Donaldu je plata 400 hiljada godisnje._BataZiv_0809 wrote:Njemu je Donald Tramp CEOTomahawk11 wrote: Ronaldo, jesi to ti?
Kad su mu rekli koliko ce primati, odrekao se zarade.
Kaze, ja to potrosim za noc na kurve.
Donald vam je svima ceo.
Donaldu je plata 400 hiljada godisnje._BataZiv_0809 wrote:Njemu je Donald Tramp CEOTomahawk11 wrote: Ronaldo, jesi to ti?
Pa nije levat da zivi od plate. Sto bi rekao jedan lokalni politicar u cijem sam se drustvu silom prilika nasao "ko zivi od plate ja ga nabijem na kurac"Fudo387 wrote: Donaldu je plata 400 hiljada godisnje.
Donald vam je svima ceo.
Eno sad, Donald i lokalni sda muljator u istu ravan sa lovom._BataZiv_0809 wrote:Pa nije levat da zivi od plate. Sto bi rekao jedan lokalni politicar u cijem sam se drustvu silom prilika nasao "ko zivi od plate ja ga nabijem na kurac"Fudo387 wrote: Donaldu je plata 400 hiljada godisnje.
Donald vam je svima ceo.![]()
Ne mogu oni mene platiti pajdaraFudo387 wrote: Eno sad, Donald i lokalni sda muljator u istu ravan sa lovom.
Znaci, u sda si siso!![]()
(silom prilika
)
I sta onda?512MB wrote:Bravo, uduplaj to i dobices stvarnu IT satnicu.
Imas li kakav projekat uradjen koji ce potvrditi da znas to?mk ultra wrote: To sam i na drugoj temi pisao, znam c, c++, javu, vb6, c# ali nema tog ko bi me natjerao da cijeli dan buljim u monitor
Pa super cestitam, vazno je da si sretan sa svojim izborom..mk ultra wrote:I sta onda?512MB wrote:Bravo, uduplaj to i dobices stvarnu IT satnicu.
To sam i na drugoj temi pisao, znam c, c++, javu, vb6, c# ali nema tog ko bi me natjerao da cijeli dan buljim u monitor
Ja tu nazovi satnicu nekog ultra programera zaradim za mjesec, i opet mogu svasta... Jos maksimalna sloboda na poslu, po terenu stalno a plata neki prosjek za VSS u KS
Radije raditi kao 'komercijalista' (vazda na putu) za 1000KM nego 'buljiti u monitor' za 3000triconja wrote:Imas li kakav projekat uradjen koji ce potvrditi da znas to?mk ultra wrote: To sam i na drugoj temi pisao, znam c, c++, javu, vb6, c# ali nema tog ko bi me natjerao da cijeli dan buljim u monitor
ne baš kao komercijalista, ali da stalno na putu i stalno nešto novo, još mi je posao direktno vezan sa strukuTheHound wrote:
Radije raditi kao 'komercijalista' (vazda na putu) za 1000KM nego 'buljiti u monitor' za 3000![]()
![]()
Svasta
Neka hvala. Za duplo manje para biti 'na tockovima' umjesto u klimatiziranom uredu s high end opremom, kafom i svim ostalim pogodnostima, ja nemam dilemumk ultra wrote:ne baš kao komercijalista, ali da stalno na putu i stalno nešto novo, još mi je posao direktno vezan sa strukuTheHound wrote:
Radije raditi kao 'komercijalista' (vazda na putu) za 1000KM nego 'buljiti u monitor' za 3000![]()
![]()
Svasta
i nije baš 1000, više je od toga
a i da nije, meni je bolja opcija
isprobaj pa ćeš vidjeti
@triconja
programirao sam u svacemu, za pare nikad, osim jednom u Matlabu (simulaciju) ako se to može nazvati projektom
ostalo je bila ispomoć (c++ i vb6 najviše, java i c# manje)
etf me natjerao da to prođem, javu i c# sam samostalno prešao
i iskreno mi smeta da me oči bole, glava itd... da sam zakovan za PC, da moram od kuce raditi itd
energetika se tek isplati nakon određenih godina, jbg treba 40 godina raditi... a ovo je daleko opuštenije i meni draže za raditi
isprobaj pa ćeš vidjetiTheHound wrote: Neka hvala. Za duplo manje para biti 'na tockovima' umjesto u klimatiziranom uredu s high end opremom, kafom i svim ostalim pogodnostima, ja nemam dilemu
Ne bih ni za isto para a kamo li za duplo manje.
Slabo si ti to nesto isprobao, ili te neko zakidao ili si radio za pogresnu firmu. Ako si kao komercijalista prijavljen na minimalac onda bi bio i kao developer (u istoj firmi) bio prijavljen na minimalac, ne vidim razlog zasto bi na toj poziciji bio prijavljen na vise nego na nekoj drugoj.mk ultra wrote:isprobaj pa ćeš vidjetiTheHound wrote: Neka hvala. Za duplo manje para biti 'na tockovima' umjesto u klimatiziranom uredu s high end opremom, kafom i svim ostalim pogodnostima, ja nemam dilemu
Ne bih ni za isto para a kamo li za duplo manje.
ja sam kontra probao![]()
i opet ne možeš me uvjeriti da bi sa 300-500KM mjesečno više (koliko bih dobijao u sličnoj poziciji i iskustvom u IT firmi vjerovatno prijavljen na minimalac) pravi neku razliku...
Donaldu je plata 400 hiljada godisnje.Fudo387 wrote:
Njemu je Donald Tramp CEO
jesamTheHound wrote:
Pa ti skontaj jesi li bolje prosao kao komercijalista koji je non-stop na tockovima, umoran, odmoran kakav god na tockove ti je, ili neko ko fino sjedi u kancelariji, ne tice ga se je li vani prevruce ili prehladno, izadje vani da uzme zraka kad mu je cejf, napravi sebi kafu kad mu je cejf i jos dobije duplo vise para
Za pare koje programeri zarade naravno da se ponekad i od kuce radilo. Zadnjih par godina ne, samo na nekim privatnim projektima.mk ultra wrote: jesam
a ja imam veću slobodu nego neko 100% u kancelariji... 40h sedmicno, od toga 5 maksimalno za monitorom![]()
jel postoji programer koji nikad nije od kuce nista radio?
Ne vidim nista pozitivno, ne volim se smijati budalama.mk ultra wrote: jel postoji programer koji ce danas upoznati 5 - 10 novih ljudi, ismijat se budali, naci nesto novo
To mozda neki dimnjacar moze smatrati uspjehom, programer tesko.mk ultra wrote: jel postoji programer koji može nabrojati zgrade u sarajevu gdje nije bio na krovu(nije zajebancija)
Ima nas dosta sa vise od tih 3000 ali nebitno. Nekome je ocigledno bolje da je na tockovima i krovovima nego u kancelariji i jos da zaradjuje manjemk ultra wrote: i jop me zanima gdje iskopavate te plate, eto stavi neki dan čovjek 7000 ljudi u državi sa platom preko 2 tisuće
stavite jednu tu platnu listu od 3000KM da pogledam, ako postoji platna lista
Ima i takvih ali su vecinom svojom voljom jer hoce vise na ruke. Ko razmislja malo dugorocnije trazit ce firmu u kojoj su placeni puni doprinosi a ima ihmk ultra wrote: slusam neki dan iz bosmala izlaze, zajebavaju se ilegalci sve bez ugovora
To su fuš firme koje rade iskljucivo za domace trziste, normalno da nemaju para da dobro plate kad od domacih ne mozes ni priblizno naplatiti kao od stranaca.mk ultra wrote: ja što lično znam programera (a moje su generacije) imaju od 1400 do 2000, ovisno o poziciji i kakvim tipom programiranja se bavi firma.. ovaj od 1400 radi u IT firmi koja radi isključivo domaće tržište
pa gdje suTheHound wrote:
Ima nas dosta sa vise od tih 3000 ali nebitno. Nekome je ocigledno bolje da je na tockovima i krovovima nego u kancelariji i jos da zaradjuje manje
Ima i takvih ali su vecinom svojom voljom jer hoce vise na ruke. Ko razmislja malo dugorocnije trazit ce firmu u kojoj su placeni puni doprinosi a ima ih
To su fuš firme koje rade iskljucivo za domace trziste, normalno da nemaju para da dobro plate kad od domacih ne mozes ni priblizno naplatiti kao od stranaca.
A 100% si siguran da su ti podaci obuhvatili sve radnike? Mozda su to samo za ove po drzavnim firmama, ko zna kako je ta 'anketa' ili sta je vec radjena i ko je radio? Pogledaj oko sebe, da li stvarno mislis da, pored ovakvih auta, stanova i ostalog u ovoj drzavi postoji samo 6000 ljudi sa platom preko 3000?mk ultra wrote:pa gdje suTheHound wrote:
Ima nas dosta sa vise od tih 3000 ali nebitno. Nekome je ocigledno bolje da je na tockovima i krovovima nego u kancelariji i jos da zaradjuje manje
Ima i takvih ali su vecinom svojom voljom jer hoce vise na ruke. Ko razmislja malo dugorocnije trazit ce firmu u kojoj su placeni puni doprinosi a ima ih
To su fuš firme koje rade iskljucivo za domace trziste, normalno da nemaju para da dobro plate kad od domacih ne mozes ni priblizno naplatiti kao od stranaca.
jer da postoje, bili bi na spisku ovih preko 2 tisuće
kontaj da svaki načelnik općine u državi ima tu platu, ministri, direktori javnih preduzeća itd, svi ti dok se izredaju hladno ćeš preći 6000![]()
gdje su ti toliki programeri sa tim xyz platama
o tome sve vrijeme pisem
znam ih licno dosta, i imaju bolja primanja od mene, više i rade, ali nemaju ove cifre koje se spominju... sigurno
znam i licno covjeka koji je podigao jednu prilicno veliku TT firmu koja je prije nekoliko godina otišla u prodaju, i dalje radi... IT je zavrsio, i za njega znam da je zaradio velike pare. ovo ostalo sto za platu ide, opet je to u nekim malo logičnijim granicama...
Ono su zvanicni podaci prema uplacenim doprinosima i prijavama...TheHound wrote:
A 100% si siguran da su ti podaci obuhvatili sve radnike? Mozda su to samo za ove po drzavnim firmama, ko zna kako je ta 'anketa' ili sta je vec radjena i ko je radio? Pogledaj oko sebe, da li stvarno mislis da, pored ovakvih auta, stanova i ostalog u ovoj drzavi postoji samo 6000 ljudi sa platom preko 3000?
Ako imas dokaz da je spisak potpun (a ja ti garantujem da nije ni blizu) daj da vidimo taj dokazmk ultra wrote:Ono su zvanicni podaci prema uplacenim doprinosima i prijavama...TheHound wrote:
A 100% si siguran da su ti podaci obuhvatili sve radnike? Mozda su to samo za ove po drzavnim firmama, ko zna kako je ta 'anketa' ili sta je vec radjena i ko je radio? Pogledaj oko sebe, da li stvarno mislis da, pored ovakvih auta, stanova i ostalog u ovoj drzavi postoji samo 6000 ljudi sa platom preko 3000?
Kako ko zarađuje i sta radi, prilicno sam upoznat, a ti sto imaju d nekud ne rade za platu vjeruj mi... Niti je uglavnom ista na njima prijavljeno vec na pravnim licima (ako se bavi legalnijim stvarima koje ne ukljucuju tezi kriminal)... A to je malo dalje od teme
Da su prijavljeni bili bi na spisku... Ili ih nema ili nisu prijavljeni, trece ne postoji
Raspon neto plata Broj zaposlenih koji su primili plateTheHound wrote:
Ako imas dokaz da je spisak potpun (a ja ti garantujem da nije ni blizu) daj da vidimo taj dokazNije ono ni s od spiska, cuj 6000 ljudi sa platom preko 3000 u cijeloj drzavi
To ne vjeruju ni ovi sto su pravili spisak.

Meni je jasno da ti sebe s ovim malo tjesis ali ove 'podatke' mozes macku o rep okaciti. Jesi li mozda probao sabrati ukupan broj ljudi koliko ispade da je zavedeno kao zaposleni po ovoj anketi, samo ce ti se kazati stostamk ultra wrote:Raspon neto plata Broj zaposlenih koji su primili plateTheHound wrote:
Ako imas dokaz da je spisak potpun (a ja ti garantujem da nije ni blizu) daj da vidimo taj dokazNije ono ni s od spiska, cuj 6000 ljudi sa platom preko 3000 u cijeloj drzavi
To ne vjeruju ni ovi sto su pravili spisak.
do 350KM - 26.202
351 - 500KM - 144.812
501 - 650KM - 39.325
651 - 800KM - 35.633
801 - 950KM - 41.608
951 - 1100KM - 30.674
1101 - 1400KM - 33.576
1400 - 1700KM - 16.500
1701 - 2000KM - 9.898
2001 - 2500KM - 7.679
preko 2500KM - 7.892
A evo iz 2016te, tako da je trend OK... Blagi porast