Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post Reply
LBVIEW

#1651 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
General War wrote: Tebe niusta ne ubjedjujem tamam posla, lijepo je viditi tako odanog slugu koji ce uprkos svemu lijepo prici k nozi...ono, cvijece u najboljem izdanju...nego koji moj ulazis u diskusiju onda kad vec imas programiranu antisrpsku matricu...od rijeci do rijeci.
I tako je, bolje da se srbi ne kupaju u moru pa makar i bosnjaci u onoj bari od neuma moraju dva puta ovjeravati pasos...jedno veliko Hvala lbiew :mrgreen:
Tja, ko o cemu kurava o postenju, a precani o sluganstvu. :mrgreen:
Ako je za tebe kritika politike "krvi i tla", te nepristajanje na ulogu trabanta u zlocinackom pohodu na tudje zivote i imanja "antisrpska matrica" ,
ma sikter - isti si k'o i ovi sto bi obnavljali Dusanovo carstvo na zemlji i kostima drugih.
A bolje je i ovjeravati pasos nego posezati za tudjim- vama je zinula guzica za Zadrom, Sibenikom.. a dobili ste kurcinu da oci s njom izbijete. :D
Nego, jess li kmecao povodom proslave Oluje, kako uobicavas svakog augusta? :D
Pa kazu ko nazva skolu po Bursuladzicu, :mrgreen: moj tovaru, tvoj odraz nemoci je toliko ocigledan da moras posezati za stvarima koje kod ociju vidis da si zajeban.
Oluja je cista vojna pobjeda, kao i ona u posavini, mjenjali krs za plodnu zemlju, uzeli pola bosne, a drugu polovinu karamo kako hocemo u institucijama a ti mi jos Salko i platis hehehe.
A ja u augustu opet u brelama, platim hrvati sluze :mrgreen:

Hvala, da nema takvih ko ti , trebalo bi vas izmislit...bas ko iz vica.
Dobro djiki, zar vi niste dupeta htjeli umociti u Jadran, a dobili ste Oluju. :D
Sto se BiH i Bosnjaka tice, s obzirom kakva im je sudbina od strane "nebeskih" namijenjena, super se proslo.
Dakle, medjunarodno priznata drzava s definiranim vanjskim granicama i unutrasnjim administrativno-politickim uredjenjem u vidu 2 entiteta, u ovom trenutku. U buducnosti - vidjet cemo, sve je podlozno promjenama osim vanjskih granica, a u sumskoj sve gore i gore. :wink:
General War

#1652 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

LBVIEW wrote:
Dobro djiki, zar vi niste dupeta htjeli umociti u Jadran, a dobili ste Oluju. :D
Sto se BiH i Bosnjaka tice, s obzirom kakva im je sudbina od strane "nebeskih" namijenjena, super se proslo.
Dakle, medjunarodno priznata drzava s definiranim vanjskim granicama i unutrasnjim administrativno-politickim uredjenjem u vidu 2 entiteta, u ovom trenutku. U buducnosti - vidjet cemo, sve je podlozno promjenama osim vanjskih granica, a u sumskoj sve gore i gore. :wink:
Neko te je pogresno nasjetovo ujo...na jadran se ide samo ko ima para :D
Sto se tice buducnosti, samo da bude jos vise takvih ko ti, jos jedan dejton i zagarantovana cijela BiH u Srbiji, kakva ti je moc zakljucivanja :D
LBVIEW

#1653 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by LBVIEW »

.
Last edited by LBVIEW on 26/08/2017 17:14, edited 1 time in total.
LBVIEW

#1654 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by LBVIEW »

LBVIEW wrote:
General War wrote:
LBVIEW wrote:
Neko te je pogresno nasjetovo ujo...na jadran se ide samo ko ima para :D
Sto se tice buducnosti, samo da bude jos vise takvih ko ti, jos jedan dejton i zagarantovana cijela BiH u Srbiji, kakva ti je moc zakljucivanja :D
Samo ti djiki nemoj o moci zakljucivanja, Draze ti. :D
Trebali smo po tebi vjerovati na rijec Slobi i nebeskim pa bi imali Muslimana za predsjednika, Srbi bi vratili sto su od JNA dobili, ista bi dislocirala
artiljeriju oko gradova, a SDS bi dao casnu srpsku rec da vise nikad nece tvornice i rudnike pretvarati u logore.
Sto se buducnosti tice, na pravom ste putu - jos par desetljeca i sumska ce biti jedan veliki nacionalni park u BiH. :D A Srbija sama ne zna gde su joj granice, ako ako potrudice se Albanci da sazna. :izet:
General War

#1655 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

LBVIEW wrote:
LBVIEW wrote:
Trebali smo po tebi vjerovati na rijec Slobi i nebeskim pa bi imali Muslimana za predsjednika, Srbi bi vratili sto su od JNA dobili, ista bi dislocirala
artiljeriju oko gradova, a SDS bi dao casnu srpsku rec da vise nikad nece tvornice i rudnike pretvarati u logore.
Sto se buducnosti tice, na pravom ste putu - jos par desetljeca i sumska ce biti jedan veliki nacionalni park u BiH. :D A Srbija sama ne zna gde su joj granice, ako ako potrudice se Albanci da sazna. :izet:
Koja si ti tragedija od Mustafe, malo hrvatska malo albanija...nista bosna. :lol:
Hos moc izdurat tih jos par desetljeca? jooj kad se sjure snjacibo iz berlina i beca u oslobodilacku akciju vec vidim udarnu cetu sa odjeljena gerijatrije iz Ofenbaha kako presjeca koridor. :lol:
LBVIEW

#1656 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
LBVIEW wrote:
Koja si ti tragedija od Mustafe, malo hrvatska malo albanija...nista bosna. :lol:
Hos moc izdurat tih jos par desetljeca? jooj kad se sjure snjacibo iz berlina i beca u oslobodilacku akciju vec vidim udarnu cetu sa odjeljena gerijatrije iz Ofenbaha kako presjeca koridor. :lol:
Pa ti djiki kao prijetis Srbijom, a ovi ne znaju gde su supllji. :izet:
Par desetljeca gore-dole, mozda ne ja, samo ste dugorocno donji.
madner

#1657 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by madner »

LBVIEW wrote:
madner wrote:
Skijaš wrote:

Lampica se upalila tek kad sam vidio komentar u kojem kolega @madner kaže da su Bošnjaci u savezu sa Miloševićem trebali jurišati na Split. Naslonim se, gledam u monitor i kontam, pa ovo oni mene zajebavaju :-D
To bi bila cijena saveza. Bolji je skec taj sto su Vukovarci jurisali na Vakuf, priznajem.
I sta bi bilo nakon sto bi se Srbi "namirili" u Hrvatskoj, s Bosnjacima bi, kao sto su i ranije kad su imali politicku prevlast, nastavili zivjeti u idili do sudnjeg dana?
Dobro rece Palermo - komedijasi u pokusaju. :lol: :lol:
Daleko od idile, ali imas dio Bosne koji je pod Srpskom okupacijom 150 godina.

Inace smjesno je da danas Bake i Vucko ozivljavaju ovaj plan, nakon Prijedora, nakon Srebrenice, nakon Sarajeva.
General War

#1658 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

LBVIEW wrote:
...to ce prvi put u istoriji bit slucaj, jebes se medjusobom do teritorije...to nema ni u alan fordu, to mogu samo odroni kao ti racunat na to :lol:
LBVIEW

#1659 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
...to ce prvi put u istoriji bit slucaj, jebes se medjusobom do teritorije...to nema ni u alan fordu, to mogu samo odroni kao ti racunat na to :lol:
Ti to kao skontao Alan Forda, djenerale? :lol: :lol:
I opet ne kapiras nista, no nisi kriv ti sto si ogranicen k'o beton. :D
General War

#1660 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote:
LBVIEW wrote:
Dze cu ja sa takim kapacitetom cija pamet nije samo za dvije noge. :thumbup:
Streptokok

#1661 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Streptokok »

Najezda đikana na temu.
anodi

#1662 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by anodi »

Đik, đik, đikane pogodi
kome Aljo smeta
a kome godi
Lug

#1663 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Lug »

madner wrote:
To bi bila cijena saveza. Bolji je skec taj sto su Vukovarci jurisali na Vakuf, priznajem.
ma pasa, jurisali bi oni i prije i poslije Splita.. ti haman rata nisi ni vidio.
BHCluster

#1664 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BHCluster »

madner wrote:

Pocinjem sumnjati da li vladas maternjim jezikom. Nisu ih smjenili, nego je vlast dala ostavku. Sutra da se nacrta 100 000 kod Baketa i da on zato da ostavku to nije protivustavno. Sta ti mislis da se desilo sa AP? :?
Referendum se odrzao u svim republikama, samo ako se ide na opciju nezavisnost onda se priprema za rat. Ako se ide na dogovor onda se ne ide na nezavisnost. Ici na nezavisnost bez pokrica = najebati.
CG nije izgubila drzavnost, nije 91 bila za nezavisnost, 2006 jeste. Drzavnost je od 1945 tu.

Zalosno je sto se nisi u stanju izraziti, pa sada pokusavas skrenuti sa svog argumenta. Jos uvijek niko ne zna sta je ovaj upis sa AP ZB trebao da znaci.
Tipicno. U onom sistemu je to bilo protivustavno iskoristene mase da bi Slobini ljudi bili postavljeni na te pozicija, nakon toga Vojvodina je postala "poslusna". Ta metoda je upalila i u Crnoj Gori a tamo gdje su dobili po nosu krenile su "balvan revolucije". Pa kad im nisu protesti smetali sto onda otvorise vatru na protestante u Sarajevu? Sto nije bilo rata u Makedoniji a dobise nezavisnost? Da Crna Gora imala drzavnost od 1945 ali samo na papiru. Ja samo cekam jos pored pranja Milosevica da se krene sa sloganima tipa "Slobo slobodo".
BHCluster

#1665 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BHCluster »

LBVIEW wrote:
Hajde ba njemu je dovoljno je da vidi naslovnu stranicu. :lol:
General War

#1666 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

BHCluster wrote:
LBVIEW wrote:
Hajde ba njemu je dovoljno je da vidi naslovnu stranicu. :lol:
Evo ih, stereo love- merged :mrgreen:
Sunca Sin
Location: Psi nam se dive, svinje nas smatraju jednakim, a mačke nas preziru.

#1667 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Sunca Sin »

Prestanite lamentirati.
madner

#1668 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by madner »

BHCluster wrote:
madner wrote:

Pocinjem sumnjati da li vladas maternjim jezikom. Nisu ih smjenili, nego je vlast dala ostavku. Sutra da se nacrta 100 000 kod Baketa i da on zato da ostavku to nije protivustavno. Sta ti mislis da se desilo sa AP? :?
Referendum se odrzao u svim republikama, samo ako se ide na opciju nezavisnost onda se priprema za rat. Ako se ide na dogovor onda se ne ide na nezavisnost. Ici na nezavisnost bez pokrica = najebati.
CG nije izgubila drzavnost, nije 91 bila za nezavisnost, 2006 jeste. Drzavnost je od 1945 tu.

Zalosno je sto se nisi u stanju izraziti, pa sada pokusavas skrenuti sa svog argumenta. Jos uvijek niko ne zna sta je ovaj upis sa AP ZB trebao da znaci.
Tipicno. U onom sistemu je to bilo protivustavno iskoristene mase da bi Slobini ljudi bili postavljeni na te pozicija, nakon toga Vojvodina je postala "poslusna". Ta metoda je upalila i u Crnoj Gori a tamo gdje su dobili po nosu krenile su "balvan revolucije". Pa kad im nisu protesti smetali sto onda otvorise vatru na protestante u Sarajevu? Sto nije bilo rata u Makedoniji a dobise nezavisnost? Da Crna Gora imala drzavnost od 1945 ali samo na papiru. Ja samo cekam jos pored pranja Milosevica da se krene sa sloganima tipa "Slobo slobodo".
Pa nisi u stanju ostati jedan paragraf konzistentan. Ili ne znas sta je protivustavno, sta protivzakonito i samo slucajno izbacujes te pojmove.
Kakve to veze ima sa otvaranjem vatre na demonstrante u Sarajevu? Protestanti su vjerska skupina. Rata je bilo u Makedoniji, samo ne sa Srbima.
To na papiru je glupost, pogotovo od 1974 je broj ovlasti saveznog nivoa jako mali.

Ja samo cekam jedan argument od tebe koji ima pocetak i kraj, a ne slucajno uzima nesto sto bi nekako trebalo biti povezano sa drugim. Moc izrazavanja na niskom nivou, cim ovako pokusavas skrenuti sa sopstvenog argumenta kako god znas i umijes.
BHCluster

#1669 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BHCluster »

madner wrote:
Pa nisi u stanju ostati jedan paragraf konzistentan. Ili ne znas sta je protivustavno, sta protivzakonito i samo slucajno izbacujes te pojmove.
Kakve to veze ima sa otvaranjem vatre na demonstrante u Sarajevu? Protestanti su vjerska skupina. Rata je bilo u Makedoniji, samo ne sa Srbima.
To na papiru je glupost, pogotovo od 1974 je broj ovlasti saveznog nivoa jako mali.

Ja samo cekam jedan argument od tebe koji ima pocetak i kraj, a ne slucajno uzima nesto sto bi nekako trebalo biti povezano sa drugim. Moc izrazavanja na niskom nivou, cim ovako pokusavas skrenuti sa sopstvenog argumenta kako god znas i umijes.

Znaci dolaze srbi sa Kosova i Crne Gore da protestuju protiv vojvodanskih vlasti razlog je bio antibirokratska borba, a svoj patriotizma iskazuju kroz nosenje slika Njegosa i drugih srpskih velikna. To je bio prvi put u historiji poratne Jugoslavije da je vlast smijenjena na van institucionalni nacin i to je Ustavno? Naravno nakon toga Milosevicevi ljudi dolaze na te pozicije. U Crnoj Gori je isti model koristen kao u Vojvodini samo sto su tamo osim srpskog nacionalizma ubacili i Ruse u miks parolama "Hocemo Ruse". Na Kosovu to nije moglo na taj nacin pa im je Jna i Milicija pomogla u su i prve zrtva pale a rezultat je bio ukidanjem autonomije. Pokusali su takve metode i u Sloveniji i Hrvatskoj ali tamo je to ugaseno veoma brzo. Ovo sam ti napisao radi tvoje tvrdnje da su "Slovenija i Hrvatska su isle na konfrontaciju, CG na dogovor" sto je naravno suprotno onome sto se je desilo.

Isto tako tvrdis "Mi smo izabrali najgore od oboje, konfrontaciju bez pripreme.", kakvu smo mi konfrontaciju trazili? Da li smo mi zapoceli rat ili Srbi? Ako je Milosevic "pustio" Makedoniju bez krvi zasto to nije moglo u BiH? Sto Makedonija nije ostala zajedno u toj novoj drzavi?
madner

#1670 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by madner »

BHCluster wrote:
madner wrote:

Znaci dolaze srbi sa Kosova i Crne Gore da protestuju protiv vojvodanskih vlasti razlog je bio antibirokratska borba, a svoj patriotizma iskazuju kroz nosenje slika Njegosa i drugih srpskih velikna. To je bio prvi put u historiji poratne Jugoslavije da je vlast smijenjena na van institucionalni nacin i to je Ustavno? Naravno nakon toga Milosevicevi ljudi dolaze na te pozicije. U Crnoj Gori je isti model koristen kao u Vojvodini samo sto su tamo osim srpskog nacionalizma ubacili i Ruse u miks parolama "Hocemo Ruse". Na Kosovu to nije moglo na taj nacin pa im je Jna i Milicija pomogla u su i prve zrtva pale a rezultat je bio ukidanjem autonomije. Pokusali su takve metode i u Sloveniji i Hrvatskoj ali tamo je to ugaseno veoma brzo. Ovo sam ti napisao radi tvoje tvrdnje da su "Slovenija i Hrvatska su isle na konfrontaciju, CG na dogovor" sto je naravno suprotno onome sto se je desilo.

Isto tako tvrdis "Mi smo izabrali najgore od oboje, konfrontaciju bez pripreme.", kakvu smo mi konfrontaciju trazili? Da li smo mi zapoceli rat ili Srbi? Ako je Milosevic "pustio" Makedoniju bez krvi zasto to nije moglo u BiH? Sto Makedonija nije ostala zajedno u toj novoj drzavi?
Jos jednom, vlast nije smjenjena. Vlada je dala ostavku zbog pritiska.
I ne nije prvi put, SFRJ nije imala izbore tako da je narod upravo kroz bunt i proteste jedino i mogao izraziti negodovanje. 1968 u Beogradu, 1971 u Zagrebu itd...

Ne znam da li je bilo i Srba sa Kosova i Crne Gore, vjerovatno da je jeste, ali glavne snage su ipak bili lokalni Srbi. Izbori su to pokazali, nije Slobo oborio ni jednu vlast osim Kosovske gdje nije imao podrsku populacije.
Dogadjaji 1988 jesu bili uzrok za ono sto se poslje desilo ali nikako nisu bili vezani. Slovenija se pripremala godinu dana za rat, imala je plan A, B i C za svaki slucaj odgovora, gdje bi vodili gerilski rat i ko bi vodio te formacije. Nisu poceli dok nisu obezbjedili protivoklopna sredstva, sa zadnjom posiljkom tek ulaze u konfrontaciju sa saveznim organima. Hrvatska je blokirala kasarne JNA dok u njima nije bilo dovoljno ljudi da odvuku sve tenkove koji su unutra, tako su dosli do 95% svog teskog naoruzanja. Dakle obje republike su bile svjesne da nezavisnost znaci konfrontaciju sa JNA, obje republike su poduzele korake da budu sto spremniji. BiH nije, jer je Alija svima govorio da bi u ratu najebali pa da se shodno tome moramo dogovoriti sa Srbima. Imas svjedocanstva iz 1991 gdje to jasno i glasno kaze.

Makedonija ima 2% Srba, ima jedna opstina gdje ih je vise od 20%. Ako nije proslo mirno u Hrvatskoj koja je imala 3x manje Srba od BiH, ko se mogao nadati da ce ovdje?

Alija sigurno nije, 1991 je dao tacne presjeke situacije. Samo nije bio dosljedan, niti je kocio niti ubrzao.

Da sumiram, presao si sa AP ZB na AB revoluciju, bez da si iste povezao. Jos uvijek nisi u stanju srociti jedan argument koji samostalno stoji. Sta bi se po tebi desilo za SRBiH da je bila protiv nezavisnosti na referendumu i zasto?
General War

#1671 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

madner wrote: Jos jednom, vlast nije smjenjena. Vlada je dala ostavku zbog pritiska.
I ne nije prvi put, SFRJ nije imala izbore tako da je narod upravo kroz bunt i proteste jedino i mogao izraziti negodovanje. 1968 u Beogradu, 1971 u Zagrebu itd...

Ne znam da li je bilo i Srba sa Kosova i Crne Gore, vjerovatno da je jeste, ali glavne snage su ipak bili lokalni Srbi. Izbori su to pokazali, nije Slobo oborio ni jednu vlast osim Kosovske gdje nije imao podrsku populacije.
Dogadjaji 1988 jesu bili uzrok za ono sto se poslje desilo ali nikako nisu bili vezani. Slovenija se pripremala godinu dana za rat, imala je plan A, B i C za svaki slucaj odgovora, gdje bi vodili gerilski rat i ko bi vodio te formacije. Nisu poceli dok nisu obezbjedili protivoklopna sredstva, sa zadnjom posiljkom tek ulaze u konfrontaciju sa saveznim organima. Hrvatska je blokirala kasarne JNA dok u njima nije bilo dovoljno ljudi da odvuku sve tenkove koji su unutra, tako su dosli do 95% svog teskog naoruzanja. Dakle obje republike su bile svjesne da nezavisnost znaci konfrontaciju sa JNA, obje republike su poduzele korake da budu sto spremniji. BiH nije, jer je Alija svima govorio da bi u ratu najebali pa da se shodno tome moramo dogovoriti sa Srbima. Imas svjedocanstva iz 1991 gdje to jasno i glasno kaze.

Makedonija ima 2% Srba, ima jedna opstina gdje ih je vise od 20%. Ako nije proslo mirno u Hrvatskoj koja je imala 3x manje Srba od BiH, ko se mogao nadati da ce ovdje?

Alija sigurno nije, 1991 je dao tacne presjeke situacije. Samo nije bio dosljedan, niti je kocio niti ubrzao.

Da sumiram, presao si sa AP ZB na AB revoluciju, bez da si iste povezao. Jos uvijek nisi u stanju srociti jedan argument koji samostalno stoji. Sta bi se po tebi desilo za SRBiH da je bila protiv nezavisnosti na referendumu i zasto?
Jedan malecni detaljcic je izmakao u ovome sto su srbi se uhvatili puske je:
-Gubitak konstitutivnosti u hrvatskoj+lijepa sjecanja i podsjecanja iz perioda NDH tokom priprema za rat.
madner

#1672 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by madner »

To je manje vise nebitno. Ljudi su 1987 krenuli u rusenje Jugoslavije i sve sto su smatrali da je dio nove Srbije nije se moglo izvuci bez rata.
General War

#1673 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

Pa bas ako ti je razlog mjenjanja ustava RS Srbije uvod u rat brisanje AP..uletili su sa hrvatskom zajedno u foto finisu isto tako mjenjanjem ustava SR Hrvatske, jedno bez drugoga ne moze.
madner

#1674 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by madner »

Naravno da moze, ali jedna korekcija, Vojvodina nije izgubila status AP. Izgubila je dio ovlasti.

Konstitutivnost naroda je tako i tako glupost, sigurno se nije ratovalo zbog istih. Niti je ikad tacno definisano sta su.

Uvod je u rat jer Srbija od tada namjerno blokira savezni nivo, tjerajuci druge republike van.
General War

#1675 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

madner wrote:Naravno da moze, ali jedna korekcija, Vojvodina nije izgubila status AP. Izgubila je dio ovlasti.

Konstitutivnost naroda je tako i tako glupost, sigurno se nije ratovalo zbog istih. Niti je ikad tacno definisano sta su.

Uvod je u rat jer Srbija od tada namjerno blokira savezni nivo, tjerajuci druge republike van.
Pricam o mjenjanju ustava u obadvije republike 1990, gdje je svako izbacio ono sto mu smeta...haj sloveniju svako konta,ali bez da nesto branim srbiju jer nema nikakve potrebe za tim njihovo sranje je poznato vec napominjem tokom onih silnih bezveze pregovora neke republike su odlucile van bez obzira na sve. (hrvatska)...ta glupost oko konstitutivnosti je upravo ukopalo Bosnu (po mom mislljenju) a Franjo je prvo uradio obratno pa onda u nezavisnost, a bosna suprotno...
Post Reply