AKCIZE: Ko izda - pizda

Post Reply
Roccohljup

#1651 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

JThomas wrote:imamo dahije ali nemamo bune protiv dahija. i u povratku u feudalizam smo napola. ništa oni do kraja ne mogu dovesti.
zato sto im cilj nije feudalizam.....imamo mi jos da tonemo.....sad nam sljedi robovlasništvo (što dužničko, što državno i privatno), pa onda nakon toga u slobodnom padu do kamaneog doba. Pitanje je samo hocemo li se i tu zaustaviti :) Dinosauri....hir vi kam hir vi go :D :D :D :D
Matzan

#1652 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Matzan »

Evo šta o akcizama kaže veliki ekonomski stručnjak, čovjek iz realnog sektora i nadasve likovni umjetnik.
RADONČIĆ NAPAO KRITIČARE AKCIZA: "O privredi nam drže lekcije budžetska djeca, s plaćom od 5-6 hiljada"!

Lider SBB, Fahrudin Rdaončić, pojasnio je u razgovoru za N1 razloge zbog kojih su zastupnici njegove partije ipak odlučili glasati za povećanje akciza uprkos ranijoj najavi da to neće učiniti.

Image

Radončić je rekao da su zastupnici SBB-a glasali za poskupljenje cestarine "jer sve što se skupi od poskupljenja goriva ide u izgradnju autocesta i cesta".

''Mi smo četiri puta glasali za akcize. Ovog puta smo rekli nećemo akcize, hoćemo cestarine. I zatezali smo nekoliko mjeseci, jer cestarina je potpuno drugi ekonomski pojam. Sve što se skupi od poskupljenja goriva ide u izgradnju autoputeva i cesta I imaćemo mnogo manje mrtvih i mnogo efikasniju i uspješniju zemlju. Akcize su išle u neku rupu koja se zove budžet i mi ne znamo gdje je otišlo 8 milijardi. Mi ovdje moramo biti odgovorni ljudi. Političari koji napadaju akcize su potpuno neodgovorni. Evo, ja ću vam reći, ''Avaz'' na nivou jedne jedine noći pređe 11 hiljada kilometara, svojim kombijima i distribucijom da bi se novina našla na 5-6 hiljada prodajnih mjesta. Možete misliti koliko je to opterećenje finansijski na nivu 365 dana za jednu kompaniju. Ali, ovdje imate mogućnost da budete lični, kompanijski čovjek, stranački čovjek ili državnik. Mi bismo ostali bez milijardi i to više milijardi pomoći ili kredita međunarodne zajednice i to niti jedan odgovoran čovjek ne smije da prihvati'', dodao je on.

Govoreći o projektima koji bi se finansirali iz tih sredstava, Radončić je istakao da ne postoji opasnost da će BiH plaćati penale na kredite koje ne koristi.

''Mi smo na ovaj način spriječili da 500 miliona eura koja čekaju BiH budu raspoređeni zemljama u regionu, ne postoji ta opasnost. Dvadeset godina u BiH niko ništa nije radio. Imamo brzu cestu Sarajevo-Tuzla, koridor Vc, imamo tunel Prenj, imamo Mostar-sjever, Mostar-jug, imamo puno lokacija na kojima možemo da radimo i mislim da ta opasnost ne postoji'', naglasio je Radončić.

Radončić je izričito naglasio da se ovdje ne radi o još jednom udaru na džepove građana.

''To su populističke teze. Nafta na međunarodnoj berzi pada, veliko je pitanje hoće li i biti poskupljenja goriva. A nažalost, o ekonomskim kategorijama govore političari koji niti jednog jedinog dana nisu radili u realnom sektoru, odnosno u privredi. Rade takozvana budžetska djeca, te priče, koja cijeli život imaju odlične plate, po 5-6 hiljada maraka, nikad nisu dali marke donacije za bolesnog ili unesrećenog čovjeka, I oni sada nama drže govore o privredi, ekonomiji. To su nekompetentni ljudi I vrijeme će pokazati da je ovo bila istorijska odluka za BiH'', istakao je sagovornik N1 televizije.

Navode pojedinaca iz opozicije da će, zbog kršenja procedura, podniijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH, Radončić ovako komentariše:

''Ovdje je suština ekonomija, bolji život, otvaranje perspektive BiH, da nismo saobraćajno slijepo crijevo Evrope. Svako ima pravo da se obrati Ustavnom sudu, mene to posebno ne tangira. Mislim da je to pokušaj časnog izlaska iz gluposti gdje su upali tzv. reformisti a ovamo se ponašaju nereformistički jer zaustavljaju evropski put'', rekao je lider SBB-a.
Haris.ba

#1653 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Haris.ba »

Samo izglasajte akcize, a ja ću narodu objasniti kako i šta....
statixx

#1654 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by statixx »

This time next year, we'll be najvece gradiliste u okruzenju.
howdy

#1655 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by howdy »

Fahro me prosto rasplakao kao odgovoran gospodin koji je glasao za izbijanje novih 300 KM na godisnjem nivou minimalno iz mog dzepa a samim tim od moje djece. Fahrudine, zahvaljujem se na odgovornosti i borbi za nase bolje sutra.
Roccohljup

#1656 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

Ali fahro i ostali (koji su glasali za taj harač) to rade za nas i bolje sutra :D :D :D :D To je samo nastavak te brige od kako su na vlasti i koja nas strmoglavo gura na svim ljestvicama......doduse u pogresnom smjeru al samo nek se okreće :D
arzuhal

#1657 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by arzuhal »

Imat ćemo bolju putnu infrastrukturu, bolje ceste za vožnju,
bolju povezanost gradova,
ispunit ćemo još jedan evropski cilj,
zaposlit će se narod kroz državne i privatne firme,
standard će se popraviti,
povećat će se natalitet,
...

Pa dovraga sa svakim ko nije ovo podržao! :twisted:
vryzas

#1658 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by vryzas »

Image

:bih:
JThomas

#1659 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by JThomas »

da su feudalci imali sda desetina bi postala devetina.
Novak20

#1660 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Novak20 »

Cunami privrednog razvoja nakon tri godine nerada i nereda. :D

Image
zippoo87

#1661 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by zippoo87 »

o boze sta Fahro izjavi...nevjerovatno kakvim oni nas debilima smatraju
cirkus nad cirkusima
horkesh

#1662 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by horkesh »

Mogu samo da zamislim koliko će se u idućih devet mjeseci do izbora presjeći vrpci i položiti kamena temeljaca.

Šteta što nemaju niti jedan trotoar barem spreman za svečano otvorenje, možda se može još koja javna dječija kuhinja napraviti brzinski za slikanje.
Roccohljup

#1663 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

A malo drugačija verzija sa avazovog portala
Da nije usvojen set zakona o akcizama, BiH bi kao država bankrotirala. Rekao je to u razgovoru za N1 lider SBB-a Fahrudin Radončić.

- To bi ekonomski bilo pogubno, jer bi BiH kao država bankrotirala. Ovdje nije stvar da vi usvojite akcize ili cestarine, nego da su one uslov da vam MMF, EBRD, EIB daju budući novac koji je nama neophodan kao zemlji. Mi bez stranog novca ne možemo da preživimo. Mi smo siromašna porodica koja mora da se zadužuje kod banaka, a ovo je uslov da se možemo zadužiti. Prema tome, da se ovo nije uradilo, imali bismo raspad sistema - rekao je Radončić za N1.

Populističke teze

Na konstataciju novinara da su poslanici SBB-a u konačnici digli ruke za usvajanje ovog seta zakona o akcizama, Radončić je kazao:

- Mi smo četiri puta glasali za akcize. Ovog puta smo rekli: Nećemo akcize, hoćemo cestarine. I zatezali smo nekoliko mjeseci, jer cestarina je potpuno drugi ekonomski pojam. Sve što se skupi od poskupljenja goriva ide u izgradnju autoputeva i cesta i imat ćemo mnogo manje mrtvih i mnogo efikasniju i uspješniju zemlju. Akcize su išle u neku rupu koja se zove budžet i mi ne znamo gdje je otišlo osam milijardi. Mi ovdje moramo biti odgovorni ljudi. Političari koji napadaju akcize potpuno su neodgovorni.

Govoreći o projektima koji bi se finansirali iz tih sredstava, Radončić je istakao da ne postoji opasnost da će BiH plaćati penale na kredite koje ne koristi.

- Mi smo na ovaj način spriječili da 500 miliona eura koji čekaju BiH bude raspoređeno zemljama u regionu, ne postoji ta opasnost. Dvadeset godina u BiH niko ništa nije radio. Imamo brzu cestu Sarajevo - Tuzla, Koridor 5C, imamo tunel „Prenj“, imamo Mostar-sjever, Mostar-jug, imamo puno lokacija na kojima možemo da radimo i mislim da ta opasnost ne postoji - naglasio je Radončić za N1.

Lider SBB-a istakao je da se ovdje ne radi o još jednom udaru na džepove građana.

- To su populističke teze. Nafta na međunarodnoj berzi pada, veliko je pitanje hoće li i biti poskupljenja goriva. A, nažalost, o ekonomskim kategorijama govore političari koji nijednog jedinog dana nisu radili u realnom sektoru, odnosno u privredi. Rade takozvana budžetska djeca, te priče, koja cijeli život imaju odlične plate, po 5.000-6.000 maraka, nikad nisu dali marke donacije za bolesnog ili unesrećenog čovjeka, i oni sada nama drže govore o privredi, ekonomiji. To su nekompetentni ljudi i vrijeme će pokazati da je ovo bila istorijska odluka za BiH - istakao je sagovornik Televizije N1.

Radončić je komentirao i navode pojedinaca iz opozicije da će, zbog kršenja procedura, podnijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH.

- Ovdje je suština ekonomija, bolji život, otvaranje perspektive BiH, da nismo saobraćajno slijepo crijevo Evrope. Svako ima pravo da se obrati Ustavnom sudu, mene to posebno ne tangira. Mislim da je to pokušaj časnog izlaska iz gluposti gdje su upali tzv. reformisti, a ovamo se ponašaju nereformistički, jer zaustavljaju evropski put - rekao je lider SBB-a.

"Avaz" za jednu noć prijeđe 11.000 kilometara svojim kombijima i distribucijom

Evo, ja ću vam reći: „Avaz“ na nivou jedne jedine noći prijeđe 11.000 kilometara svojim kombijima i distribucijom da bi se novina našla na 5.000-6.000 prodajnih mjesta. Možete misliti koliko je to opterećenje finansijski na nivou 365 dana za jednu kompaniju. Ali, ovdje imate mogućnost da budete lični, kompanijski čovjek, stranački čovjek ili državnik. Mi bismo ostali bez milijardi, i to više milijardi pomoći ili kredita međunarodne zajednice, i to nijedan odgovoran čovjek ne smije da prihvati. (WTF je tenkre mislio sa ovim reći? :-) :-) :-) :-) )
megaman4

#1664 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by megaman4 »

Haris.ba wrote:Samo izglasajte akcize, a ja ću narodu objasniti kako i šta....
Nema potrebe. Silni odlasci ce se samo podebljati naredne godine, kada ce rekordan broj ljudi otici zauvijek.
Novak20

#1665 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Novak20 »

Roccohljup wrote:A malo drugačija verzija sa avazovog portala

Evo, ja ću vam reći: „Avaz“ na nivou jedne jedine noći prijeđe 11.000 kilometara svojim kombijima i distribucijom da bi se novina našla na 5.000-6.000 prodajnih mjesta. Možete misliti koliko je to opterećenje finansijski na nivou 365 dana za jednu kompaniju. Ali, ovdje imate mogućnost da budete lični, kompanijski čovjek, stranački čovjek ili državnik. Mi bismo ostali bez milijardi, i to više milijardi pomoći ili kredita međunarodne zajednice, i to nijedan odgovoran čovjek ne smije da prihvati. (WTF je tenkre mislio sa ovim reći? :-) :-) :-) :-) )
Kaže Fahro da je on 3 u 1. :D
Roccohljup

#1666 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

Novak20 wrote:
Roccohljup wrote:A malo drugačija verzija sa avazovog portala

Kaže Fahro da je on 3 u 1. :D
Znači Fahro-Nes :D

A cudi me da nije dodao i ono standardno (intelektualac, neimar, vakif, itd.) sto stalno trubi o sebi :D :D :D
Alfons Kauders

#1667 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:Cunami privrednog razvoja nakon tri godine nerada i nereda. :D

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E dobro me podsjeti na "Cunami"
hizo ramidovic

#1668 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by hizo ramidovic »

kase vakom covijeku i biznis menu kostoe fahro nevijeruje dace akcize donjet dobro ovoi drzavi i svijem gradzanima neznam ondak kome vijerovat bitice boljiu putovi sto posto jerbomi prica jedan komsia sto radi ufirmi sto popravljaju putove dace cim budne ljepse vrjeme odma pocimat krpit ove rupe po cesti eto davama zacepe usta pada vise nemerete reknut dase nista neradi
howdy

#1669 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by howdy »

Roccohljup wrote:Ali fahro i ostali (koji su glasali za taj harač) to rade za nas i bolje sutra :D :D :D :D To je samo nastavak te brige od kako su na vlasti i koja nas strmoglavo gura na svim ljestvicama......doduse u pogresnom smjeru al samo nek se okreće :D
Zato i plačem. Zbog boljeg sutra :lol:
Roccohljup

#1670 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

howdy wrote:
Roccohljup wrote:Ali fahro i ostali (koji su glasali za taj harač) to rade za nas i bolje sutra :D :D :D :D To je samo nastavak te brige od kako su na vlasti i koja nas strmoglavo gura na svim ljestvicama......doduse u pogresnom smjeru al samo nek se okreće :D
Zato i plačem. Zbog boljeg sutra :lol:
Hajd ba, nisi jedini :)
hamza_sa

#1671 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by hamza_sa »

zrakomlat wrote:Image
Inace, poznata IKEAsica, rodjena je u Jarama, opcina Siroki Brijeg, sto po sebi samom govori da je to od rodjenja naviknuto na sopingiranje u prodavnicama svjetskog renomea.
Roccohljup

#1672 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

koji kreteni tito mili.....

Bruka od zakona akcizne koalicije

I ovo se dešava! Kod teksta seta zakona o akcizama, koji je usvojila novoformirana akcizna koalicija, dva HDZ-a, SDA, SNSD i SBB, došlo je do grubih grešaka, jer zakoni koji su došli na potpis nisu isti na sva tri jezika.

Vijesti Bosna i Hercegovina Srijeda, 20.12.2017. | 11:08

Kako saznaje BN, razlike postoje i to u tekstovima zakona koji su predviđeni za bošnjačku, odnosno hrvatsku verziju zakona u odnosu na srpsku.

Razlike postoje i to u tekstovima zakona koji se tiču "posebnih računa", kao i oko otvranja istih u Centralnoj banci BiH...

Očito je u pitanju neka "mućka",koja je trebala da se sakrije od javnosti i koja je u takvom obliku došla parlamentarcima iz Savjeta ministara BiH i to na jeziku zavisno kojim poslanik govori.

U verziji zakona na srpskom jeziku ne postoji posebni podračuni, dok u zakonima druga dva jezika je to predviđeno. Sličnih grešaka ima još kao oko postojanja podračuna u Centralnoj banci BiH... Sve to je samo potvrda sumnji da su usvojeni zakoni o akcizama u službi spašavanja entiteta od bankrota, kako tvrde protivnici akciza, a ne da dođe do novih investicija i radnih mjesta kako to govore predstavnici novoformirane akcizne koalicije.

Predsjedavajući Doma naroda BiH Ognjen Tadić potvrdio je BN-u da nije potpisao još set zakone o akcizama upravo zbog razlike u tekstovima koje su se otkrile.

Tadić kaže da će ovo pitanje staviti na prvu sjednicu Kolegijuma Doma naroda BiH gdje će se raspraviti ovaj slučaj, navodeći da je i sam iznenađen jer se ovako nešto do sada nije dešavalo.

Set zakona o akcizama predviđa rast cijene goriva i putarina za 0,18 maraka s PDV-om, što će, kako su izračunali ekonomsiti, doprinijeti skok cijena svih drugih roba i usluga za najmanje 10 odsto.
Novak20

#1673 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Novak20 »

Izgleda da naše vlasti nisu ispunile sve uvjete MMF-a. Nije usvojen neki zakon, čini mi se. :D
Banksy

#1674 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Banksy »

Novak20 wrote:Cunami privrednog razvoja nakon tri godine nerada i nereda. :D

Image

'Cunami pravednosti i snažnog razvoja!' :thumbup:
Roccohljup

#1675 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

Koliko se sjećam, bilo je 11 zahtjeva ukupno. DO marta je njih 6 bilo ispunjeno. ostale su bile (tada) akcize, zakoni o bankarskom sektoru, zakon o agenciji za bankarstvo, izmjene zakona o osiguranju depozita, i najbolnije dubinska analiza BH Telekoma i HT Mostar.
Zakon o bankama je izmjenjen (u fbih), usvojen je novi (nakaradni) zakon o agenciji za bankarstvo, evo prosle su im akcize, ne znam dokle su i šta su sa zakonom o depozitima, a dubinska analiza je trn u oku. Uglavnom kreditno odbor MMFa nece zasjedati dok se svi uslovi ne ispune.
Post Reply