Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#1651 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Maharadza »

AhmetShabo wrote:
Dzevy wrote:A sta mislis da instaliras neki global ROM.?
Instaliras samo app one koje hoces, pobrises one koje neces i to je to [emoji39]
ma rado bih ja instalirao bilo kakav rom, samo da znam caprkat :D
Da ne bih sta zajebao, a tek je telefon proradio.
Dakle, imam samo kineski store i sve je na njemu kinesko, nijedna google aplikacija ses ne moze downloadovat, kao ni vyber instagram itd.
Facebook moze npr
http://en.miui.com/thread-300939-1-1.html

Sretno! :thumbup:
Dzevy

#1652 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

Proguglaj, imas sigurno negdje na forumu sve detaljno pojasnjeno, nije toliko strasna stvar, samo trebas biti dobar sa eng :D ili mozes potraziti neki servis gdje bi htjeli to uraditi, nije tako strasno, ili vidi nekog forumasa ko je to vec radio pa nek ti to rjesi :D
Sretno

PS. Msm da aplikacije mozes skinuti preko apk fila pa instalirati, samo moras u postavkama dozvoliti instalaciju.
AhmetShabo

#1653 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

Ja kako sam skontao imam china rom, jer mi pise u verziji CN, dok je global verzija MI.
Trebao bih samo instalirati global rom umjesto ovog China je li tako?
Jaha79

#1654 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Jaha79 »

kod Mi4 obavezno provjerit da li su spojene particije
jer po defaultnom kitkatu i MIU dolazi sa dvije
za bilo kakvo ubacivanje ROMova sa novijim verzijama MIU particije se moraju spojiti
AhmetShabo

#1655 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

Jaha79 wrote:kod Mi4 obavezno provjerit da li su spojene particije
jer po defaultnom kitkatu i MIU dolazi sa dvije
za bilo kakvo ubacivanje ROMova sa novijim verzijama MIU particije se moraju spojiti
receno mi je da slijedim ovaj tutorial
http://en.miui.com/a-234.html
Jaha79

#1656 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Jaha79 »

čitaj iskustva ljudi,
http://m.bug.hr/forum/topic/mobiteli/xi ... 456?page=7

neki su se i pokajali nadgradnjom jer imaju problema
iako realno ti to moras uradit
Dzevy

#1657 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

U svakom slučaju dosta vremena provedi u citanju ili nađi nekoga ko zna sigurno kako se roota tel, da ne napravis problem. Ako ostavis taj ROM bit ce ti uvijek problem sa aplikacijama koje su blokirane u kini itd. Ne zuri vec polako rjesi to, imas i miui forum pa i tamo pogledaj, apsolutno teme o svemu imas tamo kao i direktno od developera, testera mozes dosta toga saznati i vidjeti.
Sretno svakako
AhmetShabo

#1658 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

Dzevy wrote:U svakom slučaju dosta vremena provedi u citanju ili nađi nekoga ko zna sigurno kako se roota tel, da ne napravis problem. Ako ostavis taj ROM bit ce ti uvijek problem sa aplikacijama koje su blokirane u kini itd. Ne zuri vec polako rjesi to, imas i miui forum pa i tamo pogledaj, apsolutno teme o svemu imas tamo kao i direktno od developera, testera mozes dosta toga saznati i vidjeti.
Sretno svakako
na tom forumu sam i upitao i dobio odgovor da pratim ovaj tutorial
Bilo kako bilo, rado bih dao nekome ko je ovo vec radio

Pa evo ovom prilikom pitam, ima li neko na TK da zna kako se ovo uradi, pa da mu donesem da mi pomogne?
Alfons Kauders

#1659 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Alfons Kauders »

AhmetShabo wrote:
Dzevy wrote:U svakom slučaju dosta vremena provedi u citanju ili nađi nekoga ko zna sigurno kako se roota tel, da ne napravis problem. Ako ostavis taj ROM bit ce ti uvijek problem sa aplikacijama koje su blokirane u kini itd. Ne zuri vec polako rjesi to, imas i miui forum pa i tamo pogledaj, apsolutno teme o svemu imas tamo kao i direktno od developera, testera mozes dosta toga saznati i vidjeti.
Sretno svakako

Pa evo ovom prilikom pitam, ima li neko na TK da zna kako se ovo uradi, pa da mu donesem da mi pomogne?
Mozes probat i ovu varijantu.

http://en.miui.com/a-233.html

Imam ja, al jebiga, odo ovih dana i nema me mjesec i kusur...

Nego... Ti i na CN ROM mozes nabaciti play store i google servise, ali po meni je bolje odmah ici na Global ROM.

CN ROM nije neka sreca jer moras raditi "sideload" Google aplikacija i servisa, pa ponekad sere. Opet radi - ja vec pola godine nosim Mi5 sa kineskim ROMom, ali sam mu morao ugasiti dio backupa na MiCloud jer bi mi deaktivirao google account...

Za prvu ruku, mozes nabacit google apps na postojeci ROM, mada bi ja odmah isao na Global (kod sebe nisam jer sam dobio telefon cim se pojavio i tad nije ni bilo Global ROMa... a sad mi se mrsko zajebavat)

Ja sam na tu stariju generaciju poput Mi4, Mi4c i Redmi Note 2, koristio ovaj kurac da instaliram google apps i services... http://xiaomitips.com/download/google-installer-app/ najcesce je radio, ali nije 100% (jebiga ako je neki reseller ROM zna bit problema)... zapravo ovaj kurac bi trebao naci i preko njihovog app storea, samo potrazi "google installer"
zlo zlo

#1660 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

tocno mi se ne ulazi u temu dok vidim ovog ahmeta u njoj, da peh nije zarazan :mrgreen:
Jaha79

#1661 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Jaha79 »

Alfons Kauders wrote:
AhmetShabo wrote:
Sretno svakako

Mozes probat i ovu varijantu.

http://en.miui.com/a-233.html

Imam ja, al jebiga, odo ovih dana i nema me mjesec i kusur...

Nego... Ti i na CN ROM mozes nabaciti play store i google servise, ali po meni je bolje odmah ici na Global ROM.

CN ROM nije neka sreca jer moras raditi "sideload" Google aplikacija i servisa, pa ponekad sere. Opet radi - ja vec pola godine nosim Mi5 sa kineskim ROMom, ali sam mu morao ugasiti dio backupa na MiCloud jer bi mi deaktivirao google account...

Za prvu ruku, mozes nabacit google apps na postojeci ROM, mada bi ja odmah isao na Global (kod sebe nisam jer sam dobio telefon cim se pojavio i tad nije ni bilo Global ROMa... a sad mi se mrsko zajebavat)

Ja sam na tu stariju generaciju poput Mi4, Mi4c i Redmi Note 2, koristio ovaj kurac da instaliram google apps i services... http://xiaomitips.com/download/google-installer-app/ najcesce je radio, ali nije 100% (jebiga ako je neki reseller ROM zna bit problema)... zapravo ovaj kurac bi trebao naci i preko njihovog app storea, samo potrazi "google installer"
može se javit i meni na PP gdje ću ga uputit gdje da skine apk koje mu trebaju i koje će download-at na mob pa onda direktno instalirat sa moba i bez play stora
kao privremeno rješenje
AhmetShabo

#1662 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

zlo zlo wrote:tocno mi se ne ulazi u temu dok vidim ovog ahmeta u njoj, da peh nije zarazan :mrgreen:
sto? nije sad nikakav peh. Sve radi, cak na mobu nema onog dropa baterije preko noci sto je bilo na prosloj maticnoj. Sinoc napunio, jutros ustao jedva da se pomjerila baterija.
Samo bih dok je sad sve svjeze da instaliram global rom, da se ne peglam sa ovim kineskim. To je sve, a posto ne znam cakcati oko toga, ne nih da zajebem bilo sta
AhmetShabo

#1663 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

Jaha79 wrote: može se javit i meni na PP gdje ću ga uputit gdje da skine apk koje mu trebaju i koje će download-at na mob pa onda direktno instalirat sa moba i bez play stora
kao privremeno rješenje
Iskreno volio bih da idem na global da se ne mucim sa instaliranjem aplikacija na ovaj CN ROM, preko tih zajebancija.. sta ja znam
Ali ako budem morao, nema mi druge..
Jaha79

#1664 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Jaha79 »

onda ništa ne diraj, nego se javi na PP da ti pokažem gdje ćeš skinuti sve apk koje trebaš i bez play stora
direktno skinut na mob i onda instalirat

p.s.
te skinute apk ja lično uvjek više preferiram jer su BEZ REKLAMA !!!
koje su smor na apk koje se skidaju sa play stora

a nikad ni sa jednom tako skinutom i instaliranom nisam imao nikakvih problema
AhmetShabo

#1665 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

zlo zlo wrote:tocno mi se ne ulazi u temu dok vidim ovog ahmeta u njoj, da peh nije zarazan :mrgreen:
i de mi reci. Koji rom koristis na svom mi4 i kako sluzi?
zlo zlo

#1666 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

AhmetShabo wrote:
i de mi reci. Koji rom koristis na svom mi4 i kako sluzi?
nisi u toku, mi4 nije došao, vratili pare i uzeli smo mi5 :mrgreen:
Haris033

#1667 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Haris033 »

Samo da se tuspasim. Prije 10-tak dana djevojka mi je kupila XioaMi RedMi Note 4.
Mobitel je :thumbup:
Mnogo je brži od mog iPhone 6 +. Vjerovatno bih ga uzeo sebi, ali iOS mi je nezamjenjiv, tj. ne pdonosim android (stvar ukusa). :roll:

Što se tiče aplikacija i skidanja, najbolji i najlakši način je putem DropBox-a. Skineš *.apk u DropBox (preko PC-a ili mobitela). Pokreneš DropBox na mobitelu, klikneš na skinutu *.apk aplikaciju i zatim na "Install". :)
Dzevy

#1668 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

Raja ima li neki rn3 da mu treba bumper, upravo je stigao ali je moj 2,5mm veci :D
Pa ako nekome treba javite
zlo zlo

#1669 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

imam ja set svega za mi4 nesuđeni :lol: :lol:
jahac96

#1670 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jahac96 »

Haris033 wrote:Samo da se tuspasim. Prije 10-tak dana djevojka mi je kupila XioaMi RedMi Note 4.
Mobitel je :thumbup:
Mnogo je brži od mog iPhone 6 +. Vjerovatno bih ga uzeo sebi, ali iOS mi je nezamjenjiv, tj. ne pdonosim android (stvar ukusa). :roll:

Što se tiče aplikacija i skidanja, najbolji i najlakši način je putem DropBox-a. Skineš *.apk u DropBox (preko PC-a ili mobitela). Pokreneš DropBox na mobitelu, klikneš na skinutu *.apk aplikaciju i zatim na "Install". :)
Djevojka ti kupila xiaomi redmi note 4 a ti vec imas iphone 6+??? logika haha salim se
da bi uradio kao sto ti kazes prvo mora skinuti dropbox na mobitel 8)
jahac96

#1671 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jahac96 »

Dzevy wrote:Raja ima li neki rn3 da mu treba bumper, upravo je stigao ali je moj 2,5mm veci :D
Pa ako nekome treba javite
Hahahaha ja narucio taj 2,5mm veci i zato sam odma na ebayu nasao bas za ovaj model platio 6km cekam da stigne, znas li ima li gdje staklo zastitno za ovaj veci model?
Dzevy

#1672 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

Drug tek nakon tvog posta sam skontao da postoje razlicite veličine, a davno sam narucio ovaj za standardni :D
Nisam našao jos ni bumper niti staklo.. doduse staklo sam dobio uz telefon, ali mi treba bumper ovaj veci, ako imas link tog bumpera javi.
Pozz
jahac96

#1673 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jahac96 »

Dzevy wrote:Drug tek nakon tvog posta sam skontao da postoje razlicite veličine, a davno sam narucio ovaj za standardni :D
Nisam našao jos ni bumper niti staklo.. doduse staklo sam dobio uz telefon, ali mi treba bumper ovaj veci, ako imas link tog bumpera javi.
Pozz
Ja sam narucio onaj aluminijski sebi, meni se taj sviđa jer sam ga imao i prije, evo ti link http://www.ebay.com/itm/302062437935?_t ... EBIDX%3AIT Ako ti valja ovaj onda izaberi ovaj model Special Edition....
Ukoliko se tebi ne sviđa ovaj, probaj traziti po ebayu ali ukucaj Xiaomi redmi note 3 special edition , ili samo dodaj xiaomi redmi note 3 SE ili xiaomi redmi note 3 152
Međutim sto se stakla tice ja sam pronasao neka od manje povjerljivih kupaca i nisam zelio da rizikujem jer ne zelim da mi dođe mobitel a da nemam staklo, tako da sam narucio ovo normalno staklo i posto je mobitel duzi 2,5mm dole taj dio ce mi malo faliti ali nema veze
jahac96

#1674 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jahac96 »

jahac96 wrote:
Dzevy wrote:Drug tek nakon tvog posta sam skontao da postoje razlicite veličine, a davno sam narucio ovaj za standardni :D
Pozz
Ja sam narucio onaj aluminijski sebi, meni se taj sviđa jer sam ga imao i prije, evo ti link http://www.ebay.com/itm/302062437935?_t ... EBIDX%3AIT Ako ti valja ovaj onda izaberi ovaj model Special Edition....
Ukoliko se tebi ne sviđa ovaj, probaj traziti po ebayu ali ukucaj Xiaomi redmi note 3 special edition , ili samo dodaj xiaomi redmi note 3 SE ili xiaomi redmi note 3 152
Međutim sto se stakla tice ja sam pronasao neka od manje povjerljivih kupaca i nisam zelio da rizikujem jer ne zelim da mi dođe mobitel a da nemam staklo, tako da sam narucio ovo normalno staklo i posto je mobitel duzi 2,5mm dole taj dio ce mi malo faliti ali nema veze
EDIT: provjeri dobro da dole u opisu pise da imaju za model 152mm
EDIT: Jbga ne znam kako sam ovaj dupli napravio smoto
Haris033

#1675 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Haris033 »

Bježite od aluminijskih covera. Kvalitet wifi signala bude znacajno lošiji. :izet:
Post Reply