Olimpijske igre u Riu 2016.

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
stalaktit

#1651 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by stalaktit »

E pa zanima mene. "Pišljivac" je u BiH dobio ćaćin voćnjak za trening, možda je trebao do kraja života nastupati na seoskoj olimpijadi, pa da ga ti ne mrziš jer eto nastupa za Hrvatsku.

Vidiš da se može i iz BiH, to je poanta posta. A osim toga, ima na ovom forumu i ljudi kojima su dragi i takvi porijeklom iz BiH, ne moraš biti svakom loncu poklopac zbog svojih frustracija.
It_is_a_Leclerc

#1652 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne zanimaju mene ti - "vaši" predstavnici, poštovana, ni najmanje. Znamo, i mi i vi, da hrvatski sportski savezi organizovano odvode svakog talentovanog igrača, sportistu, nudeći mu manje ili više, što nije korektno i ne doprinosi razvoju našeg sporta, ali je regularno, legitimno i potpuno razumljivo. Rade to i drugi, a ne samo Hrvatska.

Ja samo kažem da me ti ljudi i njihovi motivi, pogotovo ta lažna socijala o voćnjaku i djedu, ne zanima puno. Hamza Alić preživi genocid u Srebrenici, pa uspije dovoljno da uradi na sebi da postane evropsko srebro, sa dvije olimpijske norme. Kažem vam, drugi su razlozi u pitanju. Ali ne bih o njima. Nije to baš priča za ovu temu.
Krokodajl

#1653 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Krokodajl »

Jel stvarno misliš da nema sportista koji treniraju 365 dana u godini po 5-6 sati dnevno, ja ih znam najmanje 5-6 ali za razliku od sportista iz normalnih zemalja njih nema ko prepoznati i uložiti u njih, u situaciji kada ti država ništa ne olakšava već sve moraš sam to bavljenje sportom padne na nivo hobija, ako moraš plaćati participacije za takmičenja sam i ako moraš plaćati termine u državnim sportskim dvoranama na šta to liči.
U BiH se u sportistu počne ulagati tek kad isti ostvari neke rezultate, a da bi ostvario rezultate potrebno je neko vrijeme i ulaganje osim ako nisi vanserijski talenat koji se rodi jednom u 10 000 slučajeva.

O takvim slučajevima se snimaju filmovi, jedan je ovaj Kenijac što je naučio bacati koplje preko youtubea a drugi su bobaši sa Jamajke koji su vježbali u drvenim kolicima (i opet ostvarili "amaterski" rezultat). Ako ćeš godinu dana bacati kuglu sam na njivi bez da se porediš protiv jači, ako nemaš koga da ti kaže kako da popraviš svoj rezultat onda ćeš ostati amater i prosjek, ako će ti vrhunac nastupa biti balkansko prvenstvo i mediteranske igre onda će i tvoja karijera imati renome kao i ta takmičenja.
Ako ti sam moraš plaćati odlaske na takmičenja, troškove smještaja, i ako treba sam da se boriš sa svom papirologijom dokle ćeš prispiti. Amaterski pristup sportu donosi amaterske rezultate, to je tako i tako će ostati. Nisu tu potrebna neka milionska ulaganja, nisu čak ni potrebna ulaganja jednostavno potrebno je sistematski raditi na tome, gdje je sport u osnovnim i srednjim školama, gdje je sportsko obrazovanje kod našeg stanovništva, gdje je publika na takmičenjima, kod nas ljudi na sportske događaje idu samo ako mu dijete nastupa ili ako igra reprezentacija.
Rada sa mladim kategorijama nemamo, upravo iz razloga jer mi čekamo da se ukaže neki talenat, da ostvari rezultat pa onda njega dokapitališemo.
Amel Tuka trči u Italiji, Pezer kuglu baca u Švedskoj, Amina pliva u Hrvatskoj, od mladih košarkaša pola trenira vani, itd itd itd itd itd.

Da li će se šta promjeniti, u skorije vrijeme neće. Za 2 godine su Olimpijske igre u Pyongchangu, Južna Koreja, zimske, naš OK je spremio TRI stipendije od 1000 dolara mjesečno (koje teku već dvije godine ako se ne varam) za olimpijce koji ostvaruju zadovoljavajuće rezultate to su Marko Rudić, Igor Laikert i Tanja Karišik, sva tri imena isprobana i njihovi rezultati možda i jesu zadovoljavajući za BiH usove ali za svjetske je to čisti amaterizam, šta je sa imenima poput Edina Brankovića brzoklizaša koji zajedno sa svojim timom i ostalim brzoklizašima trenutno obavlja pripreme u Austriji jer u BiH nema ledene dvorane, osim ona 3 mjeseca kad su i ulice Sarajeva dovoljne za obavljanje treninga. Šta je sa Elvedinom Muzaferijom koja ostvaruje sasvim solidne rezultate u svojoj kategoriji (juniori) u skijanju, oni vjerovatno neće ni imati mogućnost da izbore nastup na OI jer da bi se izborio za nastup moraš nastupati na svjetskim takmičenjima a da bi tamo nastupio moraš imati novca da odeš, što naši nemaju pa neće ni ići, tako da vjerovatno neće ići ni na OI.

Sankaški savez je od MOK-a dobio vozilo, Sankaški savez je obavijestio javnost u Martu da rade na pripremi bob staze na trebeviću, sankaški savez, skeleton savez (da imamo i skeleton savez) i bob savez nemaju web stranicu niti na internetu možeš pronaći ikakve informacije o radu istih, klizački savez je izuzetak i imaju prilično ažurnu i lijepo urađenu stranicu, ali sve ovo je jednostavno na nivou nekog opštinskog saveza u nekoj Evropskoj zemlji.
hrle1976

#1654 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by hrle1976 »

Zlato za USA u plivanju na 4x 100m Medley stafeta
Srebro za Veliku Britaniju i Bronza za Australiju
Image
stalaktit

#1655 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by stalaktit »

Pa eto, čovjek je otišao u Hr s 18 godina, u međuvremenu je BiH fino isfinancirala 3 bacača kugle, za Hrvata nije bilo mjesta dok nije otišao u Hrvatsku. Mogao je još 10 godina čekati BiH, zna se gdje novci idu, ne idu bome ni Srbima ni Hrvatima. Niti njihovim sportskim udruženjima. Sve sami moraju, ili čekati Hrvatsku/Srbiju. Dok je tako, ne da nećete imati šansu da kvalitetan sportaš Hrvat nastupa za BiH, nego mu se bome i gadi. A ti ih mrzi koliko hoćeš, zaboli nas neka stvar.

Cheerios.
It_is_a_Leclerc

#1656 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Krokodajl wrote:Jel stvarno misliš da nema sportista koji treniraju 365 dana u godini po 5-6 sati dnevno, ja ih znam najmanje 5-6 ali za razliku od sportista iz normalnih zemalja njih nema ko prepoznati i uložiti u njih, u situaciji kada ti država ništa ne olakšava već sve moraš sam to bavljenje sportom padne na nivo hobija, ako moraš plaćati participacije za takmičenja sam i ako moraš plaćati termine u državnim sportskim dvoranama na šta to liči.
U BiH se u sportistu počne ulagati tek kad isti ostvari neke rezultate, a da bi ostvario rezultate potrebno je neko vrijeme i ulaganje osim ako nisi vanserijski talenat koji se rodi jednom u 10 000 slučajeva.

O takvim slučajevima se snimaju filmovi, jedan je ovaj Kenijac što je naučio bacati koplje preko youtubea a drugi su bobaši sa Jamajke koji su vježbali u drvenim kolicima (i opet ostvarili "amaterski" rezultat). Ako ćeš godinu dana bacati kuglu sam na njivi bez da se porediš protiv jači, ako nemaš koga da ti kaže kako da popraviš svoj rezultat onda ćeš ostati amater i prosjek, ako će ti vrhunac nastupa biti balkansko prvenstvo i mediteranske igre onda će i tvoja karijera imati renome kao i ta takmičenja.
Ako ti sam moraš plaćati odlaske na takmičenja, troškove smještaja, i ako treba sam da se boriš sa svom papirologijom dokle ćeš prispiti. Amaterski pristup sportu donosi amaterske rezultate, to je tako i tako će ostati. Nisu tu potrebna neka milionska ulaganja, nisu čak ni potrebna ulaganja jednostavno potrebno je sistematski raditi na tome, gdje je sport u osnovnim i srednjim školama, gdje je sportsko obrazovanje kod našeg stanovništva, gdje je publika na takmičenjima, kod nas ljudi na sportske događaje idu samo ako mu dijete nastupa ili ako igra reprezentacija.
Rada sa mladim kategorijama nemamo, upravo iz razloga jer mi čekamo da se ukaže neki talenat, da ostvari rezultat pa onda njega dokapitališemo.
Amel Tuka trči u Italiji, Pezer kuglu baca u Švedskoj, Amina pliva u Hrvatskoj, od mladih košarkaša pola trenira vani, itd itd itd itd itd.

Da li će se šta promjeniti, u skorije vrijeme neće. Za 2 godine su Olimpijske igre u Pyongchangu, Južna Koreja, zimske, naš OK je spremio TRI stipendije od 1000 dolara mjesečno (koje teku već dvije godine ako se ne varam) za olimpijce koji ostvaruju zadovoljavajuće rezultate to su Marko Rudić, Igor Laikert i Tanja Karišik, sva tri imena isprobana i njihovi rezultati možda i jesu zadovoljavajući za BiH usove ali za svjetske je to čisti amaterizam, šta je sa imenima poput Edina Brankovića brzoklizaša koji zajedno sa svojim timom i ostalim brzoklizašima trenutno obavlja pripreme u Austriji jer u BiH nema ledene dvorane, osim ona 3 mjeseca kad su i ulice Sarajeva dovoljne za obavljanje treninga. Šta je sa Elvedinom Muzaferijom koja ostvaruje sasvim solidne rezultate u svojoj kategoriji (juniori) u skijanju, oni vjerovatno neće ni imati mogućnost da izbore nastup na OI jer da bi se izborio za nastup moraš nastupati na svjetskim takmičenjima a da bi tamo nastupio moraš imati novca da odeš, što naši nemaju pa neće ni ići, tako da vjerovatno neće ići ni na OI.

Sankaški savez je od MOK-a dobio vozilo, Sankaški savez je obavijestio javnost u Martu da rade na pripremi bob staze na trebeviću, sankaški savez, skeleton savez (da imamo i skeleton savez) i bob savez nemaju web stranicu niti na internetu možeš pronaći ikakve informacije o radu istih, klizački savez je izuzetak i imaju prilično ažurnu i lijepo urađenu stranicu, ali sve ovo je jednostavno na nivou nekog opštinskog saveza u nekoj Evropskoj zemlji.
Napoemene radi, trebalo bi provjeriti postoji li negdje još u svijetu država čiji Olimpijski komitet nije stalna budžetska stavka državnog budžeta, već dobiju nekih 14.000 maraka godišnje, ako se prijave na konkurs za dodjelu sredstava sportskim kolektivima. Hrvatski olimpijski odbor, sa druge strane, u 2015. godini ima stavku prihoda od, provjerih maloprije, nevjerovatih 21 milion maraka. Sa takvim sredstvima je, uistinu, lako graditi infrastrukturu i stipendirati sportaše.

Ostale teze su jako zanimljive i vrijedne dublje analize za koju je nažalost prekasno, no vjerujem da ćemo, kao i obično, imati vremena nakon završetka još jednih neuspjelih igara - analizirati šta i kako ne valja.
Krokodajl

#1657 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Krokodajl »

Da Leclerc, vrlo žalosno, Olimpijski Komitet Srbije samo iz budžeta Srbije ima 2,8 miliona eura, da ne govorim o sportskim savezima, te o dotacijama sa drugih nivoa vlasti i naravno donacijama iz MOK-a.
Naš OK ako šta dobije to je velika stvar, i teško je sa takvim sredstvima išta planirati kada ne možeš planirati da li ćeš išta i imati od novca.
It_is_a_Leclerc

#1658 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

stalaktit wrote:Pa eto, čovjek je otišao u Hr s 18 godina, u međuvremenu je BiH fino isfinancirala 3 bacača kugle, za Hrvata nije bilo mjesta dok nije otišao u Hrvatsku. Mogao je još 10 godina čekati BiH, zna se gdje novci idu, ne idu bome ni Srbima ni Hrvatima. Niti njihovim sportskim udruženjima. Sve sami moraju, ili čekati Hrvatsku/Srbiju. Dok je tako, ne da nećete imati šansu da kvalitetan sportaš Hrvat nastupa za BiH, nego mu se bome i gadi. A ti ih mrzi koliko hoćeš, zaboli nas neka stvar.

Cheerios.
Držite se vi, poštovana, endotrahealnih intubacija, jer o sportu, pogotovo o bh. sportu vi, uz dužno poštovanje, imate pojma koliko i prosječna krava o tajlandskom boksu. Da vam, cijenjena doktorice olakšam, vi takvog znanja - nemate.

Da imate znanja, kao što imate neodoljive potrebe da stalnim replikama ovu sportsku temu odvedete na polje politike, onda biste znali da naprimjer - jedan športsko plesni klub "Široki" iz bratskog Širokog Brijega od "gadne" države BiH dobije više nego njen košarkaški savez. Da jedan - boćarski klub iz jednako tako bratskog Ljubuškog dobije od "gadne" države BiH više nego - rukometni savez BiH. Da jedan - taekwondo klub iz Mostara dobije trostruko više od države nego što godišnje stipendije dobije jedan olimpijac. Znate li, poštovana, koliko novca je od države dobio HŠK Široki Brijeg ? Znate li da je, unatoč toj cifri, u tom klubu dovoljan poziv da igrate za bh. reprezentaciju da završite na transfer listi ?

Zaista - sve moraju sami. A bome mu se i gadi :)

Uglavnom - to nikako nije ova tema, i ja ovim postom stavljam stvar ad acta. A vi nastavite da sijete politiku i provokaicje. Nadam se da će ovaj vaš post pročitati oni što su vam koliko jučer lijepili :thumbup:
smijesni_ste

#1659 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by smijesni_ste »

Ma dovoljno je samo pomisliti koliko se na ovaj "čuveni" SFF potroši svake godine, a koliko na sportiste (i to samo ove bolje, o slabijim da ne pričam)...nakon toga i bezbroj drugih primjera, ne smije im se ništa zamjeriti...
stalaktit

#1660 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by stalaktit »

Dabome da ću se držati intubacija (majketi, svima daju i Google danas pa svašta može i izguglati), to je kruh moj svagdašnji, koji mi naravno nije dala BiH, nego Hrvatska. Možeš također imputirati da ne znam ništa o sportu (lijepa ti je ta sintagma kojom sugeriraš da sam krava :mrgreen: ), znam mnogo, jer sam u tom sustavu BiH sporta bila.

Pa stavi ti fino tko što dobije, listu ovdje, pa da vidimo. I usporedbe iste sa sarajevskim kantonom, usporedi koliko je koliki sportaš dobio i od koga, da vidimo koliko je hrvatskih, koliko bošnjačkih a koliko srpskih sportaša i društava, sve skupa, pa da ti se neke stvari otvore. Ali stavi u zadnjih 10 godina, ne te klix stvari. I izbaci insinuacije.

Opet navodim, BiH je imala za 3 bacača kugle, niti jedan od njih nije bio 13 i više mjesta bolje rangirani i talentiraniji BiH Hrvat.

P.S. Ne odvedem ja u politiku, ti konstantno vodiš u politiku. Pogledaj moj prvi post o Mihaljeviću, koji je glasio samo da ima netko iz BiH bolje rangiran od te trojice, na listi koju je ekipa stavila ranije.

Evo baš gledam sad - za 2015. godinu potpore ministarstva sporta FBiH - 67 000 KM za sjedeću odbojku. HKK Široki - 0.
pirmin

#1661 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by pirmin »

Imam osjecaj da cete se vas dvoje na kraju uzeti.
vade_mecum

#1662 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by vade_mecum »

prekucavanje aparata na djelu :D
dječak sa šibicama

#1663 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by dječak sa šibicama »

Krokodajl wrote:Što se Juda tiče Larisa je 14-a i borila se protiv 4-e.

Kod bacanja Kugle naši bacači su sredina s tim što Pezer ima svijetlu budućnost ako nastavi ovako raditi i razvijati se.
Mešić je imao u kasnim 20-im napretka u karijeri ali onda su se zaredale povrede, Alić je manje više držao konstantu sa time što je on osvojio srebro na evropskom prvenstvu u zatvorenom što je svakako ogroman rezultat, ali njegovi rezultati su se uvijek vrtili tu unutar 20 metara što za velika takmičenja pogotovo ova gdje dolaze Amerikanci je ništa...

Jednostavno mi nit imamo sportiste nit rezultate, pa mi od ovih olimpijskih sportova od pola nemamo ni sportske saveze, na prošle OI Hrvati poslali predstavnika u mačevanju, u trapu Glasnović zlatni na prošlim Cernogorazz, ova veslanja, jedrenja, kanu kajak neću ni da spominjem, gimnastika nam je misaona imenica dok Hrvati beru medalje pa između ostalih imaju i sa OI...
Kolika je ozbiljnost rada tih sportskih saveza dovoljno je pogledati web stranice tih saveza, mi pola ovih saveza (čak i ako imamo) nemamo nikakve informacije o radu istih.
Dok u Hrvatskoj kriket savez (hej kriket) pruža bolje informacije nego naš nogometni recimo...

Nećemo mi još dugo na zelenu granu, osim možda ako se ovi loptači kvalifikuju na igre...
Mislim da malo precjenjujes hrvatske sportske saveze, HHO i tako dalje. Bolje rade nego nasi, nema sumnje, ali... recimo, Filip Ude je uzeo olimpijsku medalju nakon sto je pripreme odradio sa zaletom iz kupatila, ono preskakanje kozlica valjda mu to dio treninga, covjek se zaleti iz dnevnog boravka kroz kupatilo i predsoblje. Nije imao postene dvorane.
jasko_ba

#1664 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by jasko_ba »

NEDJELJA 14. 8.
12:00 Golf Muškarci četvrti dan
13:00 Badminton pojedinačno kvalifikacije
14:00 Mačevanje, mač (M), Team, osmina/četvrtina/polufinale
14:00 Streljaštvo, puška, trostruki položaj 50 m (M), kvalifikacije -
14:30 Atletika, Maraton (ž)
14:30 Odbojka na pijesku, kvalifikacije
14:30 Rukomet, Žene Crna Gora - Brazil (skupina A)
14:30 Odbojka, Žene Srbija - Nizozemska (grupa B)
15.00 Hrvanje, grčko-rimskim - 75 kg kvalifikacije
15:00 Jahanje, preskakivanje pojedinačno/ekipno kvalifikacije
15:00 Stolni tenis tim (M) Četvrtfinale
15:00 Hokej, muškarci četvrtfinale (1A - 4B) Španjolska - Argentina
16:00 Boks do 75kg (Ž) prvi krug
16:00 Sinkronizirano plivanje, parovi kvalifikacije
16:30 Boks do 56kg (M) drugi krug
16:30 Rukomet, Žene Švedska - Francuska (grupa B)
16:35 Odbojka, Žene, Južna Koreja - Kamerun (skupina A)
17:00 Tenis, mješoviti parovi finale
17:00 Tenis, Pojedinačno (M) finale
17:00 Tenis parovi (ž) finale
17:15 Košarka, Žene Kina - USA (grupa B)
17:30 Boks do 60kg (M) polufinale
17:30 Hokej, muškarci četvrtfinale (2B - 3A) Belgija - Indija
17:45 Boks do 64kg (M) drugi krug
17:50 Vaterpolo, muškarci Španjolska - Crna Gora (skupina A)
18:00 Streljaštvo, puška, trostruki položaj 50 m (M) finale
18:05 Jedrenje, Nacra 17, utrka 10, 11 i 12
18:05 Jedrenje 470 (Z), utrka 6(prebačeno sa petka), 7 i 8
18:05 Jedrenje, Finn, utrka 9 i 10 -
18:05 Jedrenje, Surfanje (M) utrka za medalje -
18:15 Jedrenje, 470 (M), utrka 6(prebačeno sa petka),
18:45 Boks do 81 kg (M) četvrtfinale
19:00 Gimnastika parter (M) finale
19:05 Jedrenje, Surfanje (Z) utrka za medalje
19:10 Vaterpolo, muškarci Australija - Grčka (skupina A)
19:15 Boks do 49 kg finale
19:15 Košarka, muškarci SAD - Francuska (skupina A)
19:40 Rukomet, Žene Nizozemska - Rusija (skupina B)
19:44 Gimnastika, skok (ž) finale
20:00 Odbojka, Žene Italija - Portoriko (grupa B)
20:29 Gimnastika konj s hvataljkama (M) Završni
20:30 Košarka, Žene, Senegal - Srbija (grupa B)
20:30 Vaterpolo, muškarci SAD - Italija (skupina B)
21:00 Biciklizam staza, Sprint Ž kvalifikacije
21:00 Skokovi u vodu, 3 m (Z) - daska finale
21:00 Odbojka na pijesku, žene četvrtfinale
21:10 Biciklizam staza, Omnium M utrke 1,2,3
21:14 Gimnastika dvovisinski razboj (ž) finale
21:40 Rukomet, Žene Norveška - Rumunjska (skupina A)
21:50 Vaterpolo, muškarci Francuska - Hrvatska (skupina B)
22:00 Mačevanje, mač (M), Team, 3. mjesto
22:00 Hrvanje, grčko-rimskim - 59 kg borbe za medalje
22:04 Biciklizam, staza - Sprint (M) finale
22:05 Odbojka, Žene Sjedinjene Američke Države - Kina (skupina B)
22:12 Biciklizam staza, Sprint Ž 1/16F
22:45 Košarka, Žene, Španjolska - Kanada (grupa B)
23:00 Hrvanje, grčko-rimskim - 75 kg borbe za medalje
23:00 Hokej, muškarci četvrtfinale (2A - 3B) Nizozemska - Australija
23:30 Mačevanje Mač (M) ekipno finale
00:00 Košarka, muškarci Australija - Venecuela (skupina A)
00:10 Dizanje utega 75kg (Z)
00:30 Stolni tenis tim (ž) polufinale
00:30 Badminton, mješoviti parovi četvrtfinala
00:30 Vaterpolo, muškarci Srbija - Japan (skupina B)
00:50 Rukomet, Žene Španjolska - Angola (skupina A)
00:55 Badminton mješoviti parovi četvrtfinale
01:30 Odbojka, Žene Japan - Argentina (skupina A)
01:30 Atletika, visi (m), kvalifikacije
01:30 Hokej, muškarci četvrtfinale (1B - 4A)
01:35 Atletika 400 (ž) polufinale
01:50 Vaterpolo, muškarci Brazil - Mađarska (skupina A)
01:55 Atletika, troskok (Z) finale
02:00 Atletika 100m (M) polufinale
02:30 Atletika, 1.500 m (Z) polufinale
02:50 Rukomet, Žene, Argentina - Južna Koreja (skupina B)
03:00 Atletika 400m (M) finale
03:25 Atletika 100m (M) finale
03:30 Košarka, muškarci Srbija - Kina (skupina A)
03:35 Odbojka, Žene Brazil - Rusija (skupina A)
ioannes

#1665 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by ioannes »

zenit dozic wrote:
insomnia78 wrote:Klishina iskljucena sa igara
Image
#Rio2016 > L'IAAF confirme l'exclusion de la Russe Darya Klishina
Vaku macu izbacit sa igara je krivicno djelo.
Sve vise kontam da su u tim anti doping komisijama pedercine.
Prvo isinbajevoj ne dadose ni da dođe pa sad ovo. :run:
baš nešto gledam ovu sliku... di ovu izvadiše,može komotno za top modele
vade_mecum

#1666 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by vade_mecum »

ioannes wrote:baš nešto gledam ovu sliku... di ovu izvadiše,može komotno za top modele
pa i bavi se manekenstvom akordig to vikipedija. https://www.instagram.com/dariaklishina/ :D :per:
vade_mecum

#1668 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by vade_mecum »

naporni ste sa ovom odbojkasicom :D #PravdaZaDaryu
L u c i f e r

#1669 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by L u c i f e r »

vade_mecum wrote:
naporni ste sa ovom odbojkasicom :D #PravdaZaDaryu
ta će darya

a odbojkašici bi pojo govno ko sarmu

:oops:
KB9

#1670 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by KB9 »

pirmin wrote:Imam osjecaj da cete se vas dvoje na kraju uzeti.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
TheWatcher

#1671 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by TheWatcher »

postoji li emisija pregled dana OI gdje se moze vidjeti propusteno :?:
omega369

#1672 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by omega369 »

Ukinuti olimpijski komitet BiH i onemoguciti tim stetocinama da trose lovu na tako skupe teferice kao sto su OI
Juliuscezar

#1673 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Juliuscezar »

U pola 3 Lucija Kimani valjda zavrsi utrku
Juliuscezar

#1674 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Juliuscezar »

Sta je sa Asmirovom Nicole zar nije uzela papire, dresiral ona te konje
Patriotska_Liga

#1675 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Patriotska_Liga »

Ja recimo nikad nisam vidio da se ona igdje ozbiljno i profesionalno bavila dresurom, a kamo li da je ispunila normu za OI. Kad je ukucaš na Googleu glavna joj je referenca da je supruga Asmira Begovića.
Locked