Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dr sanjo

#1651 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dr sanjo »

irac300 wrote:
dr sanjo wrote:Imam jedno pitanje u ZemTv u odjeljku Ipbox sport ima jako puno IPTV adresa i listi ali su, barem kod mene, streamovi dosta nestabilni, često se slika sjecka ili zaledi. Koristim stariju verziju Kodija 14.0 a internet je sasvim ok? Zanima me da li je kod većine vas slično ili nešto mogu promjeniti?
Nestabilni su ti streamovi i inace. Sport se vecinom prati preko sportdevilsa i castaway, u sekcijama sa sopcast i acestream linkovima.
Hvala
prelivoda

#1652 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by prelivoda »

dr sanjo wrote:Imam jedno pitanje u ZemTv u odjeljku Ipbox sport ima jako puno IPTV adresa i listi ali su, barem kod mene, streamovi dosta nestabilni, često se slika sjecka ili zaledi. Koristim stariju verziju Kodija 14.0 a internet je sasvim ok? Zanima me da li je kod većine vas slično ili nešto mogu promjeniti?
Meni ZemTV super radi preko Phoenixa
dr sanjo

#1653 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dr sanjo »

prelivoda wrote:
Meni ZemTV super radi preko Phoenixa
Radi i kod mene ZemTv u Phoenixu al su streamovi iz ove sekcije Ipbox sport i u Phoenixu dosta nestabilni
prelivoda

#1654 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by prelivoda »

Gledao sam ove turnire iz Kine bez problema, jedino baš ove kvalifikacije za ligu šampiona i predkola nisu stabilni, al to je zato jer te utakmice ne prenose veliki TV operateri, nego nacionalne televizije.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1655 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mali_milojica »

Jedno pitanje.
Moze li se preko Android Tv Box gledati kanali preko card sharinga. Znaci,na box instaliram aplikaciju koja je potrebna i gledam.
Hvala
sabanss

#1656 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

mali_milojica wrote:Jedno pitanje.
Moze li se preko Android Tv Box gledati kanali preko card sharinga. Znaci,na box instaliram aplikaciju koja je potrebna i gledam.
Hvala
Moze ako Box ima DVB-S tuner... Ima i takvih, naravno treba ti tanjir, lnb, nosac, pozicija i slicne sitnice.

Sa druge strane satelitska pruza kvalitet koji je par desetaka puta bolji nego svi HD kanali nasih lokalnih operatera bar ovo sto sam ja vidio.
moke_31

#1657 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

Kad si kupovo android box trebo si kupiti Wetekov koji ima DVB-S, a ima i Kodi. Košta oko 90 eura koliko se sjećam.

Sent from mTalk
mali_milojica

#1658 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mali_milojica »

sabanss wrote:
mali_milojica wrote:Jedno pitanje.
Hvala
Moze ako Box ima DVB-S tuner... Ima i takvih, naravno treba ti tanjir, lnb, nosac, pozicija i slicne sitnice.

Sa druge strane satelitska pruza kvalitet koji je par desetaka puta bolji nego svi HD kanali nasih lokalnih operatera bar ovo sto sam ja vidio.
Jbg slabo se razumijem.
Drug kuci ima smart LG tv sa njihovim webOs sistemom. Covjek koji mu daje card sharing mu rekao koju aplikaciju da skine,poslao mu mailom parametre i gleda sve moguce kanale. Istu tu aplikaciju ima i na mobitelu i sve te kanale moze gledati i na mobitelu jer ima instaliranu tu aplikaciju.
Sve to placa 12 KM mjesecno.
Zato pitam moze li se preko android tv boxa isto uraditi.
TAFKAP

#1659 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by TAFKAP »

Nema to veze sa CSom, to je IPTV, ima ovdje na forumu tema "EXYU kanali za dijasporu" ili sl. tu ima više detalja o tome.
sabanss

#1660 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

IPTV jos nisam vidio 100% stabilan niti kvalitetom priblizan card sharingu tj. satelitskoj TV. Imas i jeftinije od 12 KM mjesecno ali ti ne nudi nista spektakularno sto ne mozes naci i dzabe
jarobot

#1661 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

sabanss wrote:IPTV jos nisam vidio 100% stabilan niti kvalitetom priblizan card sharingu tj. satelitskoj TV. Imas i jeftinije od 12 KM mjesecno ali ti ne nudi nista spektakularno sto ne mozes naci i dzabe
Ima dosta toga što nema džabe. Kod dobrih davatelja može gledati sve sky kanale i engkeske i njemačke sportske i filmske ima dista dkandinavskih,itd

Poslano sa mog 6045K koristeći Tapatalk
sabanss

#1662 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

jarobot wrote:
sabanss wrote:IPTV jos nisam vidio 100% stabilan niti kvalitetom priblizan card sharingu tj. satelitskoj TV. Imas i jeftinije od 12 KM mjesecno ali ti ne nudi nista spektakularno sto ne mozes naci i dzabe
Ima dosta toga što nema džabe. Kod dobrih davatelja može gledati sve sky kanale i engkeske i njemačke sportske i filmske ima dista dkandinavskih,itd

Poslano sa mog 6045K koristeći Tapatalk
Govoris o CardSharingu ili IPTV listama? CardSharing ima mnogo toga sto ne mozes naci dzabe, IPTV liste bas i ne. Ukoliko imas nekog kome liste rade 100% stabilno i ima veliki izbor kanala ja sam prvi spreman za dogovor.

Svojevremeno je covjek na PIK-u nudio para koliko god ponudjac hoce ali da mu IPTV lista radi stabilno.... Nije nikog nasao.
mali_milojica

#1663 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mali_milojica »

TAFKAP wrote:Nema to veze sa CSom, to je IPTV, ima ovdje na forumu tema "EXYU kanali za dijasporu" ili sl. tu ima više detalja o tome.
Bravo,pogresno sam se izrazio. Nije CS,nego IPTV
Gledao sam kod njega kuci na tv i na tel,kvaliteta slike zadovoljavajuca,kaze da nikada ne stopa slika,jedino kao problem navodi to sto ne moze u isto vrijeme na dva uredjaja gledati. To je kao neka zastita covjeka da on ne bi nekome dao parametre i gledao isto kao on besplatno.
A ima stotine kanala.
Sve SK,sve Arene,Sky ENG i ITA,ma ne mozes sve ni zapamtiti.
Sve za 12 KM.
sabanss

#1664 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

mali_milojica wrote: Gledao sam kod njega kuci na tv i na tel,kvaliteta slike zadovoljavajuca,kaze da nikada ne stopa slika,jedino kao problem navodi to sto ne moze u isto vrijeme na dva uredjaja gledati.
Haj pogledaj kad bude Barcelona-Real ili neki derbi engleske lige. Ukoliko ne bude stopalo, ja placam i vise od 12 KM :)
mali_milojica

#1665 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mali_milojica »

sabanss wrote:
mali_milojica wrote: Gledao sam kod njega kuci na tv i na tel,kvaliteta slike zadovoljavajuca,kaze da nikada ne stopa slika,jedino kao problem navodi to sto ne moze u isto vrijeme na dva uredjaja gledati.
Haj pogledaj kad bude Barcelona-Real ili neki derbi engleske lige. Ukoliko ne bude stopalo, ja placam i vise od 12 KM :)
Javim :thumbup:
Sehro

#1666 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sehro »

sabanss wrote:
Ma nekako bi se štopanje i moglo, ali kvalitet slike nije ni približno dobar na IPTV koliko recimo na jednom Dreambox-u sa CS-om, to je meni najveca zamjerka.
spe

#1667 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by spe »

sabanss wrote:
pošalji mi e-mail, ja ti dam iptv na par dana pa mi javi utiske.
sabanss

#1668 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

spe wrote:
sabanss wrote: Haj pogledaj kad bude Barcelona-Real ili neki derbi engleske lige. Ukoliko ne bude stopalo, ja placam i vise od 12 KM :)
pošalji mi e-mail, ja ti dam iptv na par dana pa mi javi utiske.
Cujemo se kad pocnu sezone stranih liga :thumbup:
_Reds_

#1669 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by _Reds_ »

sabanss wrote:
Am ne stopa, ja povremeno kupim liste, i ne stopaju. One koje se kupuju ne stopaju. Kad bude Barcelona Real, mozes naci na najmanje 3-4 kanal sportska. Samo slika nije nešto SD.
sabanss

#1670 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

Ja sam svojevremeno placao neku koja je imala SportKlub u HD-u (mada to nije pravi HD ali nije bio los kvalitet), ali je slika prilicno stopala. Provjeravao na vise internet provajdera da eliminisem brzinu interneta u toj prici i isto je bilo.

Kada sam skontao kako Acestream radi preporodio sam se ali ne bi bilo lose nekada imati i komentatora koji nije Rus ili Rumun :D
The BEN10

#1671 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The BEN10 »

sabanss wrote:Ja sam svojevremeno placao neku koja je imala SportKlub u HD-u (mada to nije pravi HD ali nije bio los kvalitet), ali je slika prilicno stopala. Provjeravao na vise internet provajdera da eliminisem brzinu interneta u toj prici i isto je bilo.

Kada sam skontao kako Acestream radi preporodio sam se ali ne bi bilo lose nekada imati i komentatora koji nije Rus ili Rumun :D
Acestream vrh! :thumbup:
irac300

#1672 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Ma ja sam jos od ere dreamboxa 500s odustao da plaćam pirateriju. Ili ću koristiti džabalamu, ili ću plaćati nešto legalno da me ne zajebava više. Trenutno Kodi ispunjava sve moje prohtjeve, a sve besplatno.
The BEN10

#1673 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The BEN10 »

Šta je sa Castaway add-onom, tačnije serbiaplus sekcijom unutar istog. Meni jučer nije radila, a tamo su SK. :-?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1674 Re: Kodi/XBMC Media centard.io

Post by pici »

sta mi ovo nece filmovita 2 da otvara stream... openload.io
irac300

#1675 Re: Kodi/XBMC Media centard.io

Post by irac300 »

pici wrote:sta mi ovo nece filmovita 2 da otvara stream... openload.io
Openload je trenutno down.