Tako je, dajte im tuđu djecu. A da im ti das svoju? U slucaju kakve nesrece, ne daj Boze, da li bi unaprijed potpisao da ti djecu usvoje homici?apsidejzi wrote:Sta vam je ba ljudi, dajte im djecu!!!
Ja znam jedan homoseksualni par koji je rodio svoju djecu doduse (dvije zene i svaka je uzela razlicitog donora sperme i izvrsila umjetnu oplodnju). Kad su djeca malo narasla imale su apsolutno iste probleme kao i mi koji nismo homoseksualni. Svadje po cijeli dan i na kraju su se razisle jer nisu mogle zivjeti zajedno.
Homoseksualizam je po meni (kod mnogih) posljedica neizivljenog ega tj svaciji ego ima potrebu da bude specijalan i poseban i onda neko postane religiozan ekstremno (on je poseban jer njega Bog sada vise voli i bolji je od ostalih ljudi) ili postane ekstrem u nekom drugom obliku sto ukljucuje i seksualnu orjentaciju. Naravno, ima homoseksualaca koji su to od rodjenja i jasno se na njima vidi da su "pogresnog" spola ali ja vjerujem da je dobar dio njih to zato sto im homoseksualizam daje osjecaj "posebnosti". Oni su sada drugaciji od ostalih i sve "patnje" koje imaju su tu zbog viseg cilja. Visi cilj je njihova svrha u zivotu i ljudi rade razne stvari kako bi se osjecali posebnima.
Medjutim, kada legaliziras homoseksualizam, kada im dadnes sva moguca prava oni odjednom vise nisu nista posebni. Postanu obicni sa normalnim obicnim svakodnevnim problemima. Tako pocnu te probleme rijesavati kao i svi ostali: kroz svadje, popustanja, dogovore, natezanja, pregovore i opet svadje i razilazenja. Prestanu biti posebni.
Zato ja kazem: Dajte im sva moguca prava da ih se kutarisemo jednom za sva vremena. Ovo sam fakat ozbiljan i nisam ironican. VIdio sam u praksi kako to funkcionise.
Homoseksualnost i usvajanje djece
- Streptokok
#1651 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
- Bloo
- Globalna šefica
#1652 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Da ne govorimo o onim sto prakticiraju druge poze osim misionarske.....hadzinicasa wrote:sta je lose u "kinky"? sve sto se desava izmedju dvoje odraslih, zrelih razumnih ljudi zu obostrani pristanak je ok.broj dva wrote:Ne zaboravite foot fetisare ! (i ine, da ih ne nabrajam, da ne pomisli neko da sam kinky)hadzinicasa wrote:
tacno. sve su to parafilije.
DEKADENCIJA!
HOROR! UZAS!
TReba djeci pokriti oci.
- Streptokok
#1653 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Jok, ti svoju djecu dovedi da gledaju.Bloo wrote:[
Da ne govorimo o onim sto prakticiraju druge poze osim misionarske.....![]()
DEKADENCIJA!
HOROR! UZAS!
TReba djeci pokriti oci.
-
broj dva
- Idemedosumom
#1655 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
HEJ, ne diraj mi fetišebroj dva wrote: Ne zaboravite foot fetisare ! (i ine, da ih ne nabrajam, da ne pomisli neko da sam kinky)
-
broj dva
#1656 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Idemedosumom wrote:HEJ, ne diraj mi fetišebroj dva wrote: Ne zaboravite foot fetisare ! (i ine, da ih ne nabrajam, da ne pomisli neko da sam kinky)
Interesantno s fetisima, jednom kad krenes pocnes ih sakupljati...makar ja
- Idemedosumom
#1657 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Sit on my face
- harač
#1658 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
pravis se malo naivan, ali razumljivo. iscrpljen je vec sav repertoar talibanskih argumenata koji se ovdje koriste, a za koje sam mislio da si ih barem ti prerastao, ali avaj (kao treba neko argumentovati zasto je opravdano zabraniti zoofiliju, nekrofiliju, pa i pedofiliju - kakvi god bili obicaji u arabiji u ranom srednjem vijeku, pa i danas u mnogim muslimanskim zemljama).Idemedosumom wrote:
Ti polaziš od toga da su incestoidni parovi rezultat već ranijeg incesta, pa imaju nizak IQ i tako nisu sposobni shvatiti rizike inbreedinga? Jesam li pogodio, al' iskreno?
i nakon sto je sve to standardno pobijeno odlazimo na jedinu preostalu stvar: seksualni odnosi izmedju genetski bliskih srodnika. opet, veoma je lako pokazati zasto je opravdano zabraniti takve odnose. i to se onda, naravno, prihvata, ali se postavlja dalje pitanje: ok dozvoljeno im je zabraniti seksualne odnose, ali zasto onda nije dozvoljeno dati drzavno priznanje takvoj zajenici u obliku braka (uz zadrzavanje vec postojece zabrane seksualnih odnosa takvih osoba u braku). mislim, odakle poceti sa odgovorom na ovo pitanje.
kao sto rekoh: pravite se naivni, ili sto bi nas narod rek'o: pravite se budale. jednostavno bite the bullet, reci da ti je jedini argument za to sto je nakav muhamed i nakav alah rek'o nesto na ovu temu. posteno. ali nemoj se prosipati pokusajima fabrikacije argumenata koji su vec odavno izgustirani i empirijski pobijeni
-
broj dva
#1659 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
And tell me that you love meIdemedosumom wrote:
Sit on my face
- Idemedosumom
#1660 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ja ne razumijem zašto si ti do te mjere opsjednut islamom? Da sam ja počeo citirati Kur'an ili hadis, pa da tako repliciraš, imalo bi nekog smisla.harač wrote:pravis se malo naivan, ali razumljivo. iscrpljen je vec sav repertoar talibanskih argumenata koji se ovdje koriste, a za koje sam mislio da si ih barem ti prerastao, ali avaj (kao treba neko argumentovati zasto je opravdano zabraniti zoofiliju, nekrofiliju, pa i pedofiliju - kakvi god bili obicaji u arabiji u ranom srednjem vijeku, pa i danas u mnogim muslimanskim zemljama).Idemedosumom wrote:
Ti polaziš od toga da su incestoidni parovi rezultat već ranijeg incesta, pa imaju nizak IQ i tako nisu sposobni shvatiti rizike inbreedinga? Jesam li pogodio, al' iskreno?
i nakon sto je sve to standardno pobijeno odlazimo na jedinu preostalu stvar: seksualni odnosi izmedju genetski bliskih srodnika. opet, veoma je lako pokazati zasto je opravdano zabraniti takve odnose. i to se onda, naravno, prihvata, ali se postavlja dalje pitanje: ok dozvoljeno im je zabraniti seksualne odnose, ali zasto onda nije dozvoljeno dati drzavno priznanje takvoj zajenici u obliku braka (uz zadrzavanje vec postojece zabrane seksualnih odnosa takvih osoba u braku). mislim, odakle poceti sa odgovorom na ovo pitanje.
kao sto rekoh: pravite se naivni, ili sto bi nas narod rek'o: pravite se budale. jednostavno bite the bullet, reci da ti je jedini argument za to sto je nakav muhamed i nakav alah rek'o nesto na ovu temu. posteno. ali nemoj se prosipati pokusajima fabrikacije argumenata koji su vec odavno izgustirani i empirijski pobijeni
Drugim riječima, tvoj odgovor na moje pitanje "Where do we draw the line?" jeste odmah nakon homoseksualaca. Ne vidim zašto je teško dati direktan odgovor.
Iako, nijedan validan argument nije ponuđen zašto se incestnim parovima treba zabraniti brak pa i usvajanje. Valjda zato što je to na zapatu još uvijek "bljak."
- harač
#1661 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
ponavljam - ne pravi se naivanIdemedosumom wrote:
Ja ne razumijem zašto si ti do te mjere opsjednut islamom? Da sam ja počeo citirati Kur'an ili hadis, pa da tako repliciraš, imalo bi nekog smisla.
Drugim riječima, tvoj odgovor na moje pitanje "Where do we draw the line?" jeste odmah nakon homoseksualaca. Ne vidim zašto je teško dati direktan odgovor.
Iako, nijedan validan argument nije ponuđen zašto se incestnim parovima treba zabraniti brak pa i usvajanje. Valjda zato što je to na zapatu još uvijek "bljak."
ti ne znas ni sta hoces da pitas: da li je nesto zakonski dozvoljeno, ili moralno dozvoljeno, ili zakonski treba biti dozvoljeno, ili moralno treba biti dozvoljeno. sve su to razlicita pitanja koja mijesas. licna averzija prema nekim stvarima ("bljak"), irelevantna je, i to je ono sto je ljudima najteze da shvate (te takva vrsta averzije nema veze sa nedozvoljavanjem sklapanja braka izmedju genetski bliskih srodnika, vec razlozi koje sam naveo). to sto je meni mozda, zbog okruzenja gdje sam odrastao, ideja homoseksualnih odnosa odbojna (kao, uostalom, i ideja seksualne veze nekog krkana od 50 godina i djevojke od 18), sasvim je irelevantna za to da li (sekularna i pluralisticka) drzava treba koristiti svoj aparat fizicke prisile da provodi u zakon moje subjektivne ukuse
-
zijancer
#1662 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
ne razumijem vas
odnosno ne razumijem kako to pravno stoji sa usvajanjem
mora se biti u braku ili ništa od usvajanja? je li to?
mora se biti u braku ili ništa od usvajanja? je li to?
- Idemedosumom
#1663 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
@Harač
Pitao sam kratko i jasno, da se ti lično pitaš (da si ti država), kome bi zakonom dozvolio ravnopravnost s heteroseksualcima, a kome bi istu uskratio, uz obrazloženje.
Argumenti protiv pedofilije su validni, i taj dio smo valjda apsolvirali.
Argumenti koji se nude u korist homoseksualaca (punoljetne, uračunljive osobe) se mogu ponuditi i u korist incestoidnih parova.
Kontraargument inbreeding-a mi nema smisla, jer kao što sam ranije naveo, ne treba im dozvola države kako bi upražnjavali unprotected sex.
Ne vidim zašto bi mogućnost sklapanja braka povećala vjerovatnoću za inbreeding, a mogu zamisliti kako bi mogućnost usvajanja, barem teoretski, smanjila vjerovatnoću za inbreeding.
Pitao sam kratko i jasno, da se ti lično pitaš (da si ti država), kome bi zakonom dozvolio ravnopravnost s heteroseksualcima, a kome bi istu uskratio, uz obrazloženje.
Argumenti protiv pedofilije su validni, i taj dio smo valjda apsolvirali.
Argumenti koji se nude u korist homoseksualaca (punoljetne, uračunljive osobe) se mogu ponuditi i u korist incestoidnih parova.
Kontraargument inbreeding-a mi nema smisla, jer kao što sam ranije naveo, ne treba im dozvola države kako bi upražnjavali unprotected sex.
Ne vidim zašto bi mogućnost sklapanja braka povećala vjerovatnoću za inbreeding, a mogu zamisliti kako bi mogućnost usvajanja, barem teoretski, smanjila vjerovatnoću za inbreeding.
- Rugafet
#1664 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
A po kojoj osnovi je homoseksualnost normalana?broj dva wrote:Rugafet wrote:Ma kakvo usvajanje djece dozvolit takvim likovima.Izricito zabraniti sve sto je nenormalno a ovo to jeste. Kakva crna prva i slicne gluposti davat svakom poremecenom liku pa dokle ce nas to dovesti? Samo se kuka da je sve otislo u racku a mi sami tome kumujemo svojim bespotrebnim filozofiranjem i pricama o ravnopravnosti. Ne moze djeca, a po svojim jazbinama radite sta hocete, vani kad izadjes pametni bit.
Molim te da definises pojam "normalno" ili "nenormalno" jer interesuje me po kojoj osnivi je homoseksualnost nenormalna ?
Unaprijed hvala.
Sa prijateljskim pozdravom,
broj dva
Nesto je nenormalno cim nije normalno je li, za to mi ne trebaju neki specijalni argumenti i dokazi, ono kao da covjek hoda u rikverc, on to moze ali nije normalno, u tom fazonu. Meni steti kad ih na ulici vidim a kamo li da jos vidim da izmedju sebe dijete drze za ruku, taj prizor steti mom neuro logical sustavu 150x vise nego kad neko u blizini pusi cigaretu (vidis cigare se sve vise zabranjuju u konto zdravlja, a ovu bolescinu bi trebalo dozvolit) Jednostavno ne ide.
-
broj dva
#1665 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Po kojoj osnovi je nenormalna ? Sta znaci "nenormalno, jos nisi ponudio definiciju ?Rugafet wrote:A po kojoj osnovi je homoseksualnost normalana?broj dva wrote:Rugafet wrote:Ma kakvo usvajanje djece dozvolit takvim likovima.Izricito zabraniti sve sto je nenormalno a ovo to jeste. Kakva crna prva i slicne gluposti davat svakom poremecenom liku pa dokle ce nas to dovesti? Samo se kuka da je sve otislo u racku a mi sami tome kumujemo svojim bespotrebnim filozofiranjem i pricama o ravnopravnosti. Ne moze djeca, a po svojim jazbinama radite sta hocete, vani kad izadjes pametni bit.
Molim te da definises pojam "normalno" ili "nenormalno" jer interesuje me po kojoj osnivi je homoseksualnost nenormalna ?
Unaprijed hvala.
Sa prijateljskim pozdravom,
broj dva
Nesto je nenormalno cim nije normalno je li, za to mi ne trebaju neki specijalni argumenti i dokazi, ono kao da covjek hoda u rikverc, on to moze ali nije normalno, u tom fazonu. Meni steti kad ih na ulici vidim a kamo li da jos vidim da izmedju sebe dijete drze za ruku, taj prizor steti mom neuro logical sustavu 150x vise nego kad neko u blizini pusi cigaretu (vidis cigare se sve vise zabranjuju u konto zdravlja, a ovu bolescinu bi trebalo dozvolit) Jednostavno ne ide.
Ja sam recimo ucio da sto se psihologije tice pojam "normalno" nema definiciju nego se definise kao "odsustvo abnormalnosti" s tim sto ni "abnormalno" nema jasnu definiciju nego se gleda nekih 10+ kriterija..
Homoseksualnost je normalna po svim osnovama, ukratko :
Nikome ne steti ( to sto tebi steti se ne pika, okreni glavu da ih ne gledas i ti dobar)
Prisutno u prirodi kod gomile zivotinjskoh vrsta ukljucijuci i homo sapiens
Nagon nastaje sam od sebe,ne treba nikakav "nosioc" da te "zarazi" .
Meni steti i smeta vidjeti jebene hipstere pa ja okrnem glavu jer prihvatam njihovo pravo da budu ufurana govna.
Ako ces zivjeti u drustvu sigurno ces vidjeti dosta toga sto te nervira ili sto nije po tvome ukusu i to je normalno jer ne zivimo na Rugafet planeti...
- mirsek
#1666 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Nenormalno i devijantno je sve sto nije standard, bilo bioloski, drustveno i ako hocete i vjerski. Pogotovo je degutantno tome izlagati maloljetne osobe koje nisu u stanju samostalno da rasudjuju o okolnom svijetu.
-
broj dva
#1667 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
S tim sto ti i takvi kao ti odredjujete sta je normalno a sta nije ?mirsek wrote:Nenormalno i devijantno je sve sto nije standard, bilo bioloski, drustveno i ako hocete i vjerski. Pogotovo je degutantno tome izlagati maloljetne osobe koje nisu u stanju samostalno da rasudjuju o okolnom svijetu.
Neka hvala, meni neces.
- mirsek
#1668 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ne ja, biologija, drustveni odnosi, religija.broj dva wrote:S tim sto ti i takvi kao ti odredjujete sta je normalno a sta nije ?mirsek wrote:Nenormalno i devijantno je sve sto nije standard, bilo bioloski, drustveno i ako hocete i vjerski. Pogotovo je degutantno tome izlagati maloljetne osobe koje nisu u stanju samostalno da rasudjuju o okolnom svijetu.
Neka hvala, meni neces.
Tvoja sloboda zavrsava tamo gdje pocinjes da maloljetna lica ukljucujes u svoje abnormalnosti pa i pod krinkom roditeljstva.
- hadzinicasa
#1669 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
treba ovakva tema periodicno.
itekako.
itekako.
-
broj dva
#1670 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Bilogija je odredila da je normalno. Cim se pojavljuje samo od sebe sto bi se reklo.mirsek wrote:Ne ja, biologija, drustveni odnosi, religija.broj dva wrote:S tim sto ti i takvi kao ti odredjujete sta je normalno a sta nije ?mirsek wrote:Nenormalno i devijantno je sve sto nije standard, bilo bioloski, drustveno i ako hocete i vjerski. Pogotovo je degutantno tome izlagati maloljetne osobe koje nisu u stanju samostalno da rasudjuju o okolnom svijetu.
Neka hvala, meni neces.
Tvoja sloboda zavrsava tamo gdje pocinjes da maloljetna lica ukljucujes u svoje abnormalnosti pa i pod krinkom roditeljstva.
Drustveni odnosi /norme su promjenjivi. Upravo ih mjenjamo prema homoseksualcima.
Religija neka ide u svoj cosak i nek tamo ostaje, nema se sta petljat u zakone ili moral jer je nekompetentna za takvo sta. NIje srednji vjek...
Za djecu, cim se dokaze da djeca pate pri odrastanju kod dva istospolna roditalja ja cu biti protiv usvajanja djece, do tada nemate argument.
- Streptokok
#1671 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Djecake u suknjicama su poceli da ubacuju i u crtane filmove. Ne da nije normalno nego je bolesno i trazi drustvenu reakciju, zdravog dijela drustva.mirsek wrote:Nenormalno i devijantno je sve sto nije standard, bilo bioloski, drustveno i ako hocete i vjerski. Pogotovo je degutantno tome izlagati maloljetne osobe koje nisu u stanju samostalno da rasudjuju o okolnom svijetu.
- Bloo
- Globalna šefica
#1672 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
hadzinicasa wrote:treba ovakva tema periodicno.
itekako.
O,da.
- Arminovski
#1673 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Nekad davno bio sam protiv. Sad sam za. Odrastati bez jednog roditelja je jebeno ali bez oba daleko gore. Ovi ostali kvaziargumenti su smijesni.
-
zijancer
#1674 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
broj dva, malo si to s biologijom sfušerio
kad mi misli usmjeriš u tom pravcu, naiđem na ubistvo, svašta nešto što se samo od sebe pojavljuje
de malo temeljitije razmisli
kad mi misli usmjeriš u tom pravcu, naiđem na ubistvo, svašta nešto što se samo od sebe pojavljuje
de malo temeljitije razmisli
-
broj dva
#1675 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Sta znas, mozda su skoti u kiltu ili arapi u dizdasu ?Streptokok wrote:Djecake u suknjicama su poceli da ubacuju i u crtane filmove. Ne da nije normalno nego je bolesno i trazi drustvenu reakciju, zdravog dijela drustva.mirsek wrote:Nenormalno i devijantno je sve sto nije standard, bilo bioloski, drustveno i ako hocete i vjerski. Pogotovo je degutantno tome izlagati maloljetne osobe koje nisu u stanju samostalno da rasudjuju o okolnom svijetu.
Znas da su nekada muskarci nosili suknje ?
Sjecas se rimskih toga ?
Na kraju krajeva koga boli ko sta oblaci, kakve veze to ima i sa cim ???