Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Moderator: anex
- Thorgerson
#1651 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Najbolje bi bilo da Wizzair fino uveze liniju Tuzla - Sarajevo. Kakav omanji avion. Pa to bi bilo krcato. Magistralu zatrpat, zasadit krompir, kupus, luk.
- escobar__
#1652 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Fantastično je voziti novom trasom preko prijevoja Karaula.

- Haris.ba
#1653 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Kad su pustili? Koliko je kraće putovanje? 2 minute?escobar__ wrote:Fantastično je voziti novom trasom preko prijevoja Karaula.![]()
![]()
- studiorum_tuzlaensis
- Alfons Kauders
#1655 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Jesi vidio gotive? Ja fino govorim da će je otvoriti prije 1. avgusta, a niko mi ne vjeruje!escobar__ wrote:Fantastično je voziti novom trasom preko prijevoja Karaula.![]()
![]()
Ostavim video poslije posla
-
baglama
#1656 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Dodjes li ti ikad kuci

-
baglama
#1657 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
A sto ne bi ovi nasi Novi Bosna vec kako se nastavlja uveli desetak aller-retour dnevno Pa zgrnut pare umjesto da taljigaju do kuvajta I dalje.15 maruna povratna Pa Oni sa karaule mogu uduplat (na sest)one jadnike na Vranduku sto ne znaju gdje im je glava a gdje guzica.Thorgerson wrote:Najbolje bi bilo da Wizzair fino uveze liniju Tuzla - Sarajevo. Kakav omanji avion. Pa to bi bilo krcato. Magistralu zatrpat, zasadit krompir, kupus, luk.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#1658 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ako nema ispred tebe nikog na putu, ako je lijepo vrijeme i ako si raspolozen iznad ogranicenja voziti, mozes cak i do 2 ipo minute ustediti. Sarajevo nikad nije bilo blize tuzli hvala sdoHaris.ba wrote:Kad su pustili? Koliko je kraće putovanje? 2 minute?escobar__ wrote:Fantastično je voziti novom trasom preko prijevoja Karaula.![]()
![]()
- Alfons Kauders
#1659 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nemoj tako.izvrsni direktor wrote:Ako nema ispred tebe nikog na putu, ako je lijepo vrijeme i ako si raspolozen iznad ogranicenja voziti, mozes cak i do 2 ipo minute ustediti. Sarajevo nikad nije bilo blize tuzli hvala sdoHaris.ba wrote:Kad su pustili? Koliko je kraće putovanje? 2 minute?escobar__ wrote:Fantastično je voziti novom trasom preko prijevoja Karaula.![]()
![]()
Ako padne velik snijeg, mogle bi se ušparati i 3 minute, možda čak 3 minute i 15 sekundi...
-
Gray
#1660 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
baglama wrote:A sto ne bi ovi nasi Novi Bosna vec kako se nastavlja uveli desetak aller-retour dnevno Pa zgrnut pare umjesto da taljigaju do kuvajta I dalje.15 maruna povratna Pa Oni sa karaule mogu uduplat (na sest)one jadnike na Vranduku sto ne znaju gdje im je glava a gdje guzica.Thorgerson wrote:Najbolje bi bilo da Wizzair fino uveze liniju Tuzla - Sarajevo. Kakav omanji avion. Pa to bi bilo krcato. Magistralu zatrpat, zasadit krompir, kupus, luk.
Ovo je i mene uvijek čudili, zar se ne bi mogao uvesti neki regionalni letovi unutar BiH, sa nekim manjim avionom? Pa da si u Banja Luci, Mostaru, Bihaću za pola sata, za nekih 100-150 KM povratne karte? Tuzla možda ne, jer je tamo daleko aerodrom od grada, pa ne znam koliko bi se vremenski isplatilo.
- Thorgerson
#1661 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Moglo bi, ali bi karta od Sarajeva do Bihaća bila 350 KM povratna.Gray wrote:baglama wrote:A sto ne bi ovi nasi Novi Bosna vec kako se nastavlja uveli desetak aller-retour dnevno Pa zgrnut pare umjesto da taljigaju do kuvajta I dalje.15 maruna povratna Pa Oni sa karaule mogu uduplat (na sest)one jadnike na Vranduku sto ne znaju gdje im je glava a gdje guzica.Thorgerson wrote:Najbolje bi bilo da Wizzair fino uveze liniju Tuzla - Sarajevo. Kakav omanji avion. Pa to bi bilo krcato. Magistralu zatrpat, zasadit krompir, kupus, luk.
Ovo je i mene uvijek čudili, zar se ne bi mogao uvesti neki regionalni letovi unutar BiH, sa nekim manjim avionom? Pa da si u Banja Luci, Mostaru, Bihaću za pola sata, za nekih 100-150 KM povratne karte? Tuzla možda ne, jer je tamo daleko aerodrom od grada, pa ne znam koliko bi se vremenski isplatilo.
To bi morao neko subvencionirati. Na ovaj ili onaj nacin. Ili placati ili se odreći enormnih taksi.
- studeni76
#1662 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Eto rekli su da ce biti gotovo krajem septembra! Iznenadio ih snijeg zimi i kisa u proljece koji inace nisu svojstveni za nase krajeveAlfons Kauders wrote:Nemoj tako.izvrsni direktor wrote:Ako nema ispred tebe nikog na putu, ako je lijepo vrijeme i ako si raspolozen iznad ogranicenja voziti, mozes cak i do 2 ipo minute ustediti. Sarajevo nikad nije bilo blize tuzli hvala sdoescobar__ wrote:Fantastično je voziti novom trasom preko prijevoja Karaula.![]()
![]()
Ako padne velik snijeg, mogle bi se ušparati i 3 minute, možda čak 3 minute i 15 sekundi...
Jos 2 mjeseca do otvaranja megagradjevine
-
costacurta
#1663 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
studeni76 wrote: Jos 2 mjeseca do otvaranja megagradjevine
Ovo nije tačno, jednodtavno nije istina, Alfons je svjedok, neki dan se provozao novom dionicom, samo još nije postavio video koji je i dronom snimio. Kako izgleda iz zraka Alahu dragi!
Joj zemljo Bosno. Šta ljudi rade, jel moguće da se ovo dešava?!
- Alfons Kauders
#1664 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Lažu. Ja neki dan prošao, asfalt ko staklo.studeni76 wrote: Eto rekli su da ce biti gotovo krajem septembra! Iznenadio ih snijeg zimi i kisa u proljece koji inace nisu svojstveni za nase krajeve![]()
Jos 2 mjeseca do otvaranja megagradjevine
- Alfons Kauders
#1665 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Imam ja to snimljeno iz auta, samo spor mi internet. Nekako počinjem sumnjati da su za puteve i internet zaduženi ljudi iz istog ministarstva.costacurta wrote:studeni76 wrote: Jos 2 mjeseca do otvaranja megagradjevine![]()
Ovo nije tačno, jednodtavno nije istina, Alfons je svjedok, neki dan se provozao novom dionicom, samo još nije postavio video koji je i dronom snimio. Kako izgleda iz zraka Alahu dragi!
Joj zemljo Bosno. Šta ljudi rade, jel moguće da se ovo dešava?!
Uglavnom Karaula je gotova već 6 mjeseci i ne znam zašto mi niko ne vjeruje?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1666 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Evo cijelo ljeto zimski uslovi na karauli niko nije mogao da radi, samo čuvar 
- Alfons Kauders
#1667 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ljudi produžili rok u februaru jer su rekli da nisu mogli raditi od zime. Isti izgovor su imali u aprilu i junu. Sad produžili rok u avgustu jer je bilo kišovito. U septembru će opet biti kiša, pa će onda odgoditi za ljeto 2020.mk ultra wrote:Evo cijelo ljeto zimski uslovi na karauli niko nije mogao da radi, samo čuvar
I neko zaista misli da će ovi kriminalni idioti iz Euroasfalta izgraditi autoput? Ne mogu završiti 1195 metara magistrale za dvije godine...
- studiorum_tuzlaensis
#1668 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Stranačke firme mogu, pa ja.
-
doktor78
#1669 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Jbg, nije izborna godina, nema u ovoj godini ni općih ni lokalnih pa da se mogu slikavati.
A što je najgore, niko od silnih medija da potegne ovu priču, da priupita odgovorne kako su to vremenske prilike krive ako su na gradilištu konstantno samo dva čovjeka. Naši novinari (čast izuzecima) izgleda pišu samo po narudžbi.
A što je najgore, niko od silnih medija da potegne ovu priču, da priupita odgovorne kako su to vremenske prilike krive ako su na gradilištu konstantno samo dva čovjeka. Naši novinari (čast izuzecima) izgleda pišu samo po narudžbi.
- escobar__
#1670 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Baš jutros slušam rok septembar i šega mi.
Kakvi debili hljebe dragi.
Jadan onaj čuvar gore, još jednu zimu valja prezimit među divljači.

Kakvi debili hljebe dragi.
- Alfons Kauders
#1671 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Stvarno jadni ljudi, godinama čuvaju prazno gradilište na 1000 metara nadmorske, i sad će fakat još jednom prezimiti...escobar__ wrote:Baš jutros slušam rok septembar i šega mi.![]()
![]()
Kakvi debili hljebe dragi.Jadan onaj čuvar gore, još jednu zimu valja prezimit među divljači.
![]()
Prođe im bukvalno četvrt radnog vijeka na Karauli
- studeni76
#1672 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ovaj projekat prati i NatGeo, bice emisija Mega Structures
- Porodice Foht
#1673 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Vozio jucer gore. Pa nije bas da se ne radi. Vidio valjak i neke ljude in action s prilaznim putem prema Tuzli. Ako bi se uozbiljili moglo bi to biti do kraja septembra zavrseno. E, sad ako bi...escobar__ wrote:Baš jutros slušam rok septembar i šega mi.![]()
![]()
Kakvi debili hljebe dragi.Jadan onaj čuvar gore, još jednu zimu valja prezimit među divljači.
![]()
- Alfons Kauders
#1674 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Normalno da su radili kad su ih obilazili novinari i snimali priloge.Porodice Foht wrote:Vozio jucer gore. Pa nije bas da se ne radi. Vidio valjak i neke ljude in action s prilaznim putem prema Tuzli. Ako bi se uozbiljili moglo bi to biti do kraja septembra zavrseno. E, sad ako bi...escobar__ wrote:Baš jutros slušam rok septembar i šega mi.![]()
![]()
![]()
- Porodice Foht
#1675 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
A toje dakle razlog aktivizmu tih neimara.