aurora313 wrote:
Smrčak, ponovo pročitaj boldirano. Zar se ovdje ne prepoznaješ? Zar ne vidiš da ti slično pričaš i da i ti živiš u svijetu tvojih vjerskih shvatanja putem hadisa i koječega, kao što na svoj način žive i šije? Kada se samo sjetim kako si mi zorno tumačio sa kakvom je živinom Muhamed odjahao u nebo (a ja budala mislio da je to konj). Tada sam i ja, kao ti sada, prevrtao očima.
Uostalom, dobro razmisli pa nam reci od kuda TI znaš da oni griješe? To jedino možeš iznijeti na bazi vlastitih aršina. Jer inače, nemaš s čim da porediš njihovo i tvoje. A ako to nisu tvoji vlastiti aršini, nije valjda da stvari bolje poznaješ od njihovih šejha i ajatola?
I ujedno, zar ti stvarno misliš da se u religioznim materijalima kojima se danas služiš nije ništa mijenjalo od 650 godine?
Inače mi ovo tvoje dođe kao kada hrišćani počnu da se nad•ebavaju ko je stvaran i iskren slijedbenik Isusa: katolici, pravoslavci, presbiterijanci, adventisti... Zna li se ko?
Kada se samo sjetim kako si mi zorno tumačio sa kakvom je živinom Muhamed odjahao u nebo (a ja budala mislio da je to konj). Tada sam i ja, kao ti sada, prevrtao očima.
prvo da te pitam, znas li sta je astralna projekcija???
Uostalom, dobro razmisli pa nam reci od kuda TI znaš da oni griješe?
znam jer kad se tako nesto tvrdi to je grijesenje po automatizmu, jer Allah kaze da se obavezao na cuvanje Kurana od iskrivljenja, a oni tvrdi ne, Allah laze a mi smo upravu. zar to nije grijeh??? zar nije grijeh utjerivati Boga u laz kad bi samo gledali sa logicne strane??
I ujedno, zar ti stvarno misliš da se u religioznim materijalima kojima se danas služiš nije ništa mijenjalo od 650 godine?
u Kuranu se nije mijenjalo, a za ostalo neznam bas.
Inače mi ovo tvoje dođe kao kada hrišćani počnu da se nad•ebavaju ko je stvaran i iskren slijedbenik Isusa: katolici, pravoslavci, presbiterijanci, adventisti... Zna li se ko?
niko