Referendum(i) u RS-u

Locked
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#1651 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by wonkaw »

pici wrote:kad prodje referendum, onda 100 000 radnih mjesta al kako ovi krenusHe pod zemljom...
haj ba pici ti stalno van teme, samo o sexu i lovi... de malo o antidejtonskom djelovanju koje ce da dovede u pitanju MIR u BiH, doduse i u ratu se moze seksati i zagrabiti shto vrijedno. :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1652 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by pici »

arzuhal wrote:Viče Dodik und ekipa iz bh. entiteta erotično raspuknutog na dvoje: Mi želimo da - na miran, dostojanstven i legalan način, referendumom kao najvišim oblikom demokratskog izražavanja volje jednog naroda - djelujemo politički i društveno odgovorno, mi ne želimo nikakve sukobe, ne znamo ko je pominjao rat i to, ali mi to ne želimo ni u kom slučaju...

Koje budale, pa to smo isto i mi govorili i vjerovali 1. marta 1992. :mrgreen:

mirno spavajte
Connaisseur Karlin

#1653 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Connaisseur Karlin »

Jucerasnja vijest ,koja nije spomeuta na temi :

http://m.vijesti.ba/clanak/320910/medun ... endum-u-rs

Svako ko danas u Bosni i Hercegovini, ali i van njenih granica, posljednje postupke Milorada Dodika vezano za referendum najavljen za 25. septembar ocjenjuje kao jeftini politički igrokaz s namjerom stvaranja uzavrele atmosfere pred lokalne izbore, u velikoj je zabludi.
U zabludi su i oni koji Dodiku spočitavaju da forsira referendum kako bi prikrio svaku, a ne samo ekonomsku bijedu, kako građana RS-a tako i entiteta, čiji je lider. Sve što godinama Milorad Dodik na bh. i regionalnoj političkoj sceni radi, dobro je isplanirano, organizirano, ranije precizirano, utvrđeno i dogovoreno te mudro politički upakovano.
I nije, kako pojedini žele prikazati, nimalo naivno.

Zakon o referendumu, na koji se Dodik poziva, usvojen je 9. februara 2010. godine u Narodnoj skupštini RS-a. Zakon tada nije izazvao žestoke političke reakcije, niti je zbog njegovog usvajanja neko odgovarao. Dodik je već tada znao šta radi.

OHR prije šest godina, tačnije Valentin Inzko, komentirajući ovaj zakon izjavio je da je to samo zakon i ništa više. Samo četiri dana nakon usvojenog zakona, 13. februara 2010. godine, gost Dnevnika D na Federalnoj televiziji bio je nekadašnji član Predsjedništva BiH i lider Stranke za BiH Haris Silajdžić. Tada, očito nedovoljno ozbiljno shvaćen, i od šire bh. političke javnosti i od međunarodne zajednice, namjerno ili ne, Silajdžić je prije šest godina, usvojeni zakon ocijenio kao ogromnu opasnost za budućnost BiH i predvidio politička događanja kojima svjedočimo danas.

"Pitanje državne imovine, poznato je, još uvijek nije riješeno. Poznato je također i da pitanje knjiženja dijela vojne imovine nije riješeno, što je preduvjet za MAP, odnosno koračanje BiH prema NATO-u. I u jednom i u drugom slučaju država kaska jer to nije u interesu Dodikovog entiteta. Dakle, ništa u posljednjih šest godina nije riješeno što je u interesu opstojnosti države. Jedino što je izvjesno jeste upravo referendum zakazan za 25. septembar, koji je probni balon za Dodikov režim, ali i za održavanje onog daleko opasnijeg - o otcjepljenju RS-a, koji je moguć 2018. godine“, kazao je prije šest godina tadašnji član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić.

Dodik je itekako svjestan da iza njegove političke bahatosti stoji Narodna skupština RS-a, koja je prije šest godina usvojila Zakon o referendumu RS-a. Tada je međunarodna zajednica propustila da reagira, kao i domaći lideri, i zato danas imamo umjesto priče o evopskoj budućnosti države, priču o referendumu jednog njenog entiteta i zbog zakašnjele adekvatne reakcije plaćamo visoku cijenu.

Vrijeme je za reakciju, jer 2018. godine će to biti prekasno, zato što će tada, kako bi Silajdžić rekao, danas politički nemoguće postati politički neminovno.

Stavovi izrečeni u ovom tekstu održavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove Portala

(Vijesti.ba / TV1)
pici

#1654 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by pici »

wonkaw wrote:
pici wrote:kad prodje referendum, onda 100 000 radnih mjesta al kako ovi krenusHe pod zemljom...
haj ba pici ti stalno van teme, samo o sexu i lovi... de malo o antidejtonskom djelovanju koje ce da dovede u pitanju MIR u BiH, doduse i u ratu se moze seksati i zagrabiti shto vrijedno. :D

evo napisaH, lezi mirno spavaj i ujutro zlatan escajg
tandmand

#1655 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tandmand »

BHCluster wrote:Na osnovu ceka bi uskrsla paradrzavna tvorevina hb?
Na osnovu referenduma o Brčkom i Srebrenici. Ako može to onda može i u nekoj općini sa relativnom hrvatskom većinom, referendum o izlasku iz kantona, pridruživanju drugom kantonu, izlasku iz federacije i stvaranje zajednice hrvatskih općina ... Bez brige, smislit će Čović zavrzlamu već. Stoga mislim da je ovaj vid odgovora Dodiku, naših bošnjačkih političara, ne samo isprazan nego i opasan.
Last edited by tandmand on 18/08/2016 14:59, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#1656 Re: Referendum(i) u RS-u

arzuhal wrote:Ja sam za to da se u Brčkom, kao Distriktu države BiH, organizuje referendum s pitanjem: Jeste li da FBiH uključite u Distrikt?
Odgovor bi bio NE :)
stari grad Visegrad

#1657 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by stari grad Visegrad »

tandmand wrote:
stari grad Visegrad wrote:Po piscu tog clnaka srbi mogu praviti referendume, a Bosnjaci ne, jer to nije dobro. :lol: :lol: :lol:
Tipicna velikosrpsa demagogija.
Upravo Bošnjaci referendumima o Srebrenici i Brčkom vrlo lako mogu oživiti HR Herceg Bosnu !!
Ustavni sud BiH jasno se odredio spram suštine pitanja o referndumu u rs. Odluke najviših državnih sudova moraju se poštivati.

Ukoliko ne postuje onda ce biti kontra akcije od Bosnjaka, to je jasno.

Za Herceg-Bosnu sumljam, jer su njeni predstavnici vec osudjivani u den Haagu.
stari grad Visegrad

#1658 Re: Referendum(i) u RS-u

Connaisseur Karlin wrote:
arzuhal wrote:Ja sam za to da se u Brčkom, kao Distriktu države BiH, organizuje referendum s pitanjem: Jeste li da FBiH uključite u Distrikt?
Odgud ti znas? Ti ne zivis u Brckom. Tebe je strah.
pici

#1659 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by pici »

Image
mO k3

#1660 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

Nije ni čudo sto dodik na dolazi u Sarajevo ....
General War

#1661 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by General War »

aurora313 wrote:
General War wrote:
aurora313 wrote: Lako mi je sve objasniti. Ali ti komentarišeš emotivno na nešto o čemu ja nisam pisao. Šta se dogodilo, svi znamo i zadnji sam koji bi branio Miloševića ili Karadžića. Dodik nije naredio nekakav nalog za referendum nego ga je predložio, Skupština (kakva je, takva je) prihvatila, i sud odobrio. Zato me i interesuje mišljenje o Dodiku: da li je fašista i ako jeste, zašto.
Nema veze ovo sa emotivnoscu, vec ono" nije govno vec se neko posro"...nije dodik pobio ali hoce da iskoristi tu prostu cinjenicu koja je radjena u ime srpskog naroda, ko ga usvaja nema veze, ako zelis opet ( a sve mi se cini drugacije) znas da je parlament pc samo pokrice za naloge iz kuhinje preceDnika...ne vjerujem da referendum o autoputu, komunalnim pitanjima bosnjaci bi se ovoliko bunili.
Stvar je sto bosnjacko rukovodstvo apsolutno ne cini nista...povlacenje potisa za kredite, istup iz organa PC...e sad da neko povlaci pare od MMF- a, a na drugoj strani se sprema za rat...ja jednostavno ne vjerujem ni jednima ni drugima...ovo je tipicna karakteristika UZP prema svom narodu od svih strana.
Vrag zna šta i kako, ali Dodikovi potezi nisu nasumice kao što nisu recimo ni Erdoganovi u vezi unutarnje politike. Svako bi valjda da dobije nešto iz trenutnog stanja/sranja. Da li Dodik puca na neku nagradu ako odustane, to ne znam. Ali znam da Bakir ništa ne čini za Federaciju dok mislim da se Čović u ovom momentu udobno zavalio u fotelju i sa smiješkom prati šta se događa.

Daj da vidimo recimo ovaj scenario: Umjesto da se RS kreditom zadužuje za isplatu penzija––što nam daje veoma dobru sliku o dubini septičke jame u kojoj se svi ovdje nalazimo––ili čak nekakve otplate dugova, možda će neki novac da kapne sa strane (EU, USA) bez da se vraća. Time se referendum poništava.

Ako je to moguće, onda svaka čast Miletu. Tako mu je spašen obraz i ušutkani ostali.

Ako referendum ipak ostaje da se provede, ne vjerujem da bi Dejton bio prepreka. Uzbudiće se svi da Mileta prepadnu, on neće trepnuti, i nakon toga neko će reći ma ko šljivi njihov dan pobjede, neka slave šta hoće. A to se može dogoditi.

Poledajmo oko nas. Dođu izbjeglice u Grčku čak i bez dokumenata, ona ih primi, ali im drugi iz EU stave bodljikavu žicu. Isto rade Italijanima. Već sam rekao šta je Putin napravio Ukrajincima na Krimu. Zatim, NATO bombarduje isilovce u jurisdikciji koja nije njihova. Kurdi nemaju državu ali ih ipak Ameri naoružavaju i potpomažu da se bore. Erdogan bi digao slavoluk Gulenu samo da ne mora da se bakće sa Kurdima koji po zakonima Turske i Iraka nemaju nikakvo pravo na referendum... ali je to neko zaboravio reći Kurdima!

Ko traži neku 'pravu' pravdu, taj je naivan. Jer sve što se prijeti i izglasa (stotine UN rezolucija uključujući i one za Jugu iz 1991-95) ne vrijedi ni pišljiva boba ako se tu pomiješaju tuđi interesi.

O tome ja govorim. Dodik je poslijedica a ne uzrok. To sam već napisao a vidim da i neki drugi slično misle. Ko zna; možda se iz ovih sranja ipak nešto novo rodi što će nam svima dobro doći.

A za neke od usijanih glava ovdje na temi, moj savjet: uzmite te skrivene puške u ruke pa u hajdučiju. Možda nešto promjenite, ali sve se bojim da će na kraju to da budu vaše usrane gaće.
Pa nisu amerikanci tako laki na novcaniku...prije ili kasnije Mile ce zavrsiti sa motkom u supku kao Gadafi...ali kad mi vidimo kako se predstavnici sva tri tora ponasaju, mozes mislit sta sve oni znaju, ponavljam; Amerika cuva Bosnu a ne u bosnjake ili bilo koga kao etniju ili rjesavaju necije teritorijalno ili nacionalno pitanje...a posebno da brane one ogrezle u korupciji i kradji...tamam posla.
Last edited by General War on 18/08/2016 15:05, edited 1 time in total.
stari grad Visegrad

#1662 Re: Referendum(i) u RS-u

mO k3 wrote:Nije ni čudo sto dodik na dolazi u Sarajevo ....
Nije cudo, svjestan je svojih mutnih planova i djela.

Ako si mislio na forumase, velika vecina ne zive u Sarajevu.
arzuhal

#1663 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Ako propadne pokušaj referenduma, onda ništa...

Ali ako se referendum održi - pitam javno naše političare, zvaničnike, intelektualce, pravnike, profesore prava, vojne komandante, i dr:

Šta vi radite? Hoćete li nespremni dočekati sve? Počnite odmah sastavljati plan i zahtjeve od kojih nećete odstupati pri kreiranju Dejtona 2 ili Aachena 1 ili kako god se zvao budući mirovni sporazum nakon što se pokaže da je ovaj definitivno mrtav, te nakon svega što uslijedi u naredne 3-4 godine...

Odmah sad počnite sastavljati spisak, praviti mape, hoće li bh. delegacija tvrdoglavo zahtjevati da i Loznica ostane u BiH ili samo Bajina Bašta i Mali Zvornik, i ostala pitanja, pobogu...
arzuhal

#1664 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

To bi bio referendum za ljude koje žive u Brčkom, ne vas strance koji dosta dobro vladate nekim jezikom koji liči na standardni bosanski :mrgreen:

Dakle vi se NE pitate :run:
mO k3

#1665 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

arzuhal wrote:Ako propadne pokušaj referenduma, onda ništa...

Ali ako se referendum održi - pitam javno naše političare, zvaničnike, intelektualce, pravnike, profesore prava, vojne komandante, i dr:

Šta vi radite? Hoćete li nespremni dočekati sve? Počnite odmah sastavljati plan i zahtjeve od kojih nećete odstupati pri kreiranju Dejtona 2 ili Aachena 1 ili kako god se zvao budući mirovni sporazum nakon što se pokaže da je ovaj definitivno mrtav, te nakon svega što uslijedi u naredne 3-4 godine...

Odmah sad počnite sastavljati spisak, praviti mape, hoće li bh. delegacija tvrdoglavo zahtjevati da i Loznica ostane u BiH ili samo Bajina Bašta i Mali Zvornik, i ostala pitanja, pobogu...
Nista ne očekivati od MZ maximalno pokušati odraditi , Brčko presjeći i vidimodalje
BHCluster

#1666 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

tandmand wrote:
BHCluster wrote:Na osnovu ceka bi uskrsla paradrzavna tvorevina hb?
Na osnovu referenduma o Brčkom i Srebrenici. Ako može to onda može i u nekoj općini sa relativnom hrvatskom većinom, referendum o izlasku iz kantona, pridruživanju drugom kantonu, izlasku iz federacije i stvaranje zajednice hrvatskih općina ... Bez brige, smislit će Čović zavrzlamu već. Stoga mislim da je ovaj vid odgovora Dodiku, naših bošnjačkih političara, ne samo isprazan nego i opasan.
U ustavu bh. entiteta fbih neJma zakona o refrendumu kontas... Pokusali su oni sa Međukantonalnim-međuopćinskim vijećem pa referendum su imali ako se ne varam 11. novembra 2000, pa postrojavnje jedinica hvo u potpori istog i sta bi?
arzuhal

#1667 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

mO k3 wrote:
arzuhal wrote:Ako propadne pokušaj referenduma, onda ništa...

Nista ne očekivati od MZ maximalno pokušati odraditi , Brčko presjeći i vidimodalje
Naravno, to slijedi prije poziva za zeleni sto. Dotad staviti čepove u uši, poisključivat sve mobitele, kompjutere i sve, i samo vojnom čizmom gazit. Poslije ćemo nekako objašnjavati i pravdati se ljutitim Amerikancima da, koitusneš ga, nismo imali vezu, nismo znali da smo trebali stati prije Čačka, majgu mu...
Connaisseur Karlin

#1668 Re: Referendum(i) u RS-u

arzuhal wrote:
To bi bio referendum za ljude koje žive u Brčkom, ne vas strance koji dosta dobro vladate nekim jezikom koji liči na standardni bosanski :mrgreen:

Dakle vi se NE pitate :run:
dvije porodice iz Brckog,sad su stranic,ali imjau rodbinu uBrckom,kazu da ne zele biti dio nijednog entiteta :-D oni su ponosni na svoj distrikt status :)
arzuhal

#1669 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Connaisseur Karlin wrote: dvije porodice iz Brckog,sad su stranic,ali imjau rodbinu uBrckom,kazu da ne zele biti dio nijednog entiteta :-D oni su ponosni na svoj distrikt status :)
Vidiš da se ne pitaju ništa :-D
BHCluster

#1670 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

dvije porodice iz Brckog,sad su stranic,ali imjau rodbinu uBrckom,kazu da ne zele biti dio nijednog entiteta :-D oni su ponosni na svoj distrikt status :)
To cula-kazala ne pije vodu. :wink:
mO k3

#1671 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

arzuhal wrote:
Connaisseur Karlin wrote: dvije porodice iz Brckog,sad su stranic,ali imjau rodbinu uBrckom,kazu da ne zele biti dio nijednog entiteta :-D oni su ponosni na svoj distrikt status :)
:lol:
arzuhal

#1672 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Ne znam jel započelo ponovno formiranje 108. brčanske...Pridodat 7. bataljon 107-me gradačačke, Balte, živinički Sprečanski bataljon i...To je to, za početak...Ode RS u šejtanovu mater...
Connaisseur Karlin

#1673 Re: Referendum(i) u RS-u

arzuhal wrote:
pisem o misljenju proodica stranaca , a koji se ne pitaju nista,ali pisem taodjer o istom odogovoru njihove rodbine u distrikt Brcko :D
arzuhal

#1674 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

arzuhal wrote:
pisem o misljenju proodica stranaca , a koji se ne pitaju nista,ali pisem taodjer o istom odogovoru njihove rodbine u distrikt Brcko :D
De mi napiši koju i tome šta misle o današnjoj kiši, baš se naoblačilo i to, dal ih krsta bole, šta vele...?
benjen

#1675 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by benjen »

Povuci potpis sa pisma namjere za mmf kredit.
pa da vidimo ko moze duze :mrgreen:
uopste nebitno za opstruiranje eu puta,kad se napokon rijesi ovo sa unutrasnjim rusenjem drzave evropski put ce biti p.dim da se tako izrazim
Locked