oce to ko ima prst....srecom nisi na glavi hodao:)trcicu trceci wrote:ma nako vala, moram ti se pozaliti nesto me prst noge boli, slucajno se udario, ubihrasno38 wrote:hehehehe bas mi je drago zbog njega....kako si ti??trcicu trceci wrote:Vidi ovog trola, Erdogan je sam rekao da ti podaci nisu tacni.
Republika Turska
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1651 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
- Opetja033
#1652 Re: Republika Turska
kamen spoticanja wrote:A tzipras je pravo zaheban igracChallenger__ wrote:Davatoglu, razbojnik, se "Iz moralnih razloga" distancirao od Assada...
![]()
![]()
- trcicu trceci
#1653 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
ko da sam puru glavom mijesao ha?
svi ti podaci sto vi navodite su polovicni, a govorite samo o ulaganju, ne govorite o izvozu, trebalo bi i to pogledati
svi ti podaci sto vi navodite su polovicni, a govorite samo o ulaganju, ne govorite o izvozu, trebalo bi i to pogledati
- Grean
#1654 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
Znaci kad Republika Hrvatska ulozi milione u bolnicu u zapadnom Mostaru a ne ulozi ni marke u onu u istocnom ili u univerzitet Dzemal Bijedic to je nekakav interes a ne radi se o nacionalnim vezama i prijateljstvu?dezurni_ucenik wrote:Grean wrote:I ja sam objasnio i tebi i @hrasnom. Zna i @hrasno npr. gdje hrvatska ulaganja zavrsavaju, gdje su ispostave Leda, Saponije Osijek, Podravke itd.itd. Ne ulazu sigurno u Sapnu ili Gorazde, tamo samo plasiraju proizvode.dezurni_ucenik wrote:
Eto hrasno je sve objasnio.
To samo govori da se i ekonomija zasniva na prijateljstvu i politici. Jos jedan razlog koji govori u priloz mojoj tezi, kakav god prijatelj on nije za odbaciti, pogotovo za Bosnjake koji ih zapadno od Bosfora trebaju traziti lupom.
Nema danas prijateljstva, danas postoji samo interes. Nemoj biti naivan.
Ili kad bas sva predstavnistva i proizvodnju lociraju u krsevitoj zapadnoj Hercegovini i to je neki cisti ekonomski interes?
Daj ne budite djeca.
-
dezurni_ucenik
#1655 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
Grean wrote:Znaci kad Republika Hrvatska ulozi milione u bolnicu u zapadnom Mostaru a ne ulozi ni marke u onu u istocnom ili u univerzitet Dzemal Bijedic to je nekakav interes a ne radi se o nacionalnim vezama i prijateljstvu?dezurni_ucenik wrote:Grean wrote: I ja sam objasnio i tebi i @hrasnom. Zna i @hrasno npr. gdje hrvatska ulaganja zavrsavaju, gdje su ispostave Leda, Saponije Osijek, Podravke itd.itd. Ne ulazu sigurno u Sapnu ili Gorazde, tamo samo plasiraju proizvode.
To samo govori da se i ekonomija zasniva na prijateljstvu i politici. Jos jedan razlog koji govori u priloz mojoj tezi, kakav god prijatelj on nije za odbaciti, pogotovo za Bosnjake koji ih zapadno od Bosfora trebaju traziti lupom.
Nema danas prijateljstva, danas postoji samo interes. Nemoj biti naivan.
Ili kad bas sva predstavnistva i proizvodnju lociraju u krsevitoj zapadnoj Hercegovini i to je neki cisti ekonomski interes?
Daj ne budite djeca.
Eto ti liste koju je hrasno postavio, pogledaj je jos jednom... To sto ti dozivljavas orgazme kad Turska isporuci nekoliko raspadnutih autobusa, to je tvoj problem, nije moj.
- hrasno38
#1656 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
sta boli kurac Hrasnog za hrvatska ulaganja i sta Hrasno ima sa Hrvatskom. Znam za Hrvatska ulaganja koliko i za ulaganja ostalih zemalja u kojima Turska kotira dosta nisko s obzirom kolike se price pricaju o prijateljstvima. Naravno to isto vazi i za neke arapske "prijateljske" zemlje!! Naravno tu se mozemo sloziti da u ovu zemlju nikada niko nije dosao sa osmjehom a da mu se u glavi nije vrtilo sta ce uzeti iz BiH. I apsolutno ne sumnjam da Turska jeste prijatelj BiH ali sad da se to prijateljstvo nesto nama kao isplati je suplja prica.Grean wrote:I ja sam objasnio i tebi i @hrasnom. Zna i @hrasno npr. gdje hrvatska ulaganja zavrsavaju, gdje su u BiH ispostave Leda, Saponije Osijek, Podravke itd.itd. Ne ulazu sigurno u Sapnu ili Gorazde, tamo samo plasiraju proizvode.dezurni_ucenik wrote:
Eto hrasno je sve objasnio.
Pravo prijateljstvo za ovu zemlju su kroz ovih 20 i kusur godina pokazale prije svega Njemacka i Austrija.
- Grean
#1657 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
Kakve liste? Gdje je postavio listu o tim ulaganjima i na kojem dijelu BiH je to zavrsilo?dezurni_ucenik wrote:
Eto ti liste koju je hrasno postavio, pogledaj je jos jednom... To sto ti dozivljavas orgazme kad Turska isporuci nekoliko raspadnutih autobusa, to je tvoj problem, nije moj.
Znaci ne izvrdavaj, pokazi ulaganje RH u dijelovima BiH gdje su Bosnjaci vecina i koliki je procenat tih ulaganja u odnosu na njihova ukupna ulaganja.
- hrasno38
#1658 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
Ovdje je dato suma sumarum investicija u BiH sa zvanicne stranice FIPE a ne sa Avaza dakle sta imamo ti i ja rasprvaljati da li je to tacno. To je TOP lista.Grean wrote:Znaci kad Republika Hrvatska ulozi milione u bolnicu u zapadnom Mostaru a ne ulozi ni marke u onu u istocnom ili u univerzitet Dzemal Bijedic to je nekakav interes a ne radi se o nacionalnim vezama i prijateljstvu?
Daj ne budite djeca.
-
dezurni_ucenik
#1659 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
Grean wrote:Kakve liste? Gdje je postavio listu o tim ulaganjima i na kojem dijelu BiH je to zavrsilo?dezurni_ucenik wrote:
Znaci ne izvrdavaj, pokazi ulaganje RH u dijelovima BiH gdje su Bosnjaci vecina i koliki je procenat tih ulaganja u odnosu na njihova ukupna ulaganja.
i dezurnog ucenika boli krc za hrvatska ulaganja...
- House
#1660 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
hrasno38 wrote:Kareem Abdul wrote:Paradoksalno zvuči ali je istinito i to da su više Bakir i turkofili u BiH napravili za Erdogana i AK partiju nego obrnuto.dezurni_ucenik wrote:Naravno turkofili i dalje izbjegavaju odgovor na pitanje :"Kakve koristi imate?". Odgovor je da i oni sami ne znaju, Bakir im tako rekao da je plisani sultan dobar za Bosnu.
A to je zato jer dobar dio glasova Erdogan dobija od kvazi neoosmanlija u Turskoj na priči o sebi kao zaštitniku sunitskog življa kako na bliskom istoku tako i na balkanu.
Praktične koristi nema gotovo nikakve. Turska je po ulaganju u BiH još uvijek iza Slovenije, Kuvajta i Luksemburga![]()
![]()
Najznačajnije zemlje investitori u BiH, maj 1994 - decembar 2014
Ukupan iznos investicija 6 milijardi EUR
U 2014 zemlja koja je u BiH najviše investirala je Rusija (195.8 miliona KM ili 100 miliona eura), zatim slijede Austrija (172.5 miliona KM ili 88 miliona eura), Hrvatska (88.2 miliona KM ili 45 miliona eura), Velika Britanija (70.4 miliona KM ili 36 miliona eura), Luksemburg (36.5 miliona KM ili 19 miliona eura), Kuvajt (26.8 miliona KM ili 14 miliona eura), Srbija (25.5 miliona KM ili 13 miliona eura) i Holandija (24.5 miliona KM ili 13 miliona eura).
Turske nigdje ni na mapi!!!
Erginay: Od Dejtona do danas Turska u BiH uložila milijardu eura
Ivanić je istakao da su odnosi Republike Turske i BiH vrlo dobri i prijateljski, te da je BiH veoma zahvalna na blizu 700 projekata obnove koji su koštali blizu 300 miliona KM, a koje je radila turska TIKA.
- kamberovica polje
#1661 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
Jeste spremni za babu Erdogana? Jadnije teme i jadnijih postova odavno vidio nisam.
Last edited by kamberovica polje on 02/11/2015 00:33, edited 1 time in total.
- House
#1662 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
ah ljepote kad poklopiš likove koje mrze sve islamsko 
-
dezurni_ucenik
#1663 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
Erginay: Od Dejtona do danas Turska u BiH uložila milijardu eura
Izvor :
Dnevni Avaz.
-
dezurni_ucenik
#1664 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
Kakve veze ima pobjeda Erdogana sa mrznjom prema islamu ???House wrote:ah ljepote kad poklopiš likove koje mrze sve islamsko
- House
#1665 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
dezurni_ucenik wrote:Erginay: Od Dejtona do danas Turska u BiH uložila milijardu eura
Izvor :
Dnevni Avaz.
trenutno teško dišeš
znam
- hrasno38
#1666 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
Halo ba nemoj se patati u nesto o cemu nemas pojma. Ovo su podaci FIPE znaci Drzavne agencije za unaprjedjenje stranih investicija i nije BiH samo tamo gdje zive Bosnjaci. Gdje su arapi ulozili gdje su Hrvati vecina???????????????????? Mislim mozemo se preseravati do zore ali ovo je ukupno investiranje u BiH jer BiH je drzava a ne neke jedinke o kojima pricas.Grean wrote:Kakve liste? Gdje je postavio listu o tim ulaganjima i na kojem dijelu BiH je to zavrsilo?dezurni_ucenik wrote:
-
dezurni_ucenik
#1667 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
Argumenti na nivouHouse wrote:dezurni_ucenik wrote:Erginay: Od Dejtona do danas Turska u BiH uložila milijardu eura
Izvor :
Dnevni Avaz.
trenutno teško dišeš
znam
- trcicu trceci
#1668 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
ovaj djikan nece moci svunoc zaspat'House wrote:ah ljepote kad poklopiš likove koje mrze sve islamsko
- House
#1669 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
BiH u Tursku može izvesti 10.000 t mesa
nemamo ništa od turske
-
jastuk1
#1670 Re: Republika Turska
Ti u Fra sigurno nemaš - mi ovdje imamo jer slaba Turska ne može ni eventualno pomoć!!!!!!!!!!!!!!!!insomnia78 wrote:Ovakve stvari su obicno vecinom netacne
Osim toga mi nemamo nista sa tim ni od toga
- House
#1671 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
suza suzu gonitrcicu trceci wrote:ovaj djikan nece moci svunoc zaspat'House wrote:ah ljepote kad poklopiš likove koje mrze sve islamsko
- Grean
#1672 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
@hrasno i @dezurni, pa sta onda masete s tim ulaganjima kao nekakvim argumentom ako vas zaboli qurac?
Na kraju krajeva u prici vaganja prijateljstva bitnije je ko nam je 92-95 poslao metak nego sva ulaganja danas. Kazete kakve koristi imaju Srbi od Rusije (bilo je i takvih argumenata i poredjenja, kao Srbi blesavi sto svrsavaju na Putina), pa da ne bi te Rusije prosla bi npr. deklaracija o genocidu u UN-u a znamo da nije prosla bas zbog Rusije. Sasvim dovoljno da im Srbi budu zahvalni do groba. Normalno da ce gledati na njih kao na prijatelje.
Hrvatska je izabrala ko joj je prijatelj u BiH a ja to nisam mogao birati. Znaci nije do mene.
Na kraju krajeva u prici vaganja prijateljstva bitnije je ko nam je 92-95 poslao metak nego sva ulaganja danas. Kazete kakve koristi imaju Srbi od Rusije (bilo je i takvih argumenata i poredjenja, kao Srbi blesavi sto svrsavaju na Putina), pa da ne bi te Rusije prosla bi npr. deklaracija o genocidu u UN-u a znamo da nije prosla bas zbog Rusije. Sasvim dovoljno da im Srbi budu zahvalni do groba. Normalno da ce gledati na njih kao na prijatelje.
Mijesas babe i zabe pitanje je bilo zasto se Bosnjaci toliko involviraju u desavanja u Turskoj. Odgovor je bio jer je Turska prijatelj Bosnjacima. Ti sad u pricu uvlacis nesto peto, eto kao nije BiH samo tamo gdje su Bosnjaci vecina, nije bitno sto Hrvatska dominantno ulaze tamo gdje su Hrvati vecina a ja ti kazem da ovo upravo potvrdjuje moju tezu, da svako svog gura.hrasno38 wrote:
Halo ba nemoj se patati u nesto o cemu nemas pojma. Ovo su podaci FIPE znaci Drzavne agencije za unaprjedjenje stranih investicija i nije BiH samo tamo gdje zive Bosnjaci. Gdje su arapi ulozili gdje su Hrvati vecina???????????????????? Mislim mozemo se preseravati do zore ali ovo je ukupno investiranje u BiH jer BiH je drzava a ne neke jedinke o kojima pricas.
Hrvatska je izabrala ko joj je prijatelj u BiH a ja to nisam mogao birati. Znaci nije do mene.
Last edited by Grean on 02/11/2015 00:46, edited 3 times in total.
- Danguba
#1673 Re: Republika Turska
Cestitke ''diktatoru''.
Svaka cast majstore. Mogu ti pod prozor.
Svaka cast majstore. Mogu ti pod prozor.
- hrasno38
#1674 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
House wrote:ah ljepote kad poklopiš likove koje mrze sve islamsko
Evo malo i sa druge strane i sta kaze CB BiH...
http://www.akta.ba/Vijest/kapital/tursk ... anju/29468
He i opet ista prica o nekoj mrznji......
- House