Novi rat

Locked
L u c i f e r

#1651 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Kikibombona wrote:Imaju li veliki stratezi sa teme neko rjesenje za ekonomski oporavak Srebrenice?

Srebrenicani danas kazu da su bitni samo jedan dan u godini, da vec 12.07. zive u samoci zaboravljeni od svih.

Zasto ovi ratni stratezi i inace velike patriJote ne pokrenu neka mala preduzeca i zaposle ono malo povratnika?

Ne moze, gdje ce to.... Puno je lakse kovati ratne planove zavaljen u fotelji!
Prepustamo to bivsim navijackim huliganima.
prog321

#1652 Re: Novi rat

Post by prog321 »

Kikibombona wrote:Imaju li veliki stratezi sa teme neko rjesenje za ekonomski oporavak Srebrenice?

Srebrenicani danas kazu da su bitni samo jedan dan u godini, da vec 12.07. zive u samoci zaboravljeni od svih.

Zasto ovi ratni stratezi i inace velike patriJote ne pokrenu neka mala preduzeca i zaposle ono malo povratnika?
!

Pokreni ti biznis.
Lakse je nego saginjati glavu. :-D
sWeeT_Companion

#1653 Re: Novi rat

Post by sWeeT_Companion »

Čitam vas par dana i mogu primjetiti da je paranoja prisutna.

Rat? Ne ponovilo se.
Istina, mnogo je nepismenih u Bosni i Hercegovini i lakovjernih. A takvima je upravo najlakše manipulisati. Toga su svjesni političari u ovoj jadnoj zemlji.

Inače, Srbin sam iz Republike Srpske. Ponosan na to što sam. Ne mrzim, nemam ništa protiv Bosne i Hercegovine. I moram priznati pomalo me hvata strah kad vidim da pojedinci olako potežu za tom rječju rat. Ali kontam da na forumima u najvećoj mjeri pišu mladji ljudi koji isti nisu ni doživjeli. A vjerujem da ima i neiživljenih, onih koji ni "mraka" još nisu skinuli.

Kao što rekoh. Rata je dosta. Nema potrebe za novim krvoprolićima. Kao što nema potrebe za konstatacijama "moj je ćaća jači od tvog"... i sličnih gluposti.
animals

#1654 Re: Novi rat

Post by animals »

Samo ludjaci i oni bez trunke pameti, mogu prizivati rat..
svak normalan, pokusava zivjeti..oni koji ne znaju zivjeti, prizivaju rat, jer mozda bi se tu nasli :-)
Kikibombona

#1655 Re: Novi rat

Post by Kikibombona »

L u c i f e r wrote: Prepustamo to bivsim navijackim huliganima.
Ja sam bio budala sa 17, 18, 19, ranim dvadesetim...

Bolje bi mi bilo da sam naucio svirati neki instrument, da sam se edukovao, nego sto sam skakao po tribinama, bosanskim livadama...

Vi supljirate o ratu a niste sposobni pokrenuti zivot u Srebrenici, zaposliti ono malo povratnika!? Pa kako bi onda bili sposobni ratovati?

Srebrenica je Meka Bosne. Zar se ne moze pokrenuti zivot u tom gradu? Grad i Bosnjaci u njema su izdani, opljackani... Vec danas je Srebrenica zaboravljena i niko se grada stradalnika nece sjetiti do nove dzenaze. I neko bi ratovao?

Ko da ratuje? Ovi demobilisani borci koji su ponizeni na milion nacina?

Jedino ako ne mislis da ce ratovati krkancine povezane stranacko-familijarno-vjersko-klanovskim vezama? Budzetlije?

Aj bolan, pokrenite inicijativu da forumasi Klixa stipendiraju makar jedno srebrenicko dijete. Jesmo makar to sposobni? Obecavam da cu doprinijeti i sudjelovati.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1656 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

Last edited by japin_mutapi on 12/07/2015 22:34, edited 1 time in total.
prog321

#1657 Re: Novi rat

Post by prog321 »

Valjda je prvi korak da se Srebrenica vrati u Federaciju? Tek onda mozemo pricati o biznisima.
Tom parolom je i Camil uletio u politiku :-D
japin_mutapi

#1658 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

L u c i f e r

#1659 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Kikibombona wrote:
L u c i f e r wrote: Prepustamo to bivsim navijackim huliganima.
Ja sam bio budala sa 17, 18, 19, ranim dvadesetim...

Bolje bi mi bilo da sam naucio svirati neki instrument, da sam se edukovao, nego sto sam skakao po tribinama, bosanskim livadama...

Vi supljirate o ratu a niste sposobni pokrenuti zivot u Srebrenici, zaposliti ono malo povratnika!? Pa kako bi onda bili sposobni ratovati?

Srebrenica je Meka Bosne. Zar se ne moze pokrenuti zivot u tom gradu? Grad i Bosnjaci u njema su izdani, opljackani... Vec danas je Srebrenica zaboravljena i niko se grada stradalnika nece sjetiti do nove dzenaze. I neko bi ratovao?

Ko da ratuje? Ovi demobilisani borci koji su ponizeni na milion nacina?

Jedino ako ne mislis da ce ratovati krkancine povezane stranacko-familijarno-vjersko-klanovskim vezama? Budzetlije?

Aj bolan, pokrenite inicijativu da forumasi Klixa stipendiraju makar jedno srebrenicko dijete. Jesmo makar to sposobni? Obecavam da cu doprinijeti i sudjelovati.
A ja sam u tim godinama bio u jurisnicima.

I danas dajem i pomazem, o cemu ne zelim pisati na forumu.

Kanimo se demagogije.

Neka svako ima svoje misljenje i postuje tudje, uz racionalan i civilizovan dijalog.
Patriotska_Liga

#1660 Re: Novi rat

Post by Patriotska_Liga »

Jedno je prizivati rat, a sasvim drugo razgovarati o mogućnosti istog. Tabuiziranje priče o ratu ne doprinosi smanjenju šanse da se rat dogodi, iako neki misle da je to slučaj.
daddy-kool

#1661 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

sWeeT_Companion wrote:Čitam vas par dana i mogu primjetiti da je paranoja prisutna.

Rat? Ne ponovilo se.
Istina, mnogo je nepismenih u Bosni i Hercegovini i lakovjernih. A takvima je upravo najlakše manipulisati. Toga su svjesni političari u ovoj jadnoj zemlji.

Inače, Srbin sam iz Republike Srpske. Ponosan na to što sam. Ne mrzim, nemam ništa protiv Bosne i Hercegovine. I moram priznati pomalo me hvata strah kad vidim da pojedinci olako potežu za tom rječju rat. Ali kontam da na forumima u najvećoj mjeri pišu mladji ljudi koji isti nisu ni doživjeli. A vjerujem da ima i neiživljenih, onih koji ni "mraka" još nisu skinuli.

Kao što rekoh. Rata je dosta. Nema potrebe za novim krvoprolićima. Kao što nema potrebe za konstatacijama "moj je ćaća jači od tvog"... i sličnih gluposti.
Rata nema bez pokušaja otcjepljenja RS.
japin_mutapi

#1662 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

Image
animals

#1663 Re: Novi rat

Post by animals »

japin_mutapi wrote:Image
Ova dvojica ko da ih je ISIL, pravio :-)
sWeeT_Companion

#1664 Re: Novi rat

daddy-kool wrote:
sWeeT_Companion wrote:Čitam vas par dana i mogu primjetiti da je paranoja prisutna.

Rat? Ne ponovilo se.

Rata nema bez pokušaja otcjepljenja RS.
Ti zaista misliš da će se odcijepiti ili ukinuti Republika Srpska bez pomoći stranaca, tj. njihove odluke?! A rat će se desiti isključivo ako jedna od strana dobije podršku istih. A ja se nadam da do toga neće doći.

Inače da, vidim da se ovdje spominje i ovaj referendum koji je Dodik najavio. A mislim da 99% ljudi nije pročitalo suštinu istoga. Dakle nigdje se ne pominju granice, već isključivo NERAD Tužilaštva i Suda.
L u c i f e r

#1665 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Patriotska_Liga wrote:Jedno je prizivati rat, a sasvim drugo razgovarati o mogućnosti istog. Tabuiziranje priče o ratu ne doprinosi smanjenju šanse da se rat dogodi, iako neki misle da je to slučaj.
Tako je.

Upravo suprotno.

Ne zelim rat niti ga propagiram.

Spremnost za odbranu je egzistencijalni imperativ.
japin_mutapi

#1666 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

Patriotska_Liga wrote:Jedno je prizivati rat, a sasvim drugo razgovarati o mogućnosti istog. Tabuiziranje priče o ratu ne doprinosi smanjenju šanse da se rat dogodi, iako neki misle da je to slučaj.
neće mene, ja nisam nacionalista, nisam glasao za sda - reče moj dobri dajdža vahid komšijama i prijateljima koji su ga pozivali da bježi zajedno sa njima
nisu ga pitali za koga je glasao i voli li titu i jugoslaviju kada su došli da ga odvedu
nestao je i do danas nije pronađen
japin_mutapi

#1667 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

sWeeT_Companion wrote: Ti zaista misliš da će se odcijepiti ili ukinuti Republika Srpska bez pomoći stranaca, tj. njihove odluke?! A rat će se desiti isključivo ako jedna od strana dobije podršku istih. A ja se nadam da do toga neće doći.

Inače da, vidim da se ovdje spominje i ovaj referendum koji je Dodik najavio. A mislim da 99% ljudi nije pročitalo suštinu istoga. Dakle nigdje se ne pominju granice, već isključivo NERAD Tužilaštva i Suda.
opet stranci
jel to ona ko nas zavadi

fali mi bre
daddy-kool

#1668 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

sWeeT_Companion wrote:
Ti zaista misliš da će se odcijepiti ili ukinuti Republika Srpska bez pomoći stranaca, tj. njihove odluke?! A rat će se desiti isključivo ako jedna od strana dobije podršku istih. A ja se nadam da do toga neće doći.

Sa ili bez pomoći stranaca, da ja to zaista očekujem.
Relativno je to lako predvidjeti posmatrajući dosadašnje političke vektore i generalno strategiju RS i Srbije.

Bez promjene u strategiji Srba sa obje strane Drine i bez odgovarajućih političkih žrtava, jasno je ishodište takve politike. To htijenje za pripajanje dijela BiH Srbiji je jasno naveden cilj od kojeg se nije odustalo. Da li će to pokušati sutra, za godinu, pet ili deset je period koji je teško predvidjeti jer ovisi o procjeni Srbije kada će to pokušati izvesti.

Slobodno me demantujte približavanjem EU i NATO-u.
emmir1

#1669 Re: Novi rat

Post by emmir1 »

Vučić je vidio da Srbija u savezu sa Rusijom gubi sve i da ne može ostvariti svoje ciljeve

Sada se okrenuo Zapadu, ali ciljevi su isti kao i onomad
tandmand

#1670 Re: Novi rat

Post by tandmand »

emmir1 wrote:Vučić je vidio da Srbija u savezu sa Rusijom gubi sve i da ne može ostvariti svoje ciljeve

Sada se okrenuo Zapadu, ali ciljevi su isti kao i onomad
Da, sada je njegov cilj - sve srpske zemlje ujedinjene u EU.
sWeeT_Companion

#1671 Re: Novi rat

daddy-kool wrote:
sWeeT_Companion wrote:

Sa ili bez pomoći stranaca, da ja to zaista očekujem.
Relativno je to lako predvidjeti posmatrajući dosadašnje političke vektore i generalno strategiju RS i Srbije.

Bez promjene u strategiji Srba sa obje strane Drine i bez odgovarajućih političkih žrtava, jasno je ishodište takve politike. To htijenje za pripajanje dijela BiH Srbiji je jasno naveden cilj od kojeg se nije odustalo. Da li će to pokušati sutra, za godinu, pet ili deset je period koji je teško predvidjeti jer ovisi o procjeni Srbije kada će to pokušati izvesti.

Slobodno me demantujte približavanjem EU i NATO-u.
Vidi. Da pitaš sada Srbe u Srpskoj da li su za Nezavisnu Republiku Srpsku - 99% bi odgovorilo sa DA. Ali da pitanje glasi, da li ste za Nezavisnu Republiku Srpsku koja mora proći kroz novi rat da bi došla do te nezavisnosti - 99% bi odgovorilo sa NE. I tu je cijela poenta. Ne zbog toga što se Srbi plaše svojih komšija, već zbog toga što rat nije rješenje, prethodni je to pokazao.

Što se tiče strategije. Budimo realni. Nijedan narod u BiH nema strategiju, ima neke ciljeve, koji su ipak poprilično nerealni. I u krajnjem slučaju i te ciljeve sami ne mogu dobiti, bez jake pomoći velikih igrača. A tih velikih igrača je 4. Amerika, Rusija,Njemačka, Kina.

Nemam te ja šta demantovati. Kao što ti rekoh. Narod Republike Srpske ne želi sukobe. A to se najbolje pokazalo nakon terorističkog napada u Zvorniku. Bojim se da je bilo obratno - da bi itekako bilo zapaljivije retorike.

Naravno, srpski narod u Bosni i Hercegovini ima svoje interesne ciljeve. A oni su prvenstveno vezani za Dejtonski sporazum koji je donio mir i koji je već od strane ostala dva naroda, ustvari međunarodnih predstavnika djelimično mijenjan.
prog321

#1672 Re: Novi rat

Post by prog321 »

Pa evo, hipoteticki da RS ima politicku podrsku i Rusije i zapada za otcjepljenjem. Volio bih to da vidim kako ce izvesti bez rata?
japin_mutapi

#1673 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

nakon svih balkanskih ratova i žrtava koje je srbja izazvala red je došao na nju
ako se ne pomijeni politika i ne odreknu se velikosrpeke ideologije krvi i tla slijede novi sukobi i neredi

možda neće biti totalni rat kao 90-tih ali neće biti veselo
lako je moguć i sukob među samim srbima između slijedbenika velike srbije i antifašista

dovoljne su sankcije par mjeseci ili obustava kredita i donacija i eto ga
krater

#1674 Re: Novi rat

Post by krater »

japin_mutapi wrote:nakon svih balkanskih ratova i žrtava koje je srbja izazvala red je došao na nju
ako se ne pomijeni politika i ne odreknu se velikosrpeke ideologije krvi i tla slijede novi sukobi i neredi

možda neće biti totalni rat kao 90-tih ali neće biti veselo
lako je moguć i sukob među samim srbima između slijedbenika velike srbije i antifašista

dovoljne su sankcije par mjeseci ili obustava kredita i donacija i eto ga
:thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1675 Re: Novi rat

Post by Tomahawk11 »

Da cujem i to da Kina veliki igrac na svjetskoj sceni :mrgreen:
Locked