heheheheheh ma ja i ja sam cuo da je Sanko otisao na medicinu kada se upisao i kada je trebao da dobije diplomu.....ovih 5-6 godina izmedju je proveo u kafani!!!VjecitiStudent wrote:De bolan Hrasno, zar si prespavao te godine?hrasno38 wrote:Tako je donekle ne bi se bas 100% slozio sa svim. Sa ovim da je jedino sto se stelilo na medicini upis to je 100% tacno i bila je i afera koverata vezanih za medicinski falultet ali isto tako sto ti kaze anatomijama je dosal glave mnogim kojima su guzonje bili roditelji.uglavnomja wrote:medicina se mogla upisati preko stele, bilo je previse odlikasa, a premalo mjesto na faksu
ali niko je nije zavrsio preko stele. znam njih nekoliko koji su stigli do anatomije, vise puta i prepisali se ... a roditelji u rangu munira. a i prije anatomije su se ispisivali jer su skontali da medicina nije samo bijeli mantil i status bozanstva ... nego treba svasta nesto.
svaki prof na medicini koji pusti nekoga je UBICA. drugo, u onom sistemu kad bi se saznalo za to - taj bi bio gotov sa karijerom. i ne samo on nego citav fakultet.
mesihovic je bio sitna riba u yu okvirima da bi neko ugrozio svoj zivot zbog njegovog sanke. centrala nije prastala takve greske, samo bi ga pojeo mrak.
E sad s cim se ne bi slozio da je Munitr Mesihovic bio sitna riba jer biti ekretar Centralnog komiteta Saveza komunista BiH te predsjednik Predsjedništva SR BiH i nisu bas male i beznacajne funkcije ali opet kazem kcerka mu je primljena u Evropsku akademiju i zavrsila sa prosjekom 9.9 a Sanko je zvarsio u roku i stvarno ne znam sa kojim prosjekom ali onaj ko je zavrsio medicinu u roku bio je jeban igrac. To sto neko cuga ne znaci da je glup i da mu je potrebna babina pomoc da bi nesto u zivotu uspio.
Šanko za studiranja medicine profesora svojim očima nikad nije vidio, samo mu ocjene upisivane.
Sestra je uvijek bila nešto sasvim drugo i kao student i kao ljekar.
Sebija All about
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1651 Re: Sebija All about
- hrasno38
#1652 Re: Sebija All about
Heheheeh OK "Mario"......po obicaju jadno kao i sve sto dolazi iz SDA safovamario001 wrote:Pratim ja komunisticko kmecanje, nemoj da brines previse o tome...![]()
![]()
kao i obicno ne pises o temi, kmecis bez veze
-
mario001
#1653 Re: Sebija All about
Blage ti veze nemas, ali sramota je koliko ne znas...Dizdarevic godinama ne radi na toj klinici nego je imao svoju 'kliniku' unutar klinike, gdje je radio sta je zelio, dobijao otkaze vise puta, jos uvijek radi kod Talirevica, vise je na bolovanju nego na poslu, odbija dezure itd itd...hrasno38 wrote:Vidi kad izgubis jednog Kemala Dizdarevica koji jeste nista manje i nista vece djubre od same direktorice izgubio su neurohirurgiju jer taj kadar a da bude vrhunski se vrlo vrlo rijetko pojavljuje.Ali_G wrote:Ma ljudi pricaju o necemu o cemu nemaju pojma. Prica se o odlivu nekih strasnih strucnjaka, a od ukupnog broja onih koji su otisli nek ih je 5 da se kaze ogroman su gubitak.
A sama edukacija mladih kadrova je gore vrlo vrlo slaba. Pa na ex glandularnoj hirurgiji je jedan covjek operisao. Prije par godina na abdomenu isto. Naravno da onda u slucaju odlaska tog jednog nastane haos. Problem je sistemski i za vrijeme ostalih direktora ga nije bilo jel se pojedincima nije stalo na zulj. Sebija je odlucila da to uradi pa cemo vidjeti dokle ce i sta ce.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Neurohirurgija ima ozbiljan mladi kadar o kome ti ne znas nista, znas budaletine koje su vise po novinama nego na poslu.
Ozbiljni doktori i ljudi rade, ne kmece svako malo kao sto ti radis po forumu i Dizdarevic u javnom prostoru
- hrasno38
#1654 Re: Sebija All about
hahahah nek ti znas......hoce li biti neka funkcija za odbranu lika i djela Seke...jel Bake obeco svom "Mariu"!!! Ajde da i tebi malo oderem guzove pa se idi onda zali Bakiru....mario001 wrote:Blage ti veze nemas, ali sramota je koliko ne znas...Dizdarevic godinama ne radi na toj klinici nego je imao svoju 'kliniku' unutar klinike, gdje je radio sta je zelio, dobijao otkaze vise puta, jos uvijek radi kod Talirevica, vise je na bolovanju nego na poslu, odbija dezure itd itd...hrasno38 wrote:Vidi kad izgubis jednog Kemala Dizdarevica koji jeste nista manje i nista vece djubre od same direktorice izgubio su neurohirurgiju jer taj kadar a da bude vrhunski se vrlo vrlo rijetko pojavljuje.Ali_G wrote:Ma ljudi pricaju o necemu o cemu nemaju pojma. Prica se o odlivu nekih strasnih strucnjaka, a od ukupnog broja onih koji su otisli nek ih je 5 da se kaze ogroman su gubitak.
A sama edukacija mladih kadrova je gore vrlo vrlo slaba. Pa na ex glandularnoj hirurgiji je jedan covjek operisao. Prije par godina na abdomenu isto. Naravno da onda u slucaju odlaska tog jednog nastane haos. Problem je sistemski i za vrijeme ostalih direktora ga nije bilo jel se pojedincima nije stalo na zulj. Sebija je odlucila da to uradi pa cemo vidjeti dokle ce i sta ce.
Neurohirurgija ima ozbiljan mladi kadar o kome ti ne znas nista, znas budaletine koje su vise po novinama nego na poslu.
Ozbiljni doktori i ljudi rade, ne kmece svako malo kao sto ti radis po forumu i Dizdarevic u javnom prostoru
"Članovi porodice preminule Silvije Baković tvrde da su upravo ljekari Klinike za neurohirurgiju KCUS odgovorni za njenu smrt. Silvijin sin Davor Baković podnio je Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu krivičnu prijavu protiv Naima Kadića, šefa Klinike za neurohirurgiju KCUS, i Eldina Burazerovića zbog nesavjesnog liječenja. Baković tvrdi da je njegova majka operisana na Neurohirurgiji bez saglasnosti porodice te da mu niko od ljekara nije ni saopštio uzrok njene smrti. Priča da je njegova majka 24. juna prošle godine doživjela moždani udar, nakon čega je pala s terase na betonske stepenice. Silviji je, kaže Davor Baković, kasnije pronađena fistula na mozgu. Navodi da mu je Naim Kadić tada rekao da je operacija hitna i da u roku od sedam dana žena mora biti prebačena na liječenje u Ljubljanu. "Operacija hidrocefalusa (voda u mozgu) je na kraju urađena bez saglasnosti porodice. Nije mi jasno na temelju kojih nalaza je utvrđen hidrocefalus i zašto je operaciju radio pripravnik, a ne ljekar specijalista. Krivično je djelo staviti pod nož pacijenta koji ne može odlučivati sam o sebi", kaže Baković, ističući da je saznao da mu je majka umrla tek kada je došao da je posjeti u bolnici. "Tada je medicinska sestra otvorila vrata i rekla mi: 'Majka vam je umrla jutros u 11 sati, zar vas niko nije obavijestio'", dodaje Baković. Naim Kadić, šef Klinike za neurohirurgiju u Sarajevu, tvrdi da nema nikakvog osnova za pokretanje istrage protiv njega. "Nije bilo greške ljekara u liječenju ove pacijentice, a to je potvrdio i obdukcijski nalaz. Ja nisam ni bio tu kad je pacijentica umrla", kaže Kadić.
kspertni tim Ministarstva zdravstva FBiH dokazao kako je zbog nestručnog ljekarskog tretmana na Neurohirurgiji KCUS do sada umrlo sedam pacijenata, od kojih je najmlađi bolesnik imao 26 godina.
SAMO DA NAPOMENEM OVO JE BILO U PERIODU KADA NA KLINICI NIJE RADIO DIZDAREVIC i kada je na celo klinike postavljen jos jedan SDA poslusnik i bivsi mabasador rahmetli Naim Kadic!!
Ajde sad otci u centralu i reci tamo kako je teska odbrana SDA tekovina zdravstvene revolucije!!
- hrasno38
#1655 Re: Sebija All about
Uh @Mario001 vidi lijepe price sa stranice koju ti ne bi smio nikako da zaobilazis....
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=49999
ili da malo spomenemo slucaj Selme Hajdarevic i tuzbi njenih roditelja protiv 6 ljekara sa KCUSA i neurohirurgije isto kada niej bilo Dizdarevica!
"Roditelji su u javnost iznijeli i to da ljekari nisu na vrijeme pozvali vrhunskog ljekara, dr. Kemala Dizdarevića, bivšeg šefa Klinike za neurohirurgiju i sadašnjeg ljekara na toj Klinici, što bi prema njihovom mišljenju značajno utjecalo na ishod slučaja. Dizdarevićevo izuzimanje iz ovog slučaja se povezu sa netrpeljivošću između njega i direktora UKCS-a Damira Aganovića te nekoliko ostalih kolega i uprave. Dizdarević je također u javnost iznio optužbe na račun kolega u ovom slučaju. "
Doduse ovdje je supcina Damir Aganovic koji eto napokon se desilo nije na celu KCUS-a poslat iz SDA!!!!
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=49999
ili da malo spomenemo slucaj Selme Hajdarevic i tuzbi njenih roditelja protiv 6 ljekara sa KCUSA i neurohirurgije isto kada niej bilo Dizdarevica!
"Roditelji su u javnost iznijeli i to da ljekari nisu na vrijeme pozvali vrhunskog ljekara, dr. Kemala Dizdarevića, bivšeg šefa Klinike za neurohirurgiju i sadašnjeg ljekara na toj Klinici, što bi prema njihovom mišljenju značajno utjecalo na ishod slučaja. Dizdarevićevo izuzimanje iz ovog slučaja se povezu sa netrpeljivošću između njega i direktora UKCS-a Damira Aganovića te nekoliko ostalih kolega i uprave. Dizdarević je također u javnost iznio optužbe na račun kolega u ovom slučaju. "
Doduse ovdje je supcina Damir Aganovic koji eto napokon se desilo nije na celu KCUS-a poslat iz SDA!!!!
- Alfons Kauders
#1656 Re: Sebija All about
joj tebe, uzeo o SDP-ovcu razgovarati sa Katom...
da ga uporedis sa Mengeleom, opet bi rekla da je gori
da ga uporedis sa Mengeleom, opet bi rekla da je gori
- Styling
#1657 Re: Sebija All about
Mene boli djon za Sebiju i njoj slicne, moj najveci problem je odnos prema pacijentu.
Razumijem i da se treba uvesti reda ali NE NA RACUN PACIJENTA.
Lahko je Bakiru pricati da je ustedjena gomila novca dok porodice svojm bliznjim koji leze na Kosevu moraju kupovati osnovne lijekove.
Svrha postojanja bolnice je usluga i njega pacijenata a ne stednja na njihov racun. I u ciju korist?
Sta ima moja tetka sto Sebija stedi kad prvo nece da je jadnu polupokretnu prime u bolnicu, pa kad sam trazila da se potpisu da je nece primiti i zaprijetila da ako joj se nesto desi zato sto je nisu htjeli primiti da cu ih tuziti, nadje se mjesto odmah. Ali, ne lezi vraze, dadose mi spisak lijekova koje sam morala kupiti da bi je mogli uopste "tretirati", kako oni kazu.
Razumijem i da se treba uvesti reda ali NE NA RACUN PACIJENTA.
Lahko je Bakiru pricati da je ustedjena gomila novca dok porodice svojm bliznjim koji leze na Kosevu moraju kupovati osnovne lijekove.
Svrha postojanja bolnice je usluga i njega pacijenata a ne stednja na njihov racun. I u ciju korist?
Sta ima moja tetka sto Sebija stedi kad prvo nece da je jadnu polupokretnu prime u bolnicu, pa kad sam trazila da se potpisu da je nece primiti i zaprijetila da ako joj se nesto desi zato sto je nisu htjeli primiti da cu ih tuziti, nadje se mjesto odmah. Ali, ne lezi vraze, dadose mi spisak lijekova koje sam morala kupiti da bi je mogli uopste "tretirati", kako oni kazu.
-
Ali_G
#1658 Re: Sebija All about
Pacijenti moraju nauciti da nisu oni ti koji odredjuju kad ce ko biti primljen u bolnicu. I to je jedan jako bitan segment reforme zdravstva.
- hrasno38
#1659 Re: Sebija All about
Ma ja bitno je da se pacijentima citav zivot odbija za zdravstvo i kad bi trebali da zagalve u bolnici em sto i to ne daju em ako im daju, moraju i carsafe od kuce ponjeti.Ali_G wrote:Pacijenti moraju nauciti da nisu oni ti koji odredjuju kad ce ko biti primljen u bolnicu. I to je jedan jako bitan segment reforme zdravstva.
I boze sto li je Sebija ukinula imena ljekara, sestara sa web stranice......vjerovatno da se ne bi vidjelo koliko ima zaposlenih iz 4-5 sarajevskih porodica stalno pominjanih a koje trenutacno drmaju gradom. Ko ne vjeruje neka se raspita!!
-
Ali_G
#1660 Re: Sebija All about
Ko ovdje priča o pacijentima koji treba da završe u bolnici? Ja sam samo pomenuo da nije na članovima porodice da procjenjuju ko treba, a ko ne da završi u bolnici. Ako bi njih pitali malo bi nam bilo 5000 kreveta. Ne može da jede, a šta misliš malo u bolnicu. Varira pritisak, šta misliš u bolnicu da se ispita. Ne ide to tako.
Koja su to prezimena? Daj podijeli sa nama da znamo ko je rak rana KCUS i koga trebamo izbjegavati?
Sent from mTalk
Koja su to prezimena? Daj podijeli sa nama da znamo ko je rak rana KCUS i koga trebamo izbjegavati?
Sent from mTalk
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1661 Re: Sebija All about
Dobro si cuo. Ko Go najcesce.zna cijeli grad...hrasno38 wrote: heheheheheh ma ja i ja sam cuo da je Sanko otisao na medicinu kada se upisao i kada je trebao da dobije diplomu.....ovih 5-6 godina izmedju je proveo u kafani!!!
- strong69
#1662 Re: RE: Re: Sebija All about
Odakle tebi da se nekome ostaje u bolnici? Pa nije plaćeni odmor na moru da se bore za krevet. Ja nisam dobro kad neko moj mora ostati u bolnici. Tako isto i moji prijatelji. Prvi put da cujem ovo.Ali_G wrote:Ko ovdje priča o pacijentima koji treba da završe u bolnici? Ja sam samo pomenuo da nije na članovima porodice da procjenjuju ko treba, a ko ne da završi u bolnici. Ako bi njih pitali malo bi nam bilo 5000 kreveta. Ne može da jede, a šta misliš malo u bolnicu. Varira pritisak, šta misliš u bolnicu da se ispita. Ne ide to tako.
Sent from mTalk
-
Ali_G
#1663 Re: Sebija All about
Razliciti su psiholoski sklopovi ljudi, ne bi vjerovao kakvih razmisljanja ima.
- strong69
#1664 Re: Sebija All about
Ne znam. Najbliži clan porodice bio je mjesec dana na neurohirurgiji. Muka je bila da ostane. Isto tako i drugi pacijenti koji su bili gore i koje sam upoznao. Samo da im je da odu kući. I sad kad mora na kontrolu i mora ostati par dana dok ne završe s tim imam probleme.
Muka je to. Ali eto... Ima svakakvih...
- JThomas
#1665 Re: Sebija All about
još jedna od ustaljenih taktika - opšti nedostatak usluge koju bi trebale pružati javne ustanove i preduzeća pravda se izuzecima. pa se stanje u bolnici pravda hipohondrima, koji svugdje postoje ali su svugdje izuzetak i manjina u odnosu na one koji to nisu, i koji ipak radije ne bi bili u bolnici bez potrebe. masovni egzodus doktora se pravda time što se pronađe da je jedan od njih četnik, i tako dalje.
ili evo, od hiljada zaposlenih u javnim preduzećima i administraciji usprkos fantomskim moratorijumima kifla je na naslovnici sa njih 14 koje je tražila svjetska banka...
on ne bi ali mora 
ili evo, od hiljada zaposlenih u javnim preduzećima i administraciji usprkos fantomskim moratorijumima kifla je na naslovnici sa njih 14 koje je tražila svjetska banka...
-
palermo
#1666 Re: Sebija All about
joj tebe, a nena , a dedo, a stari babo, a mater, a tetka.......ne možeš zamisliti koliko ih ima koji bi da na petanestak dana smjeste nekog u bolnicu da bi se k'o biva oni odmorili.....strong69 wrote:Ne znam. Najbliži clan porodice bio je mjesec dana na neurohirurgiji. Muka je bila da ostane. Isto tako i drugi pacijenti koji su bili gore i koje sam upoznao. Samo da im je da odu kući. I sad kad mora na kontrolu i mora ostati par dana dok ne završe s tim imam probleme.
pa kad treba otpustiti, može li još koji dan ostati..pa još sedmicu samo da okrečim kuhinju i tako to.....mislim, pacijentio bi kući, ali rodbina koja se brine o njima, e moj druže
Žalosno je što su neki ljekari maltene prodavali mjesta u bolnici (neki rekoh, manjina)...
nema ovo veze sa Sekom, to je više vezano za to kako neki od nas vide zdravstvo i bolnice
-
staaarinavijac
#1667 Re: Sebija All about
...
Last edited by staaarinavijac on 23/01/2017 21:35, edited 1 time in total.
- Better Man
#1668 Re: Sebija All about
Svima je jasno da je Sebija oličenje zla i da je tu da dokrajči UKCS za rad svojih privatnih talova i buduće privatne klinike. Rekao sam da sam u sukobu Dizdarević - Izetbegović na strani Dizdarevića, ali nije ni njegovo maslo za ramazana. Pisao sam ovdje da je Mama moje najbolje prijateljice čitav svoj radni vijek provela u UKCS i zna Kemala Dizdarevića i da nije baš sve 100% onako kako on tvrdi i da ima i on svojih aferima. Nama treba totalna i radikalna reforma zdravstva na način da se konačno stane ukraj samovolji doktora i njhovih šefova. Prvo uvesti krivičnu odgovornost za: primanje mita ili traženje istog, nesavjedno liječenje itd. Svakom pacijentu moraju omogučiti tretman i liječenje po svim standardima i strogo zabraniti da pacijenta kojem može pružiti pravi tretman šalje sebi u privatnu ordinaciju i ako to uradi pozvati ga na krivičnu odgovornost. I da ne nabrajam dalje. Ako plaćamo zdravstvo, onda hoćemo najbolju moguču zdravstvenu zaštitu. Evo primjera kako je to funkcionira u Velikoj Britaniji. Moja sestra je otišla kod svog doktora u vezi stopala i njen doktor je pošalje jednom od najboljih, ako ne i najboljem svjetskom stručnjaku za stopala. On je uradio pregled i sve ostalo šta je trebalo i ona je platila, a njeno zdravstveno osiguranje je njoj refundiralo taj novac, jer je uredno osigurana i firma joj plaća zdravstveno. Ovako nešto kod nas je naučna fantazija. A da ne govorim o transplataciji organa. Kod nas ljudi koji imaju problema s bubezima su osuđeni na dijalizu, a i ako se desi mogučnost transplatacije za to trebaju ogromni novci i uglavnom se radi u inostranstvu. U Velikoj Britaniji vas odmah stave na listu čekanja i ako imate sreće možete u vrlo kratkom roku da obavite transplataciju i sve to pokriva vaše zdravstveno osiguranje. Vi ne morate ništa da plaćate. Da se vratim na UKCS. Jedan od problema je što mladi ljudi gore neće da uče i da se usavršavaju. Mama moje prijateljice je bila fizioterapeut i to jedan od najboljih, ako ne i najbolja i uvjek mi je govorila kako joj je želja bila prije nego ode u penziju da svo svoje znanje prenese na mlade ljude koji se tu tek zaposle ili dolaze tu na praksu, kako bi postali što bolji fizioterapeuti i da je bila jako razočarana njihovom pasivnošću i nezaintersiranošću da nešto nauče i da se usavrše u svom poslu. Samo naše obrazovanje je danas jako loše i bez istinske i prave reforme nema budučnosti. Šta očekivati od jednog mladog dokotra i kako se njemu povjeriti da vas liječi ako imate podatak da je tom mladom doktoru mentor za diplomski rad bila niko drugi do njegova mama koja je profesor na Medicinskom fakultetu.
Last edited by Better Man on 23/01/2017 21:42, edited 1 time in total.
- apsidejzi
#1669 Re: Sebija All about
Ne valja Bakir jer je blag i popustiv. Treba biti ostriji i odlucniji. Ne valja Sebija jer je ostra i odlucna. Treba biti popustljivija. Jel se rodio ko je narodu ugodio. Svak bi da se j... al da mu ne udje.staaarinavijac wrote:Radim u UKCS-u , pa bih mogao iznijeti par utisaka o vođenju istog od strane osobe o kojoj se ovdje priča ...
... jeste da je napomenula da hoće da uvede disciplinu u UKCS , ali često njene metode nisu adekvatne , kao npr. obilazak ( na prepad ) zavučenih prostorija da vidi da li osoblje puši unutar zgrade neke od klinika ( što naravno ne opravdam ,ali generalni direktor nije zaštitr ili kliničko obezbjeđenje ), ne dozvoljava da osoblje dođe na samo par minuta na bankomat ili šalter banke u holu DIP-a , nekad na kraju svog radnog vremena vozilom izađe na jednu kapiju a onda samo napravi krug i uđe na drugu kapiju - možda se neko upeca , itd....
... okružila se ljudima koji ( iako to više govori o njima samima) joj pružaju bezrezrevnu podršku iako se nekad ispostavi da su i ona i oni pogriješili , kao npr. u slučaju odvajanja novca za članarinu u Ljekarskoj komori bez prethodnog informisanja i traženja saglasnosti ljekara ,
... nisam ekonomist ,ali koliko mogu da vidim dio novca kojima se vraća dug UKCS je u prethodnim mandatima je korišten za nabavke lijekova , sanitetskog materijala i servisiranje aparature , itd. Hajd što osoblju nekad nedostaje nešto od ovog gore pomenutog , ali najviše to osjeti pacijent ...
... o samoj atmosferi u centru ne bih , jer je i među osobljem svako doživljava na drugačiji način ...
-
izgubljena dusa
#1670 Re: Sebija All about
Pa jedino teta sebija "oćera" i ljekare i pacijente.Ali_G wrote:I sasvim slucajno mu je otac bio u samom vrhu piramide KP dok je ovaj studirao.
Nebitan je Sanko u prici, zavrsio je kako je zavrsio, al daj da imamo iste arsine. Sve i jedan generalni direktor je bio stranacki postavljen, al je jedina Sebija problem. Nema nam dalje sve dok nam je glavna ideologija partija ma koja ona bila
Ljekare u privatnu praksu, pacijente u privatne mezare.
Neko je napisao/la da je trebalo izmjeniti Zakon i u tom zakonu postaviti jasan uslov da se ne moze istovremeno obavljati privatna praksa i raditi u drzavnom sektoru. Pa bi onda ovo bilo po Zakonu, ovako je "po zakonu" odnosno sebijin hir - evo ja mogu i hocu...
-
palestinka
#1671 Re: Sebija All about
Zakon na,federalnom nivou dozvoljava rad u privatnoj i državnoj praksi. Nema tu Seka šta uvoditi, zakon je iznad nje. U RS je zabranjen dvostruki rad i to podržavam. Sebija samo kaže za nekog koga želi ocrniti, znate on radi o privatno, a dobro zna da je to, trenutno, legitimno. Ako neki njen miljenik radi privatno, onda je to u redu.Innovation wrote:Zar nije ovo prvo sto je uvela?palestinka wrote: da ljekari ne mogu raditi i privatno i državno.
- hrasno38
#1672 Re: Sebija All about
Evo ti jedno....Zvizdic!!! s tim da ima i udatih Zvizdicka itd itd.......A recimo jedno pitanje....ako ja dovedem zenu staru preko 80 godina koja je imala mozdani udar a gore i ne pomisljaju da je ostave u bolnici kako se to onda zove......JEBAT JE SVAKAKO CE BRZO UMRIJETI!!! jel to to??? Poenta je u tome da evo konkretno ja placam osiguranje 30 godina vec i nisam zadnjih 15 isao kod ljekara...i sad ne bilo mi sudjeno zaglavim u bolnici u kojoj umjesto lijekova treba da prije lezanja svrtaim u apoteku zato sto nasa heroina Seka umjesto nabvke lijekova vraca dugove koji su napravili ahbabi njegon usranog muza. Pustite mi vise supljiranja i ono napdano i nenapadno branjenje Seke i SDA. Za mene je SDA u miru ono sto je bio SDS u ratu s tim da su ovi drugi napravili genocid nad ljudima a ovi prvi genocid nad ekonomijom, donacijama i ubijaju nas polako i isistematski sjeme im se zatrlo od prvog do zadnjeg!!! Bolnica je prepuna familije Campara, Zvizdica, Izetbegovica a sarajevskim ljekarima se daju otkazi ili ih se na raznorazne nacine tjera da odu. Pa jedan dr Dario Ivanisevic, Haris Tanovic, Mustafa Hiros su vrijedniji od Seke milijardu puta jer su citav rat proveli krpajuci ljude i spasavajuci zivote ali jebaji ga.Ali_G wrote:Ko ovdje priča o pacijentima koji treba da završe u bolnici? Ja sam samo pomenuo da nije na članovima porodice da procjenjuju ko treba, a ko ne da završi u bolnici. Ako bi njih pitali malo bi nam bilo 5000 kreveta. Ne može da jede, a šta misliš malo u bolnicu. Varira pritisak, šta misliš u bolnicu da se ispita. Ne ide to tako.
Sent from mTalk
Ocemo li malo o novom UO na KCUS-u......
Predsjednik Upravnog odbora je Jasmin Kapetanović, suprug Eneide zvane Dina Kapetanović, vlasnice apoteke „Dina“ na Čengić Vili, Dina je najbolja prijateljica Sebije Seke Izetbegović. Njena apoteka je navodno poznata u Sarajevo, kao dobro snabdjevena, posebno lijekovima koji se nigdje drugo ne mogu naći u Sarajevu!?
Amri Karić, fakturistici uposlenoj u UKCS, jedina referenca za novu članicu Upravnog odbora UKCS-a je bila rodbinska veza sa Muvedeteom Butmir-Čedić, pomoćnicom Sebije Izetbegović u Općoj bolnici za ekonomske poslove. Inače, Butmir-Čedić je bivša direktorica stručnih službi nemedicinskih poslova u UKCS, a koju zbog nesposobnosti i nestručnosti smatraju glavnim krivcem za nagomilane dugove u UKCS.
Doktor Samir Muminović, zastupnik SDA u Skupštini Unsko-sanskog kantona
Amer Ovčina, diplomirani medicinski tehničar zaposlen u UKCS-u, je poznat kao produžena ruka penzionerke Suade Švrakić. Švrakić je bivša glavna medicinska sestra i siva eminencija UKCS-a, u kuloarima poznata kao navodna glavna osoba za prekomjerno zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara u UKCS, pod sumnjivim okolnostima! Suadu Švrakić nazivaju i „ličnom batlericom“ Sebije Izetbegović. Ovčina je sada nagrađen članstvom u Upravnom odboru UKCS-a.
Nekadašnji direktor zeničke bolnice Harun Šestić,
Samir Muminović doktor u Kantonalnoj bolnici Dr. Irfan Ljubijankić i zastupnik SDA u Skupštini USK...

-
Messier
#1673 Re: Sebija All about
prvo,koncepcija rastjerivanja doktora koji imaju privatne klinike.
htio bih se osvrnuti na to.
znam da to nije ok,nit je korektno,da neko radi 4 sata na klinici ,a onda poslije na svojoj privatnoj.
ali to bi trebao biti proces,u kome se reguliraju te stvari.
ne moze se to lomiti,tako naprasno.
moze,zbog neke medijske slike jedino..
zbog cega?
uzmimo da radi,recimo sedam doktora na nekoj klinici
ko ima privatne klinike?
dobri doktori,stari,namazani
dakle,imamo sedam doktora od kojih je pet starijih ,a dva sa 4,5 godina staza.
ona dodje i napravi sistem.ok.
gdje ce se sirotinja,obicna raja i kod koga lijeciti?
na kcusu.
kod kakvih doktora?
pa kod onih klinaca sto nemaju svoje klinike,sto samo kontaju da i oni nekad odu u privatnu praksu
a ovi drugi,izetbegovici,mesihovici i gavrankapetanovici..oni ce privatno.
kcus nije njihov,ako treba zagreb,ljubljana il jos dalje.
znaci ,moj zakljucak je,da tjeranjem doktora koji imaju privatnu praksu,ovako,preko noci,onemogucava mene da dobijem kvalitet usluge ravan onome koji sam dobivao do nedavno,za isti iznos uplacenog zdravstvenog osiguranja
htio bih se osvrnuti na to.
znam da to nije ok,nit je korektno,da neko radi 4 sata na klinici ,a onda poslije na svojoj privatnoj.
ali to bi trebao biti proces,u kome se reguliraju te stvari.
ne moze se to lomiti,tako naprasno.
moze,zbog neke medijske slike jedino..
zbog cega?
uzmimo da radi,recimo sedam doktora na nekoj klinici
ko ima privatne klinike?
dobri doktori,stari,namazani
dakle,imamo sedam doktora od kojih je pet starijih ,a dva sa 4,5 godina staza.
ona dodje i napravi sistem.ok.
gdje ce se sirotinja,obicna raja i kod koga lijeciti?
na kcusu.
kod kakvih doktora?
pa kod onih klinaca sto nemaju svoje klinike,sto samo kontaju da i oni nekad odu u privatnu praksu
a ovi drugi,izetbegovici,mesihovici i gavrankapetanovici..oni ce privatno.
kcus nije njihov,ako treba zagreb,ljubljana il jos dalje.
znaci ,moj zakljucak je,da tjeranjem doktora koji imaju privatnu praksu,ovako,preko noci,onemogucava mene da dobijem kvalitet usluge ravan onome koji sam dobivao do nedavno,za isti iznos uplacenog zdravstvenog osiguranja
- hrasno38
#1674 Re: Sebija All about
Tako jepalestinka wrote:Zakon na,federalnom nivou dozvoljava rad u privatnoj i državnoj praksi. Nema tu Seka šta uvoditi, zakon je iznad nje. U RS je zabranjen dvostruki rad i to podržavam. Sebija samo kaže za nekog koga želi ocrniti, znate on radi o privatno, a dobro zna da je to, trenutno, legitimno. Ako neki njen miljenik radi privatno, onda je to u redu.Innovation wrote:Zar nije ovo prvo sto je uvela?palestinka wrote: da ljekari ne mogu raditi i privatno i državno.
-
izgubljena dusa
#1675 Re: Sebija All about
OK, ali sta je smisao (sustina) postojanja klinickog centra - lijecenje pacijenata ili popravljanje finansijskog rezultata?KatarinaKosaca wrote: napisala sam KAKO je Sanko zavrsio. Tako sto.je te godine.njegovog upisa cijela generacija pisala prijemni grafitnom olovkom . Poslije je njegov prijemni brisan I prepravljan. Kako se upisao tako je I davao ispite. Odatle I famozna kletva "Da Bog da te Sanko.lijecio". Gdje je ovdje gubljenje? I ja imam.iskustvo hospitalizacije I smrti bliske osobe.....I onako je kako sam napisala. Sve sam nosila, a pola je kradeno...syrasno.je bilo. Lijecnici nisu primali na konsultacije, bjezali sa posla, nisu dolazili, sesyre otvoreno trazile pare I.mito.....ne dao Bog nikom. Gavrankapetanovic lopov kao I Sanko I Aganovic.javasluk I.lopovluk.ova bar gubitke ne pravi za sad, a lijecenje jednako.lose. Bar lijecnici ne idu u podne na privatnu.kliniku
Bas me briga za finansije, hocu da budem tetirana kao ljudsko bice koje je doslo da rijesi svoje zdravstvene probleme. Tek kada to postigne, preci ce iz statusa rospije u status menadzera. I ne samo ona, nego svak ko se na ispravan nacin bude bavio upravljanjem Klinickim centrom.