Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
AleksoMKD

#1651 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by AleksoMKD »

supercali wrote:Zar nije ovaj fap iz srbije tj fabrika automobila priboj?
sorry, isti model je i Sanos 11 Oktomvri proizvodio ali me prebacilo na te slike.

Neki jos voze
Image

Image
Last edited by AleksoMKD on 26/08/2015 16:44, edited 1 time in total.
Fudo387

#1652 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Ma dobro sam ja to, ajvar, malo duhana, dva tri autobusa i kapak.
AleksoMKD

#1653 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by AleksoMKD »

Fudo387 wrote:Ma dobro sam ja to, ajvar, malo duhana, dva tri autobusa i kapak.
Puuuuno vise nego sad.
I "malo" vise od dva-tri autobusa.
Fudo387

#1654 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

AleksoMKD wrote:
Fudo387 wrote:Ma dobro sam ja to, ajvar, malo duhana, dva tri autobusa i kapak.
Puuuuno vise nego sad.
I "malo" vise od dva-tri autobusa.
I niste imali stadion k'o danas.
Kad se sjetim utakmica Vardara, atmosfera isto u Kazahstanu.
Armatura okolo i raja sjedi na gredama, a danas k'o Vembli.
AleksoMKD

#1655 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by AleksoMKD »

Fudo387 wrote:
I niste imali stadion k'o danas.
Ma da, kad vidimo stadion odma nam lakne sto je nezaposlenost 30% i sto se raspadaju skole i bolnice.
Racuni se sami plate, bolesni sami izlece, korupcija nestane a reketari se pokaju i vrate pare.

Jebes sve ostalo, stadion (a i salu su napravili) to sve srede.
Fudo387

#1656 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Sto je tolika nezaposlenost?
K'o da vam neko brani da i danas mutite ajvar i sadite kikiriki?
AleksoMKD

#1657 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by AleksoMKD »

Fudo387 wrote:Sto je tolika nezaposlenost?
K'o da vam neko brani da i danas mutite ajvar i sadite kikiriki?
Pa recimo namerno upropastavanje fabrike celulose i papira kako bi neko namlatio pare uvozom teka, papira i slicnog.
Ponovi to u 90% slucaja gde su po malim gradovima bile fabrike i eto.

Imas fabriku autobusa al uvozis sa strane.
Sjebes fabriku, "privatizujes" pa prodas masine i kidnes sa parama jer imas jaka ledja, sjebes rudnike.......

I milion takvih slucaja, ko i kod vas siguran sam.
Last edited by AleksoMKD on 26/08/2015 17:01, edited 1 time in total.
Fudo387

#1658 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Ma dobro jarane,kol'ko ja to kuzim niste imali nista onda, nemate ni danas i sta da se radi.
A sto vas oni Grci bezveze zezaju?
U cemu je fora?
AleksoMKD

#1659 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by AleksoMKD »

Fudo387 wrote:Ma dobro jarane,kol'ko ja to kuzim niste imali nista onda, nemate ni danas i sta da se radi.
Imali smo puno vise onda. Osetno se bolje zivelo. Pazi, ne zalim ja za SFRJ niti zelim da se obnovi, ali je prosecan Makedonac bolje ziveo onda nego sada.
Fudo387 wrote: A sto vas oni Grci bezveze zezaju?
U cemu je fora?
Mislim da je to uglavnom oko Egejskih Makedonaca koji su proterani posle Grckog gradjanskog rata (oni koji nisu pobijeni) te im je oduzeta imovina.

Ako se normalizuju odnosi tim ljudima se trebaju vratiti imanja ili se trebaju obestetiti.
Fudo387

#1660 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

E jbg, ne znam ti nista o grckim gradjanskim ratovima i ko je tu koga mlatio.
Sad bi vi trebali iskoristiti ovu guzvu oko njih kad su pali qrcu za usi i dobro ih namarat da vas vise ne zajebaju.
AleksoMKD

#1661 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by AleksoMKD »

Fudo387 wrote:E jbg, ne znam ti nista o grckim gradjanskim ratovima i ko je tu koga mlatio.
Sad bi vi trebali iskoristiti ovu guzvu oko njih kad su pali qrcu za usi i dobro ih namarat da vas vise ne zajebaju.
Nemoze, oni su NATO i EU a mi smo gologuzi.
Fudo387

#1662 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

AleksoMKD wrote:
Fudo387 wrote:E jbg, ne znam ti nista o grckim gradjanskim ratovima i ko je tu koga mlatio.
Nemoze, oni su NATO i EU a mi smo gologuzi.
Ma dace vam EU pare za to. :lol:
5 0 5

#1663 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

Fudo387 wrote: Ma dace vam EU pare za to. :lol:
naucilo se na sadaku. :lol: :thumbup:
AleksoMKD

#1664 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by AleksoMKD »

:lol:

Mozda da su Grci produzili sa kurcenjem Nemcima ali eto, prihvatili su sve uslove, podmazali guzicu i kleknuli su.
Ali Kemal

#1665 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Ali Kemal »

SANOS autobusi, dio FFP.
Image
Postojale su slijedece fabrike autobusa:

TAZ Zagreb - prigradksi autobusi Dubrava
SANOS - Skoplje - putnicki autobusi za duze relacije
IKARUS - Beograd - gradski autobusi
sve u sklopu FFP (Fap Famos)
u Hrasnici su se pravili motori i mjenjaci
u Priboju kamioni, plus mnogobrojne manje fabrike za prozivodnju svega sto je trebalo, od livnica pa do fabrike vijaka i ostale sice.

plus
TAM Maribor - mislim da su pravili za duze relacije i prigradske autobuse, glavna musterija Slovencima je bila vojska.
Ali Kemal

#1666 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Ali Kemal »

Fudo387 wrote:I niste imali stadion k'o danas.
Fudi najvazniji stadion :lol:
Samo jos da kaze da Makedonci nisu imali mobilne u Jugi :lol:
Fudo387

#1667 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Nije to Fudi najvazniji stadion, nego jucer nisu imali stadion a danas imaju.
I nije da nisu mogli imati, al sta da se radi kad su drugovi bili zauzeti kopanjem kretenskih rupa okolo.
Napravio jedan da moze primiti stafetu i slikat se za radne novine, a vi djeco sutajte loptu po livadama.
AleksoMKD

#1668 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by AleksoMKD »

Ja opet da ponovim, nisu drugovi pravili stadione nego bolnice i skole.

Sada prave sale i stadione a u bolnici nema zavoja.

Jebiga, prioriteti.
Ali Kemal

#1669 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Ali Kemal »

Pusti Fudu, on je posvadjan sa logikom :oops:
Drinski

#1670 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Drinski »

Znam, po profesiji, da je velikom br.osoba ostao neuplacen PIO doprinos za 83, 84. I to iz vise razlicitih opstina u BIH. Veli mi neka starkelja iz Zavoda PIO da su te pare otisle za olimpijadu a ne u Fond, pa je ostalo registrovano ko da nikad firma to nije uplatila. Ne znam koliko je istine. Naravno, sad ce neko pitati kako su onda isplatili penzije tada, ali u Fondu je tada bilo uvijek para za jos jednu penziju. Nije mi jasno koji djavo onda nisu povecali penzije.
AleksoMKD

#1671 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by AleksoMKD »

OK sistem je bio daleko od savrsenog al jebiga, svakodnevno mogu usporediti neke stvari.

Majka mi je imala problem sa tiroidom i velikim pritiskom. Odemo u bolnicu "izvinite, nemamo reagensa. Dodjite sledece nedelje" odemo na stres test "izvinite pokvario se aparat, dodjite sledece nedelje" i sta da radimo, odemo privatno 24 EUR samo za proveru tiroide. A zena ceo zivot placa za zdravstveno.

Jebeni zavoj nemaju jer nema para, zavoj moras sam kupit. Imamo prijatelje doktore, iskreni su ljudi da je stanje strasno.
Kupili su 50 vozila brze pomoci a imaju 5 ekipa.
Vozila su donela proviziju nekome al ko ce da placa jos ekipa.

Al eto, imamo stadion i 1864 antickih statua i 10ak baroknih zgrada.
AleksoMKD

#1672 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by AleksoMKD »

Image
piupiu

#1673 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

:thumbup:

Šta zna Fudo šta je dobar smoki. :D
Gojeni H

#1674 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Gojeni H »

AleksoMKD wrote:
Fudo387 wrote:Evo i predstavnika Makedonije.
Ja ne znam da ste vi ista dole pravili sem ajvara.
I autobuse u FAS (fabrika je sjebana privatizacijom te sada uvozimo Autobuse)

I riza u istocnoj makedoniji :D

I MZT je radio punom parom, i desetine fabrika za sve, od papira do delova za tenkove.
Fudo387 wrote: ona ruzni smoki.
:D
Ovo je vec vredjanje na nacionalnoj bazi.
Bolji smoki ne postoji na planeti i jos uvek se proizvodi.
Budi posten pa reci da je pecalba makedonska rijec. :D
Sto su ljudi isli, ako je bilo tako dobro?

Da pohvalim makedonsko gostoprimstvo. Bio i prije i poslije rata. :thumbup:
Gojeni H

#1675 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Gojeni H »

tvsabina wrote:
U BIH je 1945 godine Fudo bilo JEDVA dvadesetak kilometara asfaltnog druma uopšte a po gradovima - kaldrma.
Uzmi Fudo historijske knjige i komunističke i antikomunističke , uzmi Fudo popise i pročitaj.

Četrdeset godina poslije svako selo je imalo asfaltni put a mi smo bili domaćini Zimskih Olimpijskih Igara i BEZ autoputa.
Ma nije ba tacno. Ne cudi me da ne znas, drugarice komesarka, nisam ni ja, dok nisam poslom morao upoznavati svoju domovinu.

Sto se tice bosanskog sela, daleko je bolja infrstruktura nego sto je bila u SFRJ.
Post Reply