjek vrati u normalu. Kada se sve završi, smiri i prođe nećeš vjerovati da si bio u tom vrtlogu. A onda.....onda uslijede lijepi dani :)
Te stvari me bas lupaju i tuzan i ljut i nekad euforican.
Poznajuci nju, a poznajemo se 10 godina znam da nije samo do nje.
Zaista je dobra osoba koja nastoji svima da ugodi, nema visok ton, jednostavno je osoba s kojom sam se vidio do kraja zivota.
Strpljiva

#1661 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Strpljiva »

Ramzess Veliki wrote:
Warashii wrote:
superiska wrote: Hej drug, kad žena odluči....možeš na glavi dubiti ali ona ostaje pri odluci :roll: tako da....žao mi je.

Kad smo već tu, da vas pitam (ovaj muški dio ekipe), jesu li u vašim slučajevima žene donijele odluku, podnijele zahtjev za razvod? Ono što sam ja prmjetila u svom okruženju - jesu, žene su, uglavnom, te koje stave tačku na sve.
Da, jesam, i ja sam bila ta koja je donijela takvu odluku.
Pa islo je na nacin da sam osjetio u zadnje vrijeme da nesto ne stima i onda sam to izvukao iz nje.
Ne znam sta je i kada je mislila, kaze da me voli ali ne na nacin na koji me voljela nekad.
Bolno, razgovori bolni i za mene i za nju ali ona jednostavno ne moze da predje preko nekih stvari.
Stvari su meni bile banalne a njoj bolne.
Tipa glupe plasticne kutije koje nismo kupili kada je ona zeljela jer fakat nismo imali potrebe za njima nego nekada tamo poslije ih kupili kad sam poceo da nosim hranu na posao.
Cinjenica je da smo bili poceli da zivimo kao neki par koji je vec 40 godina u braku a ja mislio da ona to tako zeli, zbog posla kojeg je radila od zvijezde do zvijezde a ja preuzeo poslove domacice jer sam imao fiksno radno vrijeme.
NE valja kad si ovakav ne valja kad si onakav.
JA vjerujem da sam grjesio, nisam savrsen daleko od toga ali niakako ne mogu da se pomirim sa tim da sam grjesio do te granice.
MAda sad je relativno i nebitno, stvari na pocetak vratiti ne mogu, a tako bih zelio.
I da, nije nista od navedenog u horoskopu, blizanci.
Horoskop nikad ne laze ... znam ja Blizance vrlo dobro.
Joj Rame :D

https://m.youtube.com/watch?v=q2wWJ3CRxxc
Fudo387

#1662 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Fudo387 »

Ramo je kralj, on je na vrijeme skonto da na ovoj planeti zivi cetiri milijarde zena.
Ramo, naklon.
moonca

#1663 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

Nisi ti nista lose uradio.
Nije normalno ovo kako se ponasa. Poznat mi je slican slucaj. Osoba je imala slicne probleme, posao , umor ...ali nista nije htjela mijenjati.... crvena zastavica .... pokazalo se da je imala mentalnih problema.
Warashii

#1664 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Warashii »

:( i na to sam pomisljao.
Posao joj je jako stresan, nekoliko puta pomisljala da da otkaz, bila na rubu istog, ja joj davao podrsku, pa onda poslije i trazio obecanje da ce promjeniti posao, sto se nije desilo.
Pokusao sam joj blago nabaciti da mislim da je u pitaju depresija i anksioznost, u kojoj sam i sam bio, da vidimo i tu opciju medjutim nije bas zainteresovana, iako govori da nema osjecaja ni prema cemu ne samo prema meni i da je u skorije vrijeme imala suicidalne misli.
Mene jos voli, drag sam joj, drago joj da me vidi ali ne zeli me bas u svojoj stalnoj blizini.
moonca

#1665 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

Sto prije kod psihijatra, psihologa --- zar to nije dovoljno sto si naveo.
duminjo

#1666 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by duminjo »

Dosta slicnih stvari kao i kod mene.
Iz iskustva savjet.
Pomiri se da se bivsi i da je to Sve gotovo. Što prije to odradis i završiš s Tim, prije ces krenuti dalje. A nju pusti neka ganja karijere i poslove Do penzije. Nadji ženu ženu a ne "balavicu" koja ne zna sta hoce u zivotu.
moonca

#1667 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

Polako dumi- ne radi to ona iz hira-- citas li sta pise Warashii?
Warashii

#1668 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Warashii »

:( pokusavao ne bas direktno da kazem, nego malo kroz pricu, ispadne, po njenom, da zelim da je proglasim ludom.
Znam kako se depresija manifestuje i covjek konstantno misli to se meni ne moze desiti, imao sam problema, i to je malo uticalo na nas odnos ali ja sam priznao sta je i trazio pomoc kako god sam umio i znao.
Govorio da oboje idemo, da trazimo pomoc gdje god mozemo, na zalost ona to ne zeli.
Mali je problem sto tu gdje bi smo isli nju svu znaju, radi slican posao ali sam govorio da idemo u drugi grad ako treba.
Ma spreman sam dati svoje godine zivota u zamjenu da se sve vrati.
duminjo

#1669 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by duminjo »

moonca wrote:Polako dumi- ne radi to ona iz hira-- citas li sta pise Warashii?
Da..
Drag joj je = žao mu ga
Kad je htjela bebu, ustvari nije htjela bebu = lagala

Da ne pisem sve.. Mutna ga i zavlaci. Ima Nesto bitnije u zivotu od njega. I ako ga je lagala tada kada je bilo sve uredu, misliš da ga sada ne laze? A Najgore u svemu tome su stvari koje ona ima u glavi a ne Govori.
Nije jednostavno ali nekada se stvarno mora udariti sakom od hastal i reci dosta. Život je kurava. Jebes ga
ovo_mi_je_nick

#1670 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by ovo_mi_je_nick »

Nekako kontam da je jedini recept da se brak održi taj da se na bračnog druga gleda kao na cimera sa kojim dijeliš troškove života, rate, kirije, struje i ostalog odnosno kao partnera. Nešto tipa otvorene veze ili kao fuck-buddy-a.
triconja

#1671 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by triconja »

Pouka mladim parovima, prije nego sto potpisete za brak na pretrage da nema neka strana sihickih bolescura, vrijedit ce svake marke.
moonca

#1672 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

Warashii wrote::( pokusavao ne bas direktno da kazem, nego malo kroz pricu, ispadne, po njenom, da zelim da je proglasim ludom.
Znam kako se depresija manifestuje i covjek konstantno misli to se meni ne moze desiti, imao sam problema, i to je malo uticalo na nas odnos ali ja sam priznao sta je i trazio pomoc kako god sam umio i znao.
Govorio da oboje idemo, da trazimo pomoc gdje god mozemo, na zalost ona to ne zeli.
Mali je problem sto tu gdje bi smo isli nju svu znaju, radi slican posao ali sam govorio da idemo u drugi grad ako treba.
Ma spreman sam dati svoje godine zivota u zamjenu da se sve vrati.
Na neki nacin je ubijedi. Reci da tvoja dr zeli oboje na razgovor. Sve ukazuje da ona zbilja ima neki 'poremecj'.
ovo_mi_je_nick

#1673 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by ovo_mi_je_nick »

triconja wrote:Pouka mladim parovima, prije nego sto potpisete za brak na pretrage da nema neka strana sihickih bolescura, vrijedit ce svake marke.
Najbolja pretraga je " znam ja njega/nju, fin/fina je" :lol: :lol: :lol:
ovo_mi_je_nick

#1674 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by ovo_mi_je_nick »

Fudo387 wrote:Ramo je kralj, on je na vrijeme skonto da na ovoj planeti zivi cetiri milijarde zena.
Ramo, naklon.
Jeste 4 milijarde ali kad se izbace iz tog broja, zauzete, udate. Onda filtriraj slobodne u svom rangu godina. Pa onda ako gledaš vjeru, broj se opet smanji. Pa onda dođeš na krug od 500 km gdje živiš. Od toga broja sigurno pola tebe ne gleda kao nekoga ko im se sviđa. I dođeš na broj sa 4 milijarde na 10 komada.
triconja

#1675 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by triconja »

ovo_mi_je_nick wrote:
triconja wrote:Pouka mladim parovima, prije nego sto potpisete za brak na pretrage da nema neka strana sihickih bolescura, vrijedit ce svake marke.
Najbolja pretraga je " znam ja njega/nju, fin/fina je" :lol: :lol: :lol:
Jes, ovdje ljudi ne kontaju pravu vaznost mentalnog zdravlja :D
Post Reply