Pozdrav svima! Nadam se da ste dobro.
Pratim ovu temu, onako, povremeno - dok istovremeno pukusavam prelistati vase ispisane stranice. Nisam daleko stigao, mislim da sam izmedju 15 - 20te stranice. U tih 20 stranica, dosta razuma i informacija.
Pitanja odredjena naslovom teme su zasigurno univerzalna pitanja. Za nas, vecinu, koji znamo tek mali dio, zaista vjecna intriga. Zasto smo tu? Koja je nasa svrha? Gdje smo ustvari u pregolemom kosmosu? Sta je kosmos? Mislim da su ova pitanja koja mene licno muce od momenta kada sam se dobro zagledao u ono sto zovemo nebo. Odrastao sam u nekom smislu "sa religijom" - nekolicina u mom okruzenju jesu prakticirali. Rastao sam za vrijeme jugoslovenskog socijalizma u kako bi danas mozda nazvali, multi-etnickom okruzenju. Desilo se sta se desilo. Za mene kao ni za vas, vrijeme nije stalo. Planeta plava nastavlja svojom putanjom. Planeta plava nastavlja svojom putanjom dok ljudi, sirom naseg svijeta, ginu zarad tudje - vjestacke - dobiti.
Ab homine homini cotidianum periculum.
Listajuci raznorazne linkove, dokumenta, videa, clanke itd, od kojih su neki postavljeni i na ovoj temi, zajedno sa ovdje postavljenim intrigama i dilemama dosao sam do slijedeceg pitanja: "DA LI SMO SPREMNI NA POJAVU DRUGE/DRUGIH GALAKSIJSKIH CIVILIZACIJA?" Nedavno sam gledao video sa insuniacijama o vanzemaljskoj poruci, navodno je bila na TV, sirom svijeta nekad 1993. Ja taj video nisam tada vidio niti sam o njemu znao. Tek prije nekoliko dana sam ga vidio, gledao sam ga dva puta, i moram priznati, u skladu sa mojim licnim istrazivanjima, poruka ima i te kako smisla.
Pogledajte
ovdje.
(Postavio bih video direktno na forum no iz nekog razloga ne mogu "embed" video zato link na video.)
Nakon slusanja poruke iznad, morao sam se zaustaviti i razmisliti. Znajuci spekulacije koje i nekolicina vas je pokazala ovdje; razne teorije o vanzemaljcima, prastarim civilizacijama sa visim znanjem, i moja ubjedjenost (na osnovu sopstvenog istrazivanja) u geopoliticku prevaru u smislu bogacenja tzv elita na ustrb porobljavanja, modernim nacinom, tzv "obicnog svijeta" dolazim do mozda utopistickog pitanja - "Sta ako je ova poruka istinita?". I kako god o njoj da razmisljam, priznajem, poruka racionalno objasnjava trenutno stanje covjecanstva.
Da li mislite da covjecanstvo moze iskorijeniti koruptivno tijelo koje se zadrijelo u srz nase bitosti? Da li mislite da je ova poruka iznad stvarna ponuda, naprednijih civlizacija, pruzajuci nam ruku u drugaciju buducnost? Buducnost spasenja covjecanstva? Evolucije covjecanstva, u sta realno, vjerovatno, pripadamo - galakticku civilizaciju u potrazi za visim bicem?
Razmislite iskreno o poruci, ukoliko znate da okolo nas postoje naprednija, prijateljska bica voljna da nam otkriju put ka vecim znanjem uz "spasavajuci" spiritualizam za kojim ovaj svijet vabi - da li biste prihvatili ta bica? Da li zelite da nam ta bica pokazu put za koji ne znamo jos uvijek da postoji? Da li smo spremni suociti se sa nepoznatim ukoliko za to dodje trenutak? Da li smo spremni prihvatiti tu realnost? Da li bi htjeli "dobre vanzemaljce" da nam pokazu put?
Izvinjavam se za odstupanje od trenutno glavne dileme koja kroz temu tece. Piramide - su tu, ne znamo zasto niti ko niti kako ih je postavio, sve sto znamu je da su tu. Odnosno znamo ono sto nam je dostupno ili mozda dozvoljeno da znamo. Neki ce mozda proturijeciti cinjenicu da su samo u Iraku npr pokradena i unistena razlicita krucialna arheoloska nalazista. Dok ce neki opet argumentovati da su Babilon, Egipat, Mesopotamia kolijevka nase civilizacije te nasi preci sa visim znanjem. Volio bih za svoga zivota saznati sta je ustvari istina. Do tada, siguran sam da je bitnije okrenuti covjeka stvarnim opasnostima covjecanstvu - od njega samog. Mozda ce mnogi rijesti problem odmavnusi rukom, ali cinjenica je da nas covjek danas pati i gine sirom planete. Treba da nas se tice sta se desava ne samo u Siriji nego svuda u svijetu. Trebamo identificirati nase (covjekove) prave boljke. Mozda, ako su zaista stvarni, nasi intergalakticki prijatelji mogu tome da nas nauce? Pogledajte poruku iznad, i pitajte se, u svojoj dusi, da li zelimo da se pojave?
Ja, zelim. Treba nam pomoc. Elitu cemo tesko srusiti, nismo dovoljno slozni za to.
*Pisem sa pretpostavkom da vecina zna da postoji tajna vlada sa tajnom agendom i planovima. Neki planovi i nisu tajni jer su u sprovedbi; jednostavno su danasnja stvarnost. Cilj tajne vlade je da izadje na vidjelo i da se pokaze kao spasioc poslije svih zala koje ce danasnji svijet da dozivi. Kada se jednom pobijedi terorizam, i uspostavi: Jedna Vlada, Jedna Religija - onda ce da nastupi zajednicki neprijatelj = nepoznato! Nepoznato u smislu intergalaktickih civilizacija - vjeciti neprijatelj covjecanstva.
Neki video uradci postavljeni na ovaj forum, govore o cinjenici da izvan-zemaljska stvorenja vec operisu na nasoj planeti. Licno o njima ne znam, kao sto nisam znao da je moguce koristiti energiju svemira, iz ionosfere npr... Nisam znao da motor moze raditi cak i na vodu... Nisam znao mnogo stvari, i jos mnogo ne znam ali bih jako volio znati
Da li zelite da nam se "svemirci" pokazu? Odgovorite prije svega sebi!
EDIT:
David Bowie "
Starman"