Makedonija

Post Reply
Denijaz1254

#1651 Re: Makedonija

Post by Denijaz1254 »

KENJAC wrote:Znate li onu pricu kad su covjeku zapalili kucu?
I tako gori kuca punim plamom a mali vrabac uzme kap bode u kljun i baci to na kucu.
Pita ga drugi vrabac , jel to mislio tako ukasit plamen , a ovaj odgovori " Ne , nisam, ali hocu da se zna na cijoj sam strani bio"
Ja sam u Makedonski narod, najnepokvareni narod na Balkanu !
Uzimo hipoteticku situaciju da Srbija zarati sa Albancima. Mislis li stvarno da bi Bosnjaci opstali kao narod bez postojanje jakog Albanskog faktora na balkanu? Jedini razlog zasto Bosnjaci imaju buducnost je taj sto se ispod Srbije nalazi velika Albanija i Sandzak i razjebana Crna Gora u kojoj je prisutno sve vise od Srpskog faktora.

Na ovaj nacin Srbiju okruzuju Bosnjaci i Albanci a da nije Alabanaca bila bi situacija da su Bosnjaci okruzeni Srbima i Hrvatima u geo politickom smislu; nesto kao 1993. Sada je situacija mnogo drugacija. Pogotovo zato sto iza Albanije stoji Turska i SAD kao i Italija.
KENJAC

#1652 Re: Makedonija

Post by KENJAC »

Denijaz1254 wrote:
I tako gori kuca punim plamom a mali vrabac uzme kap bode u kljun i baci to na kucu.
Pita ga drugi vrabac , jel to mislio tako ukasit plamen , a ovaj odgovori " Ne , nisam, ali hocu da se zna na cijoj sam strani bio"
Uzimo hipoteticku situaciju da Srbija zarati sa Albancima. Mislis li stvarno da bi Bosnjaci opstali kao narod bez postojanje jakog Albanskog faktora na balkanu? Jedini razlog zasto Bosnjaci imaju buducnost je taj sto se ispod Srbije nalazi velika Albanija i Sandzak i razjebana Crna Gora u kojoj je prisutno sve vise od Srpskog faktora.

Na ovaj nacin Srbiju okruzuju Bosnjaci i Albanci a da nije Alabanaca bila bi situacija da su Bosnjaci okruzeni Srbima i Hrvatima u geo politickom smislu; nesto kao 1993. Sada je situacija mnogo drugacija. Pogotovo zato sto iza Albanije stoji Turska i SAD kao i Italija.
:? A ti teorije sunce ti zarko ... :? :? :?
Denijaz1254

#1653 Re: Makedonija

Post by Denijaz1254 »

KENJAC wrote:
Denijaz1254 wrote:

Nego kakav je tvoj stav? Da bi nas interes trebao biti slab polozaj Albanaca (koji su primarni konkurentni i neprijatelji Srbiji na balkanu a uz to i muslimani sa vrlo jakim Turskim uticajem) zato sto su nam Makedonci nekako fini i neiskvareni? Mislis da tako politika funkcionise. To je ista suplja kao ona suplja pred izbore na klixu kada Fedja i Nasa strnanka pobjeduje u svim anketama ili pred popis kada 60% forumasa za sebe govore da su Bosanci a ne Bosnjaci. Onda posle izbora ili popisa vidis da Nase Stranke nema ni na mapi a Bosanaca ima nesto manje od Roma (37.000).

Zato je malo bolje da se manimo supljaka. Albanci i Bosnjaci su prirodni saveznici; ista vjera, isti neprijatelj i to je vise nego jasno.
AleksoMKD

#1654 Re: Makedonija

Post by AleksoMKD »

Uh, na forumu napetije nego ovde u Skopju.

Sad sam se vratio sa rucka iz birtije Cer (100m od Sobranija, na zelenoj pijaci) sve price su bile o rukometasima i utakmici jucer, malo ko se zamarao sa ovim sranjem.

Inace, moje skromno misljenje:

Mafija oko Grujevskog ne zeli da sjase sa vlasti jer ne zeli da ide u zatvor. Spremni su i na nasilje samo kako bi opstali i produzili sa kradjom.

Na zalost izgleda da ce u sledecoj vladi sedeti i ministri is DUI-a koji su godinama ucestvovali u kradji zajedno sa VMRO tako da nemam neke vece nade u oporavak ekonomske situacije u Makedoniji.

Masovno iseljavanje mladih (svih etnickih zajednica) produzava i je verovatno jedan razlog zasto nije bilo popisa, glupo bi bilo da se prebrojimo pa da ispadne da u Makedoniji zivi 1,5 miliona ljudi jer je na proslim izborima (ne ovim) izaslo vise ljudi da glasa.

Nadam se da ce se uskoro sastaviti vlada pa da produzimo sa koliko toliko normalnim zivotom.

Malo da popravim kolegu Denijaz1234, Albanci u Makedoniji cine 25% stanovnistva t.j. cetvrtinu a ne trecinu. Tacnije 25,17% po poslednjem popisu, sada ne znamo koliko ih je (kao sto ne znamo ni za Makedonce, Turke, Rome, Srbe i druge) jer se popis nije izvrsio.
Denijaz1254

#1655 Re: Makedonija

Post by Denijaz1254 »

AleksoMKD wrote:
Malo da popravim kolegu Denijaz1234, Albanci u Makedoniji cine 25% stanovnistva t.j. cetvrtinu a ne trecinu. Tacnije 25,17% po poslednjem popisu, sada ne znamo koliko ih je (kao sto ne znamo ni za Makedonce, Turke, Rome, Srbe i druge) jer se popis nije izvrsio.
Posljedni popis je bio prije 6 godina. Procjene su da ih je sada 33%. Ali imate vi tu i Bosnjake i Turke a oni ce se ponasati kako Turska odredi. Ima tu jos i dosta Roma kao sto i sam znas.
listopad

#1656 Re: Makedonija

Post by listopad »

Ponasas li se i ti "kako Turska odredi"? :D
Denijaz1254

#1657 Re: Makedonija

Post by Denijaz1254 »

listopad wrote:Ponasas li se i ti "kako Turska odredi"? :D
Bitno je da se ovi ponasaju kako Erdogan hoce. :D
Last edited by Denijaz1254 on 28/04/2017 13:23, edited 2 times in total.
cyprus

#1658 Re: Makedonija

Post by cyprus »

AleksoMKD wrote:Uh, na forumu napetije nego ovde u Skopju.

Sad sam se vratio sa rucka iz birtije Cer (100m od Sobranija, na zelenoj pijaci) sve price su bile o rukometasima i utakmici jucer, malo ko se zamarao sa ovim sranjem.

Inace, moje skromno misljenje:

Mafija oko Grujevskog ne zeli da sjase sa vlasti jer ne zeli da ide u zatvor. Spremni su i na nasilje samo kako bi opstali i produzili sa kradjom.

Na zalost izgleda da ce u sledecoj vladi sedeti i ministri is DUI-a koji su godinama ucestvovali u kradji zajedno sa VMRO tako da nemam neke vece nade u oporavak ekonomske situacije u Makedoniji.

Masovno iseljavanje mladih (svih etnickih zajednica) produzava i je verovatno jedan razlog zasto nije bilo popisa, glupo bi bilo da se prebrojimo pa da ispadne da u Makedoniji zivi 1,5 miliona ljudi jer je na proslim izborima (ne ovim) izaslo vise ljudi da glasa.

Nadam se da ce se uskoro sastaviti vlada pa da produzimo sa koliko toliko normalnim zivotom.

:thumbup: Čekao sam samo tvoj upis :) Znači, nije toliko zabrinjavajuće kako se učinilo?
Putnik ali stvarno

#1659 Re: Makedonija

Post by Putnik ali stvarno »

Denijaz1254 wrote:[

Zato je malo bolje da se manimo supljaka. Albanci i Bosnjaci su prirodni saveznici; ista vjera, isti neprijatelj i to je vise nego jasno.
Solidna analiza za 1912 godinu.

Brkista nedelje 17 :thumbup:
AleksoMKD

#1660 Re: Makedonija

Post by AleksoMKD »

Denijaz1254 wrote:
AleksoMKD wrote:
Posljedni popis je bio prije 6 godina. Procjene su da ih je sada 33%. Ali imate vi tu i Bosnjake i Turke a oni ce se ponasati kako Turska odredi. Ima tu jos i dosta Roma kao sto i sam znas.
Svaka cast ako su 33% ali bez popisa ne znamo nista. Ogroman je procenat iseljevanja i medju Albancima i medju Makedoncima (ma medju svima).

Turci, Bosnjaci i Romi nisu borge pa da se ponasaju kao neko odredi, imaju i oni podela kao svaki normalan narod, mislim da je i njima preku hurca Grujevskog i njegove mafije i da vecina zeli da on ode.

Priznajem da su Makedonci mozda najpodeljeniji i to otprilike cetvrt za Grujevskog, cetvrt protiv (ne za Zaeva vec protiv Gruevskig) a pola totalno apaticno koji gledaju kako da sastave prvi sa prvim i/ili da kodni na zapad.
Denijaz1254

#1661 Re: Makedonija

Post by Denijaz1254 »

AleksoMKD wrote:
Denijaz1254 wrote:
AleksoMKD wrote:
Svaka cast ako su 33% ali bez popisa ne znamo nista. Ogroman je procenat iseljevanja i medju Albancima i medju Makedoncima (ma medju svima).

Turci, Bosnjaci i Romi nisu borge pa da se ponasaju kao neko odredi, imaju i oni podela kao svaki normalan narod, mislim da je i njima preku hurca Grujevskog i njegove mafije i da vecina zeli da on ode.

Priznajem da su Makedonci mozda najpodeljeniji i to otprilike cetvrt za Grujevskog, cetvrt protiv (ne za Zaeva vec protiv Gruevskig) a pola totalno apaticno koji gledaju kako da sastave prvi sa prvim i/ili da kodni na zapad.
Kolko sam shvatio vas prirodni saveznik je Srbija?
AleksoMKD

#1662 Re: Makedonija

Post by AleksoMKD »

cyprus wrote:
:thumbup: Čekao sam samo tvoj upis :) Znači, nije toliko zabrinjavajuće kako se učinilo?
Nije toliko strasno ali jos uvek moze biti teskih sranja, ne treba puno ljudi da napravi lom. Par budala sa obe strane i evo sranja. Ali mislim da medju ljudima pre svega vlada totalna apatija i kurcobolja.

Realno vecina zeli da Grujevski ode ali posto ce DUI biti u vlasti jasno je da se stanje nece drasticno poboljsati, mozda cak nece veliki igraci ni odgovaarati pred zakonom je ce u novoj vladi sedeti ministri iz DUI-a koji su krali zajedno sa kolegama iz VMRO-a.
Svi smo culi snimke telefonskih razgovora gde ministar Makedonac i ministar Albanac dogovaraju najblaze receno pljacku.
listopad

#1663 Re: Makedonija

Post by listopad »

Denijaz1254 wrote:
listopad wrote:Ponasas li se i ti "kako Turska odredi"? :D
Bitno je da se ovi ponasaju kako Erdogan hoce. :D
Aha. Samo da vidis na Facebooku Turaka. Satrase se kacenjem ljiljana, karta bosanske kraljevine i portreta Kralja Tvrtka na svojim profilima.
seln

#1664 Re: Makedonija

Post by seln »

Denijaz1254 wrote:
KENJAC wrote:
Denijaz1254 wrote:

Nego kakav je tvoj stav? Da bi nas interes trebao biti slab polozaj Albanaca (koji su primarni konkurentni i neprijatelji Srbiji na balkanu a uz to i muslimani sa vrlo jakim Turskim uticajem) zato sto su nam Makedonci nekako fini i neiskvareni? Mislis da tako politika funkcionise. To je ista suplja kao ona suplja pred izbore na klixu kada Fedja i Nasa strnanka pobjeduje u svim anketama ili pred popis kada 60% forumasa za sebe govore da su Bosanci a ne Bosnjaci. Onda posle izbora ili popisa vidis da Nase Stranke nema ni na mapi a Bosanaca ima nesto manje od Roma (37.000).

Nas i Albanaca trista miliona...

Image
listopad

#1665 Re: Makedonija

Post by listopad »

AleksoMKD wrote:Svaka cast ako su 33% ali bez popisa ne znamo nista. Ogroman je procenat iseljevanja i medju Albancima i medju Makedoncima (ma medju svima).

Vidis da imas posla sa trollom.

Cuj, prirodni saveznik im Srbija...
Denijaz1254

#1666 Re: Makedonija

Post by Denijaz1254 »

listopad wrote:
AleksoMKD wrote:Svaka cast ako su 33% ali bez popisa ne znamo nista. Ogroman je procenat iseljevanja i medju Albancima i medju Makedoncima (ma medju svima).

Vidis da imas posla sa trollom.

Cuj, prirodni saveznik im Srbija...
Ja nisam troll. Ko je prirodni saveznik Makedoncima ako ne Srbi? Nemaju oni drugog saveznika osim Srbije. :D
AleksoMKD

#1667 Re: Makedonija

Post by AleksoMKD »

Denijaz1254 wrote: Kolko sam shvatio vas prirodni saveznik je Srbija?
Tesko uzimajuci u obzira da smo priznali Kosovo, a i BiH medju prvima.

Realno balkanski narodi nemaju saveznike, samo jace drzave koje mozda ponekad imaju neki interes koji se poklopi sa interesom "saveznickog" naroda.
Kompletna ex-Yu zona je Americka zona interesa i ne moze niko drugi da prdne bez da njih pita.

Molim te nemoj se uvrediti ali Turska se brine o BiH i Albaniji skoro istom jacinom koliko se Rusija brine o Srbiji. Ili Rusija bi sutra bombardovala Srbiju a Turska bi bombardovala BiH ako im je to i medjusobnom interesu.
I jedni drugima bi avione tankirali gorivom.
Denijaz1254

#1668 Re: Makedonija

Post by Denijaz1254 »

AleksoMKD wrote:
Denijaz1254 wrote: Kolko sam shvatio vas prirodni saveznik je Srbija?

Molim te nemoj se uvrediti ali Turska se brine o BiH i Albaniji skoro istom jacinom koliko se Rusija brine o Srbiji. Ili Rusija bi sutra bombardovala Srbiju a Turska bi bombardovala BiH ako im je to i medjusobnom interesu.
I jedni drugima bi avione tankirali gorivom.

Ako ti ovo mislis jako si naivan. U Turskoj na najvisim pozicijama imas Albance i Bosnjake. Te veze su od prilike kao veze izmedju Izraela i SAD-a. To sto se tebi to ne svidja je druga prica ali nemoj padati u wishfull thinking. Jer to sto ti radis je tipicni wishfull thinking; probas realnost sebi da prikazes na malo bezbolniji nacin kako bi te glava manje bolila.

Istina je totalno drugacija. Iza Albanaca stoji Turska i Amerika. Protiv Makedonaca imamo Srbiju (koja na vas gleda kao na juzne srbe), Bugarsku koja na vas gleda kao na Bugare i ne priznaje vam crkvu, jezik. Imate Grke koji vas gledaju kao svoju pokrajinu i ne priznaju vam ime. Imate Tursku koja investira u vas i siri svoj uticaj nad vama a otvoreno u njihovoj vanjsko politickoj doktrini pise da su im Albanci strateski saveznici na balkanu cak za njihovu sigurnost.

Vi se svemu tome branite gradeci biste Alexandru velikome i izmisljajuci neku novu historiju. To je sve okej stavljati glavu u pjesak ali nije lijepo sebe lagati. Vidijet ces da ce Albanci imati Makedoniju u roku od 30 godina.
AleksoMKD

#1669 Re: Makedonija

Post by AleksoMKD »

Denijaz1254 wrote:
Ako ti ovo mislis jako si naivan. U Turskoj na najvisim pozicijama imas Albance i Bosnjake. Te veze su od prilike kao veze izmedju Izraela i SAD-a. To sto se tebi to ne svidja je druga prica ali nemoj padati u wishfull thinking. Jer to sto ti radis je tipicni wishfull thinking; probas realnost sebi da prikazes na malo bezbolniji nacin kako bi te glava manje bolila.
Samo da ne brane Albance i Bosnjake kako su branili Turkmene u Siriji. One na kilometar od Turske granice.
Ili kako su Rusi branili Srbiju.
A i vise investiraju u Srbiju negu u BiH i Makedoniju zajedno.
Denijaz1254 wrote: Istina je totalno drugacija. Iza Albanaca stoji Turska i Amerika. Protiv Makedonaca imamo Srbiju (koja na vas gleda kao na juzne srbe), Bugarsku koja na vas gleda kao na Bugare i ne priznaje vam crkvu, jezik. Imate Grke koji vas gledaju kao svoju pokrajinu i ne priznaju vam ime. Imate Tursku koja investira u vas i siri svoj uticaj nad vama a otvoreno u njihovoj vanjsko politickoj doktrini pise da su im Albanci strateski saveznici na balkanu cak za njihovu sigurnost.

Vi se svemu tome branite gradeci biste Alexandru velikome i izmisljajuci neku novu historiju. To je sve okej stavljati glavu u pjesak ali nije lijepo sebe lagati. Vidijet ces da ce Albanci imati Makedoniju u roku od 30 godina.
U pravu si za Bugarsku, Srbiju i Grcku (znaci ipak nismo prirodni saveznici) i tacno je da Makedonija nema saveznika.
Slazem se i za glupost oko Aleksandra i antikvizacije (to nevoljno podrzavam samo zato sto nervira Grcku) ali mislim da nikome nije u interesu da s granice menjaju.

Balkan je interesna sfera USA

Mene glava boli jer mi drzava propada, jer se bolnice i skole raspadaju i jer mladi beze i ne vracaju se a mafija na vlasti samo krade i zaduzuje zemlju.
To je sav moj wishfull thinking.
Denijaz1254

#1670 Re: Makedonija

Post by Denijaz1254 »

AleksoMKD wrote:
U pravu si za Bugarsku, Srbiju i Grcku (znaci ipak nismo prirodni saveznici) i tacno je da Makedonija nema saveznika.
Slazem se i za glupost oko Aleksandra i antikvizacije (to nevoljno podrzavam samo zato sto nervira Grcku) ali mislim da nikome nije u interesu da s granice menjaju.

Balkan je interesna sfera USA

Mene glava boli jer mi drzava propada, jer se bolnice i skole raspadaju i jer mladi beze i ne vracaju se a mafija na vlasti samo krade i zaduzuje zemlju.
To je sav moj wishfull thinking.
Najbolje je dati Albancima njihov komad jer ako im sada ne date uzece jos mnogo veci u buducnosti.
AleksoMKD

#1671 Re: Makedonija

Post by AleksoMKD »

Denijaz1254 wrote: Najbolje je dati Albancima njihov komad jer ako im sada ne date uzece jos mnogo veci u buducnosti.
A ako damo jedan komad ostale komsije nece traziti "svoj" komad?

RS nece pojacati pritisak za "svoj" komad?

Rusija u Ukrajini za "svoj" komad i tako dalje sto ne odgovara nikome?
Denijaz1254

#1672 Re: Makedonija

Post by Denijaz1254 »

AleksoMKD wrote:
Denijaz1254 wrote: Najbolje je dati Albancima njihov komad jer ako im sada ne date uzece jos mnogo veci u buducnosti.
A ako damo jedan komad ostale komsije nece traziti "svoj" komad?

RS nece pojacati pritisak za "svoj" komad?

Rusija u Ukrajini za "svoj" komad i tako dalje sto ne odgovara nikome?
RS sto se mene tice moze uzeti svoj komad. Mi smo glavni grad i sve sto je vrijedno u BiH osigurali. Ako malo pogledas mapu BiH u 3D obliku na google earth vidijet ces da 80% cine planine i stijene. Sve ukupno postoji samo 8 bazena gdje je zivot i ekonomski razvitak moguc. To je Sarajevski, Mostarski, Zenicko-Visocki, Tuzlanski, Bihacki, BanjaLucki, Bijelinski i Livanski. Mi kontrolisemo 5 od tih 8 bazena. Sa tim sto Livanski bazen ima potencijal za razvitak ali samo 10.000 stanovnika. Ostatak BiH je pustinja cista.

Kod vas je stvar malo drugacija. Albanci se tu naticu da vam preuzmu glavni grad. Srbi imaju demografski pad u BiH vec 2 decenije kao i Hrvati (Bosnjaci su u maloj pozitivi) a Albanci su poznati po svojem prirodnom prirastaju cak i dan danas. Oni su Kosovo dobili na taj nacin za samo 80 godina.

I sto je najbitnije; Srbi su bez saveznika. Mi ih saltamo onako kako zelimo. Poprilicno glup narod i vode politiku uvijek koja nama odgovara. Ako pocnu voditi drugu politiku koja bi mogla biti konstruktivna lako ih je radikalizirati. Oni su samo zeznuti ako su naoruzani a protivnik ne. U miru su glupi i gube ono sto su ratom dobili. Vodja RS-a je na crnoj listi SAD-a i odbio da je pozdravi sa ambasadorkom u Jasenovcu. Dakle SAD ga tretira kao teroristu.

Albanci sa druge strane imaju Ameriku iza sebe, Italiju, Tursku i to je totalno druga prica. Njih ako tamo bude 45% oni ce izgurati svoje. To je mudar i tvrdoglav narod. Srbi su glup i tvrdoglav narod. Razlika je kao nebi i zemlja.
AleksoMKD

#1673 Re: Makedonija

Post by AleksoMKD »

I sta,damo pola Makedonije, iselimo sve ne-Albance sa te teritorije i pitamo druge komsije sta im fali?
Novak20

#1674 Re: Makedonija

Post by Novak20 »

AleksoMKD wrote:I sta,damo pola Makedonije, iselimo sve ne-Albance sa te teritorije i pitamo druge komsije sta im fali?
Ma pusti trolčinu. Provocira.
Denijaz1254

#1675 Re: Makedonija

Post by Denijaz1254 »

AleksoMKD wrote:I sta,damo pola Makedonije, iselimo sve ne-Albance sa te teritorije i pitamo druge komsije sta im fali?
Bojim se da ce Albanci uzeti sve. Cini mi se da stvari idu prema tome.
Post Reply